|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
24.4.2012 8:58:41   
Aleda
Jutro, no mi smo se tut dvakrat zbudili spet,to zato ker je zvečer hitro zaspala, ob 8.30. Če zaspi okol 10 se pa sam enkrat zbudiuser posted image ne vem kaj ma to tak čudno naštelano. Včeraj smo imel uz kolkov, kontrolo imamo spet junija, drgač je pa vredu, ni treba nič široko povijat. Je pa začela nekaj polivat zdej že ene par dni, ne vem zakaj touser posted image

Ursonok-srečno na faksu pa čimprej so pozdravi.

Ja jaz tut komaj čakam da bo sonček in da se ogreje. Midva nisva še nič vrtiček posejala, ker je že tok časa dež pa sej se ne sekiram sam da ne bo še 14 dni dež. Pa rožice bo treba kupit in posadit, že komaj čakam.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 226
24.4.2012 9:07:22   
pokalona1
Jutro!

Mi smo imeli pa fajn noč.Zbudil se je ob treh in potem 6.20,ko ga je v bistvu tavelika,ker je vpila po spalniciuser posted image

Punce,jaz pa mislim, da morate malo drugače razmišljat začet- valda da se ponoči zbujajo,saj so še majhni.Oni pravzaprav morajo jest na 3 ure. Ne zdaj pričakovat od teh malih škratkov,da bodo kar cele noči spali.Jaz sem bila isto vsa nesrečna in znervirana pri prvi,ko se je ponoči zbujala.In vsak večer sem šla spat z upanjem,da se pa tokrat ne bo zbudila do jutra.In ker se seveda je,sem bila jezna in nervozna.Dokler mi ni preklopilo, da pač rabi jest,da tako je in pika.Potem je šlo pa samo na bolje.Zdaj pa me to sploh ne iztiri več-pač jesti morajouser posted image Saj tiste,ki jih imate na AM, boste itak hitreje ponoči spali.
Pa ne mi zameriti tega, kar sem napisala, samo pomagala bi rada. Saj veste-vir človekove nesreče so njegova pričakovanja user posted image

Alarm...

(odgovor članu tjaShiika)
Neposredna povezava do sporočila: 227
24.4.2012 9:54:18   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: pokalona1

Punce,jaz pa mislim, da morate malo drugače razmišljat začet- valda da se ponoči zbujajo,saj so še majhni.Oni pravzaprav morajo jest na 3 ure. Ne zdaj pričakovat od teh malih škratkov,da bodo kar cele noči spali.Jaz sem bila isto vsa nesrečna in znervirana pri prvi,ko se je ponoči zbujala.In vsak večer sem šla spat z upanjem,da se pa tokrat ne bo zbudila do jutra.In ker se seveda je,sem bila jezna in nervozna.Dokler mi ni preklopilo, da pač rabi jest,da tako je in pika.Potem je šlo pa samo na bolje.Zdaj pa me to sploh ne iztiri več-pač jesti morajouser posted image Saj tiste,ki jih imate na AM, boste itak hitreje ponoči spali.
Pa ne mi zameriti tega, kar sem napisala, samo pomagala bi rada. Saj veste-vir človekove nesreče so njegova pričakovanja user posted image

čisto enaka izkušnja in enako mnenje imam zdejuser posted image

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 228
24.4.2012 10:07:27   
kaminek
pri našemu user posted image se pa zdej dogaja, da je iz joške vse do poznega popoldneva, potem bi pa on iz flaškeuser posted image . in sm si začela spet črpat, posledica pa so boleča prsa, ker mi je to spodbudil večje količino mleka in me je zdej kr strah si spet črpat, da ne bom fasala mastitisa al pa zelooooo ogromne joškeuser posted image . že zdej mi je D premajhn modrc totalno, kaj bi pa lahko blo, si pa raje ne upam zamislit. tako, naš Oskar je ratu pedanten, ni kej, ampak ga bomo že urihtaluser posted image in on nas.

pri nas pa imamo fasaderje, k sicer super delajo, ampak šef je pa obupen-zadirčen do sodelavcev, najbolj pameten, ko ga pa vprašaš za mnenje, pa ga nima. ma je mona. pa kr neki bi po svoje naredu. grozaaaaaa. in to je to: moj mož se je menu za za posel, jst sm pa doma in si lohk mislte, kako potem to izpade: ja gospa, kaj bomo pa dal na sp.del balkona.....jst pa...kaj pa vem, a se niste zmenl????in potem jst pokasiram zavijanja z očmi itd. itd. dons mi je pa mal prekipel že zjutrej: šlo se je zarad obrobe ob foršprunku-nadstrehe; na začetku sm mu razložila, kako bi radi mel in je sam kimal, včeraj, k je pa mogu zmert kvadraturo zarad barve, je pa računal kr navadno, ozko obrobo. dons pa vse narobe, da je že zmeru in da zdej bo mogu spet...jst pa hladno odgovorm: bote pa še enkrat zmerl, tko mora bit.
v glavnem, če nisi skoz zravn, če ne ponoviš 1000x eno in isto stvar, je vse narobe. kar je pa žalostno, je to, da ti plačaš in ne mal. kar se mi pa ne zdi prou.

tko, zdej sm vam pa mal naložila. sm se mogla spuhat.

kaj boste pa kej delali za praznike? mi gruntamo, da bi šli v volčji potok en dan, drug dan na gospodarsko razstavišče pogledat "Bodies revelaed". Razmišljamo tud, da bi se šli kopat...pa ne vem, če bi glih šla jst v bazen in tud tamalga mi glih ni, da bi ga namakala. Aja, pa hčerko bomo pelal na telovadbo, da mal vidi še drug način življenja in ne samo, vrtec, domov,vrtec,domov....

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 229
24.4.2012 10:33:06   
caelia
Jutro!

No, jaz sem mela včeraj "odisejado" pri zdravnikih...
najprej sem bla naročena 15 čez 1 pri svojem osebnem, sem komaj dočakala..

