še moja zgodba o izračunu vrtca (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Pilar -> še moja zgodba o izračunu vrtca (28.3.2012 20:45:30)

.....javascript:void(opener.AddText('[sm\=smiley21.gif]'));%20self.focus(); Danes so me klicali iz socialne, če imamo mi v lasti traktor in ga nisem vpisala v obrazec za znižanje plaćila za vrtec. V lasti? Hm, ja na prometnem je pisan moj mož?! A to se tud upošteva...bemti. Pojma nimam več. Ja, imamo traktor, dva kredita, a to se kaj upošteva... itak da se ne. In pol mi reče, da naj pridemo čim prej uredit zadevo...ma ni problema, oni majo že od decembra mojo vlogo, zdej se pa vse ful mudi..ma naj se gre srat ta država in vse kar sodi zraven. Ma res sem žalostna in vem, da nisem edina.

jabka -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (28.3.2012 20:54:31)

kaj upošteva... itak da se ne. In pol mi reče, da naj pridemo čim prej uredit zadevo...ma ni problema, oni majo že od decembra mojo vlogo, zdej se pa vse ful mudi..ma naj se gre srat ta država in vse kar sodi zraven. Ma res sem žalostna in vem, da nisem edina.

sej traktori so kar dragi, a niso? je premoženje, a ne?

Pilar -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (28.3.2012 20:57:32)

Traktor je star 26 let...in cena je 6000 evrov..... in zato smo vzeli kredit

*bubi* -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (28.3.2012 21:14:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Pilar

In pol mi reče, da naj pridemo čim prej uredit zadevo

Kaj bi pa ti morala hodit urejat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Saj avtov in podobnega ni bilo treba v vlogo pisat, ker je itak iz uradnih evidenc razvidno, kdo ima kaj. Tudi traktor.

Pilar -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (28.3.2012 21:33:52)

Ma kaj jaz vem...bom šla v petek tja, da vidimo, kaj bo...saj rajši vidim,da me pokličejo, in se mogoče kaj zmenim, kot pa da dobim samo odločbo in mi je še manj jasno.

KLARA 1 -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (28.3.2012 22:43:21)

Pilar[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]...ma naj se gredo solit, 26let star trakor.... jaz še vedno nisem dobila odloćbe, niti ne otr.dodatka ta mesec..a zdaj dokler ne bomo obravnavani ne bomo dobival dodatka?

LuLu -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (28.3.2012 22:52:36)

Ma kaj jaz vem...bom šla v petek tja, da vidimo, kaj bo...saj rajši vidim,da me pokličejo, in se mogoče kaj zmenim, kot pa da dobim samo odločbo in mi je še manj jasno.

Mogoče pa bo želela vedeti koliko vam je koristil, na njivi... vračunali vrednost pridelkov, zadnji dve leti, delili s številom družinskih članov in potem ta rezultat vzeli kot privarčevano vsoto in posledično za toliko povečali plačilo vrtca. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ni vrag, da računalniški programi to v trenutku zračunajo ... pa tudi čudlo me ne bi, po vsem tem, kar berem tu...

Luns -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 7:20:54)

Mene pa zanima, če je pri kateri taka situacija da je eden brezposeln brez nadomestila. Kaj so vam upoštevali dohodnino 2010 ali trenutno stanje.

Anonimen -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 8:17:35)

OMG pa saj niso resni [sm=zmeden.gif]
No mi našo odločbo/klic še čakamo ... in čakamo ... in čakamo ...

Paštetka -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 9:14:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

[sm=jezicek.gif]
počasi bomo morali vpisovati še freze, škropilnice, pa TV-je, računalnike...
Jaz bi jo vprašala, če kombajn in brano, ki jo imamo za traktor tudi vpišem

P.s.
Se opravičujem, ker je že vse skup smešen ta CSD.

kajalin* -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 10:53:19)

Na CDS-ju se samo izgovarjajo za vse.Trenutno je za vse kriv nov sistem, vem pa da drugih stvari tudi ne urejajo kot bi jih mogli, za vse imajo oooogrrrromno časa da naredijo, vsaka rit prestavi en papir, če slučajno ni odsotna. Ker očitno ne dobijo enega pospeška od nadrejenih. S tem ne mislim, na tiste " nižje uradnike ", k imajo dnevno zares gužvo in k komaj folgajo miriti in sprejemati obupani narod in k od njih ni nič odvisno.

poli* -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 11:30:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Luns

Mene pa zanima, če je pri kateri taka situacija da je eden brezposeln brez nadomestila. Kaj so vam upoštevali dohodnino 2010 ali trenutno stanje.

Pri meni je bila situacija taka, da sem bila v 2010 nekaj mesecev zaposlena, sedaj sem pa študent (torej kot brezposelni brez dohodka) in so mi SEVEDA upoštevali leto 2010, ko sem imela ta dohodek. Trenutno resnično stanje jih seveda ne zanima. Vsaj v mojem primeru ne.

