|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
25.4.2012 13:14:08   
ursonok
Zdravo!

Abel je danes spal od 22h do 6h! user posted image Sem bila čisto šokirana - sem se valda zbudila prej, zunaj že jasno in svetlo, on pa šele nekaj jamra v spanju ...
Je imel pa zjutraj malo umazano okoli noska - smo mu našpricali fiziološko notri in potem potegnili ven - nekaj je bilo. Upam, da ne bo kaj hujšega. Sploh ker smo mi vsi trije zasmrkani in zakašljani user posted image

Od 6h do 10h smo pa spet bedeli - kot vedno. Hranjenje, kupčki, jamranje, jokcanje. Je pa že kar scrkljan - hoče biti na rokah, je ves srečen, če ga pestuješ. Pa ful je rad vertikalno, tako da lahko glavo nasloni na tvojo ramo ali pa jo ima pokonci in zvedavo gleda naokoli.

Sem šla pa danes končno spet plavat user posted image . Super je bilo. Sem ugotovila, da je teh šest tednov po porodu res neka ločnica. Ko sem šla plavat prejšnji ponedeljek, sem bila že med plavanjem utrujena, prej sem šla ven in nasploh ni bil tak veleužitek. Zdaj je bilo čisto drugače. Pa nošenje Abela v ruti - to nedeljo sem ga komot, res mi ni bil problem. Prejšnje tedne, sploh takoj po porodu pa se mi je zdelo, kot da ima eno tono in ne 4-5kg.

Zdaj grem pa še malo brat, dokler se gospoda ne zbudijo!

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 251
25.4.2012 13:36:19   
Sonček in poletje
Evo prva posvetovalnica je za nami. Jo ima 61 cm, 5750 g in 39,5 cm obseg glavice. Full je bil priden, splh nisem mogla verjet. Vse je ok, kontrolnega tehtanja pri dveh mesecih ne potrebujemo, ker ima tako super mere user posted image .

Nas pa za razliko od Abela sploh ne mara bit preveč po rokah. Najraje je na previjalni oz. na tleh. Zdej sem po hiši razporedila puzzle, da ga lahko imam pri semi in se imava prava fino :).

Popoldne se morem spravit likat gore perila in upam, da bo takrat tudi navdušen nad talnim položajem user posted image .

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 252
25.4.2012 14:33:31   
zmajcy_
Hei!

Da se še jaz malo javim mi kr malo zmankuje časa user posted image
V ponedeljek sva bila pri kardiologu in se je ena luknjica malo zmanjšala druga pa ostaja ista... tako da imava kontrolo spet čez 1 mesec. sem pa dobila tudi izvid od prejšnjič, ko sva bila v neonatalni ambulanti in imava zaradi bulice v ličku spet kontrolo 8.5. in mu bodo delali spet uz.. če ne bo spremembe pa še punkcijo user posted image me je kr malo strah, ker vem da se ne zmanšuje in ne vejo kaj sploh je to user posted image
Pri nas patronažna pride spet naslednji teden .. pride itak samo malega stehtat bo pa to že osmi obisk potem pa imava že posvetovalnico. je pa Urh seveda še zmeraj rumen in me vsi zdravniki potem sprašujejo... ampak mu počasi pada tko da slej ko prej bo normalne barve user posted image

Sem pa jaz včeri bila čist boga.. me je ful glava bolela, slabo mi je blo in zeblo me je.. pa seveda sem bila sama z obema domauser posted image , ampak na srečo je bila Isa res ful pridna, tako da sem cel dopoldan preležala, popoldan jo je pa tašča vzela, da sem se naspala.. danes sem pa kot nova user posted image

Urh najraje in najboljše spi na trebuhu, ampak pri nas vsi forsirajo, da daješ otroka sapt na bok.. on tega res ful ne mara, tko da večinoma spi na trebuhu..
Danes smo kr dobro spali, prvič zjutri ni bilo jamranja in napenjanja.. tko da smo vsi trije spali do desetihuser posted image , vmes je Urh jedel ob 2h, 4h, 7h in Isa tudi ob 7h user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 253
25.4.2012 16:24:25   
Aleda
Prazniki- ja mi smo tut razmišljal da bi šli za praznike na kakšen izlet: voljči potok, bohinj, bled...bomo vidli kam nas bo neslo.

