Vaše mnenje (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

JulijaElena -> Vaše mnenje (17.4.2012 22:10:52)

v zvezi sem 9 let, imava sina starega 4 leta, bila sva že oba 1x poročena, se pravi oba imava za sabo že neko vezo in tudi izkušnje glede tega. Moj problem pa je v tem, da čedalje bolj ugotavljam, sploh sedaj ko sem po koncu porodniške ostala doma, ker sem pač lahko, da mora biti vse po njegovem, tako kot reče on, on je glava družine, ker on je privat, on služi denar, ima denar, dober avto, hišo,..res je da financira on dopust 1x na leto, da se večkrat zapeljemo za en dan na morje, da gremo 1x na teden na pizzo, da plača položnice (elektrika, telefon, voda - a vse to je tudi povezano z delavnico)..hrana je na meni moja, moje položnice so moje, oblačila in vse stvari za otroka so moja stvar..ampak pri njemu velja samo to: kar dela in plačuje on..skrb za gospodinjstvo , otroka to ni nič..to se pri nas naredi kar samo od sebe..ves čas ga samo poslušam, da samo letam okrog, letanje to je po trgovinah - mercator 1-2x na teden, da mi mora vsako stvar reči po 5x (pojdi v pisarno, pospravi delavnico-on kar misli da lahko otroku vzemeš ven baterije in greš narediti tisto kar želi on, kje ga naj pustim, če nimam nikogar da bi ga popazil, ne hodi pa v vrtec), vsake 14 dni grem za en dan k svojim staršem ki so od mene odaljeni vožnje z avtom eno uro in pol, če slučajno 2x na leto izrazim željo če lahko eno noč prespim pri njih je cel hudič v bajti, da sama pri sebi v glavi nekaj fantaziram kako bom to speljala, da se skoz neki izgovarjam, da se z njim nič ne posvetujem, ga nič ne vprašam, da me nič ne zanima družina..itd..sedaj pa sem se s svojo mami res dogovorila, da gremo za 3 nočitve na morje (to je v vseh teh letih 2)min ko sem mu to povedala, oz. ga vprašala če lahko grem (ker ga itak moram vedno vprašati, kot bi bila stara 15 let) mi je pa začelo dvigovati pokrov, in resnično nisem več pripravljena popuščati in se mu klanjati, ker ni bog..on mi je rekel da ne smem, če pa mislim it, naj pa kar popokam kovčke in grem domov k staršem, potem pa naj živimo kot hočmo..bo pa napel vse moči, da mi vzame otroka..mislim halooooo poln k..... ga imam, res !!

LuLu -> RE: Vaše mnenje (17.4.2012 22:17:22)

Idi, pa tam kjer boš, otroka vpiši v najbljižji vrtec, pa svobodno zadihaj. Ostalo boš sproti reševala.

JulijaElena -> RE: Vaše mnenje (17.4.2012 22:25:30)

Pozabila sem napisati še to, da on mojih staršev ne prenaša, ker pravi da me ves čas nekaj hujskajo, nagovarjajo, jaz se ne smem pogovarjati po tel. s svojo mami če je on zraven, bog ne daj da me pokliče kdo takrat od mojih, kar zavija z očmi in skoz neki komentarji zraven, ne hodim s prijateljicami nikamor ne na kavo ne kaj drugega, ne letam sem in tja, z njim pa se resnično ne morem pogovarjati ker on vse ve, on ima vse prav, in mi niti ne pusti da bi mu kaj hotela povedati, razložiti, jaz sem po njegovem lahko samo doma, v roki z metlo in čistili, na razpolago samo njemu non - stop, in to me je resnično začelo moriti, dušiti..ne vem več kaj bi ali resnično začela upoštevati tudi sebe, ker sem se čisto izgubila in ker to poskušam, je najih odnos na podnu ali naj res reskiram in živim njegovo življenje..[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Spark -> RE: Vaše mnenje (17.4.2012 22:41:26)

Za začetek jaz ne bi hodila nekaj časa v nabavo, pa naj zmanjka vsega. Bi rekla da nimam denarja, in tudi ne časa za te bedarije, ker ti preveč časa vzamejo. Naj kar samo poskrbi tudi za hrano in otroške stvari.
Glede druženja s starši, družino in prijatelji, pa se morata resno pogovoriti. Na srečo si ne predstavljam, da bi se mi kaj takega dogajalo, sploh pa da ga moram spraševati. Če je moj mož zaseden, dela, ali pa kar koli drugega počne, mu samo najavim, da nas ne bo doma, samo zato da si on ne zamisli kakšnih skupnih planov. Bejba vzemi si čas za prijateljice, pijačko in bodi v stikih s starši.
Če pa se ne da z njim pogovoriti in dogovoriti pa moraš sama pri sebi temeljito premisliti, kako si pripravljena živeti naprej.

