|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Afera RKC - Uran in Kramberger
9.5.2012 9:36:55   
ZARA
Kaj pravite na to? Baje so jih poslali v tišino.

http://24ur.com/novice/slovenija/kaj-bosta-glede-pisma-iz-vatikana-povedala-vodilna-moza-slovenske-rkc.html

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Afera RKC - Uran in Kramberger
9.5.2012 9:39:49   
LuLu
Na eni drugi net strani sem prebrala, da bi naj Uran včasih bil kar aktiven na vasi. Stare gospe govorijo... mogoče pa je le kje njegov božji otrok.
Ne vem zakaj, ampak vsi ti nadškofi slovenski so meni tak antipatični. Ne bi jim zaupala.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Afera RKC - Uran in Kramberger
9.5.2012 9:47:29   
alda
tako fina in sveta rit mora kdaj tudi na sekret !!user posted image user posted image

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Afera RKC - Uran in Kramberger
9.5.2012 11:33:20   
Nusika35
brezmadežno je vse...

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Afera RKC - Uran in Kramberger
9.5.2012 13:07:47   
Vijoličarka
Težko kaj rečem. Se mi zdi, da nimam dovolj informacij. Cerkveno pravo je zapletena reč.  Poleg tega zna biti tudi elastično, če tako ustreza Cerkvi oziroma gre za izredne razmere

Uran se je upokojil, če se ne motim, ko je dopolnil 75 let. Če prav razumem, upokojeni nadškof ne more več sodelovati v Škofovski konferenci (karkoli pač že ta organ ali ustanova počne). Ampak ker je v Sloveniji premalo škofov, je Vatikan pogosto zamižal na eno oko in so tudi upokojeni nadškofi opravljali kakšno funkcijo v okviru te konference.

Slovenska škofovska konferenca navaja, da sta oba omenjena nadškofa zaprosila Vatikan, da ju dokončno razreši dolžnosti v okviru SŠK in možno se mi zdi, da sta zdaj dobila samo pisno potrditev, da to lahko storita. Morda mora biti taka potrditev v obliki dekreta, kje javno objavljena v kakšnem Vatikanskem uradnem listu - pojma nimam - in morda je kdo ta dokument videl in si ga po svoje razlagal. Rekla kazala je šla dalje in kmalu so pridali še odvzem palice in prstana.

Dejstvo je, da se o obstoju dekreta samo govori, pa še o marsičem zraven.

Zelo močno dvomim, da bi Vatikan tako močno kaznoval kakšnega nadškofa samo zato, ker se govori o nekakšnem ugotavljanju očetovstva. Take stvari Cerkev pomete pod preprogo in tudi tudi če se cerkvenemu dostojanstveniku dokaže precej hujša dejanja (pedofilija), je 'kazen' ponavadi ta, da ga prestavijo v kakšno drugo župnijo in ga branijo z vsemi štirimi. Itak pa skoraj o vseh nadškofih govorijo, da imajo nekaj nezakonskih otrok in pri tem prednjači Kardinal Rode, o Uranu prvič slišim. 

Kolikor sem sama spremljala (ne vem kakšen ekspert res nisem), je Krambergerja precej zadela ta finančna afera. Upokojil okoli 75 leta. Nekaj se je precej otročje opravičeval, da je vse, kar je storil, storil v dobri veri. Tudi to se mi zdi možno. Nadškof  je zame v  prvi vrsti 'pop zvezda' - nekdo ki v javnosti dobro deluje in je dober retorik.  Ni nujno, da je strokovnjak za finančno področje.  Itak je to Slovenija in finančno poslovanje si vsi prekleto hudičevo prosto po Prešerno razlagajo. Zakaj bi bil en nadškof izjema? Mogoče je bil njegov ekonom očarljiv sogovornik, mu je ztrdil, da ima vse v rokah in je vse v redu?


Spet se mi zdi težko verjetno, da bi Vatikan priznal napako, namreč da je skoraj 30 let podpiral 'nevrednega škofa'. Sploh, ker je bistroumnega ekonoma doletela 'običajna kazen' - prestavili so ga v neko manjšo župnijo in nihče mu ni prepovedal opravljati duhovniškega dela.