Leela -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 11:33:36)

poli a hecaš? pa saj si izgubila ves dohodek. To sigurno ni pravilno.

poli* -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 11:41:06)

Že ko so mi oktobra na novo obračunali OD, sem šla dol vprašat, če je to pravilno, pa je rekla, da ja.... da se spremembe izračuna dela samo, če je bil dohodek izgubljen v zadnjih 3 mesecih (torej, če si službo izgubil sedaj). Pika. Tut meni ne gre to v račun, pa je očitno ok [sm=zmeden.gif]

Anonimen -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 11:43:37)

To je pa res bolano ... kaj misliš da ti bodo drugo leto, ko boš pa recimo dobila službo, upoštevali leto 2012? ... malo morgen ... takrat pa takoj upoštevajo trenutno stanje ... tako je bilo pri meni ...

poli* -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 11:49:54)

Otika- takrat, ko sem šla delat (maj 2010), so mi takoj naredili spremembo OD- naračunali so mi, koliko bom zaslužila do konca koledarskega leta (to je že kot prejeti dohodek)+ zraven šteli dohodek iz leta 2008= torej dohodek za 2 leti skupaj!! Ni logike tukaj, res ne.
In naslednjič bo isto- za 2 leti skupaj mi bodo šteli.

Anonimen -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 11:54:59)

Ne to pa ne ... meni so tudi takrat upoštevali štipendijo za tisto leto ko še nisem bila zaposlena in plačo za naslednje leto ko sem bila zaposlena ... pa sem šla tja in jim rekla, da naj mi razložijo zakaj mi upoštevajo dohodke 2h let, ker to sigurno ni realno stanje, pa se mi je opravičila in rekla, da je prišlo do pomote in mi potem takoj izdala novo odločbo v kateri je upoštevala samo plačo.

poli* -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 12:00:36)

Ne to pa ne ... meni so tudi takrat upoštevali štipendijo za tisto leto ko še nisem bila zaposlena in plačo za naslednje leto ko sem bila zaposlena ... pa sem šla tja in jim rekla, da naj mi razložijo zakaj mi upoštevajo dohodke 2h let, ker to sigurno ni realno stanje, pa se mi je opravičila in rekla, da je prišlo do pomote in mi potem takoj izdala novo odločbo v kateri je upoštevala samo plačo.

[sm=smiley22.gif] Res?? Pri meni se niso dali [sm=smiley13.gif]

Luns -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 12:41:07)

Od vloge pa do zdaj se je pri nas situacija že pošlihtala. Ko sem pa vložila smo bili samo z eno plačo ampak tega ti ne upoštevajo, čeprav sem priložila vsa ustrezna dokazila. Povrh vsega so me uvrstili pri vrtcu še razred višje. V bistvu jih neko dejansko stanje sploh ne zanima. Mal čudno so tole zastavil. Kaj ti pomaga če boš čez dve leti kao mel cenejši vrtec na podlagi teh dohodkov oz verjetno bodo pa takrat upoštevali dejansko stanje če boš imel dve plači.

poli* -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 13:35:37)

Luns- če imate novo službo pa še toliko bolje! [sm=bravo.gif]

Luns -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 13:47:52)

Sploh ne gre zato niti nisem jaz brez. Zanima me samo kako pač rešujejo take situacije in če je mela katera tak primer. Ker držat se kot pijanec plota in za vsako ceno upoštevat dohodnino 2010 ni vedno realno.

*bubi* -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 15:42:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Luns

V bistvu jih neko dejansko stanje sploh ne zanima. Mal čudno so tole zastavil. Kaj ti pomaga če boš čez dve leti kao mel cenejši vrtec na podlagi teh dohodkov oz verjetno bodo pa takrat upoštevali dejansko stanje če boš imel dve plači.

Točno tako je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley21.gif[/image]

Me prav zanima, če bodo spet vse na novo preračunavali/upoštevali, ko bo vlada varčevalne ukrepe sprožila.

Aja1 -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (29.3.2012 20:29:45)

Kako je pa zdaj s prihranki otrok? Upoštevajo to ali ne?

Lunca1 -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (30.3.2012 7:38:04)

Luns jaz imam tako situacijo in mene niso upoštevali, vsaj mislim da je tako. Tako da bova zdaj do moje zaposlitve plačevala manj in tudi dobila doklade.

*bubi* -> RE: še moja zgodba o izračunu vrtca (30.3.2012 11:51:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Kako je pa zdaj s prihranki otrok? Upoštevajo to ali ne?

Ja, upoštevajo fiktivne obresti od skupnega prihranka (to je 3,41% vrednosti) in to prištejejo k letnemu dohodku.

Mene je bolj razjezilo nekaj drugega - upoštevali so mi dejanske obresti, ki smo jih dobili v letu 2010 + še fiktivne obresti na celoten zensek. Pa to gre za en in isti denar (ok, konec 2011 je bil znesek nekoliko višji zaradi mesečnih pologov, ampak tisti od 2010 je tudi še vedno na računu).

Razmišljam o pritožbi na odločbo, čeprav ne gre za velike zneske in se mi ne bi spremenil razred [sm=zmeden.gif]

Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>