Hope2 -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 10:33:30)
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka naredim kot testo za navadne piškote. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] recept, pliz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ne pecem piskotov spljoh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ce ga imas kje pri roki (oz. v glavi), da te ne mucim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jaz sem jo glih včeraj delala, po receptu kot pašteta, itak[sm=jezicek.gif]. Mi vedno dajemo suh mak in suhe orehe in potem v plehu zalivamo s sametano in stopljeno margarino.... tako je delala naša prekmurksa babica in tega s edržimo. V mak in orehe dam vanili, sladkor, lahko malo limonine lupine in premešam, potem ap to mešanico dajem na testo in z žlico zalivam. Orehe (še raje dam mlete mandlje in lešnike) z oljem manj, ker so mastni, skuto manj, ker je že itak sočna, mak pa kar fajn[sm=smiley36.gif]V skuto pa dam vanili, sladkor, limonino lupino, čist mal cimeta. Za piškotno testo pa nimaš kaj zgrešit, delam kar od oka[sm=smiley36.gif]. jajce, vanili, sladkor, moka, mal pecilnega in mleko po potrebi[sm=smiley36.gif], kaj v pomoč? Na netu najdi navadni piškoti recept, če rabiš točne količine Pri gibanici ne smeš šparat, pač je kalorična bomba, ampak edino taka je dobra[sm=jezicek.gif]. In ja mali kosi so zakon, jaz sem včeraj narezala 3,5x3,5 cm kvadrate
|
|
|
|