JulijaElena
|
Ja, saj pri nama zadeva funkcionira, če jaz samo poslušam njega, sem tiho, mu ne ugovarjam, da grem tja kamor hoče on in takrat ko reče on, seveda. Ko se upošteva samo njegovo mnenje, njegovi ukazi in ta zadeva ni problem samo pri meni (ampak jaz pač živim z njim), tudi njegova sina ki sta stara 20 in 25 let (ki se tudi ne razumeta z njim najbolje), njegova starša, vsi ga MORAMO VSE VPRAŠATI, ON VSE VE, ON VSE ZNA, ON JE NAJBOLJ PAMETEN..on ima denar, ki ga tako skrbno čuva za življenje v starosti-penzija, in ves čas samo govori denar, denar, denar, kriza, kriza..a dela imajo dovolj-hvala bogu, v delavnici ima zaposlene, in vse je ok..zato se počuti tako močnega in mogočnega, ker on ustvarja, dela, vsi smo kao odvisni od njega - čeprav jaz imam svoj denar..nisem odvisna od njega, jaz ga ne prosim za denar za trgovino, obleke itd.. Pri nas že nastane en velik problem, ko npr. otrok ne gre pop spat, in je potem seveda zvečer utrujen in ga jaz v takem primeru, pač dam spat ob 19 uri, kar je meni logično in normalno. Za njega pa je to skregano z logiko, ker on takrat pride šele iz delavnice in on bi si takrat vzel čas za otroka, bi šel na sprehod, bi igral nogomet, se igral z njim notri..pa mu jaz lepo prej povem, lej otrok ni šel spat, zato bo šel prej v posteljo, ne ob 20 h apakr ob 19-ih. In iz tega primera pride že prepir med nama, in spet posluša odčitke da mi je figo mar, koliko je on z otrokom, da mislim samo na sebe, če pa bi bilo to kaj v povezavi z mojimi interesi, mi pa za otroka ni mar, bi pa šel lahko spat tudi kasneje..itd..skratka bla bla bla Isti problem je zdajle, ko sem mu omenila da bi šla s sinom na morje za 3 dni..povabila sem njega, je rekel ne..ker on nima kaj početi v hotelu, ker mu je to brez veze (to sem izkusila sama-tudi letni dopusti in vikend paketi-to so čista katastrofa), zganja slabo voljo, teži, skratka nobeden nima nič od tega. In zato ker je sedaj rekel da ne gre nikamor, tudi jaz ne smem..ker mi smo družina in počnemo vse skupaj, in ne vsak po sebej in po svoje..o kakšnih kavicah s prijateljicami ni šans, pred novim letom sem se s svojo kolegico zmenila da se dobiva zvečer in greva nekaj pojest, mal ženski čevk, in ko sem mu to povedala pop, da sem že zmenjena, je čist ven padu, da se spet kar sama menim, da ga nisem nič vprašala itd..skratka, jaz res več ne vem.. Vse to pa se je začelo dogajati ko sem rodila, ko sem bila doma in po koncu porodniške ostala doma, praktično sem ves čas doma in to njemu full odgovarja, ima nadzor nad mano in še boljši občutek da sem odvisna od njega..pa nisem..a on je moj rešitelj, ki mi bo pomagal v težkih časih
|