Jezik sem mela že tako zaotečen, da sem komaj dihala.. iz ust sem pljuvala neke čudne temno rdeče "strdke".. fujuser posted image user posted image in sem komaj odprla usta, da me je pregledal,..

in ko me je končno pregledal.. ja, gospa, angina, vi mate kar dobro otečeno grlo.. tole bo treba z antibiotiki pozdravituser posted image user posted image   in zdaj mam AB za 10 dni.. groza. no ampak vsaj Rožleta lahko hranim s svojim mlekom. Je rekel, da penicilin je dovoljen doječim materam. Da so stranski učinki lahko krči, ni pa nujno.. krče pa tako ali tako že ima kakšen dan.. do zdaj so mu Coli prev kapljice super učinkovale.. upam, da bojo zdaj tudi.. no, ker bom tele AB sigurno vzela ker jaz tud moram funkcionirat. sem bla res čist fuč.

Ursonok: sej jst soboto od 1h dalje preležala in celo nedeljo. nisem mogla nič, dobesedno. Moj je kuhal in pedenal oba, jaz sem si samo črpala mleko.. pa še to sem v nedeljo samo trikrat, smo vzeli iz skrinje. sem bla čist nesposobna za karkoliuser posted image  vročino sem mela pa samo enkrat v življenju še full visoko.. 39, pa še to sem mela eno res hudo virusno vnetje na rodilih. mene vročina pozno zdela.. najprej me vse živo boli, švicam, mrzlica me trese, vrat me je bolel, križ.. grlo.. obup. v ponedeljek ponoči (ko sem pospravljalauser posted image  sem bla že tako zdelana od teh bolečin v križu, da tud spat nisem mogla več... ne ležat.. itak pa sline nisem mogla požirat zaradi jezika in sem stala zraven korita in jo pljuvala. no, angina me še nikoli ni doletela- do zdajuser posted image user posted image user posted image
Tebi pa želim, da ti dobro uspe danes.. pa da ti nos ne bo nagajal takrat ko ni trebauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Evo,kuharce.. jedilnik.. sej je čist "kmečki" sam se mi pa ne ponavlja.. user posted image user posted image  sem full obsedena s tem.. je reku moj M, da če bi mela samo 10 različnih, pa bi blo že enkrat več kot doma pri njih.. (tašča ma čist zares enih 5 jedilnikov... ob nedeljah obvezno "tipično slovensko kosilo" z govejo juhco, pečenko.... in potem meni dela rezance za v juho, k jih rabim približno... trikrat na leto? user posted image ) in ko sem bla v P, mi je proti koncu enkrat rekel; Daj, pridi že domov, jaz bi kaj drugega jedel kot makarone že tretjič v 14 dneh"user posted image user posted image user posted image

1. goveja juha, krompirjeve polpete, svinjski zrezki v naravni omaki, mešana solata
2. domači krompirjevi ocvrtki, medaljončki iz svinjske ribice v naravni omaki, bel riž, mešana zelena solata
3. kus kus, piščančji ragu, rdeča pesa
4. špinačni tortelini s sirovo omako in koščki popečenega pršuta (ali zašinka-kar je za porabit iz hladilnika :))
5. pečen oslič, maslen krompir, kuhana zelenjava s praženimi drobtinicami, zelena solata z rukolo
6. brokolijeva juha, graham peresniki z omako iz kisle smetane, koščki purana in rdečo in zeleno papriko in bučkami, paradižnikova solata
7. pica s tunino, čebulo in koruzo zame in za žana, za atija pa s šunko in gobicami :)
8. domač kruhov cmok (skuham v servietu kot za štruklje in narežem na rezine), dušeni goveji zrezki v omaki, kuhana cvetača s kremno omako (zmešam kar je v hladilniku; majonezo, kislo smetano, jogurt, dodam baziliko, origano...sol in polijem), mešana solata
9. porova juha, špinačni široki rezanci in puranovi fileji v česnovi omaki,vložen stročji fižol v solati
10. polnjena svinjska ribica (s skuto) zavita v domač šink, pražen krompir, zelena solata s koruzo
11. žepki iz listnatega testa, polnjeni s praženo mleto govedino (začinim kot za makarone ali čevapčiče) in mešano zelenjavo, sirova omaka, mešana solata (zelena, rukola,paradižnik, fižol)
12. polnjene paprike pire krompir, solata (motovilec)
13. ješprenj, sadna kupa s smetano
14. pečena postrv, pečen krompir, zelena solata s koruzo
15. pečene piščančje rolade polnjene z domačo skuto, piščančjimi prsi (salamo) in potresene z naribanim sirom, maslen krompir, paradižnikova solata
16. rižota s piščančjim mesom in korenjem,papriko, bučkami, brokolijem, cvetačo (kar je v skrinji :)), solata
17. goveja juha, pečenka, domači žlikrofi, domač kuhan brokoli, domača cvetača in domače korenje na maslu, zelena solata
18. cvetačna juha,hrenovke v testu, velika skleda mešane solate
19. zelenjavna juha, palačinke z evrokremom
20. musaka z govejim mletim mesom, kuhanimi jajčki, zelena solata s paradižnikom
21. rjavi riž z dušenim zeljem, "kremenatli"- zarebrnice po slovensko? nisem čist ziheruser posted image , solata
22. ocvrt sir, francoska solata
23. krompirjev golaž, rolada
24. kuhane domače klobase, kropmirjeva solata s čebulo
25. grahova juha, graham špageti z milansko omako, rdeča pesa
26. špinačna juha,piščančji zrezki v omaki s sirom, krompir v kosih,mešana solata
27. čevapčiči in velika skleda paradižnikove solate s čebulo :) in kruh
28. domača pečenica, krompir z ocvirki, dušena kisla repa
29. piščančja obara,domači skutni štruklji z drobtinicami
30. prežganka,svinjska ribica v listnatem testu, pečen krompir, kremna omaka, solata
31. piruške (kaneloni), pomfri, domača tatarska omaka, zelena solata

