caelia
|
Jutro! No, jaz sem mela včeraj "odisejado" pri zdravnikih... najprej sem bla naročena 15 čez 1 pri svojem osebnem, sem komaj dočakala.. Jezik sem mela že tako zaotečen, da sem komaj dihala.. iz ust sem pljuvala neke čudne temno rdeče "strdke".. fuj in sem komaj odprla usta, da me je pregledal,.. in ko me je končno pregledal.. ja, gospa, angina, vi mate kar dobro otečeno grlo.. tole bo treba z antibiotiki pozdravit in zdaj mam AB za 10 dni.. groza. no ampak vsaj Rožleta lahko hranim s svojim mlekom. Je rekel, da penicilin je dovoljen doječim materam. Da so stranski učinki lahko krči, ni pa nujno.. krče pa tako ali tako že ima kakšen dan.. do zdaj so mu Coli prev kapljice super učinkovale.. upam, da bojo zdaj tudi.. no, ker bom tele AB sigurno vzela ker jaz tud moram funkcionirat. sem bla res čist fuč. Ursonok: sej jst soboto od 1h dalje preležala in celo nedeljo. nisem mogla nič, dobesedno. Moj je kuhal in pedenal oba, jaz sem si samo črpala mleko.. pa še to sem v nedeljo samo trikrat, smo vzeli iz skrinje. sem bla čist nesposobna za karkoli vročino sem mela pa samo enkrat v življenju še full visoko.. 39, pa še to sem mela eno res hudo virusno vnetje na rodilih. mene vročina pozno zdela.. najprej me vse živo boli, švicam, mrzlica me trese, vrat me je bolel, križ.. grlo.. obup. v ponedeljek ponoči (ko sem pospravljala sem bla že tako zdelana od teh bolečin v križu, da tud spat nisem mogla več... ne ležat.. itak pa sline nisem mogla požirat zaradi jezika in sem stala zraven korita in jo pljuvala. no, angina me še nikoli ni doletela- do zdaj Tebi pa želim, da ti dobro uspe danes.. pa da ti nos ne bo nagajal takrat ko ni treba Evo,kuharce.. jedilnik.. sej je čist "kmečki" sam se mi pa ne ponavlja.. sem full obsedena s tem.. je reku moj M, da če bi mela samo 10 različnih, pa bi blo že enkrat več kot doma pri njih.. (tašča ma čist zares enih 5 jedilnikov... ob nedeljah obvezno "tipično slovensko kosilo" z govejo juhco, pečenko.... in potem meni dela rezance za v juho, k jih rabim približno... trikrat na leto? ) in ko sem bla v P, mi je proti koncu enkrat rekel; Daj, pridi že domov, jaz bi kaj drugega jedel kot makarone že tretjič v 14 dneh" 1. goveja juha, krompirjeve polpete, svinjski zrezki v naravni omaki, mešana solata 2. domači krompirjevi ocvrtki, medaljončki iz svinjske ribice v naravni omaki, bel riž, mešana zelena solata 3. kus kus, piščančji ragu, rdeča pesa 4. špinačni tortelini s sirovo omako in koščki popečenega pršuta (ali zašinka-kar je za porabit iz hladilnika :)) 5. pečen oslič, maslen krompir, kuhana zelenjava s praženimi drobtinicami, zelena solata z rukolo 6. brokolijeva juha, graham peresniki z omako iz kisle smetane, koščki purana in rdečo in zeleno papriko in bučkami, paradižnikova solata 7. pica s tunino, čebulo in koruzo zame in za žana, za atija pa s šunko in gobicami :) 8. domač kruhov cmok (skuham v servietu kot za štruklje in narežem na rezine), dušeni goveji zrezki v omaki, kuhana cvetača s kremno omako (zmešam kar je v hladilniku; majonezo, kislo smetano, jogurt, dodam baziliko, origano...sol in polijem), mešana solata 9. porova juha, špinačni široki rezanci in puranovi fileji v česnovi omaki,vložen stročji fižol v solati 10. polnjena svinjska ribica (s skuto) zavita v domač šink, pražen krompir, zelena solata s koruzo 11. žepki iz listnatega testa, polnjeni s praženo mleto govedino (začinim kot za makarone ali čevapčiče) in mešano zelenjavo, sirova omaka, mešana solata (zelena, rukola,paradižnik, fižol) 12. polnjene paprike pire krompir, solata (motovilec) 13. ješprenj, sadna kupa s smetano 14. pečena postrv, pečen krompir, zelena solata s koruzo 15. pečene piščančje rolade polnjene z domačo skuto, piščančjimi prsi (salamo) in potresene z naribanim sirom, maslen krompir, paradižnikova solata 16. rižota s piščančjim mesom in korenjem,papriko, bučkami, brokolijem, cvetačo (kar je v skrinji :)), solata 17. goveja juha, pečenka, domači žlikrofi, domač kuhan brokoli, domača cvetača in domače korenje na maslu, zelena solata 18. cvetačna juha,hrenovke v testu, velika skleda mešane solate 19. zelenjavna