A je tole ok darilo? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


malajka84 -> A je tole ok darilo? (16.4.2012 22:20:38)

Tkole kr ste tule iskrene, direktne....me neki zanima. :D

Uglavnem jst sm totalni ateist, v cerkvi bla s pšolo na kakšnem izletu, to je to. Zdj sm ap vablena na krst..hah in seveda panika...kaj nej jst to dam pobčku? Nobene ideje, tist epobožne knjigice kaj ap vem ni mi to no...pa brez zamere , pa to tko vsak drugi kupi. no in ker rada sama kej nardim sm nardila tole na sliki, a mislte da bo uredu al to sploh ne more it skoz na krstu? (je ap fantek star 5 mesecev)

http://shrani.si/f/3T/Qb/3IUD0LFa/537933407616192584592134.jpg




ronja -> RE: A je tole ok darilo? (16.4.2012 23:12:43)

Meni se zdi v redu, samo ti to nič ne pomaga, ker sem tudi sama totalni ateist[sm=jezicek.gif].




suzolinka -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 7:24:01)

Men se tudi zdi ok in sem tudi totalni ateist[sm=smiley36.gif]
Sem se pa nekoč že pozanimala kaj se kupi za krst in mi je tašča razložila "verižico, prstan, album za fotografije". Jaz sem bila krsta potem odrešena, ker je naš fante zbolel in smo ostali doma.




Anonimen -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 7:30:24)


IZVIRNO SPOROČILO: suzolinka
Sem se pa nekoč že pozanimala kaj se kupi za krst in mi je tašča razložila "verižico, prstan, album za fotografije".

To se pomoje kupi, če si boter/botrica ... no nebi vedela k sem tudi bolj ko ne ateist ... samo za "navadnega" povabljenca je pa ta plenična torta pomoje čisto ok ... mah kaj pa vem ... sem bila na krstih, samo ko sem bila mala in je mami te stvari urejala, od mojih prijateljev pa ni noben dal otroka krstit ... tak da nisem čist za referenco [sm=smiley36.gif]




Hope2 -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 7:37:50)


IZVIRNO SPOROČILO: Otika


IZVIRNO SPOROČILO: suzolinka
Sem se pa nekoč že pozanimala kaj se kupi za krst in mi je tašča razložila "verižico, prstan, album za fotografije".

To se pomoje kupi, če si boter/botrica ... no nebi vedela k sem tudi bolj ko ne ateist ... samo za "navadnega" povabljenca je pa ta plenična torta pomoje čisto ok ... mah kaj pa vem ... sem bila na krstih, samo ko sem bila mala in je mami te stvari urejala, od mojih prijateljev pa ni noben dal otroka krstit ... tak da nisem čist za referenco [sm=smiley36.gif]


Se strinjam z otiko. Nekako bi naj to kupil boter. Vsaj pri nas je taka navada. Od ostalih pa ne, kaj pa bo dete z vsemi temi verižicami[sm=zmeden.gif]. Naš je dobil ob krstu tudi čist obične igrače, denar, seveda poleg zlatnine, angelčka, otroških knjigic oz zgodbic o svetem pismu.
Vsako darilo je lepo in če ga kdo ni pripravljen sprejet, ker ni po nekih običajih... pol ga pa tudi ni vreden. Meni je tole darilo všečno in tudi pridih vere ima- angelčki[sm=smiley1.gif]. Nimaš se kaj sekirat[sm=smiley1.gif].




gsatalema -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 8:21:01)

ja saj je ok. Drugače se pa ne sekirat -ateist gor ali dol - kupi otroku kaj uporabnega, oblačila , igrače, mogoče pogledaš tudi stanje v družini (finančno) in mogoče privoščiš kaj, kar starši ne morejo. V končni fazi lahko tudi denar in sami potem kupijo kaj večjega dražjega. Zlatnino in take kozlarije pa ponavadi kupujejo botri.




Ploha -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 8:35:57)

kar želiš kupiš, navada je pač, da boter kupi zlatnino :S sicer ne vem kva naj s to zlatnino, pa dobr...tko da jaz recimo če že kdo kaj prinese, raje vidim, da kaj uporabnega. Pobožne knjigce pa tudi res vsak drugi prinese...




kat von d -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 8:39:08)

Meni se zdi ta plenična torta super darilo, saj dajejo za krst vsa mogoča darila (manj primerna kot je tale "torta"). Zlatnino in podobne stvari pa ponavadi res podarijo botri, bližnji...