1. goveji golaž, polenta, rdeča pesa
2. ocvrte riževe kroglice (kuhan riž še topel zmešaš z enim jajcem, dodaš parmezan, če je premokro malo drobtinic ali sir, oblikuješ krogluce, pomočiš v jajce in drobtine-ocvreš) piščančji zrezki v omaki, solata
3. kislo zelje, kuhane hrenovke
4. mesno-zelenjavna lazanja, mešana solata
5. paniran oslič, maslen krompir, zelena solata z motovilcem
6. goveja juha, domači krompirjevi njoki, puranji zrezki v zelenjavni omaki, solata
7. goveje meso iz juhe v kolerabični omaki, pire krompir, zelje v solati
8. pečene perutničke in piščančja prsa (začinim z mešanico za žar perutnino), maslen krompir, zelena solata
9. juha iz brokolija, korenja, cvetače, kolerabe, krompirja (zelenjavo napol zmiksam, da je kremna juha) in domači slivovi cmoki
10. makaroni z bolonjsko omako, rdeča pesa (tale je čist dolgočasen, ampak žan bi ga vsak dan jedu :))
11. pečena orada, pečen krompir,, zelena solata
12. dunajski zrezek, pomfri, mešana solata (ko mi zmanjka idej.. :S )
13. jota, domača klobasa, pecivo
14. pleskavice, kuhan krompir s peteršiljem, paradižnikova solata
15. rjavi riž z gobicami, puran v smetanovi omaki, mešana solata
16. korenčkova juha s kroglicami, zdrobovi cmoki-žličniki,goveji zrezki v naravni omaki, rdeča pesa
17. pečena bela polenta, svinjski zrezki v poprovi omaki, mešana solata
18. štefani pečenka, pire kropmir, zelena solata
19. grahova juha, pražen krompir, ocvrti piščančji medaljoni, zelena solata
20. dolar krompir (pečen krompir narezan na kolobarje) z mehiško omako- (piščanec narezan na rezine, popečen, pomešaš z rdečim fižolom, dodaš koruzo in zaliješ s sladko smetano za kuhanje, dodaš malo pekoče al pa sladke rdeče paprike v prahu, kuhaš.. zgostiš s kislo smetano.., mi mamo raje gosto po želji :)) solata
21. mrzli makaroni s tuno in  majonezo, pečene hrenovke
22. goveji zrezki, kremna špinača, pire krompir, mešana solata
23. zelenjavna juha, ajdovi žganci, sadna kupa s sladoledom
24. svinjska pečenka, pečen krompir,kuhana zelenjava na sopari z drobtinami, zelena solata
25. goveja juha, pire krompir, čufti v paradižnikovi omaki, solata
26. rižota z jajčevci in tunino (njamsi, to bi jst skoz jedla), rdeča pesa
27. jajčni široki rezanci, goveji zrezki v omaki z grahom, mešana solata
28. hawaii piščanec (piščančje zrezke zložiš na namazan pekač, potreseš s sirom, poliješ s sladko smetano-malo, potreseš s koščki ananasa, spet zrezek, sir,smetana-tokrat kisla... daš v pečico, pečeš cca pol ure) pire krompir, zelena solata
29. kisla repa, domača pečenica
30. brokolijeva juha z zdrobom, velika skleda mešane solate z majoneznim prelivom (moj mož) jaz pa z balzamičnim kisom :), piščančji cordon blue..

evo.. sm se pretipkala.. tle mate za dva mesca user posted image user posted image

nobena umetnost, sam domišljija.. pa jst sm res obsedena s tem ne-ponavljanjem,...

aja, neki sm še hotla komentirat..

tosja:
pri nas je isto.. tak nered včasih, da se ne splača čistit.. res, jaz sesam sicer vsak dan- al pa vsaj vsak drug dan, ker drugač bi se zadušili v prahu (bližina štale, direkten vhod v stanovanje brez predprostora..skoz je umazano..) pomivam pa enkrat na teden, ker je po eni uri isto... igrače so povsod, še v najini spalnici.. groza.. v tuš kabini, na wc-ju, kuhinjskem pultu.. ma jaz sm se sprijaznila, bolš kt da se nerviram vsak dan.. user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 230
24.4.2012 10:46:32   
pokalona1
caelia vau!Ampak so nekatere stvari tudi tehnično precej zapletene-npr za štruklje moraš imeti kar čas,da jih narediš.Jaz sem jih prejšnji teden cel dan pacala skupaj-najprej se je mali jokal, potem hranil,potem trikrat pokakal, potem je bilo treba po taveliko v vrtec,potem z njo ven.Skratka,jedli smo jih za večerjo namesto za kosilo.Ampak so super idej-hvala!

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 231
24.4.2012 10:58:35   
Caitlin
wow, caelia in tosja, tole pa so seznami! Jih bom posredovala mojmuuser posted image Ponavadi za vikend on kuha oz kuhava oba, med tednom pa itak sama jem in se mi ne da nekaj full kuhat. Če delava kakšne štrukle, cmoke, jih zmrzneva nekaj da jih potem jaz med tednom jem, pa kakšnega piščančka, včasih grem še do naših ali pa k tašči. Se pa tudi zgodi, da se mi res ne da kuhat, pa pojem tud za kosilo kakšen kos kruha, pa je potem večerja nekaj skuhanega pa malo prej kot ponavadi pa še moj zraven je.

Sem bila pa včeraj pri G in je rekel, da se je ok zacelilo, da tudi "slončkava" lahko user posted image Samo mam kar en strah kako bo. Mojga pa občasno že kar razganja. No, saj mene tudi včasih tko da bo treba se zadeve lotit. Če ne probaš, ne veš kako bo. Mam pa naslednji pregled poleti 2014 (bris) in mi je kar čudno, ker sem bila zdej tako pogosto tam, zdaj pa kar nič toliko časa. Potem mi pa še moja mami reče: saj do takrat boš pa že za drugega otroka šla na pregled." Se mi zdi, da malo prehitevauser posted image

Nič, mala se je zbudila, bom potem še kaj pokomentirala.

