ursonok
|
Zdravo, jaz sem - skupaj z Abelom - oddremala dobre tri ure!!! Sem bila čisto ded. No, še zdaj sem, pa še prehlajena sem povrh! Ne vem, v Slo sem se končno losala kašlja, tu pa spet nekaj. Pa tamala se je začela bolj zgodaj zbujat in sploh je šlo vse na slabše. Komaj čakam, da se preselimo! Naš tamal se je danes dopoldne res čudno obnašal. Od 7h do 12h - jokanje, tečnarjenje, hranjenje, spet jokanje. Sem bila že čisto na koncu z živci. In verjetno to čuti, pa je potem tudi on še bolj znerviran. Na konu ga je moj umiril in sva oba zaspala. Ti krči so ubijalski. Ko smo z Agato prešli na to mleko, se je dretje nehalo. Abela pa vseeno črviči. Prav slišiš, kako se zrak notri pretaka. In če ne podreš kupčka, potem si lahko siguren, da bo še cirkus. A problem je, da se včasih lahko na glavo postaviš, pa ga ne bo podrl. Spanje ponoči Ja, naš tudi jamra in čivka in spušča glasove - tako da sva midva kljub temu, da časovno ne spimo slabo - vsega skupaj 6-7ur - popolnoma nenaspana. Rešitev je, da gre v drugo sobo, ampak zaenkrta je še prekmalu. Dokler se ponoči zbuja, bo pač tukaj. Drugače pa ponoči poje samo 60ml in zaspi nazaj. Tako da verjetno že skoraj ne potrebuje nočnega hranjenja. Populis Groza. Kako pa si to izvedla? Šla tja in rekla, da ne greš domov, dokler te ne poštimajo? Upam, da je zdaj to res zadnja etapa križevega pota in da tvojo joškico res čaka samo še vstajenje. Hov hov, čestitke za zamudnico! Kako pa ji je ime? Pa porod? Glede na to, da ga nič ne omenjaš, predvidevam, da je bil lahek in hiter! Rutina Rutino začneš uvajati kadarkoli. Saj se uvaja sama od sebe. Nam je počasi jasno, da dopoldne okoli 10h zaspi (no, danes ni), potem ko se zbudi in nahrani, greva ven. Popoldne, ko pride tamala iz vrtca, gremo še vsi skupaj ven, na igrišče, zvečer pa en dan kopamo njo, en dan njega. (Tudi tu so odstopanja - zdaj ko bo topleje, bomo malo vsak dan tuširali itd.) Kopamo se med 19-20h, potem si s tamalo umijeva zobke in pogledava 3 risanke, nato jo moj odpelje spat. Tamalega nato hranimo, počasi ugasnemo luči (gorijo le še namizne), utišamo internet/muziko in upamo, da bo enkrat do 22h zaspal. Ponavadi ima krče in se dere, tako da je na rokah - žal. A zadnje dva dni je bilo znosno, mrknil že ob 21.30. Cilj je, da pridemo do 21h ali še manj. In da spi vsaj do ene 5-6h. Brez zbujanja, se razume No, če dokaj lepo zaspi, midva še kaj delava - vsak pri svoji mizici, pijeva čajčke itd., če se je pa drl par ur skupaj, si pa jaz potem odprem pirček in se sproščam z brezciljnim surfanjem po internetu. Zategovanje Jaz nič takšnega ne opažam. Imamo pa jutri UZ kolkov - v P in upam, da ne bodo komplicirali. Ma tu na Pl so eni sami komplikatorji. Zakaj pa se malim vnamejo očke? Od vetra ali se česa nalezejo? Ker jaz sem, kot sem že napisala, spet prehlajena, pa tamali je danes zjutraj nekaj iz nosa teklo (sumim, da jo zjutraj v sobi zebe). Ful se bojim, da ne bi bil še Abel zasmrkan. Ruta naš še vedno uživa v "lunica" položaju. Vsak dan popoldne gremo z ruto ven, pa zdaj sem šla z njim že dvakrat na orbitrek za 30minut. Zaspi notri ko polhec. Zdaj pa spi že skoraj 4ure! No, saj je prav, glede na to, da jo je dopoldne 5ur sviral, driskica mala! Aja, še to sem hotela pojarmat - našemu je že FUL cunjic premajhnih. Nekatere res srčkane je imel oblečene enkrat ali dvakrat, pa so mi že prekratke! Tudi pri pleničkah bo treba uvesti dvojko. Raste kot ena gobica pod dežju. Pa še tole: ena od vas je svojo malo poimenovala "babuška". Tako nekateri Slovenci zmotno rečejo tudi tistim ruskim lesenim lutkicam (ki se spravljajo ena v drugo). No, po rusko "babuška" pomeni babica oziroma stara ženica. Tista lutka pa je prvotno neka mlada, zdrava in rdečelična punca, ki se ji reče "matrjoška" in ne babuška. (Babuška bi morda lahko imenovali vaše sitne tašče ) No, samo v vednost. Če vam je všeč ta beseda (babuška), si dajte duška in se ne ozirajte name.
|