Zbujanje ponoči- mene sploh ne moti ker se moram vstajat ponoči, ker se je že od začetka sam dvakrat zbujala. Je pa sigurno fajn če je treba čim manj vstajat. Mene moti to, ker kdaj ne morem zaspat nazaj pa tamala jamra na ves glas.

Caelia- čimprej se pozdraviuser posted image Super za jedilnike, bom pogledala kdaj ko ne bom več imela nobene ideje za kuhat. Za rižev narastek ti lahko tut jaz povem recept, če boš rabila.

Polivanje- ja res zgleda da to drži pri 6. tednih, naša je zdaj v tej starosti.

Spanje- jaz jo ne dajem več na bok, ker se itak sama prevrne na hrbet, glavico pa drži postrani. So mi pa pri P rekli naj jo dajem na bok in podložim, sam jo to tak moti da se kar dere. Na trebuh jo pa še nisem dala spat, bom mogla probat. Sestra je rekla da je njena tamala najraje spala na boku.

Ursonok- poznam ta občutek ko nekaj zajebeš in ti potem to ne more iz glave, kar premlevaš. Jaz se kar včasih spomnem kakšne stvari za ful nazaj in potem mi je prov bad. Mah sej ne mormo bit nezmotljivi.

Temenca-naša jih zaenkrat nima in upam da se ji ne nardijo, ker ima kar dolge lase. Pravjo da je kar nadležno to. Moraš pa namazat z oljem in nekaj časa pustit (daš kapco gor) lahko 2 uri, če jih je velik lahko tut čez noč. Potem pa z glavničkom vredu prečešeš, da jih odstraniš in potem umiješ glavico. Mora bit un glavniček z zobmi, baje je najboljši lumpijev ker je najbolj gost.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 254
25.4.2012 17:34:07   
caelia
dan! user posted image

kakšen lep sonček, jaz pa notruser posted image user posted image  ma, sej sem že občutno boljše, zgleda da tej Ab hitro primejo, mam ospen 1000, prav "konjski" so, ampak delujejo... bom raje notr še kak dan, da potem ne bom za vikend spet podlegla... ker tud mi razmišljamo o kakem potepu :) lani smo šli na Krk za 4 dni, ampak smo nabasali res slabo vreme, pihalo je.. hotelski bazen pa res poln.. zunaj je blo pa obupno za se sprehajat, ampak smo se vseenouser posted image  pa en akvarij smo šli pogledat.. kr fajn je blo. No, letos se niti nismo menli, da bi šli kam dlje in za več dni... poleti pa..

no, pri nas je Rožle že res dobu en tak ritem.. zvečer zaspi lepo okrog 10h... in spi do 4h-5h in potem še poje in spi dalje... zdaj tam nekje do 7h.. in potem spet jeva, pa spet spi.. pokonci je okrog 12h..kaki dve uri, dve pa pol, potem pa spet spi in je pokonci od enih 6h pa dokler ne zaspi.

Upam, da zdaj, ko se "hvalim" ne dobim kaj po grbi... danes ga nekaj "muči", bi jedel na dve uri al pa še manj.. je zgleda lačen.. sem pa ugotovila, da bo treba ene dva bodija in par majčk št. 50 kar pospravit :) greva počasi na 56! juhu, kar pomeni, da rastemo!!!user posted image user posted image user posted image

temenca..