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 232
24.4.2012 11:04:08   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Aleda
Je pa začela nekaj polivat zdej že ene par dni, ne vem zakaj touser posted image

Naš tud pri 6t in sva bili pri P. Je rekla, da je tipično za to starostuser posted image na srečo pa se je nehalo po dobrih 10 dnevih-sm ji pa res vzglavje orng dvignilauser posted image

Tud jaz koooomaj čakam, da zasadim nove rože, pa da končno malo vrt pošlihtamuser posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 233
24.4.2012 11:12:57   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

1. goveja juha, krompirjeve polpete, svinjski zrezki v naravni omaki, mešana solata
2. domači krompirjevi ocvrtki, medaljončki iz svinjske ribice v naravni omaki, bel riž, mešana zelena solata
3. kus kus, piščančji ragu, rdeča pesa
4. špinačni tortelini s sirovo omako in koščki popečenega pršuta (ali zašinka-kar je za porabit iz hladilnika :))
5. pečen oslič, maslen krompir, kuhana zelenjava s praženimi drobtinicami, zelena solata z rukolo
6. brokolijeva juha, graham peresniki z omako iz kisle smetane, koščki purana in rdečo in zeleno papriko in bučkami, paradižnikova solata
7. pica s tunino, čebulo in koruzo zame in za žana, za atija pa s šunko in gobicami :)
8. domač kruhov cmok (skuham v servietu kot za štruklje in narežem na rezine), dušeni goveji zrezki v omaki, kuhana cvetača s kremno omako (zmešam kar je v hladilniku; majonezo, kislo smetano, jogurt, dodam baziliko, origano...sol in polijem), mešana solata
9. porova juha, špinačni široki rezanci in puranovi fileji v česnovi omaki,vložen stročji fižol v solati
10. polnjena svinjska ribica (s skuto) zavita v domač šink, pražen krompir, zelena solata s koruzo
11. žepki iz listnatega testa, polnjeni s praženo mleto govedino (začinim kot za makarone ali čevapčiče) in mešano zelenjavo, sirova omaka, mešana solata (zelena, rukola,paradižnik, fižol)
12. polnjene paprike pire krompir, solata (motovilec)
13. ješprenj, sadna kupa s smetano
14. pečena postrv, pečen krompir, zelena solata s koruzo
15. pečene piščančje rolade polnjene z domačo skuto, piščančjimi prsi (salamo) in potresene z naribanim sirom, maslen krompir, paradižnikova solata
16. rižota s piščančjim mesom in korenjem,papriko, bučkami, brokolijem, cvetačo (kar je v skrinji :)), solata
17. goveja juha, pečenka, domači žlikrofi, domač kuhan brokoli, domača cvetača in domače korenje na maslu, zelena solata
18. cvetačna juha,hrenovke v testu, velika skleda mešane solate
19. zelenjavna juha, palačinke z evrokremom
20. musaka z govejim mletim mesom, kuhanimi jajčki, zelena solata s paradižnikom
21. rjavi riž z dušenim zeljem, "kremenatli"- zarebrnice po slovensko? nisem čist ziheruser posted image , solata
22. ocvrt sir, francoska solata
23. krompirjev golaž, rolada
24. kuhane domače klobase, kropmirjeva solata s čebulo
25. grahova juha, graham špageti z milansko omako, rdeča pesa
26. špinačna juha,piščančji zrezki v omaki s sirom, krompir v kosih,mešana solata
27. čevapčiči in velika skleda paradižnikove solate s čebulo :) in kruh
28. domača pečenica, krompir z ocvirki, dušena kisla repa
29. piščančja obara,domači skutni štruklji z drobtinicami
30. prežganka,svinjska ribica v listnatem testu, pečen krompir, kremna omaka, solata
31. piruške (kaneloni), pomfri, domača tatarska omaka, zelena solata

1. goveji golaž, polenta, rdeča pesa
2. ocvrte riževe kroglice (kuhan riž še topel zmešaš z enim jajcem, dodaš parmezan, če je premokro malo drobtinic ali sir, oblikuješ krogluce, pomočiš v jajce in drobtine-ocvreš) piščančji zrezki v omaki, solata
3. kislo zelje, kuhane hrenovke
4. mesno-zelenjavna lazanja, mešana solata
5. paniran oslič, maslen krompir, zelena solata z motovilcem
6. goveja juha, domači krompirjevi njoki, puranji zrezki v zelenjavni omaki, solata
7. goveje meso iz juhe v kolerabični omaki, pire krompir, zelje v solati
8. pečene perutničke in piščančja prsa (začinim z mešanico za žar perutnino), maslen krompir, zelena solata
9. juha iz brokolija, korenja, cvetače, kolerabe, krompirja (zelenjavo napol zmiksam, da je kremna juha) in domači slivovi cmoki
10. makaroni z bolonjsko omako, rdeča pesa (tale je čist dolgočasen, ampak žan bi ga vsak dan jedu :))
11. pečena orada, pečen krompir,, zelena solata
12. dunajski zrezek, pomfri, mešana solata (ko mi zmanjka idej.. :S )
13. jota, domača klobasa, pecivo
14. pleskavice, kuhan krompir s peteršiljem, paradižnikova solata
15. rjavi riž z gobicami, puran v smetanovi omaki, mešana solata
16. korenčkova juha s kroglicami, zdrobovi cmoki-žličniki,goveji zrezki v naravni omaki, rdeča pesa
17. pečena bela polenta, svinjski zrezki v poprovi omaki, mešana solata
18. štefani pečenka, pire kropmir, zelena solata
19. grahova juha, pražen krompir, ocvrti piščančji medaljoni, zelena solata
20. dolar krompir (pečen krompir narezan na kolobarje) z mehiško omako- (piščanec narezan na rezine, popečen, pomešaš z rdečim fižolom, dodaš koruzo in zaliješ s sladko smetano za kuhanje, dodaš malo pekoče al pa sladke rdeče paprike v prahu, kuhaš.. zgostiš s kislo smetano.., mi mamo raje gosto po želji :)) solata
21. mrzli makaroni s tuno in  majonezo, pečene hrenovke
22. goveji zrezki, kremna špinača, pire krompir, mešana solata
23. zelenjavna juha, ajdovi žganci, sadna kupa s sladoledom
24. svinjska pečenka, pečen krompir,kuhana zelenjava na sopari z drobtinami, zelena solata
25. goveja juha, pire krompir, čufti v paradižnikovi omaki, solata
26. rižota z jajčevci in tunino (njamsi, to bi jst skoz jedla), rdeča pesa
27. jajčni široki rezanci, goveji zrezki v omaki z grahom, mešana solata
28. hawaii piščanec (piščančje zrezke zložiš na namazan pekač, potreseš s sirom, poliješ s sladko smetano-malo, potreseš s koščki ananasa, spet zrezek, sir,smetana-tokrat kisla... daš v pečico, pečeš cca pol ure) pire krompir, zelena solata
29. kisla repa, domača pečenica
30. brokolijeva juha z zdrobom, velika skleda mešane solate z majoneznim prelivom (moj mož) jaz pa z balzamičnim kisom :), piščančji cordon blue..

