ursonok -> RE: 4 noseča in razočarana (14.12.2012 18:55:08)
|
Sicer to ni moje področje, ampak kolikor se spoznam, ima moški ali X ali pa Y semenko. Ženska ima pa v vsakem primeru X jajčece. Tako da po združitvi nastane ali XX (punčka) ali **** (fantek). Za spol je torej odločilna semenka (zanimivo, sploh ker so tekom zgodovine moški pogosto zapuščali in zavračali ženske, ker jim bojda "niso bile sposobne roditi sina" [sm=smiley36.gif]). Res je odvisno od tega, kdaj seksaš - X semenke so obstojnejše, Y pa hitrejše (ker so lažje, saj jim manjka 1/4 kromosoma - če X odvzameš eno "nožico", nastane Y). A dejstvo je, da se ovulacije ne da natančno določiti (razen če vsak dan lezeš na monitoring). Tako da je ta metoda precej nezanesljiva. Druga ne nepomembna stvar je pa ta, da imajo nekateri moški "okvarjene" oziroma zelo slabe Y spermije, ali pa jih celo nimajo in lahko "delajo" le punčke (X). In obratno. Takih primerov ni veliko, a baje se dogaja. Če je v neki familiji recimo 4-5 ali več otrok in so vsi istega spola. Pri nas imamo punčko in fantka, zdaj pričakujemo tretjegaa, ki bo baje punčka. In jaz ne skrivam, da bi raje imela še enega fantka. Jaz se že celo življenje bolje počutim v moški družbi [sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif]
|
|
|
|