[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.4.2012 21:04:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




gondola -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 7:41:15)

Vem, da je prekmurska gibanica nekaj posebnega, ampak jaz spečem velikokrat en tak približek, vsaj mislim, da je, reče se pecivo na suhohttp://www.kulinarika.net/recepti/1426/sladice/pecivo-na-suho-/




mojamura -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 8:03:53)

http://www.disi-po-prekmurju.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=50&id_informacija=245


pazi, da ne bo premastna




3jeMi -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 8:26:24)

IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

http://www.disi-po-prekmurju.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=50&id_informacija=245


pazi, da ne bo premastna



mmmmmmmmmmmmmmmmm.... joj... kar voham jo.... njami... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

metulj333... jaz se nekako naslanjam na tale recept http://www.kulinarika.net/recepti/12919/sladice/prekmurska-gibanica-moja-/ ... itak pa po občutku skrenem s poti in delam po svoje... testo uporabljam kupljen, pri cukru sem tudi bolj previdna...

joj, babe... zdaj bom pa cel dan sanjala o gibanici...




Paštetka -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 9:28:00)

jaz krhko testo naredim, potem pa kupim liste vlečenega testa, ki so zaviti v rolo in jih samo gor polagam.

tako je zelo hitro narejena.

Paziti moraš le, da lepo enakomerno zalivaš, sploh plast maka, ker bo drugače suha. Pa na robove in kote ne pozabi pri zalivanju. jaz to počnem z žlico, ker je bolj enakomerno.

In tam v zgornjem receptu, ko piše, da prepikaš, jaz je nič ne prepikam, ampak na zgornjo plast testa z nožem naredim zareze kakor bodo šli kosi.
PRi nas delamo kockaste gibanice, zato zarežem zg. plast kot šahovnico. Pazi, da ne boš delala prevelikih kosov, ker je gibanica fajn nasitna in bo ostalo preveč ostankov pri enem kosu.

Kar gibanice ne pojemo, jo pa dam v zmrzovalnik in potem samo v mikrovalovki odtalim.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.4.2012 9:32:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Paštetka -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 9:34:26)


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

Paštetka - recept za tvoje krhko testo, prosim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


naredim kot testo za navadne piškote.




Paštetka -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 9:36:12)


IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi

IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

http://www.disi-po-prekmurju.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=50&id_informacija=245


pazi, da ne bo premastna



mmmmmmmmmmmmmmmmm.... joj... kar voham jo.... njami... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


joj, babe... zdaj bom pa cel dan sanjala o gibanici...


jaz pa imam še par kosov v zmrzovalniku [sm=smiley36.gif]




Paštetka -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 9:42:31)

aja, še to.
ker ima vsak različne te pekače, ti mogoče količina v receptu ne bo štimala.

gibanica je zelo enostavna.

Jaz jo delam na pamet. To pomeni, da vzamem globok pekač (najboljše, če imaš takega, ki se mu snamejo stranice). kupim mak, skuto orehe, naribana jabolka.
in potem direkt iz vreč sipavam na testo, da mi ne ostaja ali zmanjka količina sestavin. in potem npr. na plast maka ali orehe, ... posipam sladkor, vanili...
tako ne rabiš vse supaj delat, ker ti zna precej ostati ali zmanjkati glede na pekač. tako, ti pa sestavine lepo v vrečki ostanejo.
Debelino plasti pa tudi naredim po občutku. nekje od 3-4 mm. Skuta in jabolka pridejo malo višja seveda.

Uporabim pa RAma margarino in si jo tudi sproti topim.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.4.2012 9:46:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Hope2 -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 10:33:30)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
naredim kot testo za navadne piškote.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] recept, pliz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ne pecem piskotov spljoh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ce ga imas kje pri roki (oz. v glavi), da te ne mucim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Jaz sem jo glih včeraj delala, po receptu kot pašteta, itak[sm=jezicek.gif]. Mi vedno dajemo suh mak in suhe orehe in potem v plehu zalivamo s sametano in stopljeno margarino.... tako je delala naša prekmurksa babica in tega s edržimo. V mak in orehe dam vanili, sladkor, lahko malo limonine lupine in premešam, potem ap to mešanico dajem na testo in z žlico zalivam. Orehe (še raje dam mlete mandlje in lešnike) z oljem manj, ker so mastni, skuto manj, ker je že itak sočna, mak pa kar fajn[sm=smiley36.gif]V skuto pa dam vanili, sladkor, limonino lupino, čist mal cimeta.