Najaa -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 8:51:35)

Bila sem na dveh krstih in na oba sem prinesla praktično darilo. Tako da tole je super ideja. Plenic ni nikoli premalo. [sm=smiley36.gif]




Aninchy -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 8:55:50)

našemu je botrica kupila angelčka iz čipke v okvirju (+kuverto) in je res lepo izpadlo, ker smo tud meli krst bolj zarad običaja, kot pa zaradi vere. Od ostalih smo pa dobili kr kuverte, je nekaj šlo lepo v šparovček, nekaj smo pa porabili za sam krst, tako da v bistvu nismo imeli s krstom na koncu nobenih stroškov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Aninchy -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 8:56:22)

eh mi je kr dvakrat objavlo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]




nananaja -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 9:32:57)

Ideja avtorice se mi zdi vredu.

IZVIRNO SPOROČILO: suzolinka

Men se tudi zdi ok in sem tudi totalni ateist[sm=smiley36.gif]
Sem se pa nekoč že pozanimala kaj se kupi za krst in mi je tašča razložila "verižico, prstan, album za fotografije". Jaz sem bila krsta potem odrešena, ker je naš fante zbolel in smo ostali doma.


Pa kaj bo fant s kupom zlatnine, bi jst odgovorila taki tašči, pa sem otroke nesla h krstu zaradi svoje vere, nikakor zaradi običaja. Edino album za fotografije je fajn, a mnogi danes raje naredijo fotoknjigo... pa tudi teh ne rabi več kot enega krstnega, ki ga lahko dobi od botrov.

Moji prvi hčerki sta botra prinesla zlatnino, drugi pa ne. Sej res, da je zlatnina lep spomin na krst odraslemu, če je kot otrok v veri vzgojen. Po drugi strani pa je spomin tudi krstni album, knjiga s posvetilom... Darila povabljencev nebotrov so pa seveda praktična, z malenkostjo spominka recimo.

Sicer je pa za moje pojme univerzalno darilo za krst dobra knjiga pravljic, ki so vedno aktualne.




Klarita -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 10:17:15)

Meni se zdi najbolj primerno podarit kak darilni bon za otroško trgovino, ne boš nikoli mimo vsekala... [sm=bravo.gif]




bori2 -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 12:09:33)

Meni pa tvoje darilo ni všeč.

Pa ne, da ni ustvarjalno, ali karkoli. Ampak zame je krst svečan, enkraten dogodek, predsem pa zelo eleganten dogodek. Zrolane plenice v torti so mi bolj za "hec" darilo.

Glede na to, da zelo očitno imaš umetniško žilico bi lahko naredila sliko angelčka s servietno tehniko, preprosto in elegantno, brez bleščic in mašen in trakcev.

Pri nas je krstno darilo spominske narave - poleg zlatnine (za katero se strinjam, da ima IZKLJUČNO spominsko uporabnost) podarjajo/mo knjigo Sveto pismo (lahko odraslo, ki mu pomaga pri birmi ali otroško, ki ga seznanja z nauki/načeli na otroku primeren način), angelčka iz idrijske čipke, celo križec za na steno,...

Nisem ateist, izhajam iz dokaj stroge verske družine, zato verjetno verjajmem, da je Krst zelo svečan in eleganten dogodek - moje mnenje.




cukr07 -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 12:28:06)

S tvojim darilom bi bila jaz povsem zadovoljna.

Sama sem nekje vmes med ateistom in vernikom, pa sem bila za krst najbolj vesela praktičnh in uporabnih daril. K sreči so vsi povabljeni prinesli ravno taka darila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Od botra in botrce je dobil sveto pismo za otroke s posvetilom in čisto malega angelčka. Nisem pristaš zlatnine, da mu bo potem ležala v omari in od nje ne bo imel nič.
Sama ponavadi ob taki priložnosti kupim knjigo s pravljicami in vanjo napišem posvetilo, če gre za otroka res bližnjega sorodnika oz. nekoga ki mi res veliko pomeni, pa dodam še kakšen darilni bon.




darja.mark -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 12:34:40)

Meni je pa tako darilo zelo všeč, pa tut nisem verski fanatik, v cerkev grem če je RES trebam drugače se izognem v velikem loku :)

Če bi jaz dobila za darilo nekaj takega, bi bila darila zelo vesela. Prvič ker je uporabno in priročno, drugič pa ker je v darilo bilo vloženega kar nekaj časa, truda in vsega kar spada zraven ko nekdo nekaj naredi sam. Sama sem- tudi ustvarjalka in cenim ko nekdo nekaj naredi sam ker je res iz srca in vloženega vsaj nekaj truda. Najlažje je it nekaj kupit in prinest. Je pa res da nismo vsi rojeni ustvarjalci (hvalabogu) in pač naredi vsak po svoje.

