|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: še moja zgodba o izračunu vrtca
30.3.2012 13:10:29   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

Ja, upoštevajo fiktivne obresti od skupnega prihranka (to je 3,41% vrednosti) in to prištejejo k letnemu dohodku.

Mene je bolj razjezilo nekaj drugega - upoštevali so mi dejanske obresti, ki smo jih dobili v letu 2010 + še fiktivne obresti na celoten zensek. Pa to gre za en in isti denar (ok, konec 2011 je bil znesek nekoliko višji zaradi mesečnih pologov, ampak tisti od 2010 je tudi še vedno na računu).

Razmišljam o pritožbi na odločbo, čeprav ne gre za velike zneske in se mi ne bi spremenil razred user posted image

Ne morejo ti za isto obdobje upoštevati dejanskih in fiktivnih obresti.......in če pri premoženju, ne jemljejo stanja iz leta 2010 oz. upoštevajo dejansko stanje (ne vem kaj upoštevajo, ali na dan izdaje odločbe ali zadnje tri mesece), se mi sploh zdi vprašljivo, kako lahko potem iz leta 2010 upoštevajo obresti.....ker, če upoštevajo premoženje po dejanskem stanju, iz leta 2010 ne morejo upoštevati drugega kot tisto, kar ima DURS......oz. naše dohodninske napovedi oz. vse tisto, kar smo pač prijavili DURSu za leto 2010.....

V tvojem primeru so ti od ene in iste glavnice obračunali obresti dvakrat (bančne in tiste njihove)....to pa nikakor ne gre...

Jaz bi vložila pritožbo in jim to v pritožbi lepo obrazložila, čeprav ne gre za velike zneske, ki ne vplivajo na ničesar.....

< Sporočilo je popravil liliana -- 30.3.2012 13:12:42 >

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
30.3.2012 13:15:40   
liliana
Še eno vprašanje....tiste, ki ste že dobile odločbe....za katero obdobje so vam upoštevali otroške dodatke? Za leto 2010? Ali 2011?

Zanima me samo informativno, kako upoštevajo otroške dodatke, da si znam lažje ustvariti sliko kako sploh kaj upoštevajo.....

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 27
30.3.2012 16:50:22   
Pilar
Danes je mož bil na socialni in odgovr glede tega traktorja je bil v smislu, da itak nimamo nobenega premoženja in so pač nam upoštevali to, če pa bomo prišli na račun tega v višji plačilni razred, imamo pa res smolo. Tako je rekla. Meni se pa zdijo na naši socialni vsi nesposobni in brez občutka za vse, še najbolj pa za socialo. Odločbo dobimo pa kmalu. To mi je jasno, zato ker se ji je sedaj tako mudilo in bomo verjetno res z aprilom vsi plačali po novem sistemu.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 28
30.3.2012 17:10:01   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: Pilar

Danes je mož bil na socialni in odgovr glede tega traktorja je bil v smislu, da itak nimamo nobenega premoženja in so pač nam upoštevali to, če pa bomo prišli na račun tega v višji plačilni razred, imamo pa res smolo. Tako je rekla. Meni se pa zdijo na naši socialni vsi nesposobni in brez občutka za vse, še najbolj pa za socialo. Odločbo dobimo pa kmalu. To mi je jasno, zato ker se ji je sedaj tako mudilo in bomo verjetno res z aprilom vsi plačali po novem sistemu.

ne od aprila, ampak odločba bo veljala od 1.1. do 31.12.2012, tako da boš za nazaj poračun dobila.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 29
30.3.2012 18:52:50   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Ne morejo ti za isto obdobje upoštevati dejanskih in fiktivnih obresti.......in če pri premoženju, ne jemljejo stanja iz leta 2010 oz. upoštevajo dejansko stanje (ne vem kaj upoštevajo, ali na dan izdaje odločbe ali zadnje tri mesece), se mi sploh zdi vprašljivo, kako lahko potem iz leta 2010 upoštevajo obresti.....ker, če upoštevajo premoženje po dejanskem stanju, iz leta 2010 ne morejo upoštevati drugega kot tisto, kar ima DURS......oz. naše dohodninske napovedi oz. vse tisto, kar smo pač prijavili DURSu za leto 2010.....

Obresti, ki so dejansko bile izplačane v 2010, so napisane v tisti tabeli, kjer so zbrani vsi prihodki iz 2010. Obresti ni bilo toliko, da bi morala dajati davčno napoved, podatki pa seveda obstajajo.