Za piškotno testo pa nimaš kaj zgrešit, delam kar od oka[sm=smiley36.gif]. jajce, vanili, sladkor, moka, mal pecilnega in mleko po potrebi[sm=smiley36.gif], kaj v pomoč? Na netu najdi navadni piškoti recept, če rabiš točne količine

Pri gibanici ne smeš šparat, pač je kalorična bomba, ampak edino taka je dobra[sm=jezicek.gif]. In ja mali kosi so zakon, jaz sem včeraj narezala 3,5x3,5 cm kvadrate




3jeMi -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 10:46:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi

IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

http://www.disi-po-prekmurju.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=50&id_informacija=245


pazi, da ne bo premastna



mmmmmmmmmmmmmmmmm.... joj... kar voham jo.... njami... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


joj, babe... zdaj bom pa cel dan sanjala o gibanici...


jaz pa imam še par kosov v zmrzovalniku [sm=smiley36.gif]



packa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek.gif[/image]

danes v to temo ne zaidem več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Hope2 -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 11:19:44)


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


Za piškotno testo pa nimaš kaj zgrešit, delam kar od oka[sm=smiley36.gif]. jajce, vanili, sladkor, moka, mal pecilnega in mleko po potrebi[sm=smiley36.gif], kaj v pomoč? Na netu najdi navadni piškoti recept, če rabiš točne količine



Maslo pozabla oment[sm=smiley9.gif]




Paštetka -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 11:41:11)


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


Za piškotno testo pa nimaš kaj zgrešit, delam kar od oka[sm=smiley36.gif]. jajce, vanili, sladkor, moka, mal pecilnega in mleko po potrebi[sm=smiley36.gif], kaj v pomoč? Na netu najdi navadni piškoti recept, če rabiš točne količine



Maslo pozabla oment[sm=smiley9.gif]


točno tako. od oka. Ne morem napisati recepra, ker je od oka, odvisno kakšna velika jajca imam [sm=jezicek.gif]




mojamura -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 12:50:24)




IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


Za piškotno testo pa nimaš kaj zgrešit, delam kar od oka[img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley36.gif[/img] . jajce, vanili, sladkor, moka, mal pecilnega in mleko po potrebi[img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley36.gif[/img] , kaj v pomoč? Na netu najdi navadni piškoti recept, če rabiš točne količine

 

Maslo pozabla oment[img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley9.gif[/img]


točno tako. od oka. Ne morem napisati recepra, ker je od oka, odvisno kakšna velika jajca imam [img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/jezicek.gif[/img]




paštetka, do zdaj sem bila 100%, da ti nimaš jajc [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/img]




Paštetka -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 12:58:32)

teoretično gledano, jih res nimam, praktično jim pa imam,glede na to, da jih skoraj vsak dan imam v rokah[sm=jezicek.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.4.2012 14:20:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.4.2012 14:22:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




josephine27 -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 14:43:54)

joj se mi kar sline cedijo[sm=smiley36.gif]




Paštetka -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 15:43:42)

Metulj, jaz tudi delam 3,5 x3,5 . Ne rabiš modela. Povrhu z nožem potegneš oz. režeš zgornjo plast testa, preden daš v pečico. Potem jih pečene tudi lažje režeš.
Me veseli, da je kolo dobro. Kmalu bom prodajala še drugega shwina, za deklico če ga rabiš[sm=jezicek.gif]




Hope2 -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 17:26:41)


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
...(še raje dam mlete mandlje in lešnike)...


oooo, hudooo!!! kaka dobra udeja! a si probala kdaj s pistacijami, vi jih imate tud neslane, a ne?

...3,5x3,5 cm kvadrate


u, dobra ideja, bm tud jz male naredila. kje si pa nasla 3,5 x 3,5 centi majkemi, a mas model [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Lešniki ali mandlji so boljši že zaradi arome, in predvsem če ima kdo zgago, ker orehi znajo bit hudič[sm=smiley2.gif]. Poleg tega so manj grenki kot orehi. Celo če moraš kupit orehe, so več ali manj že žaltavi- grenki.

Pistacije pa mi ne potegnejo, ne vem, nisem nek hudi ljubitelj. Poleg tega pol več ne bi bila prekmurska ampak grška gibanica[sm=jezicek.gif]

Če pa je 3 cm premalo, 4 pa preveliko, pa je glih nekje na sredini ravno prav[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]. Saj nisme šla merit, sem kar tak od oka spet vzela[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.4.2012 21:35:50)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.4.2012 21:52:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Paštetka -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 22:03:06)

Ne razumem[sm=zmeden.gif] kako misliš, da si mazala orehe in mak? [sm=zmeden.gif]
Pa saj sem ti napisala, da se orehi in mak vsipajo na testo. Suhi. Potem pa z žlico polivaš margarino in potem še smetano na mak in orehe. To polivaš zato,ker je drugače gibanica suha in ni za jest.




Paštetka -> RE: Prekmurska gibanica... (26.4.2012 22:05:31)

Pa še napisala sem ti kako delaj, da ti ne zmanjka ali ostane preveč materijala [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Slabo bereš[sm=jezicek.gif]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>