pri nas jih tudi (še) ni.. od česa se pa to naredi? jaz se spomnim, da je mel Žan do treh let in še malo ta temenca.. kr skoz so se mu delala... sem mislila, da je že prhljaj, pa je P rekla, da so še temenca, da se to zna zavlečt.. smo meli en sprej, pa smo vlažili in razčesavali.. še najbolj fajn je blo na mroju.. ker je kot ribica, skoz v vodi in potem sem ga česala pospešenouser posted image

ursonok:
bravo za prespano noč!!user posted image user posted image user posted image

aleda:
ja, prosim za recept user posted image

hihi, midva sva pa včerajuser posted image  po skoraj 3 mesecih...!! :) ker pred porodom, že nisva smela, ker sem bla odprta že, potem sem mela pa pregled šele po 7 tednih in jaz nisem upala...  zdaj sem še to angino fasala.. sem bla čist fertik par dni,.. zdj pa akcijauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ma sem sama sebi prov smešna, sem komaj čakalauser posted image user posted image

kaj so vam svetovali za zaščito? meni je rekla, da so sam ene tabletke varne med dojenjem.. pa jih nisem hotla vzet.. mi je pa povedala, da se mi že kaže na ovulacijo, tak da najbrž kmalu dobimuser posted image .. eh ja... pa pohvalila je mojo "šiviljo" po porodu, je rekla da so me zelo zelo lepo zašili in da se je super zacelilouser posted image user posted image

zmajcy:
a ti še hodiš na kontrole za zlatenico? pa je še full zaspan? upam, da se vam čimprej zrihta situacija s tisto "bulico", res ni fajn najbrž, da te skoz nekaj skrbi..

no, jaz si pa kuham kompot iz suhih krhljev, sliv in listov nekega "limonovega grma", ki raste pri mami doma.. full lepo diši, pa se ne spomnim, kako se mu reče.. melisa ni, to poznam... ampak naredi full dober okus po limoni v kompotu.. prav limonovec pa tud ni, ker limone ne rastejo na njem, mamo drugo drevesce za touser posted image

lep dan vsem, upam da pospešeno vozičkate al pa se sprehajate, jaz še vedno iščem en sling.. pa so full dragi.. se mi zdi.. 60-45 eur... sem dobla enega na bolhi za 20 eur, pa se mi zdaj una ne javi... da sprobam, če se bo sploh hotu nosit, pol bom pa kupla novega...

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 255
25.4.2012 18:09:23   
Jada82
Dan!

Končno sonce, jeeeee user posted image user posted image user posted image

Najprej da vam povem današnjo noč ... sem bila čisto šokirana. Tamala je zaspala okol pol 10h, nekaj je imela še krče .... tako da sem jo dala h sebi v posteljo, dokler ni zaspala, nato pa prestavila ... se zbudim 15 čez 2, ona še spi ... najprej sem hotla nahranit, potem sem pa rekla, klinc, bom počakala, da se zbudi ... in potem jamra za zbudit, pogledam uro .. skor 6 user posted image user posted image user posted image user posted image Ampak potem sem mislila, kolk bo pojedla, je pa le okol 90 ml user posted image Tako da sem ji takoj šla merit vročino, pa ni bilo ... kaj pa vem, ful slabo je no ... ampak vem, da vseeno raste, ker so ji že 62 cunjice čisto prav ... tako da ... mogoče pa manj rabi ...
Sicer pa prva prespana noč, jest čist šokirana, res upam, da ni kaj narobe .... res pa, da čez dan ni veliko spala, samo tako, po 15 minut je mrknila .... bolj ali manj ...bomo videli danes ... ja, pa vedno, ko je zaspala, smo potem kam šli in sem jo mogla oblečt in jo s tem zbudila .... božec ... user posted image user posted image

Sicer je pa ta velika zadnje dni takooooo sitna user posted image user posted image user posted image user posted image Zjutraj sem jo peljala h mojim, bo danes tam prespala ... uf je mir user posted image user posted image user posted image Še nekaj se ji kaže ljubosumje, pa ta dež, ko smo non stop notri ... in še dvoletniki, saj veste .... skratka, ne morem ostat mirna, pa čeprav se trudim ... mava kar borbe, res. Danes mam kar oddih, ko jo ni - žalostno, a resnično. Sej bo boljš ..