Med premoženjem pa so upoštevani prihranki (glede na znesek bi rekla, da stanje konec 2011), od katerih so izračunali fiktivne obresti. To je pa v drugi tabeli.

Tako da strogo gledano, ne gre za isto obdobje, ampak za 2010 in trenutno stanje, torej konec 2011. Gre pa za isti denar. user posted image  Aja, pa te fiktivne obresti so kar precej višje od dejanskih. Iščem zdaj tako CSD banko, ki daje take obresti na običajni varčevalni knjižici user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 30
30.3.2012 18:59:07   
*bubi*

Še eno vprašanje....tiste, ki ste že dobile odločbe....za katero obdobje so vam upoštevali otroške dodatke? Za leto 2010? Ali 2011?

Pri izračuno OD niso upoštevali tega dohodka.

Pri izračunu vrtca (in verjetno tudi vseh ostalih transferjev) pa so upoštevali en čuden znesek za OD user posted image . Točno takega nisem nikoli dobivala user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 31
30.3.2012 20:23:51   
poli*

Aja, pa te fiktivne obresti so kar precej višje od dejanskih. Iščem zdaj tako CSD banko, ki daje take obresti na običajni varčevalni knjižici user posted image

Tudi jaz sem rekla, da bi se mi zelo splačalo imeti na banki že samo 500€, glede na napisane obresti.
Mislim, spet nategujejo ljudi, ker napisane obresti sploh niso realne user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
31.3.2012 13:25:51   
2sneg13

Zanima me samo informativno, kako upoštevajo otroške dodatke, da si znam lažje ustvariti sliko kako sploh kaj upoštevajo.....

Dohodki se štejejo iz leta 2010, razen če si bil nezaposlen, pa potem spet malo..naredijo nek izračun. Dokladi in preživnine se pa štejejo za tekoče leto,ki jih boš dobil. Takoje bilo meni razloženo od pravnice na csd Šiška. Tudi na moji odločbi je tak izračun. Dohodki iz leta 2010,obresti od takrat, dokladi pa zračunani na podlagi novega izračuna dokladov za tekoče leto. Kakršnokoli spremembo ima družina jo javiš,dokažeš
in naredijo nov izračun.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 33
1.4.2012 21:19:02   
liliana

Obresti, ki so dejansko bile izplačane v 2010, so napisane v tisti tabeli, kjer so zbrani vsi prihodki iz 2010. Obresti ni bilo toliko, da bi morala dajati davčno napoved, podatki pa seveda obstajajo.

Med premoženjem pa so upoštevani prihranki (glede na znesek bi rekla, da stanje konec 2011), od katerih so izračunali fiktivne obresti. To je pa v drugi tabeli.

Tako da strogo gledano, ne gre za isto obdobje, ampak za 2010 in trenutno stanje, torej konec 2011. Gre pa za isti denar. user posted image  Aja, pa te fiktivne obresti so kar precej višje od dejanskih. Iščem zdaj tako CSD banko, ki daje take obresti na običajni varčevalni knjižici user posted image

Če prav razumem, so ti šteli k dohodku dejanske obresti iz leta 2010 in fiktivnne obresti iz konca leta 2011.....po mojem tega ne morejo delati.....tako kot ti ne morejo šteti plače iz leta 2010 in 2011 ti po moje tudi obresti ne morejo šteti dvakrat.....

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
2.4.2012 21:07:47   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: 2sneg13

Dohodki se štejejo iz leta 2010, razen če si bil nezaposlen, pa potem spet malo..naredijo nek izračun. Dokladi in preživnine se pa štejejo za tekoče leto,ki jih boš dobil. Takoje bilo meni razloženo od pravnice na csd Šiška. Tudi na moji odločbi je tak izračun. Dohodki iz leta 2010,obresti od takrat, dokladi pa zračunani na podlagi novega izračuna dokladov za tekoče leto. Kakršnokoli spremembo ima družina jo javiš,dokažeš
in naredijo nov izračun.

Če pa je to res, je pa to dobro za nas. Mi smo v letu 2010 dobivali visok otroški dodatek, ker sem jaz prvo porodniško dobivala polovico minimalne plače. Potem smo padli precej nižje in sedaj prejemamo 100€ manj. Bi pa ravno z visokim otroškim dodatkom prešli v višji razred za manj kot en % nad cenzusom.

