[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.4.2012 22:21:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Hope2 -> RE: Prekmurska gibanica... (29.4.2012 8:52:05)


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

hehehe, jah, kaj naj recem - nisem dobr brala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] delala sm po enem receptu s kulinarike in tam je treba mak in orehe poparit z vrocim mlekom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] jih mam tko raje, se mi zdi, da je mal drugacen okus [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Da komentiram še tole. Moja gibanica je bila na preizkušnji in je bila fenomenalna. Poiskusili sta tudi 2 ženski, ki delata po tem receptu iz kulinarike in vedno poparita z mlekom in sta rekli, da je razlika očitna, ampak v mojo prid. Sta rekli, da nikoli več ne bosta delali mokre mase oz parili z mlekom[sm=smiley1.gif]. Jima je tale moje bila noro všeč.

Lej bistvo gibanice je tudi, da ima lepe ravne plasti. In ko ti enkrat maso namočiš, je vse skupaj pocasto in kot praviš se težko razmaže in s tem preveč pritiskaš dol, pa je gibanica valovita in zabita. Vse mora bit rahlo in ravno. Mak pri namočeni oz poparjeni masi je sive barve. Mak mora biti črn, je tudi lepši na pogled[sm=smiley36.gif].




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.5.2012 23:23:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Hope2 -> RE: Prekmurska gibanica... (2.5.2012 8:06:29)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

aaaa, OK! bom probala naslednjic po tvoje, Hope2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ceprav gibanica sploh ni bla slaba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Nobena gibanica ni slaba[sm=smiley36.gif], samo ko sprobaš kako ta pravo od babic, pol šele vidiš kaj je dobra gibanica[sm=smiley36.gif]. Men se še vedno kolca po dobri babičini gibanici, ki je še boljša od moje[sm=smiley36.gif]

Probaj in ne pozabi na paštetkin nasvet, da je res treba vsak košček maka in orehov lepo polit (z občutkom, ne zalivat, da vse teče- tu boš mogla mal občutka dobit[sm=smiley36.gif]). Skute malo manj kot orehe, ker je že sama po sebi malo sočna. Jaz najraje zalivam z rastlinsko smetano in stopljenim maslom




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.5.2012 8:47:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]