Jada82
|
IZVIRNO SPOROČILO: caelia dobro jutro, čvekice!! No jaz sem danes full naspana!! Rožle je spal od 10h, pol 11h zvečer do 5h zjutraj, pojedel 110 in zaspal nazaj (in še vedno spi ) Čist fouš!!! Jaz sem si potem še načrpala, šla nazaj spat za eno urco, se je Žan že zbudil in sem ga zrihtala za v vrtec, zložila dva stroja cunj in dala še enega prat.. in zdaj uživam, pijem kavo in sem pojedla zajtrk in firbcam po RR. Kolegica me vabi na burek, tak da ss zna naredit, da bom res šla samo vreme se nekaj kvari matrjuške: midva sva dobla od moževega bratranca, ki dela v Rusiji eno za poročno darilo, simbolizira plodnost. Jih je pa 5, ati, mami in trije mali... tko da nama je reku, da morava met tri otroke.. No, itak sva za, mava v načrtu še enega ali dva, odvsno od financ in razmer.. šivi: meni se zdi moja porodna izkušnja kot nekaj "vesoljskega", ker nimam nobenih travmatičnih spominov, kvečjemu res lepe, pozitivne! Bla sem rezana zaradi nedonošenosti, posledično šivana ampak me šivi SKORAJ nič niso boleli, kak dan v porodnišnici, pa še to je blo znosno. tuširala sem se z mlačno vodo in doma sem vzela potem pše dva lekadola, pa še to me je pomoje malo bolelo zato, ker sem ITAK preterala samo sebe, ne znam bit pri miru en tak naživčkan oven sem spanje: Rožle podnevi zaspi v ležalniku, na kavču, kjer je... na svetlobi, hrupu... ga mam čez dan kar v dnevni ali na kuhinjski mizi v jedilnici, delam vse zraven.. pa spi.. buden je dopoldan kaki dve uri in popoldan od 6h naprejm dokler ne zaspi. v posteljico ga dajem samo zvečer in zjutraj, da se naspi, počasi ga bom začela devat v #žakeljček" za ponoči, da bo tako ločil dan in noč, ker ko še malo zraste, ga bom tud čez dan dajala v posteljico. zvečer mamo pa ponavadi iste probleme.. ne zaspi, ker ga črviči, zvija.. ga mož uspava in boža po trebuščku.. pa zaspi, tam okrog 10h, pol 11h.. noče sam zaspat.. a je mogoče, da se "bojijo" teme? če čez dan nima problema zaspat, niti ga nimam po rokah kaj dosti... ne vem, sem tud na to že pomislila Jaz tamalo že od začetka za ponoči dajem v žakelj ... sem tudi s taveliko tako delala in ima še zdaj žakelj .... ne vem, men je tud ful dobro, pa fajn je, da se zgodaj navadijo ... pa pol je vseeno, če se oddela, ker je itak pokrit kakanje: Rožle se je včeraj nakakal po petih dneh.. zdaj že ne delam več panike, ker redno kaka na 4-6 dni. ampak, ko se pa odloči, je pa robe.. ojoj...včeraj sva porabla 4 pleničke, ker že neha, pa spet začne, pa eno tetra plenico je prebarval v oranžno, moja majčka je bla po trebuhu oranžna, ker ma res pritisk dvigneš nogice in akcija pa ene dve toni robčkov, da ga sproti brišem,pa čist rumeno-oranžno kaka- vaši tudi? ker jaz se spomnim, na kontrolah me je vedno spraševala kakšne barve je blato, če je obarvano? vem da ma nekaj veze tudi s tem bilirubinom, več ko kaka, več ga izloči in hitreje pada zlateničnost... pleničke, cunje: midva bova mogoče kmalu začela uporabljat številko 56 pleničke mava pa itak enkico, še vedno. zadnjič mi jih je zmanjkalo, pa sem mela doma že dva paketa dvojke, ampak.. mu jih zapnem do vratu.. zategovanje nazaj: Meni se je tudi Rožle parkrat res fajn zategnu nazaj, ko sva se dojila- no preden sva začela.. je full močan.. a je to full narobe? Ker mko sva bla v posvetovalnici, ga je dala na trebuh, pa lenko ni dvignu glave niti enkrat.. me je vprašala ; ja gospa, a kaj dviguje glavo že? sem se samo smejala, ker v kranju v neonatalni je pa vedno full migal, pa dvigal glavo... mogoče si je mislil, da je malo čudna ta Dr, ker je blo 3/4 pregleda predavanje o alkohulu, 1/4 pa pregled Rožleta. Je direktorica ZD ta pediatrinja in ima čez še alkoholičarje in mamilaše.. ne vem sicer kako gre to skupaj, ampak.. Mi je naredila pridigi, da sploh ne smem alkohola, da če mož pije, naj neha.. eno pivo na dva dni za odraslega človeka je že alkoholizem, da so samo Madžari in Romuni bolj zapit narod kot Slovenci.. mislim.. jaz pa držala Rožleta v naročju in kimala Svašta ..... Potemtakem sem jaz alkoholik populis: Super zate in za odrešitev v smislu operacije.. res je moralo bolet, ti nisem nič fouš. Važno, da je zdaj ok!! prehrana: jaz jem skoraj vse.. razen svinjine.. ker mi itak ni dobra ampak, kakšno salamco domačo pa bi.. ampak še ne bom... mi je rekla pediatrinja in patronažna, da lahko vse, da otrok mora dobit vitamine, krči pa itak bojo, vsaj malo, ker gre tu za razvoj nezrelega črevesja in ne toliko za prehrano, konec koncev je logično- krče majo tudi otroci ki so hranjeni izključno z AM oziroma s katerimkoli umetnim mlekom,ne? no, eni več eni manj... kg: jaz mam 52 kg zdaj.. pred zanositvijo sem jih mela 54, 55.. odvisno zredila sem se pa vsega skupaj na 59 kg.. tko da sem šla v enem tednu dol.. mam pa e vedno tak mlahav trebuh, saj tudi prej nisem mela čisto ravnega, ampak ok.. bo že..komaj čakam pregled (mam v ponedeljek po 7 tednih, prej ni mela časa) da mi pove, če je ok, da začnem malo telovadit,.. tud jaz mam orbitrekj doma, ki pa že precej časa sameva kaj pa linea negra- tiste,ki ste jo mele? meni je kar ostala še dolgo traja, da izgine? Ja, jaz jo še imam ... mislim, da traja okoli enega leta, da izgine .... aja, pa še eno vprašanje, saj ni ravno na mestu... ampak vseeno.. boste mele še kaj otrok? jaz sem tako navdušena nad vsem skupaj in vesela, da smo štirje zdaj.. da bomo 100 še meli kakšnega.. sej je blo že mišljeno tako ampak zdaj sem pa ziher.. če bo le zdravje ok.. rada bi mela tri ali štiri otroke.. sej vem, da se veliko sliši, sam jaz sem iz velke familje (4 punce) pa sem navajena na "gužvo" no, moj M se pa tudi strinja Mi smo z otroci zaključili ..... tako se oba strinjava .... 2 ... meni se zdi to fajn... niti nimamo prostora za več, niti želje .... hočeva oba potem tudi malo uživat ... z majhnimi pač ne moreš preveč ...
|