RE: Decembrčice 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

caramel -> RE: Decembrčice 2012 (21.9.2012 14:31:52)

IZVIRNO SPOROČILO: skobcevka
talla ni preveč fajn, moreš jest točno določeno količino (moreš si hrano merit),hrane še solit ali pa dodajat začimb ne smem, pečem jo lahk samo na žlički olja, sladko ne smem jest....skratka imaš veliko dela s tehtanjem živil katastrofa. Drugače pa se počutim vredu, [sm=duda.gif] brca.
Ali ima še katera od vas nosečniško sladkorno?

Meni so jo "odkrili" že v 10. tednu. Na tešče sem imela 5,4, sem pa večerjala palačinke z nutelo [sm=smiley29.gif]. No, pri nas tud približno niso tako strogi. Ni potrebno tehtat, na pogovoru ti diabetičarka predstavi le splošne smernice zdrave prehrane. Vem, da so punce pisale, da jim ponekod prepovedujejo sadje. Meni je omenila le, naj bolj sladkega sadja pojem manj. Dobila sem merilec, enkrat mesečno pa imam pregled.
Jaz sladkorno uravnavam z dieto, s tem da sem kar se prehranjevanja tiče spremenila le to, da sem zmanjšala količino zaužitih sladkarij. Bele moke, riža... že prej nisem uživala, parv tako sem že prej večinoma uporabljala manj mastne izdelke. So pa moje vrednosti ks najslabše na tešče (pa še to se mi je le enkrat ponovila 5,4), po obrokih pa se meji le redko približam...
Se pa povsem strinjam, da čist preveč komplicirajo s tole sladkorno. Sploh pri tistih, ki le za malenkost presežejo vrednosti...

Mjavmjav -> RE: Decembrčice 2012 (22.9.2012 12:06:34)

Decembrčiceeee!! :)
Upam, da ne boste hude, če vam kar malo vdrem v čvekanje. Počasi se tudi za vas približuje najlepša izkušnja v življenju in res vam želim, da bi bila najlepša. Morda bo katero zanimalo, da se da po novem na porod pripraviti tudi skozi ples in tak tečaj (Plesna priprava na porod) se prične v ponedeljek, tako da je verjetno ravno pravi čas za vas :)
Če katero zanima več, naj me kontaktira na ZS ali piše tule, vsem ostalim pa eno leeeepooooo porodno izkušnjo in zadnje trenutke s trebuščkom!! :) :)

Ilenija -> RE: Decembrčice 2012 (22.9.2012 19:12:07)

Pozdravljene punce!
Prav nic nisem bila aktivna na forumu...zdaj pa se nameravam malo "poboljsati". [sm=smiley36.gif]
Jutri zakorakam v 27. teden. Pocutje je kar dobro. Trebuscek je postal ze trebuh in se je precej dvignil...se mi zdi, da je vsak dan bolj spicast. V zadnjem tednu mi je tudi veckrat otrdel. Ponavadi je to trajalo kar dolgo. Vceraj sem prav na uro gledala in je bilo vec kot 2 uri. Sicer ne boli, je pa zoprn obcutek...kot, da mi je koza premajhna in bo zdaj zdaj pocilla po sivih. [sm=duda.gif] je pa zelo aktiven in zelo vstrajno opozarja nase.

Inda_T -> RE: Decembrčice 2012 (23.9.2012 9:49:38)

Ilenija,
te popolnoma razumem - sama sem imela včeraj ravno zaradi tega en ubjalski dan, stanje se je izboljšalo šele proti večeru, pomagalo ni pa nič, niti ležanje, niti mazanje s kramo, niti masiranje... Me je bilo kar stra danes zjutraj zlezt iz postelje - ampak sem ugotovila, da je stanje precej boljše... Držim pesti da dober dan...

lp!