Sem bila pa prej pri frizerju, prav fajn, je pasalo. Se takoj bolje počutim. Zdaj čez slabo uro greva pa še h bioenergetiku ... verjetno na zadnjo seanso .... bomo videli kako kaj z energijami kaže ...
Zvečer pa upam, da si z možem privoščiva mal vinčka, pa še tv da malo pogledam ... odvisno, kdaj bo tamala zaspala ....

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 256
25.4.2012 23:37:59   
tjaShiika
Večer;

Kako ste kaj?? Jooj končno sonček user posted image včeraj smo samo gledli toti dež, pa sanjali o sprehodu, danes pa smo hitro šli malo po sončku na sprehod :) user posted image

No noč smo prespali, sicer to je že neka stalnica pri nas od 11 ali 12 pa do 6 ali 7ih spimo. user posted image No zdaj jo ravno ati hrani in potem v poslico, upam da bo hitro zaspala.

polivanje jooj naša je tudi začela polivat user posted image , probala sem tudi malo manj dodatka naredit pa je vseeno polivala pa še jokala ker ji nisem dovolj dala.. no poje mi pa že 120ml. user posted image

dojenje no danes sem srečala sosedo (cca 70 let) in seveda te babice zelo rade vprašajo kaj pa dojenje, dojiš? In ko sem rekla da ne dojim in da nimam mleka, da jaz bi že dojila, dobim nazaj odgovor, ja kaj pa nebi kaj naredila zato da dobiš mleko in da začneš dojit ?!?!?! user posted image user posted image mislim kot da jaz nebi dojila, grrrr, če bi bil vozek večji in težko bi jo vrjetno kr povozla z njim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mozoljčki no ko sem že mislila da smo se jih znebili smo danes par novih dobili, mah nič hudega, dokler se ne selijo kam drugam in niso gnojni ali kaj podobnega.

spanje no včeraj zvečer sem dala deklino spat na bok, in sicer imam tista dva trikotnika iz pene povezana ko daš otročička vmes spat da se ne more obrnit pa da ne rabiš delat svaljkov iz tetraplenic (Baby sleep) .. no in zjutraj jo nadem vmes med tem obrnjeno na hrbet... nevem kako ji je to ratalo, sploh da se je stisnila vmes.. obračanje drugače pa opažam da se mi že kr obrne ali pa z nogima se nekam zbinca tak da je me prav groza, ko je na previjalni morem pazit ko šus. Najmanj kaj rabim je da mi telebne dol user posted image

morje no vsekakor pa se ne mislimo letos odpovedat morju, mislim daje kvečjemu za pikico morje zdravo. Zanima pa me, tiste seveda ki že imaste malo večje otročičke ali pa imate izkušnje kaj s tem, kako je kaj z dojenčkom na morju? Letos sma se odločla da grema na Hrvaško (Krk) naslednje leto pa (mogoče, če bo vse tako kot mora bit) Egipt :) user posted image midva sma bila že 2x in cela navdušena komaj čakama da lahko še s pikico odpotujeva. Letos nama je še prehitro z njo silit tja, naslednje leto pa bo že šlo po vsej verjetnosti, obožujeva namereč koralne grebene.

Lahko noč vsem user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 257
26.4.2012 9:32:33   
Jada82
Jutro!

Ok, najprej slaba stvar: imam malo mačka user posted image user posted image user posted image Zato ker sem zvečer spila 1 pivo user posted image user posted image user posted image Groza. Ampak sej bo, sam mal bolj žejna sem pa občutek praznega želodca .... pa slab okus v ustih ... kej je že to? user posted image

Drugač je pa tamala spet super spala, zbudila se je za jest ob 4h, dokončno vstale pa sva ob pol 9h. Sicer je po hranjenju, ko sem jo dala v posteljico, malo jokcala, pa je potem duda pomagala .... Super, upam, da bo še naprej tako. Potem imava namen iti na en dolg sprehod, ker imam ta veliko pri starših in bo fajn user posted image