juha, palačinke z evrokremom 20. musaka z govejim mletim mesom, kuhanimi jajčki, zelena solata s paradižnikom 21. rjavi riž z dušenim zeljem, "kremenatli"- zarebrnice po slovensko? nisem čist ziher , solata 22. ocvrt sir, francoska solata 23. krompirjev golaž, rolada 24. kuhane domače klobase, kropmirjeva solata s čebulo 25. grahova juha, graham špageti z milansko omako, rdeča pesa 26. špinačna juha,piščančji zrezki v omaki s sirom, krompir v kosih,mešana solata 27. čevapčiči in velika skleda paradižnikove solate s čebulo :) in kruh 28. domača pečenica, krompir z ocvirki, dušena kisla repa 29. piščančja obara,domači skutni štruklji z drobtinicami 30. prežganka,svinjska ribica v listnatem testu, pečen krompir, kremna omaka, solata 31. piruške (kaneloni), pomfri, domača tatarska omaka, zelena solata 1. goveji golaž, polenta, rdeča pesa 2. ocvrte riževe kroglice (kuhan riž še topel zmešaš z enim jajcem, dodaš parmezan, če je premokro malo drobtinic ali sir, oblikuješ krogluce, pomočiš v jajce in drobtine-ocvreš) piščančji zrezki v omaki, solata 3. kislo zelje, kuhane hrenovke 4. mesno-zelenjavna lazanja, mešana solata 5. paniran oslič, maslen krompir, zelena solata z motovilcem 6. goveja juha, domači krompirjevi njoki, puranji zrezki v zelenjavni omaki, solata 7. goveje meso iz juhe v kolerabični omaki, pire krompir, zelje v solati 8. pečene perutničke in piščančja prsa (začinim z mešanico za žar perutnino), maslen krompir, zelena solata 9. juha iz brokolija, korenja, cvetače, kolerabe, krompirja (zelenjavo napol zmiksam, da je kremna juha) in domači slivovi cmoki 10. makaroni z bolonjsko omako, rdeča pesa (tale je čist dolgočasen, ampak žan bi ga vsak dan jedu :)) 11. pečena orada, pečen krompir,, zelena solata 12. dunajski zrezek, pomfri, mešana solata (ko mi zmanjka idej.. :S ) 13. jota, domača klobasa, pecivo 14. pleskavice, kuhan krompir s peteršiljem, paradižnikova solata 15. rjavi riž z gobicami, puran v smetanovi omaki, mešana solata 16. korenčkova juha s kroglicami, zdrobovi cmoki-žličniki,goveji zrezki v naravni omaki, rdeča pesa 17. pečena bela polenta, svinjski zrezki v poprovi omaki, mešana solata 18. štefani pečenka, pire kropmir, zelena solata 19. grahova juha, pražen krompir, ocvrti piščančji medaljoni, zelena solata 20. dolar krompir (pečen krompir narezan na kolobarje) z mehiško omako- (piščanec narezan na rezine, popečen, pomešaš z rdečim fižolom, dodaš koruzo in zaliješ s sladko smetano za kuhanje, dodaš malo pekoče al pa sladke rdeče paprike v prahu, kuhaš.. zgostiš s kislo smetano.., mi mamo raje gosto po želji :)) solata 21. mrzli makaroni s tuno in majonezo, pečene hrenovke 22. goveji zrezki, kremna špinača, pire krompir, mešana solata 23. zelenjavna juha, ajdovi žganci, sadna kupa s sladoledom 24. svinjska pečenka, pečen krompir,kuhana zelenjava na sopari z drobtinami, zelena solata 25. goveja juha, pire krompir, čufti v paradižnikovi omaki, solata 26. rižota z jajčevci in tunino (njamsi, to bi jst skoz jedla), rdeča pesa 27. jajčni široki rezanci, goveji zrezki v omaki z grahom, mešana solata 28. hawaii piščanec (piščančje zrezke zložiš na namazan pekač, potreseš s sirom, poliješ s sladko smetano-malo, potreseš s koščki ananasa, spet zrezek, sir,smetana-tokrat kisla... daš v pečico, pečeš cca pol ure) pire krompir, zelena solata 29. kisla repa, domača pečenica 30. brokolijeva juha z zdrobom, velika skleda mešane solate z majoneznim prelivom (moj mož) jaz pa z balzamičnim kisom :), piščančji cordon blue.. evo.. sm se pretipkala.. tle mate za dva mesca nobena umetnost, sam domišljija.. pa jst sm res obsedena s tem ne-ponavljanjem,... aja, neki sm še hotla komentirat.. tosja: pri nas je isto.. tak nered včasih, da se ne splača čistit.. res, jaz sesam sicer vsak dan- al pa vsaj vsak drug dan, ker drugač bi se zadušili v prahu (bližina štale, direkten vhod v stanovanje brez predprostora..skoz je umazano..) pomivam pa enkrat na teden, ker je po eni uri isto... igrače so povsod, še v najini spalnici.. groza.. v tuš kabini, na wc-ju, kuhinjskem pultu.. ma jaz sm se sprijaznila, bolš kt da se nerviram vsak dan..
|