Ilenija -> RE: Decembrčice 2012 (23.9.2012 11:53:39)

Inda_T, koliko casa pa pri tebi traja ta otrdelost? Si morda vprasala ginekologa za kaksen nasvet? Jaz se nisem, nameravam pa jutri it do svoje ginekologinje, ker me je malo strah, da to ni cisto normalno, ceprav se drugace kar dobro pocutim

HeLenčica -> RE: Decembrčice 2012 (23.9.2012 15:05:30)

Punce, brala sem, da tole otrdevanje trebuha sicer ni nič takega, ker maternica "vadi" za porod, ne vem pa, če je 2 uri normalno....v vsakem primeru to omenita G. Še en članek na to temo: http://www.ringaraja.net/clanek/lazni-ali-braxton-hicksovi-popadki_5168.html. Sama sicer tega še nisem doživela.

Andromeda -> RE: Decembrčice 2012 (23.9.2012 21:38:14)

Tole 2-urno otrdevanje je tudi meni malce nenavadno... Meni trebuh otrdeva že kak mesec, vendar ne tako pogosto, ponavadi bolj zevečer, predvsem, če sem tisti dan bolj aktivna, ampak ponavadi traja največ pol minute.

Inda_T -> RE: Decembrčice 2012 (24.9.2012 10:22:21)

Hja, s tem otrdevanjem, pri meni popusti po kakšni minuti, potem čez kakšno uro dve pa zopet zagrabi... In ja, proti večeru običajno, kot sem napisala pa je bila sobota bolj aktivna. So nam rekli tudi na materinski, da so to braxton hixovi (moj, ki itak vse preimenuje po svoje, jih je poimenoval axl rosovi [sm=jezicek.gif]), kakorkoli, priporočajo, da če se zgodijo, da partner (ali kdor bo zraven pri porodu) položi roko na trebuh, da vidi kakšen je občutek - ker pri porodu se maternica na enak način krči in so napovedovalec tistih pravih popadkov med porodom.

Da pa otrdevanje traja tudi 2 uri, pa je malo nenavadno, saj ti lažni popadki prajajo po minuto dve največ...

Kakorkoli, itak imam jutri pregled, tako da bom tudi svoji imenila zadevo, potem pa naj mi kar razloži že znano če je treba, previdnost pač ni nikoli odveč...

Imam pa še eno vprašanje - če ima katera izkušnjo, že nekaj časa imam občutek kot da mi v želodcu zmanjkuje prostora in me tišči in zateguje. V bistvu me matra koža nad 'tavelikim trebuhom'. Niti mazanje s kremo ne pomaga, zadeva pa se poslabša ko hočem kaj pojest ali pog ne daj piti... Sicer se potem vseeno trudim in pijem ampak je občutek na koži potem jako neprijeten...

Lp,I.

Dilove* -> RE: Decembrčice 2012 (24.9.2012 13:33:59)

No da se se jaz vpisem:) pricakujemo decembra:)
PDB 10.12.2012, prva nosecnost- puncka bo:)

Ne vem,ce je ta forum sploh se delujoc?

Lep pozdravcek vsem noseckam!

[sm=smiley1.gif]

Helen@ -> RE: Decembrčice 2012 (24.9.2012 15:10:12)

Dobrodošla med nami Dilove*
forum je malo bolj zaspane sorte, vendar še aktiven :)

Meni trebuh otrdi ob kakšnem hujšem naprezanju, vendar popusti takoj ko se umirim. Imam pa večkrat ponoči krče v mečih in podplatih, kljub pitju Magnesol šumečk. Ali kalcij jemljete posebej ali imate to kakšne druge šumečke, ki vsebujejo oboje, magnezij in kalcij?