Morje - sem že pisala - ja, je čist fajn z dojenčkom, njim paše, vsaj naša je bila super pridna, čeprav je bila sicer kar jokica ... pa z dojenčkom imaš še najmanj dela, ker itak spi, pa še nikamor ne more ... tako da ja, prvo leto se da še fajn uživat, drugo leto, ko jih morš pa okrog lovit, je pa težje .... Mi smo potem lani, ko je bila stara leto in pol šli samo za 3 dni, ker itak jaz nisem dobila dopusta, pa je bilo kar dovolj, ker se mi je že to skor zmešal ... itak bi letala okrog, zastopi še nič ne ... grrrrrr. Letos upam, da bo bolje, ker je že večja ... bo že skor 2,5 leta ... tamala bo pa itak še ležečki ... tako da ja, babnice, izkoristite!!! user posted image user posted image user posted image

Nič, grem še mal pospravit, pa oblečt, pol pa hop na sprehod v ta krasen sončen dan user posted image user posted image user posted image Danes bom prvič umaknila zimsko vrečo iz vozka user posted image

(odgovor članu tjaShiika)
Neposredna povezava do sporočila: 258
26.4.2012 9:52:47   
zmajcy_
caelia- Urha kontrolijo za zlatenco k neonatalni ambulanti, kamor hodiva zaradi drugih težav in patronažna ga hodi skos gledat.

Dojenje- mene pa babi od mojga vsakič vpraša a že dodajaš? jaz pa ful mleka, zakaj bi dodajala? pa zadnjič se je dru zarad krčev pa ona men ja boš mogla začet dodajat??

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 259
26.4.2012 11:23:18   
Aleda
Rižev narastek- 25 dag riža skuhaš v osoljenem mleku. Posebej zmešaš 2 rumenjaka (lahko več), 5 dag masla, 5 dag sladkorja in limonino lupino. Ko je riž ohlajen zmešaš to skupaj in potem primešaš še stepen beljak kateremu med stepanjem dodaš še 5 dag sladkorja. Lahko dodaš še rozine. Količine jaz itak bolj na približno dajem. Ponavadi dam vmes še kakšno sadje, največkrat jabolka. Vlijem pol mase v pekač, dam jabolka in zlijem še ostalo čez. Tak narastek se lahko nardi tut iz zdroba, je tut dober.

Morje- a ma katera kakšen predlog kam na morje letos? Mi ne bi šli kam daleč, mogoče Krk, Poreč,... sam bi radi kakšne tak kraj da je tut kaj sence.

Zmajcy- upam da se vam čimprej pošlihtajo vse stvari,da vam ne bo treba več hodit okol zdravnikov

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 260
26.4.2012 13:01:51   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Aleda

Morje- a ma katera kakšen predlog kam na morje letos? Mi ne bi šli kam daleč, mogoče Krk, Poreč,... sam bi radi kakšne tak kraj da je tut kaj sence.

Umaguser posted image Mi se vedno znova vračamo. Prvič smo bili , ko je bil user posted image user posted image star 4 mesece, 6 mesecev... pa kr vedno znova kak podaljšan vikend. Hotel Sol Garden Istrauser posted image user posted image user posted image
Maš krasen skor 1 urni sprehod ob morju, da prideš v mesto..mi smo vedno kombinirali - ena smer pešaki, ena vlakec user posted image user posted image user posted image

...obvladamo že skor vseuser posted image kje je pediater, kdaj se dobi dobro sadje na tržnici, DM mi je v Umagu boljši kot naš...user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tosja -- 26.4.2012 13:03:13 >

