Hope2
|
Te znamke sicer ne poznam. Imamo pa kar nekaj izkušenj z vsemi mogočimi grili, ker smo zagriženi roštiljadarji. Pri nas praktično laufajo grili celo leto v povprečju vsak drugi teden. Imamo zidanega na oglje (obvezno pravo oglje, ne kaki lepljeni briketi), ki ga uporabljamo za jedi izpod peke, za steake, vratovino, perutničke, ribe. Da hitreje zakuriš in se ne ubadaš z ugašanjem in dolgim procesom kurjenja, ti priporočam eno tako posodo (ne vem kako se reče), v katero daš papir in oglje ter zakuriš in ko se razbeli sipaš ven. HItro, enostavno . Ziher jo boš našel zraven roštiljev- kot en pokončen tulec. In imamo plinskega (firma beef eater), ki je bil tudi kar dragi, ampak vreden vsakega centa. Tega imamo že 6 leto in dela ko urca, nikoli pokvaril, nič zarjavel, ko novi, le da je vreme (sonce in pesek skozi celo leto) na zunaj načelo. Rabimo ga pa za pizzo (not damo pizza kamen in je pizza kot iz krušne peči), za lignje, čevape, zelenjava, (te jedi so boljše na gladki plošči) pa občasno tudi ostale gor naštete stvari. Odvisno kolk se nam mudi jest in kolk si želimo okusa po dimu . Je pa fajn, da ima tak žar gladko ploščo in rešetke. Oboje. Super se speče, je sočno...razlike v primerjavi z na oglje ni, razen pač v "dimu". Novejši plinski grili imajo zdaj tudi en tak predalček, kamor daš lesene sekance in tako dobi meso tisto aromo dima, ki ga večina ljudi pogreša pri plinskih. Ne vem pa ali dejansko ta fora deluje . Pa pomembno je iz kakega materiala so rešetke. Slabša kvaliteta se začne hitro lupit oz krušit, rjavet, hrana se sprijemlje. Problem je potem tudi pri čiščenju. Kar se tiče žarov na oglje, pa so po naših izkušnjah hitro uničljivi... oglje, vročina, vreme... naredijo svoje. Pri nas v preteklosti niso prav dolgo trajali oz izgubijo precej hitro lepoto in sijaj . Pa za naše potrebo so premajhni . Zato smo mi raje zidanega kupili in še možnost izpod peke imamo . Če ga rabiš le parkrat na leto, potem niti ni problem V plinskem je tudi ta prednost, da če kdo precej zamuja ali če zmanjka pečene hrane... samo prižgeš in lahko takoj nadaljuješ s peko, medtem ko na oglje moraš ponovno kurit ali pa cel čas nalagat. tUDI OB VEČJEM ŠTEVILU GOSTOV In količini hrane je treba na oglje stalno pazit... ampak to je lahko za nekatere čar, za nekoga pa odveč
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 17.4.2012 7:01:57 >
|