|
RE: Vzgojiteljice, eno vprašanje... 11.4.2012 10:45:00
|
|
|
|
lenika83
|
Po moje v praksi ni izvedljivo, da bi se pediatri in vzgojiteljice (oziroma vrtci) posvetovali med sabo. Itak že vsak pediater malo "po svoje" dela nekatere stvari in že med seboj nimajo usklajenih mnenj. Koliko sem jih jaz uspela skapirati, se tudi pediatri malo prilagodijo "svojim strankam" Primer: s sodelavko imava otroka 1 mesec narazen, pa sva ju v istem tednu peljali cepit k isti pediatrinji (tisto kar je pri 1 letu cepljenje) in sem jaz takoj v začetku rekla, da bi jo cepila za klopni meningitis, ampak ne bi oboje skupaj, pa se je pediatrinja povsem strinjala, da je to boljše, da je malo presledka med obema cepljenjema. Sodelavka je pa samo rekla, da bi jo cepila tudi za klopni meninigitis in so ji naredili oboje hkrati z razlago, da sploh ni nobenega problema, ker ni kontraindikacij. Malo se pač prilagodijo trenutni situaciji, verjamem pa da vseeno ne na škodo otroka. Da ne bom čisto zajadrala iz teme... V našem vrtcu je navodilo, da otroku vzgojiteljice ne smejo dajati antibiotika (kot razlog so navedle, da ne morejo prevzeti odgovornosti, če bi se slučajno pomešali antibiotiki različnih otrok, pa količine,...), kar se meni zdi povsem ok. So nam pa zraven tudi povedali da pa lahko mi komot damo otroku AB v garderobi, ga tam tudi shranimo, če ga mora dobiti takoj ko ga vzamemo iz vrtca (če je na 8 ur, pa je 8 ur otrok v vrtcu). Povedale pa so tudi, da povsem razumejo, da ne moreš imeti otroka doma dokler jemlje Ab, če ga jemlje 10 dni. Pediatrinja pa nam glede tega ni nikoli dala posebnih navodil in sem malo enkrat dala v vrtec, ko je imela še AB, ampak sem po nekaj dneh ugotovila, da sem grdo zafrknila, ker ji je čisto sesulo imunski sistem in je takoj spet zbolela. Zdaj jo pa zaradi tega poskušam imeti doma do konca jemanja ab in še kakšen dan več. Pediatrinja pa zaradi bolniške nikoli nič ne komplicira. Včasih me celo vpraša, če bi mi v službi šlo skozi, da bi bila še kakšen dan več doma. Aja, sem se še enega primera zdaj spomnila. Vzgojiteljica v vrtcu nam je enkrat povedala, da je samo enkrat zjutraj zavrnila otroka z vnetimi očmi in naročila naj ga peljejo k zdravniku. Zdravnik pa jih je celo okregal, da zaradi tega pa res ni treba tja hoditi in da lahko gre otrok komot v vrtec itak je bila potem vzgojiteljica grda, ker kao nekaj komplicira...
|
|
|