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 261
26.4.2012 13:13:31   
pokalona1
Dojenje in komentarji-ah,ja.Včasih je res veljalo,da če se torok dere,da je edino lačen lahko.Meni so pri prvi pri 3 mesecih govorili,ko smo bili na enem obisku, da naj ji vendar dam malo mesa za jest,ker je tako drobnauser posted image

morjes taveliko sva bila, ko je imela 11 tednov na Braču. Je bilo okej, ampak ne bi ponovila še enkrat,ker je vožnje čisto preveč.Potem z večjim že. Sicer pa smo bili potem vedno v Grčiji in Turčiji-nekako nimamo navade hodit na Hrvaško obalo. Tako da tamala obvlada letala in vožnjo z njimiuser posted image Letos grem pa najprej jaz z mojima staršema in otroci za 14 dni na Pag-to bo konec junija. Potem gremo pa konec avgusta na Lefkas.Oboje pa seveda že komaj čakam(o)user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 262
26.4.2012 13:15:15   
pokalona1
tosja glede Sola se pa strinjam.Mi smo bili sicer v Sol Coral-ampak je bilo res super.Soba v pritličju,bazen skoraj pred nosom.Krasno!Edino plaža je pa kr neki-se moraš v bazenu kopat.

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 263
26.4.2012 14:27:09   
Nincheq
Pozdravljene user posted image

Ima katera kakšen nasvet oziroma mi zna razložiti zakaj otrok po 5 minutah dojenja začne histerično odklanjati glavico in jokati, zagrabi nazaj dojko, sesa par sekund in spet isto user posted image Zadnji teden je to pri nas vsaj 2x dnevno na sporedu user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 264
26.4.2012 15:04:56   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: Nincheq

Ima katera kakšen nasvet oziroma mi zna razložiti zakaj otrok po 5 minutah dojenja začne histerično odklanjati glavico in jokati, zagrabi nazaj dojko, sesa par sekund in spet isto user posted image Zadnji teden je to pri nas vsaj 2x dnevno na sporedu user posted image

to se pri nas tudi dogaja.. takrat ga dam stran in se potem pomiri.. ponavadi se potem pokaka ali sprdi in potem normalno je naprej...
Možno pa je tudi da nimaš dovolj mleka?

< Sporočilo je popravil zmajcy_ -- 26.4.2012 15:11:33 >

(odgovor članu Nincheq)
Neposredna povezava do sporočila: 265
26.4.2012 15:09:10   
tinčka3
Mogoce kaj takega pojeste, da ima mleko drug okus? Pri meni je bilo tako po belusih...

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 266
26.4.2012 16:04:01   
Polzi
IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

to se pri nas tudi dogaja.. takrat ga dam stran in se potem pomiri.. ponavadi se potem pokaka ali sprdi in potem normalno je naprej...
Možno pa je tudi da nimaš dovolj mleka?

tudi moja ima takšne izpade vsaj 1x na dan. Vedno samo molim, da to ne bi bilo ponoč, ekr je takrat res tečka.
Jz jo takrat ponavad dvignem k sem, včasih potem podre kupčka in je OK, drugič pa ne pomaga nič, razen flaške. In  si potem to razlagam kot to, da je ful lačna in se ji ne lub matrat na joški, ker je flaška bolj komot in ji ni treba tolk vlečt.

Morje - a mislite svoje user posted image  namakati v morju? Nam je na materinski rekla, da bodo še premali za kopanje v morju. Kam mislite iti na morje in ali v hotel, apartma - tiste, ki jim dajete tudi dodatek, ne samo dojite?

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 267
26.4.2012 16:18:46   
ursonok
Zdravo,
pri nas je FUL lepo vreme, sonce žge čisto nenormalno, skoraj 30 stopinj!!! Sem bila prejle v centru, sem na soncu brala knjigo in srknila malo temno pivo ... Pa sem bila čisto zadeta user posted image Se je pozneje, ko sem šla na tram, izkazalo, da ne toliko od piva kolikor od sonca. Super, res!

Drugače pa ves čas nekaj okoli letam(o). Včeraj pri homeopatinji - dobili granulke za seneni nahod, pa za tamalo za kašelj ... Pa še za Abela nekaj za sluz ... Je čisto zdrav, to, da je pa zjutraj "našluziran", je pa povsem naraven pojav. Tako da je moje paničarjenje, da se je česa nalezel, odveč user posted image

Potem smo imeli še danes uradnega P - ga je še enkrat pregledal in povedal enako. Smo pa težki 5200gr! V samo treh tednih smo se zredili za skoraj 1kg in zrasli za 3cm! user posted image Pohvaljeni smo bili, ker imamo baje res lepo kožo! user posted image Nas je vprašal, s čim jo negujemo, pa sem povedala, da z ničimer user posted image . Tu pa tam ga namažemo z mandljevim oljem, to je pa vse.