evo.. sm se pretipkala.. tle mate za dva mesca user posted image user posted image

nobena umetnost, sam domišljija.. pa jst sm res obsedena s tem ne-ponavljanjem,...

aja, neki sm še hotla komentirat..

tosja:
pri nas je isto.. tak nered včasih, da se ne splača čistit.. res, jaz sesam sicer vsak dan- al pa vsaj vsak drug dan, ker drugač bi se zadušili v prahu (bližina štale, direkten vhod v stanovanje brez predprostora..skoz je umazano..) pomivam pa enkrat na teden, ker je po eni uri isto... igrače so povsod, še v najini spalnici.. groza.. v tuš kabini, na wc-ju, kuhinjskem pultu.. ma jaz sm se sprijaznila, bolš kt da se nerviram vsak dan.. user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da gre angina čimprej iz vaše hiše!!!

VAAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUU tvoji jedilniki pša so res huuuuudiuser posted image user posted image user posted image sem celo tipkovnico zaslinila in se komaj prebila do konca...user posted image

"Moji" so vrtčevi...............pssssssssssssst...pa ne okol govort...user posted image

Si me potolažila glede pospravljanja...in JA, tudi pri nas igrače povsoduser posted image še ob wc školjko si jih nastavi...pa v kakšen ne njegov predal pospravi in potem iiiiiiščemo...v kopalnici vsepovsod - ob bani, ob umivalniku... iz spalnice vsak dan tovorim knjige, ko zaspi...ni da ni...

9, 25 ali 27...user posted image user posted image med temi jedilniki bi danes izbiralauser posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 234
24.4.2012 13:50:15   
Jada82
Neki mi povejte - a vaše user posted image še dajete spat na bok al že kar na hrbet?

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 235
24.4.2012 13:59:25   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Neki mi povejte - a vaše user posted image še dajete spat na bok al že kar na hrbet?

jst ga dajem skoz na bok, ampak se sam obrne na hrbet, čez 5 minutuser posted image - zbudi se vedno na hrbtu...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 236
24.4.2012 14:28:37   
Saša33
jst jo dajem na bok, se obrne potem koker ji paše. Ponavadi jo dobim na hrbtu, posebej če kaka, ji paše medtem brcat z nogami.
Včeraj se mi je pa obrnila pop ko sem jo imela na blazini iz hrbta na trebuh. Tako, da jo ne pustim več na previjalki samo.Men ni blo nič jasno.user posted image A se ne obračajo to nekje okol 3meseca.

Včer smo mel tud mi pesmarico zvečer. Jo je dal mož spat. men so se uči zapirale in sem komaj podojila ob 23h, no vmes sem spala. ob 5h se je zbudla, jedla in ob 6h sva zaspali nazaj do 9h.
Danes pa dežuje, če neha greva ven v ruti na sprehod. Jo sicer mal držim z eno roko, da ni tok szvita not.Sva pa vsaj na luftu, pa men se res vleče če sem cel dan not.
Ta mesec pridno telovadim in delam trebušnjake, jogo. Komaj čakam kolo, vrtiček..., me pa zato danes križ boli ko hudič...., user posted image user posted image , al pa od nošenja tamale, kaj pa vem. Pravi dan za ležat.

Hvala za ideje za kosilo. Ma jst sem si naredila juho iz kolerabe in korenja, pa solatko. Za moža bo pa jota in meso (kar je v skrinji) , zvečer pa rižev narastek, njami. Še celo eno pomarančo sem dons pojedla, da vidim če bo kaj efekta, se veselim pripravljanja sokov. Izgleda da ni nič, spi kot polhec.

Dokler Lara spi še mal postorim kar še delam nekaj zraven, da mi mozeg ne zakrni čist.

čim bolj miren večer

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 237
24.4.2012 14:39:00   
ursonok
Zdravo,

hvala za vse lepe želje - a na promociji seveda ni šlo brez manjšega škandala user posted image . Ko si ti na vrsti, tj. ko mentor bere po latinsko o tebi in tvoji nalogi, moraš stopiti pred rektorja, se mu poklonit, potem z levo roko vzeti od mentorja tubo z diplomo, potem se rokovati najprej z rektorjem, potem z dekanom, na koncu z mentorjem, potem se moraš pa še enkrat pokloniti rektorju in se vrniti na svoje mesto. No, jaz sem pozabila na zadnji poklon rektorju. Dala sem roko mentorju potem sem se pa kar obrnila in šla nazaj sedet. user posted image user posted image Saj sliši se čisto brezveze, ampak je bilo popolnoma očitno, dekan in rektor sta si zečela nekaj šepetat, nekateri so malo čudno gledali. Najraje bi se vdrla v zemljo.user posted image user posted image
Ma sem tako jezna. Ker smo prišli 20min prej, oblekli toge, potem pa ponovili celotno vajo. Vse ti je jasno, kje kaj narediti. A mene zjebe psiha in VEDNO pri takih zadevah potem zajebem.

Po vsem tem sem vsa zamorjena odbrzela na tramvaj, a ker hudič ne počiva, me je tam doletela še ena nesreča - bila je kontrola in jaz se že od 7. aprila vozim z neveljavno mesečno! Čisto sem pozabila nanjo, vmes smo bili še v Slo, po vrnitvi je pa nisem podaljšala. In potem sem morala dol in na banktomat. Un tip-kontroler je ves čas, ko sva iskala bankomat, razglabljal o tem, kako fino, da sem iz Slovenije, da kako je Slovenija lepa in imamo super gore in oh in sploh. In vse to medtem ko jaz dvigujem zanj 25 eur kazni. Najraje bi ga na gobec. Če mu je vse slovensko tako všeč, bi mi lahko pogledal skozi prste in oprostil to kazen, drekec pekec user posted image

Ko sem prišla domov, je Abel končno zaspal - po štirih urah sitkanja. Tako da sem se tudi jaz zvalila v posteljo in oddremala eno urico.
Čisto sem fuč zaradi te alergije. Občutek imam, da imam FUL vročino (pa je nimam) in da imam popolnoma oteklo glavo, kot da bi me pičila čebela. Imam poln nos, grlo me žgečkaza umret, oči bi si najraje izruvala.