Kako pa otroški dodatek upoštevajo pri izračunu otroškega dodatka? Vzamejo tistega od leta poprej ali tekočega, ki ga šele računajo?

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 35
2.4.2012 21:18:10   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja

Kako pa otroški dodatek upoštevajo pri izračunu otroškega dodatka? Vzamejo tistega od leta poprej ali tekočega, ki ga šele računajo?

Za izračun OD upoštevajo samo ostale prihodke.

OD kot prihodek družine pa se upošteva, ko računajo vrtec, subvencionirano prehrano v šoli,...
V teh primerih kot dohodek štejejo še OD, DSP, varstveni dodatek in štipendija. Vsaj tako jaz razberem iz tabel.

Dejansko dobiš več odločb, v tisti za OD je naračunanih manj € na družinskega člana kot potem v odločbi za vrtec. user posted image

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
2.4.2012 21:19:12   
*bubi*

Če prav razumem, so ti šteli k dohodku dejanske obresti iz leta 2010 in fiktivnne obresti iz konca leta 2011.....po mojem tega ne morejo delati.....tako kot ti ne morejo šteti plače iz leta 2010 in 2011 ti po moje tudi obresti ne morejo šteti dvakrat.....

Prav razumeš user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 37
2.4.2012 21:53:03   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Otika- takrat, ko sem šla delat (maj 2010), so mi takoj naredili spremembo OD- naračunali so mi, koliko bom zaslužila do konca koledarskega leta (to je že kot prejeti dohodek)+ zraven šteli dohodek iz leta 2008= torej dohodek za 2 leti skupaj!! Ni logike tukaj, res ne.
In naslednjič bo isto- za 2 leti skupaj mi bodo šteli.

Na to jaz enostavno ne bi pristala. po zakonu piše, da se upošteva dohodek družine preteklega leta! Vzamejo lahko kvečjemu povprečje tvojih novih plač, če se zaposliš, ter ti jih delijo s toliko meseci kot jih polnih vzamejo - to prištejejo partnerjevemu mesečemu povprečju preteklega leta ter delijo s številom družinskih članov. Ampak temu ne smejo prišteti tvojega prihodka iz preteklega leta (recimo štipendija, pogodbeno delo, delo študenta...), saj delajo poseben izračun, ki odraža dejansko stanje!

Če se na tako odločbo ne pritožiš, torej verjameš delavki, ki ti to reče, saj je ona to pisala, izgleda kot da si se strinjala.

Jaz sem bila zaposelna, ko sem prvič rodila, in sem imela porodniško, pa so mi za preteklo leto šteli le štipendijo.
Po prvi porodniški sem bila mesec in pol z nadomestilom za brezposelnost, nakar sem se zaposlila za precej višjo plačo. Pa so mi ob rojstvu druge hčerke (4 mesece po zaposlitvi) vzeli celo predpreteklo leto (januarja), ko sem imela štipendijo in nizko plačo ter nizko porodniško. Če bi meni takrat računali dejansko stanje, bi prejemali tretjino manjši otroški dodatek. Ampak bi potem tudi po rojstvu druge hčerke zahtevala izračun na trenutno stanje prihodkov, saj je bila moja porodniška spet le tretjina plače v tistih 4 mesecih.

Jaz ne vem, kako vi oddajate te vloge, ampak mene ni niti enkrat socialna delavka vprašala, kdaj sem se zaposlila, niti tisto leto, ko sem imela tudi nadomestila iz zavoda za zaposlovanje. Vedno je sprejela vlogo, kakršno sem ji oddala, ter po njej izračunala, pa do sedaj nismo še nikoli dobili zahteve po vračilu.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
2.4.2012 22:04:51   
nananaja

Za izračun OD upoštevajo samo ostale prihodke.

OD kot prihodek družine pa se upošteva, ko računajo vrtec, subvencionirano prehrano v šoli,...
V teh primerih kot dohodek štejejo še OD, DSP, varstveni dodatek in štipendija. Vsaj tako jaz razberem iz tabel.

Dejansko dobiš več odločb, v tisti za OD je naračunanih manj € na družinskega člana kot potem v odločbi za vrtec. user posted image

Torej naj sedaj lepo upam, da bo socialna delavka poleg vloge za vrtec izračunala še nov otroški dodatek, čeprav sem na vlogi označila le za vrtec. Kajti če je odebeljeno res, potem bi mi prejemali višji otroški dodatek z novim izračunom. Nesramno pa je to, da je na strani ministrstva otroški dodatek naveden kot dohodek, ki se upošteva za izračun novega!

