Težka/lahka odločitev (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

mancka -> Težka/lahka odločitev (27.3.2012 13:51:17)

Sem v situaciji, ko imam tri možnosti, možnosti glede tega kje bi s svojo družino živela. Trenutno živimo pri partnerju, zraven skoraj 90 let stare ome, v istem stanovanju, za katero skbita partnerjeva starša, vhod je skupen, skupen hodnik. Že več kot tri leta smo tukaj, sva finančno tudi nekaj vložila. Problem nastane, ko nimamo nobene zasebnosti, od sedmih zjutraj do devetih, včasih tudi dlje se menjujejo ljudje, od partnerjevih staršev, do ominih hčer z družinami, raznorazni obiski. Če povzamem, v spodnjih hlačah po stanovanju ravno ne moreš hodit. Aja pa del v katerem živimo mi je zelo star, kar pomeni 207 cm stropi, vse stene plesnive, kar naprej je treba kaj kitati in popravljati, menjavat okna, tašča si je sedaj omislila še fasado.
Ker se nikakor ne morem prilagoditi, verjetno zato ker sem ženska [sm=smiley1.gif] in ker se mi zraven tega skakanja partnerjevih domačih zares že meša (sem doma že pol leta, brez službe, [sm=nosecka.gif]) sva začela razmišljati o možnosti dve - to je selitev v stanovanje. Ker pa je samo partner v službi je tudi to težko, saj so najemnine visoke, visoki stroški, na koncu pa še tvoje ni nič.

Tretja možnost bi bila selitev oz. dograditev vikenda, trenutno v lasti mojih staršev, kar je pa od partnerjeve službe oddaljeno 70 km, skoraj do službe bi imel avtocesto, skupaj bi mu vzelo cca 40 min vožnje. Vikend stoji na zares elitni lokaciji, v podravski regiji, na manjšem hribčku, dol vidiš celo dravsko polje. Kar je pa najpomembneje pa, da je MIR. Parcela je tako velika, da nimaš bližnjih sosedov, slišiš le kakšnega psa in ptičke. Končno bi pa bilo tudi nekaj najinega, kjer ne bi bilo v hiši 10 ljudi kot je to sedaj. Vikend pa je bil zgrajen leta 1990.

Kaj mislite, kako se naj odločiva s partnerjem? Mene namreč tukaj, kjer smo sedaj nič ne drži, službe itak nimam, ko pridem iz porodniške bom jo na novo iskala. Kaj pa partnerjeva žrtev glede vožnje, se vam zdi, da je predaleč? Prosim za kakšno mnenje, izkušnjo? Ali je bolje biti v hiši z 10 ljudmi ali sam pa malo dlje?

hubi -> RE: Težka/lahka odločitev (27.3.2012 14:07:07)

Obvezno na svoje, jaz se vozim pol ure v vsako smer in sploh ni panike. Imam vsaj čas in tišino za kaj razmisliti. pa če je možno, naj tvoji starši vikend nate napišeta, da ne bo kasneje panike.

janapan -> RE: Težka/lahka odločitev (27.3.2012 14:10:55)

Iz tvojega posta vidim, da si ti že odločena ;)), pri njegovih je vse plesnivo, vikend pa je na elitni lokaciji s prelepim razgledom. Jaz bi šla na svoje.

SMT3 -> RE: Težka/lahka odločitev (27.3.2012 14:44:24)

Kako lahko sploh tako dolgo premišljuješ.Takoj v vikend [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

naja17 -> RE: Težka/lahka odločitev (27.3.2012 14:44:46)

Ccccc, ne bi cincala niti za sekundo... Spokala bi cunje in na ta elitni vikend, na svoj mir, kjer se dete lahko igra, skače, joka, tolče in te nihče grdo ne gleda...
Vožnja? Ljudje se vozijo tudi po 2 uri v službo in nazaj, 40 min je kul, jest mam pol ure...

TomTaylor -> RE: Težka/lahka odločitev (27.3.2012 14:55:50)

Tole z vikendom se sicer vidi kot pravljica, vseeno; pa ta elitni vikend ima vodovod,kanalizacijo, elektriko? Je zgrajen legalno? Ima urejen dostop/cesto za avto. Pozimi plužijo cesto?

V nasprotnem bi jz vikend prodala in (do)kupila stanovanje v kolikor sta kreditno sposobna.

josephine27 -> RE: Težka/lahka odločitev (27.3.2012 15:00:33)

No na tvojem mestu v tem stanovanju, kjer ste ne bi ostala. Bi pa se z možem temeljito pogovorila o ostalih dveh možnostih. Kaj pa tvoj mož pravi o tem? Se je pripravljen vozit? Mu odgovarja življenje na samem? Iz tega kar si napisala se nekako vidi, da ti je zadnja možnost najbolj ljuba.

pikus -> RE: Težka/lahka odločitev (27.3.2012 15:33:11)

Al na vikend al pa ga prodat... zgolj moje razmišljanje.

mateyka -> RE: Težka/lahka odločitev (27.3.2012 16:06:21)

ljudje, dejte vedet da 40 min vožnje ni drugje po svetu nič posebnega. slovenci smo tako mali, da se nam zdi več kot pol ure že huda žrtev. [sm=smiley29.gif] drugje ni tako. a se zavedate da se v metropolah kot je Stockholm, New York, Munchen, Milano.. ljudje vozijo na šith več kot uro pa stanujejo v predmestju? in to ni nič nenavadnega.

malo manj ozkogled pristop je treba ubrat, pa bo veliko lažje živet in imet svoj mir. [sm=smiley1.gif]

sonchica -> RE: Težka/lahka odločitev (27.3.2012 16:55:35)

Hm..... jaz bi takoj šla v vikend itaq valda mam rada svoj mir !! Ampak ker si ti tako rekoč brez zaposlitve je ful za razmislit če vama bo ratalo, km niti niso problem moj se vsak dan vozi iz ms v slovensko bistrico in mu je to postala rutina :) vendar pa ful zatanka, tank ni poceni in še nekaj časa nebo!