A nima nobena senenega nahoda? Kako si pomagate? Meni se sicer pojavlja že par let, a leto je res hardcore.
Jutri imamo vizito pri homeopatinji. Cela familija. Da nas malo v red spravi.

Nočno spanje
Pokalona, imaš prav, vendar so meni pediatri rekli, pa tudi brala sem, da ko dojenček preseže težo 5kg, ne potrebuje več nočnega hranjenja (tj. bi teoretično moral spati 8ur v kosu). Nekateri po sili razmer ali pač kar tako otrokom pri tej kilaži ponoči dajejo čaj - in nato se otrok nekako sam preneha zbujat, ker se mu za čaj ali vodo nekako "ne splača". Ni pa narejena nobena škoda, ker hrane dejansko ne potrebuje.
Jaz moram reči, da glede mojih otrok to drži - ko imajo več kot 5kg, sami začnejo spati po 8ur v kosu (seveda so tudi "izjemne" noči, ko se pač pogosteje zbujajo). Tako da mi jih ni treba "odvajati" od zbujanja z vodo ali čajem. user posted image Je pa res, da smo se dojili le 4 tedne in smo zdaj na AM. Ampak ta teorija naj bi baje držala za vse otroke, tudi dojene.

Caelia,
čim prej se pozdravi! Pa ob AB nujno jej probiotike! In še vsaj 3 mesece po ****iji! Da ne boš fasala kandide in padca odpornosti. AB so sranje.
Sem pa že slišala za ljudi, ki sploh nimajo vročine ali jo imajo zelo redko. Čudna stvar. No, bolje to, kot pa da imaš vročino pri vsakem smrkeljčku.

Polivanje
Naš tudi dva dni enkrat ali dvakrat na dan malo polije. Hvala za info o tem, da je pri 6. tednih to baje "normalno".

Majski prazniki
Tu imamo prosto v torek in četrtek. Torej je tamala doma najprej za vikend, potem gre v pon, sre in petek v vrtec, potem pa spet vikend. Moj nima dopusta, tako da za dlje časa ne moremo nikamor, bomo pa, upam, bluzili tukaj okoli. Vreme bo baje lepo. user posted image

Nas pa vaši jedilniki sploh ne ganejo.user posted image Take zadeve smo jedli, ko smo živeli doma. Zdaj je pa vse drugače - mesa doma sploh ne jemo (razen rib), "posebne" moke pa so itak edine, ki jih uporabljamo (ajda, proso, kvinoja, pira, amarant).
No, ampak glavno, da je vam všeč. Dober tek! user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 238
24.4.2012 14:41:25   
ursonok
Abel že od vsega začetka spi na trebuhu.
Tak je baje najboljši položaj glede krčkov (v tem položaju včasih podre kupčka), pa tudi za kolke je baje idealno.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 239
24.4.2012 16:00:54   
mmmv
Uuuuuuuu... hvala za jedilnike. Superca. Jaz nimam nobene ideje. Nikoli. Je pa res, da kadar jo pa dobim moram pa vedno najprej v trgovino. In me kar mine vse. Kar sem brez avta. Kako imate pa ve to zrihtano? Aja je pa res, da ne kuhava vsak dan. Zdaj odkar smo postali 3 pa vedno več kuhava. To je pa res. Skratka mogoče bom pa zdaj počasi napolnila ornk omare z vsemi stvarmi in bo počasi vse doma.

Ne morem verjeti kako so si mnenja zdravnkov različna. Glede tega kako naj tamali spijo, glede krčev, kolkov. No ja.... Samo, da so zdravi:)

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 240
24.4.2012 16:31:27   
Caitlin
Tale teden bo pa super. Včeraj mela pregled pri G, jutri ima tamala posvetovalnico in moj zato ne bo šel v službo, da bo šel lahko z nama (no, delal bo od doma ker računalničarjem to ni problem). Potem bo pa še v petek doma, ker je pač že praznik. Pa še lep vreme bo za vikend. Juhuhu, komaj čakam!! Sem že sita tega dežja! user posted image

Pokalona1 - se strinjam glede nočnega spanja. Je pa včasih vseeno super, ko user posted image malo 7dlje pospi. Mi pa drugače niti ni tak problem ponoči vstajati. Težje vstanem zjutraj (6h), sem bolj zalimana. Tako da včasih po tem ko poje, jo sploh ne nosim nazaj v posteljico. Jo potem moj prestavi ko vstane za v službo.

Kaminek - ojoj, tile delavci znajo biti kar naporni ja. Mene kar malo skrbi, ker bomo prihodnji mesec streho dvignili. In bodo delali bolj "lokalci". Je pa problem tast, ker je še tiste stare šole. Če kdo pri bajti kaj dela, mu je prvo treba ponudit pijačo (seveda ne sok, ampak šnopc) in to potem ponavljat vsako uro. Meni gre pa to fulll na živce. Tko da jaz jim ponavadi ponudim brezalkoholno pijačo ali pa kakšno pivo. Ko pa nehajo, se pa zaradi mene lahko napijejo po želji. Predvsem kadar je kakšno delo na višini (npr ko so dajali omet okrog hiše). Sicer sem pa rekla, da ko bojo to delali, se jaz odpravim k našim, da bo Taja vsaj lahko spala.

Caelia - pozdravi se čimprej! Je tud mene zadnjič začel nekaj grl bolet, pa je sreči kmal minil. Upam, da bo Rožle čim bolj priden, Žan pa ti bo zagotovo rade volje postregel s kakšnim "čajem". user posted image Potem pa če boš kdaj tukaj pri svojih domačih, pa lahko greva malo vozičkat.

Temenca - ena je spraševala glede tega. Naša jih je dobila zdej za vikend. No, tako pravi moja sestra, da so to temenca. Čeprav jih ima po čelu in ne po lasišču. Imava pa jutri posvetovalnico pa bom vprašala kako se jih najlažje znebimo.

Cepljenja - kdaj so prva "osnovna" cepljenja? Pri kolikšni starosti?

Kopanje - midva jo prav skopava v banjici z milom 2x na teden, drugače jo pa vsak dan samo z mokro krpico umijeva, zvečer ali zjutraj, kadar se pač preoblačimo.