Komentarji v zvezi z dojenjem
Ne sekirajte se, vse to je čisto mimo. Verjamem pa, da zna biti naporno. Sploh če si prvič mama in že tako malo nesigurna. Meni je ful najedalo, ko so se tuji ljudje, recimo blagajničarke v trgovini, dotikale rok naše tamale in potem prijavljale v stilu: "mrzle rokce ima, zebe jo". Sem mislila, da jo bom na gobec.
Nasploh je tukaj na Poljskem paranoja v zvezi z oblačenjem - vsi otroci so pregreti, kape nosijo vso pomlad, novorojenčki jo imajo ponavadi še doma! Ker je pač novorojenček in ga je treba zavijati v vato. Brezveze.

Jada
poznam to - sem zadnjič ruknila en pirček in imela mega mačka. Sem čisto iz forme. Me je skoraj sram, sploh ker sem zaprisežen pivopivec user posted image . Ampak saj bomo še prišli na zeleno vejo! user posted image

Zmajcy,
upam, da bo z Urhom vse ok. Res grozno, da ima tako malo bitjece kakršen koli problem. Že krčki te spravljajo v obup, kaj šele luknje na srčku ali razne bulice. user posted image

Nincheq
tako obnašanje je eden od simptomov netolerance laktoze. Čeprav moja dva tega nista počela. Jedla sta normalno, po hranjenju se je pa začelo parurno mega dretje. Vsekakor je pa to znak, da mu mleko iz nekega razloga ne sede ali pa ga ni dovolj.

NIč, treba malega previti, potem pa po tamalu in spet v center!
Bodite v cvetju!

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 268
26.4.2012 16:48:19   
Sonček in poletje
morje - letos izkoristite na polno, tako kot je Jada napisala pol ko so večji jih moraš lovit vsepovsod in nič se jim ne da dopovedat user posted image . Pa za manil je najmanj problemov ne glede na to kam greš in kako - z avtom, z letalom, z vlakom. Itak vse prespijo. Ko so večji so tudi problemi večji. Mi smo lani šli s 14 mesečnikov v Biograd pa je bilo preveč vožnje zanj. Nazaj grede, ko smo se več ustavljali in je bila pot posledično daljše je jokal in vpil in se mi je na koncu že tako smilil, da sem rekla, da nikoli več. Tako, da tudi letos gremo kam blizu, najbrš kar na Hrvaško, sam še razmišljam kam. Moj je pa bolj za to, da gremo na slovensko obalo. Smo bili parkrat v Histrionu in je fajn, al pa v kake toplice. Itak je važno, da je voda, pa v toplicah bi še tamalega lahko kaj pokopala, v morju pa sigurno še ne, ker bo premrzlo.

Zmajcy - mislim na vaju in upam, da se vama vsi problemi čim prej porihtajo.

Komentarij v zvezi z dojenjem - naj se zase brigajo user posted image user posted image user posted image . V prvo vem, da me je vse okoli tega prizadelo, zdej se pa ne pustim več. Sem dovolj sigurna vase in samozavestna glede količine mleka. Pa če je kdo kaj pameten ga kar na hitro odrežem, ker to so osebne zadeve in nobenega prav nič ne briga kako jaz nahranim svojega otroka. V bistu je najbolj pomembno, da je user posted image zadovoljen. A ne?

Nincheq - poskusi vmes podret kupčka. Pa otroci praviloma kakajo med dojenjem, ker ima odvajalni učiniek, mogoče je pa to. Zadnje je pa, da ga pristaviš ne drugo dojko. Jaz bi najprej vse najbolj osnovne stvari poskusila pol bi pa posumila na kake druge težave (alergija, intolerance ipd.). Ker iskreno nobenemu ne privoščim, da bi imela kako alergijo in netoleranco, sploh ma dojenemu otroku in njegovi mamici.

