Afera RKC - Uran in Kramberger (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


ZARA -> Afera RKC - Uran in Kramberger (9.5.2012 9:36:55)

Kaj pravite na to? Baje so jih poslali v tišino.

http://24ur.com/novice/slovenija/kaj-bosta-glede-pisma-iz-vatikana-povedala-vodilna-moza-slovenske-rkc.html




LuLu -> RE: Afera RKC - Uran in Kramberger (9.5.2012 9:39:49)

Na eni drugi net strani sem prebrala, da bi naj Uran včasih bil kar aktiven na vasi. Stare gospe govorijo... mogoče pa je le kje njegov božji otrok.
Ne vem zakaj, ampak vsi ti nadškofi slovenski so meni tak antipatični. Ne bi jim zaupala.




alda -> RE: Afera RKC - Uran in Kramberger (9.5.2012 9:47:29)

tako fina in sveta rit mora kdaj tudi na sekret !![sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




Nusika35 -> RE: Afera RKC - Uran in Kramberger (9.5.2012 11:33:20)

brezmadežno je vse...




Vijoličarka -> RE: Afera RKC - Uran in Kramberger (9.5.2012 13:07:47)

Težko kaj rečem. Se mi zdi, da nimam dovolj informacij. Cerkveno pravo je zapletena reč.  Poleg tega zna biti tudi elastično, če tako ustreza Cerkvi oziroma gre za izredne razmere

Uran se je upokojil, če se ne motim, ko je dopolnil 75 let. Če prav razumem, upokojeni nadškof ne more več sodelovati v Škofovski konferenci (karkoli pač že ta organ ali ustanova počne). Ampak ker je v Sloveniji premalo škofov, je Vatikan pogosto zamižal na eno oko in so tudi upokojeni nadškofi opravljali kakšno funkcijo v okviru te konference.

Slovenska škofovska konferenca navaja, da sta oba omenjena nadškofa zaprosila Vatikan, da ju dokončno razreši dolžnosti v okviru SŠK in možno se mi zdi, da sta zdaj dobila samo pisno potrditev, da to lahko storita. Morda mora biti taka potrditev v obliki dekreta, kje javno objavljena v kakšnem Vatikanskem uradnem listu - pojma nimam - in morda je kdo ta dokument videl in si ga po svoje razlagal. Rekla kazala je šla dalje in kmalu so pridali še odvzem palice in prstana.

Dejstvo je, da se o obstoju dekreta samo govori, pa še o marsičem zraven.

Zelo močno dvomim, da bi Vatikan tako močno kaznoval kakšnega nadškofa samo zato, ker se govori o nekakšnem ugotavljanju očetovstva. Take stvari Cerkev pomete pod preprogo in tudi tudi če se cerkvenemu dostojanstveniku dokaže precej hujša dejanja (pedofilija), je 'kazen' ponavadi ta, da ga prestavijo v kakšno drugo župnijo in ga branijo z vsemi štirimi. Itak pa skoraj o vseh nadškofih govorijo, da imajo nekaj nezakonskih otrok in pri tem prednjači Kardinal Rode, o Uranu prvič slišim. 

Kolikor sem sama spremljala (ne vem kakšen ekspert res nisem), je Krambergerja precej zadela ta finančna afera. Upokojil okoli 75 leta. Nekaj se je precej otročje opravičeval, da je vse, kar je storil, storil v dobri veri. Tudi to se mi zdi možno. Nadškof  je zame v  prvi vrsti 'pop zvezda' - nekdo ki v javnosti dobro deluje in je dober retorik.  Ni nujno, da je strokovnjak za finančno področje.  Itak je to Slovenija in finančno poslovanje si vsi prekleto hudičevo prosto po Prešerno razlagajo. Zakaj bi bil en nadškof izjema? Mogoče je bil njegov ekonom očarljiv sogovornik, mu je ztrdil, da ima vse v rokah in je vse v redu?