Dilove* -> RE: Decembrčice 2012 (24.9.2012 16:12:04)

Hvala:)) aja tusiranje nog z mrzlo vodo pred spanjem pomaga ce imas krce v nogah ponoci:))
boljse od mg in ca v tabletkah se mi zdi radenska al donat.saj imata v sebi oboje.

mini86 -> RE: Decembrčice 2012 (25.9.2012 10:28:38)

zdravo punce..a se vam lahko pridružim[sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif]

PDP imam 14.12, čeprav mi je na zadnje pokazalo na uz 7.12..tko da se pustmo presenetit..
sem iz ljubljane in je to moja druga nosečnost..doma me že razveseljuje tri letnik

Helen@ -> RE: Decembrčice 2012 (25.9.2012 12:22:37)

Z mrzlo vodo sem si pa res pozabila tuširat noge, hvala, da si me spomnila. Uf, donata in radenske pa ne prenesem, v bistvu me odbija ves ta mehurčkast občutek na jeziku. Sem na začetku zaradi prebave poizkušala pit sprudlan donat pa se mi je hitro ustavilo :/

Saj se ne zanašate preveč na PDP, ki vam ga na UZ glede na velikost otroka napovedo kajne? Mislim, saj se otrok ne rodi takrat, ko doseže točno toliko cm...

HeLenčica -> RE: Decembrčice 2012 (25.9.2012 14:35:42)

Dobrodošle, nove! Vas ob priliki dodam na seznamček [sm=smiley1.gif]

Jaz za Mg pijem Donat in sicer tako, da flaško takoj ko jo prinesem domov, odprem, tako da je "zluftan" in se mehurčkov v bistvu sploh ne čuti, za Ca pa pijem šumeče tablete....

mini86 -> RE: Decembrčice 2012 (25.9.2012 14:58:59)

js pa obožujem mehurčke..sploh sem obsedena s kokakolo[sm=jezicek.gif]

pijem pa zaradi krčev magnesol vsak večer, pa ko se spomnim še šumečo tableto železa s kalcijem-nazadnje nisem še imela kritično ampak je bil nizek železo, pa ker se sedaj ne bo več dvignil mi škodovati ne more..

glede datuma po uz..ne seveda se ne zanašam..je pa fajn mislt da bom prej rodila-tako kot ta prvega[sm=smiley1.gif]

lizi -> RE: Decembrčice 2012 (26.9.2012 13:05:34)

Ojla vsem skupaj... tudi jaz sem nova na tej strani oz. forumu...končno sem našla en forum kjer obstajajo/ obstajamo Decembrčice 2012... prosila bi če mi lahko katera pove,če obstaja tud kakšna skkupina na fb?:) Jaz pa imam rok 24.12 in pričakujemo fantka :)Lep pozdrav vsem Decembrčicam

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (26.9.2012 13:26:59)

caramel, helen@, Helenčica... a smo mal presedlale na RR in obudile čvek? :)

glede otrdevanja... a to vam otrdi cel trebuh??? ker jaz v bistvu ne vem čist točno a mi otrdeva ali kaj... se mi pa samo spodnji del...pod popkom... tko fajn napne da malo boli oz. stiska, se malo izboči in pol popusti... takrat se moram kar mal ustaviti, da poneha... v bistvu sem skoz mislila, da se mali spodaj premika... da kao tako nekako glavico premakne,... zdej pa ne vem, če ne gre mogoče za otrdevanje... ?? [sm=smiley36.gif]

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (26.9.2012 14:14:02)

lizi
na fb je skupina DECEMBER 2012
https://www.facebook.com/groups/246150492157668/?ref=ts

če ne pa imamo še privat forum, ki je popolnoma zaklenjen... ti pošljem ZS

HeLenčica -> RE: Decembrčice 2012 (26.9.2012 14:47:42)

IZVIRNO SPOROČILO: tallla

caramel, helen@, Helenčica... a smo mal presedlale na RR in obudile čvek? :)

glede otrdevanja... a to vam otrdi cel trebuh??? ker jaz v bistvu ne vem čist točno a mi otrdeva ali kaj... se mi pa samo spodnji del...pod popkom... tko fajn napne da malo boli oz. stiska, se malo izboči in pol popusti... takrat se moram kar mal ustaviti, da poneha... v bistvu sem skoz mislila, da se mali spodaj premika... da kao tako nekako glavico premakne,... zdej pa ne vem, če ne gre mogoče za otrdevanje... ?? [sm=smiley36.gif]

