mancka
|
Sem v situaciji, ko imam tri možnosti, možnosti glede tega kje bi s svojo družino živela. Trenutno živimo pri partnerju, zraven skoraj 90 let stare ome, v istem stanovanju, za katero skbita partnerjeva starša, vhod je skupen, skupen hodnik. Že več kot tri leta smo tukaj, sva finančno tudi nekaj vložila. Problem nastane, ko nimamo nobene zasebnosti, od sedmih zjutraj do devetih, včasih tudi dlje se menjujejo ljudje, od partnerjevih staršev, do ominih hčer z družinami, raznorazni obiski. Če povzamem, v spodnjih hlačah po stanovanju ravno ne moreš hodit. Aja pa del v katerem živimo mi je zelo star, kar pomeni 207 cm stropi, vse stene plesnive, kar naprej je treba kaj kitati in popravljati, menjavat okna, tašča si je sedaj omislila še fasado. Ker se nikakor ne morem prilagoditi, verjetno zato ker sem ženska in ker se mi zraven tega skakanja partnerjevih domačih zares že meša (sem doma že pol leta, brez službe, ) sva začela razmišljati o možnosti dve - to je selitev v stanovanje. Ker pa je samo partner v službi je tudi to težko, saj so najemnine visoke, visoki stroški, na koncu pa še tvoje ni nič. Tretja možnost bi bila selitev oz. dograditev vikenda, trenutno v lasti mojih staršev, kar je pa od partnerjeve službe oddaljeno 70 km, skoraj do službe bi imel avtocesto, skupaj bi mu vzelo cca 40 min vožnje. Vikend stoji na zares elitni lokaciji, v podravski regiji, na manjšem hribčku, dol vidiš celo dravsko polje. Kar je pa najpomembneje pa, da je MIR. Parcela je tako velika, da nimaš bližnjih sosedov, slišiš le kakšnega psa in ptičke. Končno bi pa bilo tudi nekaj najinega, kjer ne bi bilo v hiši 10 ljudi kot je to sedaj. Vikend pa je bil zgrajen leta 1990. Kaj mislite, kako se naj odločiva s partnerjem? Mene namreč tukaj, kjer smo sedaj nič ne drži, službe itak nimam, ko pridem iz porodniške bom jo na novo iskala. Kaj pa partnerjeva žrtev glede vožnje, se vam zdi, da je predaleč? Prosim za kakšno mnenje, izkušnjo? Ali je bolje biti v hiši z 10 ljudmi ali sam pa malo dlje?
|