Spet se mi zdi težko verjetno, da bi Vatikan priznal napako, namreč da je skoraj 30 let podpiral 'nevrednega škofa'. Sploh, ker je bistroumnega ekonoma doletela 'običajna kazen' - prestavili so ga v neko manjšo župnijo in nihče mu ni prepovedal opravljati duhovniškega dela.

Ni v stilu Vatikana, da dviga prah okoli svojih zaposlenih. Dovolj je, da se Kramberger umakne v zasebnost in to s čim manj pompa.


Trenutno, če ne bo nobenih drugih verodostojnih informacij, se mi zdi vse skupaj vihar v kozarcu vode in to zaradi navadnih odločb o upokojitvi.






Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.5.2012 16:20:33)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Vijoličarka -> RE: Afera RKC - Uran in Kramberger (9.5.2012 18:54:09)

Pojma nimam, če so kje na netu slike mladega Franca, ampak na sliki v spodnjem članku ima tako nebeško modre očke. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042415464


Kar se tiče govoric, so različne. Viri iz njegovih rodnih krajev trdijo, da je hud babjek (kar lahko drži ali pa ne). Spet drugi so močno prepričani, da mu bolj diši isti spol in mlado meso. Tretji menijo, da se ne brani nikakršnega užitka. Kaj je res, ne vem. Vsekakor pa je bil vedno nadvse popustljiv do pošasti v RKC in morda je bil prav zaradi te svoje blagosti postavljen za inkvizitorja. Ima vse potrebne lastnosti, da kakšno ubogo nuno okrca, da ni dobolj dobro zribala stopnišča in zamahne z roko ob posilstvu: češ, takih stvari ni v Cerkvi nič več, kot drugje po svetu.

Očarljiv mora biti pa hudo. Bernarda  Jeklin je par let nazaj zanosno  izjavila, da je Rode 'tak dedec'. Menda se je čisto stopila v njegovi prisotnosti. Rode ji je sicer odgovoril, da bi bila lahko pri svojih letih malo bolj pametna, ampak najbrž pa se mu je vsaj malo fino zdelo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Felicita -> RE: Afera RKC - Uran in Kramberger (9.5.2012 19:20:27)

Za Urana se okrog in krog Šmarne gore govori, da ma otrok tok, da je pomoje po tej logiki najbolj ploden oče v Sloveniji. [sm=smiley36.gif] Ampak tut sklepam, da je to iz časov, ko so nezakonske otroke gledal postrani, če je bil pa 'od župnika' so pa zatisnl oči in še ušesa zraven.
kakorkoli, v končni fazi je Vatikan ena velika firma in kar reče šef je potrebno naredit, tut če ti ni všeč; pa bognedej da kej proti šefu rečeš...




LuLu -> RE: Afera RKC - Uran in Kramberger (9.5.2012 20:36:18)

Če malo razmislim, pa raje vidim, berem, slišim, da ima Uran, Rode, Kramberger in ostali Čak Norisi otroke po celem svetu, kot pa eno samo samcato tožbo za pedofilijo. Pa tudi lopovi naj bodo... Vse to jim še odpustim...




Frodo Bisagin -> RE: Afera RKC - Uran in Kramberger (9.5.2012 23:03:39)


IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Ima vse potrebne lastnosti, da kakšno ubogo nuno okrca, da ni dobolj dobro zribala stopnišča in zamahne z roko ob posilstvu: češ, takih stvari ni v Cerkvi nič več, kot drugje po svetu.


Na eni konferenci v Celju smo spali v klostru. Komaj odnesemo stvari po sobah in se dobimo, da bi sli nazaj na vecerjo.. evo ga Rode... nic ne pogleda, nic ne vprasa.. samo zagrabi kolega za roko in ga zacne vleci .. hitro hitro, pohiteti je treba , k masi je treba... Bolj je kolega odpiral usta, da razlozi, da ni prisel k masi bolj ga je Rode silil in vlekel... Dokler ni zatulil, ma musliman sem clovek bozji.... [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Rode pa cisto zmedeno: a pol ne gres k masi??!! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] in je odvihral... [sm=smiley36.gif] Cista komedija [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




Stran: [1]