LuLu -> RE: Vaše mnenje (17.4.2012 22:45:09)

To kar si napisala je psihično nasilje.
Jih je več oblik. Če se z njim ne moreš pogovoriti, kar tudi jaz dvomim, po tem kar si napisala, ni druge izbire, kot da greš od njega stran.

cimi -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 8:59:55)

IZVIRNO SPOROČILO: JulijaElena

on je glava družine, ker on je privat, on služi denar, ima denar, dober avto, hišo,..res je da financira on dopust 1x na leto, da se večkrat zapeljemo za en dan na morje, da gremo 1x na teden na pizzo, da plača položnice (elektrika, telefon, voda - a vse to je tudi povezano z delavnico)..hrana je na meni moja, moje položnice so moje, oblačila in vse stvari za otroka so moja stvar..

to me najbolj zmotilo ON- JAZ / MOJE- NJEGOVO
A nimate že v štartu zveze/zakona razčiščeno da je vse VAJINO.
Ne vem no, ampak kar midva zasluživa je skupen denar, skupaj razpolagava z njim in se odločava kaj bova kdaj kupila (večji nakupi)
Iz njegovega računa se plačajo vse položnice, ja tudi MOJ mobitel, jaz pa kupujem hrano itd...
ko gremo na kavo, pizzo itd je vseeno kdo plača, uni ki prej potegne denarnico ven

pa še eno vprašanje : a tega njegovega psihičnega nasilja v teh 9 letih nisi opazila???

Ajra RR -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 9:29:31)

JulijaElena, mogoče ti lahko s kakim nasvetom pomaga tudi tale terapevtka, vprašaj jo. Vprašanje zastaviš anonimno tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/dr-natasa-rijavec-klobucar_48

cimi -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 9:30:20)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mateyka -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 9:59:35)

a se ne čaka mesece na odgovor RR terapevtke? [sm=smiley4.gif]

glede na to da imata tak sistem tako globoko zakoreninjen od začetka (kolikor razumem), sumim da se ne bo dalo z njim zmenit. torej svetujem da res popokaš sebe in otroka ter greš. mislim pa, da če boš lepo skrbela za otroka, ni variante da bi ti otroka odvzel. klasično izsiljevanje, ker za to ve da ti je mar in potem to izrablja proti tebi. grdo.

JulijaElena -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 10:46:23)

Ja, saj pri nama zadeva funkcionira, če jaz samo poslušam njega, sem tiho, mu ne ugovarjam, da grem tja kamor hoče on in takrat ko reče on, seveda. Ko se upošteva samo njegovo mnenje, njegovi ukazi in ta zadeva ni problem samo pri meni (ampak jaz pač živim z njim), tudi njegova sina ki sta stara 20 in 25 let (ki se tudi ne razumeta z njim najbolje), njegova starša, vsi ga MORAMO VSE VPRAŠATI, ON VSE VE, ON VSE ZNA, ON JE NAJBOLJ PAMETEN..on ima denar, ki ga tako skrbno čuva za življenje v starosti-penzija, in ves čas samo govori denar, denar, denar, kriza, kriza..a dela imajo dovolj-hvala bogu, v delavnici ima zaposlene, in vse je ok..zato se počuti tako močnega in mogočnega, ker on ustvarja, dela, vsi smo kao odvisni od njega - čeprav jaz imam svoj denar..nisem odvisna od njega, jaz ga ne prosim za denar za trgovino, obleke itd..