Ni v stilu Vatikana, da dviga prah okoli svojih zaposlenih. Dovolj je, da se Kramberger umakne v zasebnost in to s čim manj pompa.


Trenutno, če ne bo nobenih drugih verodostojnih informacij, se mi zdi vse skupaj vihar v kozarcu vode in to zaradi navadnih odločb o upokojitvi.




_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
9.5.2012 16:20:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Afera RKC - Uran in Kramberger
9.5.2012 18:54:09   
Vijoličarka
Pojma nimam, če so kje na netu slike mladega Franca, ampak na sliki v spodnjem članku ima tako nebeško modre očke. user posted image


http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042415464


Kar se tiče govoric, so različne. Viri iz njegovih rodnih krajev trdijo, da je hud babjek (kar lahko drži ali pa ne). Spet drugi so močno prepričani, da mu bolj diši isti spol in mlado meso. Tretji menijo, da se ne brani nikakršnega užitka. Kaj je res, ne vem. Vsekakor pa je bil vedno nadvse popustljiv do pošasti v RKC in morda je bil prav zaradi te svoje blagosti postavljen za inkvizitorja. Ima vse potrebne lastnosti, da kakšno ubogo nuno okrca, da ni dobolj dobro zribala stopnišča in zamahne z roko ob posilstvu: češ, takih stvari ni v Cerkvi nič več, kot drugje po svetu.

Očarljiv mora biti pa hudo. Bernarda  Jeklin je par let nazaj zanosno  izjavila, da je Rode 'tak dedec'. Menda se je čisto stopila v njegovi prisotnosti. Rode ji je sicer odgovoril, da bi bila lahko pri svojih letih malo bolj pametna, ampak najbrž pa se mu je vsaj malo fino zdelo. user posted image

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Afera RKC - Uran in Kramberger
9.5.2012 19:20:27   
Felicita
Za Urana se okrog in krog Šmarne gore govori, da ma otrok tok, da je pomoje po tej logiki najbolj ploden oče v Sloveniji. user posted image Ampak tut sklepam, da je to iz časov, ko so nezakonske otroke gledal postrani, če je bil pa 'od župnika' so pa zatisnl oči in še ušesa zraven.
kakorkoli, v končni fazi je Vatikan ena velika firma in kar reče šef je potrebno naredit, tut če ti ni všeč; pa bognedej da kej proti šefu rečeš...

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Afera RKC - Uran in Kramberger
9.5.2012 20:36:18   
LuLu
Če malo razmislim, pa raje vidim, berem, slišim, da ima Uran, Rode, Kramberger in ostali Čak Norisi otroke po celem svetu, kot pa eno samo samcato tožbo za pedofilijo. Pa tudi lopovi naj bodo... Vse to jim še odpustim...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Afera RKC - Uran in Kramberger
9.5.2012 23:03:39   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Ima vse potrebne lastnosti, da kakšno ubogo nuno okrca, da ni dobolj dobro zribala stopnišča in zamahne z roko ob posilstvu: češ, takih stvari ni v Cerkvi nič več, kot drugje po svetu.


Na eni konferenci v Celju smo spali v klostru. Komaj odnesemo stvari po sobah in se dobimo, da bi sli nazaj na vecerjo.. evo ga Rode... nic ne pogleda, nic ne vprasa.. samo zagrabi kolega za roko in ga zacne vleci .. hitro hitro, pohiteti je treba , k masi je treba... Bolj je kolega odpiral usta, da razlozi, da ni prisel k masi bolj ga je Rode silil in vlekel... Dokler ni zatulil, ma musliman sem clovek bozji.... user posted image user posted image user posted image
Rode pa cisto zmedeno: a pol ne gres k masi??!! user posted image user posted image in je odvihral... user posted image Cista komedija user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




adaptirano mleko
Sanikaa



(68%)

(32%)


Število vseh glasov: 182

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!