Danes smo pa mi bolj slabo spali, ga je nekaj zvijalo po moje. No sedaj sem ga dala na trebušček in spi že nekaj časa ko buba. Edino kar me je strah, ker tako strašijo, da se 95% smrti v zibki zgodi zaradi spanja na trebuhu in ga hodim skozi gledat. Ursonok tvoj spi na trebuhu, ne? Pa te ni nič strah? No sej ga imam itak v svoji postelji ponoči pa v zibki v spalnici, ampak me kljub temu malo skrbi.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 269
26.4.2012 17:38:57   
Evita78
IZVIRNO SPOROČILO: Sonček in poletje

Ursonok tvoj spi na trebuhu, ne? Pa te ni nič strah? No sej ga imam itak v svoji postelji ponoči pa v zibki v spalnici, ampak me kljub temu malo skrbi.

Moj tavelik je skoz spal na trebuhu in sedaj je s tamalo isto. Pomembno je samo, da ima glavico obrnjeno na eno ali drugo stran. Naša jo sicer ful dviguje in obrača, vmes malo jamra, ampak jo to ful zmatra in potem še hitreje zaspi. So mi pa ful hecni v tem položaju, sploh ker nogice spodvije pod rit, rit pa ful v luftu... user posted image  
Sem jo probala dajat ležat na bok, spodvijala z vsem živim, pa ne mara sploh, na hrbtu pa še manj.

Neposredna povezava do sporočila: 270
26.4.2012 19:26:26   
Aleda

Meni to tut nardi takrat ko se že naje in je utrujena, se ji spi. Po pa maha s tisto glavico sem in tja, pa zagrabi, spusti pa še malo pojokca.

(odgovor članu Nincheq)
Neposredna povezava do sporočila: 271
26.4.2012 19:40:20   
Aleda
Dotikanje otrok- ko je napisala Uronok, da so se blagajničarke dotikale njene deklice, men gre to tak na živce. Zadnjič ko sva ble v trgovini, jo je kar ena stara gospa za roke prijemala pa za obrazek, jaz ne vem no.

Morje- a mislite da bo morje premrzlo za dojenčke? Sej u toplicah zunaj tut ni ne vem kok topla voda.

Tosja- hotel je super za videt user posted image A plaža pa ni lepa,al kako?

Spanje na trebuhu- sem jo včeri probala dat, pa se je začela neki kregat, tako da sem jo potem raje nazaj na hrbet dala. Sem rekla da je ne bom matrala, ker se je tako prtala.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 272
26.4.2012 20:41:11   
pokalona1
aleda plaža tam pri teh hotelih ni preveč okej.Moraš po lestvi v vodo,pa skale so.Pa saj nasploh Istra nima nekih hudih plaž.Je pa tako, da imaš itak bazene in se tam kopaš.S tako malim dojenčkom pa sploh.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 273
26.4.2012 20:53:54   
zmajcy_
Jooj.. sm kr mal slabe volje... kot da že nimamo dovolj težav je Urh danes ratal ves flekast.. sva se šla pokazat pediatrinji in pravi, da je to alergija na kravje mleko...user posted image tko da imava kapljice fenistil in jaz dieto... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 274
26.4.2012 22:09:39   
Sonček in poletje
Zmajcy - drži se. Naš ta starejši ima alergijo na jajca in vem čez kako kalvarijo smo šli predenj smo pogruntali kaj mu je, se je pa začelo pri 3,5 mesecih, no takrat sva prvič pristala v bolnišnici zaradi urtikarije po celem telesu. Mene je takrat skoraj kap.

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Ugled zavarovalnice
*m*o*j*c*a*

Katera izmed naštetih zavarovalnic po Vašem mnenju uživa največji ugled?

Grawe (7%)

Triglav (65%)

Generali (11%)

Tilia (1%)

Merkur (3%)

Maribor (13%)

Število vseh glasov: 257

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!