Pri nas že nastane en velik problem, ko npr. otrok ne gre pop spat, in je potem seveda zvečer utrujen in ga jaz v takem primeru, pač dam spat ob 19 uri, kar je meni logično in normalno. Za njega pa je to skregano z logiko, ker on takrat pride šele iz delavnice in on bi si takrat vzel čas za otroka, bi šel na sprehod, bi igral nogomet, se igral z njim notri..pa mu jaz lepo prej povem, lej otrok ni šel spat, zato bo šel prej v posteljo, ne ob 20 h apakr ob 19-ih. In iz tega primera pride že prepir med nama, in spet posluša odčitke da mi je figo mar, koliko je on z otrokom, da mislim samo na sebe, če pa bi bilo to kaj v povezavi z mojimi interesi, mi pa za otroka ni mar, bi pa šel lahko spat tudi kasneje..itd..skratka bla bla bla

Isti problem je zdajle, ko sem mu omenila da bi šla s sinom na morje za 3 dni..povabila sem njega, je rekel ne..ker on nima kaj početi v hotelu, ker mu je to brez veze (to sem izkusila sama-tudi letni dopusti in vikend paketi-to so čista katastrofa), zganja slabo voljo, teži, skratka nobeden nima nič od tega. In zato ker je sedaj rekel da ne gre nikamor, tudi jaz ne smem..ker mi smo družina in počnemo vse skupaj, in ne vsak po sebej in po svoje..o kakšnih kavicah s prijateljicami ni šans, pred novim letom sem se s svojo kolegico zmenila da se dobiva zvečer in greva nekaj pojest, mal ženski čevk, in ko sem mu to povedala pop, da sem že zmenjena, je čist ven padu, da se spet kar sama menim, da ga nisem nič vprašala itd..skratka, jaz res več ne vem..

Vse to pa se je začelo dogajati ko sem rodila, ko sem bila doma in po koncu porodniške ostala doma, praktično sem ves čas doma in to njemu full odgovarja, ima nadzor nad mano in še boljši občutek da sem odvisna od njega..pa nisem..a on je moj rešitelj, ki mi bo pomagal v težkih časih [sm=hudicek1.gif]

LuLu -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 10:49:16)

In tvoj razlog, da ne greš stran od njega je?

Ženkica -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 11:20:42)

Pač on se obnaša do tebe kot da si njegova last, kot, da si predmet, stvar, ne pa človek! Od tebe je odvisno kako dolgo se mu boš pustila. Če si kot praviš finančno neodvisna, potem mu povej svoja "pravila"; če jih ne bo sprejel, spokaj sebe in otroka in gasa, adijo. [sm=bravo.gif]

JulijaElena -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 12:16:40)

LuLu, to vprašanje si zastavljam tudi sama...

a točno to je ker se bojim, točno to kar mi v "grozi, kako mi bo vzel otroka, kako bo najel nekoga da mi bo polomil noge itd..da pri prvi tega ni naredil in mu je žal, pri meni bo pa to naredil..da sem imela dovolj časa predno je bil otrok da bi popokala in šla, zakaj sem se spuščala v njega če sem vedela, da ni pravi zame..in na nek način nebi otroku rada vzela družine, na nek način očeta..saj se midva pred otroko nikoli ne prerekava itd..da bo izkoristil možnost in moč denarja, da najame najboljšega odvetnika..meni se bo pa svet sesul, če ostanem brez otroka, ker on je smisel mojega življenja..saj vem vsi ti moji strahovi so morda čisto odveč, samo ko si enkrat v takšni situaciji, premlevaš vse mogoče, se odločaš in hočeš speljati kar se da najbolje zase in za otroka...

vem da jambram in stokam, ampak pač nekomu moram, saj nihče ne ve v kakšni situaciji sem..niti moji starši, niti njegovi, niti prijatelji..

mateyka -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 12:24:28)

glej, mislim da v enem zdravem odnosu lahko partnerja občasno počneta kar želita, sama - s svojimi prijatelji in obveznostmi. ok če se zmenite da greste kam skupaj, ampak! - njegov odnos do tvoje pravice, da imaš stike s svojimi starši sama, če že on noče, to je nesprejemljivo pri nekem zrelem odnosu. po moje si naredila napako, da nisi reagirala, ko se je to začelo pojavljat (po porodu). vseeno mislim, da dolgoročno to ne more trajat na tak način kot sedaj. lahko probaš dat vedet, a to zate ni opcija in začneš enostavno imet stike izven njegove pristonosti in ga samo obveščaš kdaj kaj imaš v planu. sama poskrbi za varstvo, da ne bo to vzel za nov očitek. magar ga pelji k svojih staršem ali sorodnikom v varstvo (to niso varuške ampak ljudje s katerimi je dobro da preživlja čas). in potem boš videla kako bo. ali bo sprejel, ali pa bo jasno da tako naprej več ne gre.

