labradorka -> Dobro premislite pred nakipom vozička! (5.5.2012 8:53:51)
|
Ah ja..nakup vozička. Kot vsaka bodoča mamica sem tudi sama skoraj doktorirala iz vozičkov. Predvsem mi je bilo važno, da bo z velikimi napihljivimi kolesi, pa po možnosti ne najtežji, saj ga veliko prekladam iz avta ven, pa drug avto, saj veste kako to gre. najprej sem hotela nabaviti lux 4 kids, pa sem slišala kar nekaj negativnih komentarjev. Skoraj skoraj sem se že odločila za peg perego gt3, ko sem slučajno zavila v pikapolonico, kjer so propagirali Jane slalom reverse. Ujela sva zadnje 3 dni neke akcije, ko si za ceno 600 evrov namesto 850 dobil voziček, globoko košaro in lupinico. Imela ga je že kolegica (ampak je uporabčjala šele globoko košaro), ki je bila zadovoljna.SVa z možem še malo razmišljala pa sva se potem odločila za nakup. 250 evrov prihranka ni malo denarja...no globoka košara je super, predvsem ker se lahko uporablja tudi kot avtosedež, tako da je bil najin korenjak do 5. meseca v lupinici mogoče 3krat. fino je tudi, da se vzglavnik privzdigne, tako da ga tik preden ga daš v športni del lahko dvigneš in ravno malo vidi ven. samo ležanje pač postane dolgočasno. ok, pustimo detajle da je pri enem mesecu crknila sprednja zavora, pri dveh mesecih pa popolna blokada zadnje. so nama ga popravili, dobila sva tudi nadomestno ogrodje. glede tega brez pripomb. potem pa športni del. nama osebno katastrofa. to da se ne da povsem v ležečpoložaj, me niti ne moti toliko, to sem vedela že prej. dejstvo je, da mu precej manjka do sedečega položaja, tako da mali sedi brez opore, ker pač hoče čimbolj vidt ven. pa tudi to ni take panike, lepo že sedi. totalno trapast je sistem pasov. v sedečem položaju ga pripasaš, potem se pa zadeva ne da spustiti, ker ga pasovi zategnejo. ne da se jih štelat sproti, ker sta povezana in je treba to narediti na zadnji strani vozička, odmikati senčnik in potem premikati zadevo. da ne govorim, da je senčnik ful slabo zataknjen. ok, razumem da je to zaradi tega sistema pasov, ampak tudi med vožnjo pada dol. v glavnem, nama ni všeč. imela sva v mislih, da bova potem kupila tudi marelo. tako sva se po razocaranju z janejem odločila za rabljenega peg perego pliko p3, ki je super, imela sva srečo da sva dobila ful lepo ohranjenega. Jane bo pa za v gozd in bolj zahtevne terene. kolegica ima muro in je tudi totalno nezadovoljna. senčnik je neuporaben. takoj je morala dokupiti dodatnega, pa tamali še vedno v ležečem poločaju v obraz sveti sonce, tako da bo nabavila še dežnik. Če bi se še enkrat odločala, bi vzela gt3 (boh pomagej, je pač malo težji, sej se navadiš) ali bebe confort high trek ki je baje špica. Baje so super tudi hartani in quinny freestyle. Globoka košara kot avtosedež pa tudi ni samo pri janeju. Ne pravim, da je jane zanič, verjetno je marsikdo zadovoljen in mu odgovarja. Nam pač ne. Aja pa še to. premislite o tem, da si lupinico izposodite, če imate možnost, pa raje kupite dober športni del in globoko košaro. Pa čimmanj sekirancije pri odločitvi :)))
|
|
|
|