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
3.4.2012 12:15:54   
poli*
nananaja- jaz sem šla takrat z odločbo na csd in me je prepričevala, da je tako prav in pika, zato potem nisem nobene pritožbe pisala.
Vsaka šola nekaj stane, zato bom naslednjič bolj pazljiva in raje vprašala še tuka na RR, kot ji slepo verjela.
Hvala!

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
3.4.2012 13:35:55   
*bubi*

Torej naj sedaj lepo upam, da bo socialna delavka poleg vloge za vrtec izračunala še nov otroški dodatek, čeprav sem na vlogi označila le za vrtec.

ja, nekatere izračune delajo avtomatsko. Meni so recimo poleg teh dveh odločb poslali še dve negativni, pa jih nisem nikoli prosila za subvencionirano malico in kosilo v šoli.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
3.4.2012 19:51:52   
biba26
Mene pa zanima sledeče,
v letu 2010 sem prejemala preživnino,od lanskega leta pa več ne.
Zdaj pa me zanima kako bodo to upoštevali?
Bojo gledali preživnino + prihodke partnerja?
Pomoje obojega nebi smeli,ker v letu 2010 nisma z hčerko imele z njegovo plačo nič,saj nismo živeli skupaj.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 42
4.4.2012 17:34:38   
ellie
Jaz sem bila prej brezposlena, potem sem istočasno vpisala otroka v vrtec (september) in dobila službo. In potem šok...300 eur vrtca za otroka user posted image tak da pri meni niso nič gledali dohodkov prejšnjega leta.

Zdaj čakam novo odločbo...ma če me dajo še 1 razred višje, bom otroka izpisala, ker mi več ne bo zneslo toliko vrtca plačevat user posted image

(odgovor članu biba26)
Neposredna povezava do sporočila: 43
4.4.2012 17:46:39   
2sneg13

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Jaz sem bila prej brezposlena, potem sem istočasno vpisala otroka v vrtec (september) in dobila službo. In potem šok...300 eur vrtca za otroka user posted image tak da pri meni niso nič gledali dohodkov prejšnjega leta.

Zdaj čakam novo odločbo...ma če me dajo še 1 razred višje, bom otroka izpisala, ker mi več ne bo zneslo toliko vrtca plačevat user posted image

Se gleda po plačilni listi,ki si jo priložila.

Ne vem kaj res ni jasno, da vrtec je treba plačat??? Kar država da, v istem hipu tudi vzame.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 44
4.4.2012 17:49:13   
2sneg13

IZVIRNO SPOROČILO: biba26

Mene pa zanima sledeče,
v letu 2010 sem prejemala preživnino,od lanskega leta pa več ne.
Zdaj pa me zanima kako bodo to upoštevali?
Bojo gledali preživnino + prihodke partnerja?
Pomoje obojega nebi smeli,ker v letu 2010 nisma z hčerko imele z njegovo plačo nič,saj nismo živeli skupaj.

Zakon čisto jasno piše:

Kateri dohodki se upoštevajo?

Upoštevajo se dohodki, prejeti v preteklem koledarskem letu, na podlagi odločbe o odmeri dohodnine. Če podatki za preteklo leto med odločanjem še niso znani, se upoštevajo dohodki iz predpreteklega leta, preračunani na raven preteklega koledarskega leta. Če oseba v preteklem koledarskem letu ni imela dohodkov, ima pa jih v tekočem, se upoštevajo tekoči dohodki, prejeti v mesecu pred vložitvijo vloge in preračunani na raven preteklega leta. Od dohodkov se odštejejo dohodki, ki jih je oseba prejemala, vendar jih neposredno pred uveljavljanjem pravice ne prejema več (na primer: zaradi izgube zaposlitve se ne upošteva plača), in preživninske obveznosti.

Čer uradno nimaš preklicane preživnine,se šteje tudi preživnina. Dokazuješ z odločbo sodišča, prijava na isti naslov, priče...

(odgovor članu biba26)
Neposredna povezava do sporočila: 45
4.4.2012 23:17:24   
ellie

Se gleda po plačilni listi,ki si jo priložila.