Spanje - ja, jst jo dan na bok, zbudi se pa skoraj vedno na hrbtu. Ji dam celo en pouštrček za hrbet, pa tko brca, da pristane na hrbtu. Glavo ima pa vedno postrani.

Evo, med tem ko pišem, mi je še prijateljica pisala, da se bo oglasila v četrtek na obisku, tako da bo res vsak dan nekaj. Jupi!user posted image Komaj čakam klepet sploh ker tudi ona oktobra pričakuje svoj prvi naraščaj. Že vidim, da bo ura kr letela.user posted image

Zdaj grem pa še malo kuhno pospravit. Mala spi, psa mi je pa tast ven peljal, tko da mam malo miru. Pa še pomedla bom lahko brez da bi se mi pes zaletaval v metlo.user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 241
24.4.2012 17:18:34   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Na bok. Če je ne obložim z blazino za dojenje se obrne, tako pa se ne more.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 242
24.4.2012 17:21:05   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Caitlin

Cepljenja - kdaj so prva "osnovna" cepljenja? Pri kolikšni starosti?

začetek 3.mesece, zaključek 18 mesecev

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 243
24.4.2012 17:25:20   
cokolino
Pozdravček še od mene, tu pri nas pada in pada ta dež, nek sonček napovedujejo za jutri pa do nedelje in upam, da bo res močno sijalo, ker mi ta dež že preseda!!!Pa rože moram posadit, še zdj mi ni ratalo..ah

Drugače pa sem mela danes pregled pri ginekologu, me je pregledal vaginalno-če sem prav zasledila, niste bile vse pregledane vaginalno po porodu??No mene je na hitro pregledal še v bolnici, ma samo tako, daj hlačke dol, pa da vidimo, kaj se doagaja tam spodaj user posted image  No danes je pa rekel, da je rana lepo zaceljena, bolelo me je pa ko sam hudič, ko me je pregledoval user posted image   Moj že komaj čaka na kako akcijo, mene pa je kar mal strah, glede na to, da me je ta pregled kar bolel (se skoraj počutim kot devica haha)...pa po pregledu sem malček zakrvavela, čeprav čišče ni več.

kar se tiče spanja: jst malo stavim zvečer spat na bok, čez dan pa spi na trebušču, ji najbolj paše tako, pa če mi recimo takoj po hranjenju ne podre kupčka, ga res takoj podre, ko jo poležem na trebuh.

Mi pa zadnje čase tudi več spimo, ponavadi se zbudi lačna okoli 3.30, takra poje, se sprdi in nato je tako dobre volje, da ni šans da mi zaspi, pa tudi jst se razbudim in pol se igramo po poslji še kako urco, dokler jo spanec ne premaga user posted image  
No od moje sestrične mali ima 4leta in on se še zbudi ponoči (vsako noč), ponavadi okoli 3h in takrat spije čaj in zaspi nazaj. Otroci so različni, nekateri res kar kmalu presijo celo noč, ni pa pravilo...

Kar se tiče kopanja, mi jo kopamo 2 krat na teden, v banjici. Drugače pa jo vsako jutro in večer umijem z vodo in brisačko. Tudi ena pediatrinja mi je rekla, da ne rabi kopat vsak dan (z milom), ker voda izsuši kožo in tako mali dojenčki niso umazani, da je dovolj, če jo samo obrišem z mokro brisačko. Drugače pa zelo uživa v vodi, ji položim vročo brisačko na trebušček in je prav blažena user posted image

Je pa res najbolj pomembno samo to, da so naši otroci zdravi zdravi in še enkrat zdravi!!!! Jst sem še vedno v velikem šoku, namreč moja prijateljica ima punčko staro par mesecev in pred kratkim so zvedeli, da je zelo bolna...user posted image user posted image user posted image  

Pa pozdravček vsem, tiste ki vas mučijo prehladi, angine,...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 244
24.4.2012 18:37:48   
caelia
ooj!

no, glede jedilnikov:

pokalona:
glede tehnične zahtevnosti user posted image  jaz naredim tako, kot je napisala Caitlin... vedno delam skutne štruklje (sladke in slane) več naenkrat, vedno takrat ko imamo doma svežo skuto, da je dvakrat ne zamrzujem. Kroimpirjeve ocvrtke in njoke delam tudi naenkrat pač naredim tolk testa, nakuham dosti krompirja.. in mam cel dan "uničen" ampak konec dneva mam pa poln predal "prilog" v zamrzovalniku in mir za pol leta.. pa še titsih "umetnih" njokov mi ni treba kupovat... pa z žlikrofi ravno tako naredim. ravno zdaj se s prjatlco menvam da morva en dan akcijo nardit.. nama jih je obema zmanjkalo v skrinji. en dan bo akcija "žlikrofi"user posted image

tosja:
sem malo sumila,da so vrtčevski, ker so tako "pravilno" sestavljeni glede na hranljivost (saj ne da ti nebi znala, samo znane so mi kombinacije iz službeuser posted image ) pa še tista kvinoja te je izdala.. to pri nas v vrtcu živ bog ni jedel.. je načrtovalka prehrane kar skenslala z jedilnika takojuser posted image , medtem ko kus kus so full dobro sprejeli,majo radi. 

saša:
kako narediš narastek? mislim, po kakem receptu? evo, to je mami pr nas doma delala, sam nikol nisem prav sledila, mam ga pa full rada ampak tega pa res še nisem doma sama delala?

ursonok:
probiotiki? zdaj ko si mi ti napisala, sem se spomnila, da mi je to isto rekel farmacevt v lekarniuser posted image user posted image  no, in kaj naj torej jem? sem čist out.. se samo spomnim, da na jogurtu piše "probiotični napitek"user posted image user posted image  zdej sem totalno glupa izpadlauser posted image user posted image

aja, pa še nekaj glede tvojega "nastopa" na faksu... jaz sem mela latinščino 4 leta.. me kr zmrazi ob misli, da bi morala spet to poslušat... čeprav, ok.. sej ti full prav pride pri italijanščini, španščini... časi so isti (lat jih ima 9) pa princip in končnice, ampak.. NE, hvala :) si pa ne predstavljam, da kdo to dejansko še uporablja.. sem mislila, da je bil samo naš profesor totalno trčenuser posted image

caitlin:
včeraj sem bla pri našihm, samo da sem rožleta pustila pol urce dol, ko sem šla k zdravniku.. sam nisem mela namena hodit venuser posted image  bom šla en dan prov s tem namenom dol, da greva vozičkat.. ti sporočimuser posted image

nč, zdaj grem pa večerjat, da bo kaj mleka.. mi je včeraj DR napisal recept za Sintocinon al kokr že je točno ime tega spraja.. in zdaj nama gre kr super... včeraj zvečer je popil 80 iz joškic!!! (še ni tolk popil pri meni) zdajle nazadnje pa 50! čist vesela :) res deluje.
sam tiste ki mate to- kolk pred dojenjem si našpricate v nos? samo en vpih, ane?