Tako da [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/img] za tole idejo!




noranate -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 12:34:47)

Meni je tvoje darilo zelo všeč in zelo domiselno, nikakor pa ni primerno kot darilo ob krstu otroka. Je bolj ob prvem rojstnem dnevu...
Krst je en svečan dogodek in nikakor nič šaljivega ne pride v poštev. Če bi to prinesla k nam (v našem kraju mislim), bi ljudje verjetno imeli občutek, da se delaš bedaka. To ni primerno darilo za krst. Kupi kakšen bon, okvir za sliko,....Jaz sem recimo sosedovim kupila avto poganjalček, je že počakal , da je fantič zrasel. Vsekakor kaj uporabnega, vendar ne v tem smislu, kot si sama mislila.[sm=smiley1.gif]
Ti pa čestitam na ideji, krasna ideja za kakšen rojstni dan...[sm=bravo.gif]




Paštetka -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 12:39:36)

Saj sploh ni pomembno, če nisi verna ali če bi bila verna kot bori.
Pomembno je kakšna je družina, ki ima krst. Če so verni kot bori, se ji bo takšno darilo zdelo popolnoma neprimerno. Če pa drużina ni verski fanatik oz. ne hodi vsak teden k maši oz. je za njih krst neka formalnost, pa ji bo tvoje darilo čist OK.

Če prav vidim si tudi knjigico kupila. Ali? Jaz bi noter dala posvetilo za krst.




benika -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 13:40:24)

Mi smo dali čez 3 krste mojih otrok in takega darila, kot je tvoj, bi bila zelo, zelo vesela. Ker je praktično in ni praholovec. Zlatnina je, vsaj zame, največja neumnost, ki jo lahko daš malemu dojenčku. Naši so dobili vsak svojega angelčka. Pa uporabno praktično darilo. Ni poanta krsta v darilih.




ZARA -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 14:04:34)


IZVIRNO SPOROČILO: benika
Ker je praktično in ni praholovec. Zlatnina je, vsaj zame, največja neumnost, ki jo lahko daš malemu dojenčku.

Predvsem zato. Pa luštno zgleda. Super!




Najin_pikec -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 14:29:38)

Meni se zdi tvoje darilo super, je praktično in povrhu vsega je vanj vloženega kar nekaj tvojega truda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Tudi sama sem pristašica praktičnih in uporabnih daril. Do zdaj sem bila samo na enem krstu in sva z mojim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] podarila igračo. Sva pa čista ateista in pravzaprav nimava pojma, kaj se ob takšnih priložnostih poklanja.




mamamajča -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 14:54:10)

Si si naredila malo reklame? [sm=smiley2.gif]




Nika v službi -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 15:09:52)


IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Meni je tvoje darilo zelo všeč in zelo domiselno, nikakor pa ni primerno kot darilo ob krstu otroka. Je bolj ob prvem rojstnem dnevu...
Krst je en svečan dogodek in nikakor nič šaljivega ne pride v poštev. Če bi to prinesla k nam (v našem kraju mislim), bi ljudje verjetno imeli občutek, da se delaš bedaka. To ni primerno darilo za krst. Kupi kakšen bon, okvir za sliko,....Jaz sem recimo sosedovim kupila avto poganjalček, je že počakal , da je fantič zrasel. Vsekakor kaj uporabnega, vendar ne v tem smislu, kot si sama mislila.[sm=smiley1.gif]
Ti pa čestitam na ideji, krasna ideja za kakšen rojstni dan...[sm=bravo.gif]


Podpis.

Sicer pa je naložbeno zlato lahko zelo lepo in dragoceno darilo. Seveda ne v obliki verižic, prstanov, uhanov.. npr. Moro ali Zlatarne Celje imajo lepa darila, npr: http://www.zlatarnacelje.si/zlatigrami.asp?id_skupina=1&id_zgp=8&lang=si




ZARA -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 15:15:30)

Ja, kakšne zlate palice se zihr ne bi branili.[sm=smiley1.gif]




HHH -> RE: A je tole ok darilo? (17.4.2012 16:23:48)

IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Si si naredila malo reklame? [sm=smiley2.gif]


se je tudi meni tako zazdelo




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>