neonaia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sonce32 Jutro, novopečene mamice in vse tiste, ki to še kmalu boste Sama sem sicer julijka, ampak ker imate ve še najbolj "svežo" izkušnje, se obračam kar na vas. Zanima me, kako približno poteka porod v ljubljanski porodnišnici. Kakšna sredstva za lajšanje bolečin so tam na voljo? Jih dobiš zlahka ali res v najhujših primerih? Je na kaj priporočljivo biti posebno pozoren? Imate kake nasvete, opozorila glede samega poteka poroda, osebja, prostorov? Kaj je priporočjivo vzeti s sabo v porodnišnico za mamico? Sem prviš nosečka, zato sem polna vprašanja. Vsak nasvet bo dobrodošel. ps.: Ali je res, da darilnih paketov ob rojstvu otroka ni več?! Lep dan vsem skupaj in lepo se crkljajte z vašimi štručkami potek poroda sem opisala nekaj postov nazaj. js sm mela res fajn babico..ko sem rekla da so kr boleči popadki, mi je prnesla masko s smejalnim plinom (dušikov neki neki..), pol k mi je dala pa umetne, mi je pa še u žilo dodala neki proti bolečinam. tko da ne skrb, če nisi izrecno proti vsem zdravilom, jih boš mela možnost konzumirat nekih posebnih opozoril ni..samega poroda naj te nebo strah, vse smo preživele..fajn je upoštevat babico, ona jih je že tok skoz dala da točn ve kako se počutš in kaj bi rada.s sabo vzemi copate, ker ti njihovi plastični natikači so ogabni! vložke tm dobiš (paket 40ih), sexi gatke tut, spalno srajco tut...fajn je met modrc za dojenje,blazinice in bepanten ali lanolin. če maš pa rada štumfke na nogah, si pa tut te vzem (js sm tut rodila s štumfki ) pa seveda krtačko, pasto, tuš gel in kremco za obraz.to je to..kar se boš pa naknadno spomnla, ti bo pa itk dragi prnesu paketov ni več, je samo denarna pomoč ob rojstvu otroka za socialno šibkejše. oddaš na csd, pa vidš če dobiš. LP
|