LuLu -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 12:26:38)

Glej, imaš izbiro kaj boš naredila. Ti se boš odločla ali boš ostala ali ne. Te volje ti ne more vzeti. Moraš se zavedati, da ti vsega ne more vzeti, otroka, duše, vest in zavesti, tvoje prihodnosti in otrokove... še bi se kaj našlo. To nima pravice narediti. Da pa do tega ne pride, pa moraš ti nekaj za to narediti. Edino kar je, da greš od njega stran. Živeti s takim človekom je težko, tudi zdravje ti bo vzel. Vse te grožnje bodo, če si z njim ali brez njega. Torej... Kako naj otrok bo srečen v taki družini? Poskrbi za to, bosta imela lepo, mirno in svobodno življenje. To je tvoja pravica in dolžnost.
Žal ti bo za vsak dan, ko nisi šla. Idi danes, jutri najkasneje.
Bo te strah, nov začetek, marsikaj šlo po glavi, ampak s časom to izgine. Če boš pa z njim bo pa vedno prisotno.
V glavnem verjeti moraš, da bo življenje lepše brez njega, kot z njim in potem samo spakiraš in greš. Tudi staršem, če je treba in če lahko.

mateyka -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 12:29:50)

ah, vidim da grozi. potem bi bilo mogoče dobro da ti kaka bolj strokovna uporabnica svetuje. vem da ima npr. Frodo več izkušenj na tem področju. pa še katera bi se našla.

mateyka -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 12:32:11)

ah, vidim da grozi. potem bi bilo mogoče dobro da ti kaka bolj strokovna uporabnica svetuje. vem da ima npr. Frodo več izkušenj na tem področju. pa še katera bi se našla.

LuLu -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 12:33:43)

vem da jambram in stokam, ampak pač nekomu moram, saj nihče ne ve v kakšni situaciji sem..niti moji starši, niti njegovi, niti prijatelji..

Če le imaš ok odnos s svojimi starši, jim povej. Boš videla kako lažje postane rešit situacijo, če te nekdo razume in pomaga.
Ali pa kakšna prijateljica/prijatelj, drug sorodnik. Oni se ga ne bojijo. Jim je lažje pomagat in trezno iskati rešitve.

Izabelina -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 12:36:17)

a točno to je ker se bojim, točno to kar mi v "grozi, kako mi bo vzel otroka, kako bo najel nekoga da mi bo polomil noge itd..da pri prvi tega ni naredil in mu je žal, pri meni bo pa to naredil..

ok, vem,da se nasilje dogaja povsod, sam sm tok zavarovana pred tem, da me izjave partnerja, da bo najel nekoga, da ti bo polomu noge šokirajo... a pa ti resno živiš s takim človekom? in mu pustiš, da se druži z otrokom? on ni dober oče pa če še tako zgleda na vzven... in otroku je bolše da je stran od takega človeka...

menda greš lahko na policijo in ga prijaviš, da ti grozi? al je to una fora, da itak ne morejo nič dokler se kaj resno ne zgodi... [sm=zmeden.gif]

noro, kako morajo ene ženske živet... poskusi pobegnit, človek, ki non stop dela in povrh vsega še grozi s fizičnim pohabljanjem ne more dobit otroka... skratka pobegni preden boš pristala v novicah pod črno kroniko [sm=smiley19.gif]

veliko sreče!!

mateyka -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 12:37:49)

JulijaElena -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 13:41:34)

...za 1x ni še prišlo do nobenih fizičnih obračunavanj, ker to sem si pa že obljubila, da če bo pa enkrat položil roko name, takrat pa v tistem trenutku popkam stvari in grem, to pa je definitivno...na nek način bi rada rešila najin odnos, ampak vem vem lahko ga rešim samo tako da sem čisto podrejena njemu...jaz pa si tega res ne želim, in si pri svojih 36 letih tega ne zaslužim, ker vem da sem čisto v redu dekle, simpatična, vsaka moja prijateljica bi se z mano zelo rada družila ker sem pozitivna oseba, poštena, nekonfliktna, 100% pri svojem otroku v vsej smeri...a zabredla sem čisto v tej vezi do fendamenta in to me je začelo dušiti, moriti...z vsakim prepiroma sem en korak stran od njega...

in zakaj vam tudi vse to pišem, govorim, prvič zato ker bi rada to dala iz sebe ven, da slišim vaše mnenje...to da bi popokala stvar in z otrokom šla domov-mene starši sprejmejo odprtih rok in vrat, tudi pomagali bi mi, to sigurno, že zato ker sem edinka...(po njegovih besedah, egoistična, mislim samo nase, scrkljana, vse mi je težko narediti), a če je dobro kaj zame takoj...

