RE: A je tole ok darilo? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


josephine27 -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 16:39:18)

Mi smo imeli pred kratkim krst. Zlatnina oz. verižica je pri nas nekako rezervirana za botra. Za botra je skoraj obvezno da nekaj takega kupi ( za trajen spomin). Ostali pa ne. No vsaj meni bi bilo zelo čudno, če bi še kdo drugi kupil zlato in moram reči, da sem bila že na kar precej krstih pa razen botrov nihče ni prinesel zlata. No ja zlate palice se najbrž nobeden ne bi branil[sm=jezicek.gif]. Poleg verižice je dobil še album za slike, angelčka ( nočno lučko), okvir za fotografijo, kartonko sv. pismo za najmlajše, pa še eno srebrno podobico anglečka in nekaj denarja- to so kupovali večinoma starejši, sorodniki. Od prijateljev pa bolj uporabne stvari in ne tako vezane na vero, oblačila, knjige, igrače, darilne bone za otroško trgovino ( večina naših prijateljev je ateistov). Meni je bilo všeč, da je dobil malo mešano. Lepo je, da je nekaj za spomin, nekaj pa tudi uporabnega.

Kar se tiče tvoje ideje s plenicami pa je to meni osebno nekako bolj za rojstvo ali pa rojstni dan. Izgleda sicer super in tud plenice prav pridejo. Samo pazi da kupiš pravo velikost. Jaz sem ob rojstvu dobila premajhne za mojega velikana.





malaMravljica -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 18:18:39)

Pa kaj je res povsod navada, da se za krst dobi darilo od vseh gostov? Ker jaz sem ze x krat teta in nikoli nisem nic dala, ker pac nikoli nisem bila se za botro. In tudi mojega mislimo dat enkrat kmalu h krstu in sem se izbrani botri rekla, da ne dajam zaradi darili ampak pac zaradi vere. Nek spomin na krst mu mislim pripravit ja, ampak to bova z ockom nekaj pripravila oz. ce mi bo prislo na uho, da se botra ne more zadrzati bom njej rekla, da nekaj simbolicnega, samo za spomin, ostali povabljeni pa mi je bilo logicno, da ne nosijo nic.




noranate -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 19:23:21)

Saj, ko povabiš, nobenmu ne rečeš, da kaj pričakuješ, ljudje pač prinesejo, ker je to pač krst (pri nas temu po domače rečemo prva poroka[sm=smiley36.gif]), mal za hec.
3 krste sem imela doma, botra pa sem 4 krat. Pri nas so otroci dobili zlato od botrov, od gostov pa kakšna zlata ploščica, igrača, največ pa je kuvert, za otroka, za poznejša leta. Moji najmlajši je botra odprla varčevalno knjižico in gor dala nekaj denarja. Simbolično pač, kakor se je sama izrazila, za šolanje.
Navada je, da nekaj prineseš, pač po svojih zmožnostih.
Konec koncev saj niti na kavo ne grem nikol prazna k sosedi, nesem vsaj kakšno doma pečeno pecivo na krožničku, če ne pa vsaj 10 dag kave.




bubu_bibi -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 20:27:58)


IZVIRNO SPOROČILO: gsatalema

ja saj je ok. Drugače se pa ne sekirat -ateist gor ali dol - kupi otroku kaj uporabnega, oblačila , igrače, mogoče pogledaš tudi stanje v družini (finančno) in mogoče privoščiš kaj, kar starši ne morejo. V končni fazi lahko tudi denar in sami potem kupijo kaj večjega dražjega. Zlatnino in take kozlarije pa ponavadi kupujejo botri.


Se čisto strinjam. Aja, za referenco - nisem ateist. [sm=jezicek.gif]
Od našega krsta mi je bilo najbolj všeč darilo od moje prijateljice, ki je Mišku podarila angelčka Willow tree in od enega prijatelja, ki je fotkal in potem vse lepo oblikoval in prinesel v fotoknjigi. Mogoče ponudi kaj takega?




BAMBINA_ -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 21:18:15)

Plenice za krst - za birmo pa rolice wc papirja takole zavit, pa je. Saj se tudi vedno rabi, ane [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]