Ne vem kaj res ni jasno, da vrtec je treba plačat??? Kar država da, v istem hipu tudi vzame.

Plačilne liste še takrat sploh nisem imela...priložit sem mogla pogodbo o zaposlitvi.

Ma ja, razkuri me, da je do zdaj šlo za takšna velika odstopanja. In je tričetrt folka imelo vrtec skoraj zastonj...jaz pa z mojo cifro pokrivam stroške z njimi. HB, da je csd zdaj to prevzel in malo bolj resno pristopil...da več ne bo kvazi samohranilk z zastonj vrtcem in najnovejšim bmwjemuser posted image

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 46
5.4.2012 7:31:43   
rozilu

Zakon čisto jasno piše:

Upoštevajo se dohodki, prejeti v preteklem koledarskem letu, na podlagi odločbe o odmeri dohodnine. Če podatki za preteklo leto med odločanjem še niso znani, se upoštevajo dohodki iz predpreteklega leta, preračunani na raven preteklega koledarskega leta. Če oseba v preteklem koledarskem letu ni imela dohodkov, ima pa jih v tekočem, se upoštevajo tekoči dohodki, prejeti v mesecu pred vložitvijo vloge in preračunani na raven preteklega leta. Od dohodkov se odštejejo dohodki, ki jih je oseba prejemala, vendar jih neposredno pred uveljavljanjem pravice ne prejema več (na primer: zaradi izgube zaposlitve se ne upošteva plača), in preživninske obveznosti.

Čer uradno nimaš preklicane preživnine,se šteje tudi preživnina. Dokazuješ z odločbo sodišča, prijava na isti naslov, priče...

VPRAŠANJE: glede na to, da naj bi se upoštevali podatki od lani (2011) - jaz še nisem dobila odločbe vrtca in OD, dobila sem pa dohodnino, kjer jasno piše da sem v letu 2011 prejemala polovično plačo (v l.2010 pa ne, pri nobenem izračunu mi pa do zdaj niso upoštevali dejanskega stanja). Izračun OD in vrtca na podlagi takih dohodkov bo veliko bolj ugoden zame - ali jim lahko zatežim, naj mi po tem zračunajo? Moram dat novo vlogo???

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 47
5.4.2012 8:56:05   
sončnica24

HB, da je csd zdaj to prevzel in malo bolj resno pristopil...da več ne bo kvazi samohranilk z zastonj vrtcem in najnovejšim bmwjemuser posted image

Misliš da bodo na podlagi česa? To je še edina stvar ki mene razkuri do amena in dvomim, da se bo zdaj kaj spremenilo, ker če imajo "samohranilke" odločbo o prejemanju preživnine, čeprav živijo skupaj nima CSD kaj delat ali lahko?

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 48
5.4.2012 9:23:02   
Brbs

IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

Zakon čisto jasno piše:

VPRAŠANJE: glede na to, da naj bi se upoštevali podatki od lani (2011) - jaz še nisem dobila odločbe vrtca in OD, dobila sem pa dohodnino, kjer jasno piše da sem v letu 2011 prejemala polovično plačo (v l.2010 pa ne, pri nobenem izračunu mi pa do zdaj niso upoštevali dejanskega stanja). Izračun OD in vrtca na podlagi takih dohodkov bo veliko bolj ugoden zame - ali jim lahko zatežim, naj mi po tem zračunajo? Moram dat novo vlogo???

mene to tudi zanima. ker če v zakonu tak piše, bi morali. torej za tiste, ki še nismo prejeli odločbe, imamo pa že izračun dohodnine. čeprav lahko rečejo, da smo res odločbo dobili šele zdaj, ko so pa jo na csd-ju izračunavali, pa še niso imeli znane podatke od dohodnine v 2011...

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 49
5.4.2012 12:27:13   
2sneg13
Punce, to so vloge,ki bi morale biti obdelane lani, zato vzamejo dohodke za leto 2010. Za 2011 lahko vzamejo samo neko povprečje, če v letu 2010 ni bilo dohodkov. Tega postopka njihovega pa ne poznam, mi ni jasen. Ne razumem po kakšnem ključu potem delajo ta povprečja.user posted image
Po moji logiki naj bi vzeli dohodke iz leta 2011, če ste seveda že dobili dohodninske napovedi. Ne vem, vprašajte na csd šiška pravnico. Se splača mal čakat na telefonu, da se koga dobi na vezo. 013697789 direktna št.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?