...pripovedujem vam to zato, ker bom danes ali jutri sprožila jaz prepir in to bo takšen prepir, ker mu bom rekla, da sem se odločila in da grem v ponedeljek na morje do četrtka...in ker bom izrazila svojo odločitev, bo ogenj v strehi...če pa tega ne bom naredila bom spet zatajila sebe in dopustila da je zmagal on..in spet si bo pridobil točke...kar pa pomeni, da bo vse skupaj prišlo do tiste faze, ko bo res potrebno narediti korak, napolniti kovčke pa ne za na morje, ampak za oddhod...

Izabelina -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 13:45:41)

pejdi ja, najprej na morje potem pa naprej v nove zmage!!!

pogumno!!!!

[sm=smiley31.gif] virtualni objem za spodbudo!!

LuLu -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 13:51:30)

...za 1x ni še prišlo do nobenih fizičnih obračunavanj, ker to sem si pa že obljubila, da če bo pa enkrat položil roko name, takrat pa v tistem trenutku popkam stvari in grem, to pa je definitivno...

Če bi dobila euro za vsak tak stavek, ki sem ga slišala ali prebrala... bi lepo živela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
To, da te udari je samo IZGOVOR, da še nisi šla. Umakni se iz nasilnega okolja. in nikjer se ne dela lestvice katero nasilje je hujše psih. ali fizično. Oboje je isto. Idi od njega še preden te vdari. Spakiraj za morje in idi. Pa idi brez prepira, takrat ko ga ni. Zakaj se ti zdi potrebno, da bi še morala doživeti in preživeti še en prepir. A jih ni bilo dovolj. Idi mirno, ne pa skregana. Z otrokom seveda.
Seveda, ne rabim povdarjati, da ko enkrat greš od takega človeka se NIKOLI ne vračaj nazaj.

diana 28 -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 14:39:50)

Nisem prebrala vsega, niti tvojega ne...pa sem mislila, da Lulu pretireava...ko sem prišla do stavka, kjer pišeš, da ti grozi, da bo nekoga najel, da ti bo polomil noge me je kar zvilo v želodcu. Ne predstavljam si, da bi to jaz doživela, ker se mi zdi že prebran stavek tako nasilen, da mi je res kar slabo. Ne poznam vajine zveze, vendar glede na to kar sem preletela bi ti tudi jaz svetovala, da se reši same sebe in OTROKA. Res ni važno kakšno nasilje izvaja-psihično, fizično....sploh ni važno. Reši se sedaj, da ti ne bo kdaj MOČNO žal, da nisi ŽIVELA svojega življenja in posredo tudi tvoj otrok.

Katjuska986 -> RE: Vaše mnenje (18.4.2012 20:49:44)

JulijaElena ni položil roke nate - ja dobesedno.. besedno oz. psihično te klofuta vsak dan, vsak trenutek glede na napisano.. Imaš en slab zakon za sabo, stara si 36? Kaj ti ni jasno? Oprosti izgovor da zaradi otrok ne greš je beden. Otroci še bolj trpijo kot ti, samo da ti mogoče še ne pokažejo. To da ti jih bo vzel? Ja OK. Pa se ima čas z njimi dajat? Ve kakšne potrebe imajo otroci?? Misliš da jim bo kos več kot pa 1 uro??? lepo te prosim, glede na napisano je tako sam sebe poln da dlje od svojega nosa še vidi ne... To da te bo polomil oz. nekomu naročil da te bo?? to pa je tista klofuta ki bi meni privrela do tega, da bi mu povedala svoje in rekla HVALA ZA NIČ in šla.. Vsi izgovori ki jih naštevaš pa so res samo izgovori. In dokler ne boš sama dojela kaj dela s tabo (psihično) bodo ostali kot zid pred tabo.. Ko boš dojela, da je tvoje življenje samo tvoje, da boš ti sama sebi odrejala kdaj in kaj boš naredila bo to to.. Glede otrok pa delaš hudo napako če ostajaš v takem zakonu - otroci te ne bodo spoštovali kot te ne spoštuje tvoj mož (govorim ker sem primere podobne vidla na lastne oči)..

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>