Hope2 -> RE: Prekmurska gibanica... (29.4.2012 8:52:05)
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 hehehe, jah, kaj naj recem - nisem dobr brala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] delala sm po enem receptu s kulinarike in tam je treba mak in orehe poparit z vrocim mlekom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] jih mam tko raje, se mi zdi, da je mal drugacen okus [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Da komentiram še tole. Moja gibanica je bila na preizkušnji in je bila fenomenalna. Poiskusili sta tudi 2 ženski, ki delata po tem receptu iz kulinarike in vedno poparita z mlekom in sta rekli, da je razlika očitna, ampak v mojo prid. Sta rekli, da nikoli več ne bosta delali mokre mase oz parili z mlekom[sm=smiley1.gif]. Jima je tale moje bila noro všeč. Lej bistvo gibanice je tudi, da ima lepe ravne plasti. In ko ti enkrat maso namočiš, je vse skupaj pocasto in kot praviš se težko razmaže in s tem preveč pritiskaš dol, pa je gibanica valovita in zabita. Vse mora bit rahlo in ravno. Mak pri namočeni oz poparjeni masi je sive barve. Mak mora biti črn, je tudi lepši na pogled[sm=smiley36.gif].
|
|
|
|