Jaz se itak trudim bit aktivna povsod kjer smo [sm=smiley36.gif]. Sam naš forum je še vedno no.1., drugače pa tisto pri popku...jaz sem pogruntala da se mu okoli popka (spodaj, pod, nad) ritka premika sem in tja. In ga lahko celo po ritki potrepljam [sm=smiley36.gif]. Prav taka trda okrogla gmota se čuti [sm=smiley36.gif]

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (26.9.2012 14:51:09)

sej to bi tudi jaz mislila... ampak je že skoraj 1 mesec obrnjen tako, a je kvečjemu glavica... :)[sm=jezicek.gif]

lizi -> RE: Decembrčice 2012 (26.9.2012 14:53:23)

IZVIRNO SPOROČILO: tallla

lizi
na fb je skupina DECEMBER 2012
https://www.facebook.com/groups/246150492157668/?ref=ts

če ne pa imamo še privat forum, ki je popolnoma zaklenjen... ti pošljem ZS

Najlepša ti hvala!!

Helen@ -> RE: Decembrčice 2012 (26.9.2012 15:32:26)

Jaz sem povsod, če mam čas :)
Sem pa res najraje na zasebnem, tukaj me tisti kot roman dolgi posti kar odvrnejo od branja.

Inda_T -> RE: Decembrčice 2012 (26.9.2012 19:18:18)

čau punce, dobrodošle nove!

ker sem jaz običajno tista, ki piše dolge poste (in jih tudi rada berem) bom tokrat kratka...

ko je govora o otrdevanju - tudi meni otrdi samo spodnji del trebuha, kar je logično, ker pač otrdi maternica...

kako pa ve veste kako je otrok obrnjen? sama, da bi ga 'zašlatala' čez trebuh ga nisem (še), niti se mi ne sanja kje in kako je stlačen tam notri... Nekako si vseh tistih slih ne znam prestavit v svoj položaj...

Ilenija -> RE: Decembrčice 2012 (26.9.2012 20:48:53)

Meni otrdi celtrebuh in posebo napetost cutim v zgornjem delu (tik pod rebri), kot, da bo zdaj zdaj pocilo po sivih...
V poneseljek sem bila pri ginekologinji in mi je predpisala tablete Magne b6 ter narocila, da moram veliko pocivat ter pri hoji biti bolj pocasne sorte. V primeru, da mi tablete ne bi v parih dneh pomagale, se moram pa itak spet oglasit. Mi je pa se priporocila uporabo pasu za trebuh. Ga katera uporablja? Kako se vam zdi? Jaz sem ga danes kupila, tako, da se nimam nekih izkusenj...

Ej, pa dobrodoslica novim clanicam!!! Vesela sem vas!!! [sm=bravo.gif]

tallla -> RE: Decembrčice 2012 (27.9.2012 9:16:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Inda_T

ko je govora o otrdevanju - tudi meni otrdi samo spodnji del trebuha, kar je logično, ker pač otrdi maternica...

kako pa ve veste kako je otrok obrnjen? sama, da bi ga 'zašlatala' čez trebuh ga nisem (še), niti se mi ne sanja kje in kako je stlačen tam notri... Nekako si vseh tistih slih ne znam prestavit v svoj položaj...

maternica je že dolgo (cca 2 meseca) nad popkom , če se ne motim je sedaj že cca 10 cm (ne me vzet točno za besedo) višje tako, da se lahko otrdevanje čuti tudi višje....

jaz sem celo (čeprav je to res redkost, ker se ponavadi zgodi ponoči) dobesedno čutila, ko se je obračal...zgodilo se je cca 1 meec nazaj, se pravi v 26T. od tistega trenutka dalje sem čutila kolce spodaj nad dimljam. najbolj sem zaznala ravno zaradi kolckov.... drugače mogoče ne bi, ker zares neke hude razlike med rokami in nogami še zdaj ne čutim; kolcanje pa je res nekaj drugega in naš mali kar veliko kolca.. 2-3 rafale na dan :)
no, mi je pa seveda lego potrdila tudi G tako, da sedaj z gotovostjo vem, da je že na glavci :)

Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>