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 245
24.4.2012 19:15:25   
Polzi
pozdravček še od mene.

najprej hvala za jedilnike. super so.

danes sva z Lano imeli posvetovalnico. Zredili smo se khmmm khmmm ful veli. Porodna teža je bila 3180 g, odpustna 3000 g, danes - tično 5 tednov po porodu pa ima 4490 g. Požerušček moj. Zrasla pa je za 7,5 cm, tak da ima danes 57,5 cm.

Sem ji danes začela dajat čaj med obroki, ker jo včasih prime, da bi jedla na 2 al pa na 3 ure. Mislim, da ima hrano na 4 ure čist dovolj. Ponoč se tud 1x zbudi in se takrat naje.
Za mozoljčke mi je rekla, da je normalno da jih ima, ker se koža čisti. Naj bi pa nekje do 2 al pa 3 meseca izginili. Upam, da bodo res.

Vsem, ki ste bolne pošiljam  veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  da se čimprej pozdravite.

Prvomajski prazniki - ne vemo še. Vsekakor pa ne bomo skoz doma, vsaj midve z user posted image  ne.

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 246
24.4.2012 20:23:16   
Sonček in poletje
Evo sem čez cel dan malo brala, ker drugače ni časa, mam dela skozi polno user posted image .

Mi imamo ju3 prvo posvetovalnico, G imam pa čez 14 dni pa me včasih že kar razganja user posted image . Jaz sem itak imela CR, tako da pri meni itak ne bo nič drugače.

Kar se tiče tega, da dojenčki ne rabijo več nočnega hranjenja, ko tehtajo 5kg pa mene kar malo pogreje. Moj ta večji je imel ob rojstvu 5120g, Jon 4840g, kar pomeni, da bi oba morala skoraj od rojstva prespati noč. Pa sem ta večjega kar naprej hranila, tudi ponoči. Jon je kar se tega tiče dosti bolj priden, danes ponoči se je hranil samo 1x. In tako kot je ena napisala, vse je odvisno od naših pričakovanj. Jaz sem sedaj že kak dan v sedmih nebesih, ker se mi zdi, da spi super fino user posted image .

Vem, ki ste bolane pošiljam pikapokeuser posted image user posted image user posted image .

Nekaj sem še hotela napisat pa sem pozabla. Zadnje čase imam spomin ko zlata ribica.

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 247
24.4.2012 21:10:20   
ursonok
5120gr?! user posted image user posted image user posted image
Madonca, pa res rojevaż velikane!
Ja, moram priznati, da še nisem slišala, da bi dojenčki takoj po rojstvu prespali celo noč user posted image .
Mislim pa, da pri vsem tem vendarle ne gre samo za "naša pričakovanja". Ena je zgoraj napisala, da kolegičin fantek pri štirih letih pije ponoči čaj. To se mi zdi čisto adijo. Po možnosti je čaj še sladkan. Skratka, super popotnica za prihodnost. Cilj je, da človek spi celo noč v kosu, ne pa da se vmes budi za pitje in žretje. Se vi sredi noči zbujati za žretje in pitje? (Razen kadar imate mačka, ste noseči, bolani itd., se pravi v bolj ali manj izjemnih situacijah.) Organizem normalnega in zdravega človeka ponoči počiva. Spodbujati nočno zbujanje s podajanjem čajčka in ne vem česa je po mojem čista anomalija. Ampak kakor komu drago - če se komu da vstajat, naj se gre pač čajanke sredi noči. user posted image

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 248
24.4.2012 21:19:06   
Nincheq
Bi blo fajn če bi otroci pri doseženih 5 kilogramčkih prespali celo noč user posted image user posted image pol bi tut mi že lepo prespali noč user posted image Ravno danes sva imela posvetovalnico, lepo napredujemo, Enej je v enem mesecu zrastel za 1,5cm, zredil cel kilogramček in obseg glavice je za 2 cm širši user posted image .

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 249
24.4.2012 22:44:58   
Sonček in poletje
Ja, smo sami velikani pr nas user posted image . Jaz sem visoka, moj user posted image je visok. Prav tako moji starši, moji sestri in nasploh so vsi otroci v družini bili veliki dojenčki. No, to se tudi jaz strinjam, da je pri 4ih letih popolnoma nepotrebno pitje čaja sredi noči. To je pač navada, ki so jo vzdrževali starši. Moj tavečji je začel spati celo noč tam nekje od 7 meseca, pri 3,5 mesecih je šel v svojo sobo, dojila sem ga do 14,5 meseca. Zobozdravnica mi je pri pregledu pri enem letu rekla, da kar je več kot eno leto, da je nepotrebno in da je to samo še razvada.

Ma danes je itak polno literature in polno nasprotujočih si mnenj, tako da starši moramo delati bolj kot ne po občutku in znat razbrat kakšne so potrebe naših otrok. Hotla sem samo rečt, da ne maram nekih statistik in enakega ravnanja za vse. Treba je prisluhniti otroku in vsak otrok je drugačen in zato poseben. In ne moramo pričakovati, da se bo enako razvijal in napredoval 2 kilski novorojenček in 5 kilski novorojenček. Jaz pač dojim glede na željo otroka, kar se mi zdi edino prav. In tudi to, da del noči prespi pri meni v postelji se mi ne zdi nič takega. Slej ko prej bo spal celo noč in če ga spat dajem v zibki, pomeni, da bom slej ko prej spet dobila polni delež v postelji user posted image .

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu Nincheq)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?