Najin_pikec -> RE: Težka/lahka odločitev (27.3.2012 17:18:35)

Prva opcija, da ostaneta tam kjer sta, se meni ne zdi preveč dobra. Saj veš, živet moraš tako daleč od tašče, da ne more v copatih k tebi pridt [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Vikend se sliši res dobra opcija, ampak vprašanje je, če vam odgovarja življenje na samem. Meni osebno paše življenje v mestu, kjer imam vse pri roki in se mi ni treba z avtom od doma odpravit, če slučajno ugotovim, da mi je zmanjkalo jajc. Vožnja 40 min do službe je res majhna žrtev, sploh če je večinoma avtocesta. Poleg tega bo mož dobil v službi večje nadomestilo za prevoz na delo (čeprav vsi stroški verjetno ne bodo pokriti).
Da bi šla v najem, je pa stran vržen denar. Mogoče res prodaja vikenda ni napačna rešitev, če seveda ne obstajajo kakšni zadržki.

mancka -> RE: Težka/lahka odločitev (27.3.2012 19:35:31)

No, saj vikend ni tako grozno na samem, samo parcela je pač večja, da nimaš ravno soseda 5 m stran. Gori je že elektrika, voda bi naj bila kmalu, ker so si sosedi - tudi mlada družina pričeli graditi hišo in bodo slej ko prej napeljali tudi vodo. Do avtobusne postaje je recimo 5 min peš, do mojih staršev 5 min z avtom. Zgornji sosed je celo en znani Slovenec. Lokacija je res lepa in bi to bilo škoda prodat, ker v tistih koncih za enako posestvo dobiš mnogo manj kot pa v teh koncih kot smo zdaj.
Razmišljala sva celo o tem, da bi zaenkrat nekaj prišparala, počasi začela urejat kot vikend verzijo, pol počasi pa kot dom.

Arwenko -> RE: Težka/lahka odločitev (27.3.2012 19:55:01)

Jaz predlagam, da začnete mogoče za vikend živet na vikendu...če je to v danes trenutku izvedljivo, tako se boste lahko lepo privadili, si ga sproti začeli urejat po svojem okusu, potem boste pa mogoče začeli najprej podaljševat in potem bo odločitev ja ali ne padla skorajda sama od sebe [sm=smiley1.gif]

divna -> RE: Težka/lahka odločitev (27.3.2012 20:04:38)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ljudje, dejte vedet da 40 min vožnje ni drugje po svetu nič posebnega. slovenci smo tako mali, da se nam zdi več kot pol ure že huda žrtev. [sm=smiley29.gif] drugje ni tako. a se zavedate da se v metropolah kot je Stockholm, New York, Munchen, Milano.. ljudje vozijo na šith več kot uro pa stanujejo v predmestju? in to ni nič nenavadnega.

malo manj ozkogled pristop je treba ubrat, pa bo veliko lažje živet in imet svoj mir. [sm=smiley1.gif]

To je že res, ampak imajo tudi javni prevoz veliko bolj organiziran.
Sem bila nekaj časa v Londonu in je razdalja iz enega konca mesta v drugega precejšnja, ampak z vlakom in podzemno je šlo hitro in brez stresa. Lastnik hiše, v kateri sem bivala, je bil predavatelj in je vse naloge ipd popravil kar na vlaku. Žena je bila sicer doma, sin pa je tudi delal kar daleč od doma (za naše razmere) in nihče sploh ni pomislil, da bi se vozil s svojim avtom.
Pri nas pa so ceste in vozniki obup, bencin je precej drag, alternative pa nimaš.
Sicer pa sem jaz iz centra MB pa do doma par km stran (pod Pohorjem) potrebovala 30-40 minut in bi v tem času prišla komot do Sl. Bistrice - vsaj časovno.

lp

josephine27 -> RE: Težka/lahka odločitev (28.3.2012 7:55:49)

ljudje, dejte vedet da 40 min vožnje ni drugje po svetu nič posebnega. slovenci smo tako mali, da se nam zdi več kot pol ure že huda žrtev. user posted image

Sama vožnja ni problem. Se res navadiš. Zna pa potegnit druge stvari za sabo. Midva se z možem oba voziva kar daleč. Jaz cca 40 minut v eno stran on pa 1 uro. Problem se pojavi naprimer, ker potem ne moreva priti pravočasno po otroka v vrtec. Potne stroške nama že dolgo izplačujejo enake in niti približno ne pokrijevo več bencina, ki je vsak teden dražji... tako da nama od plače ostane manj. O kakšnem javnem prevozu seveda lahko le sanjaš. Poleg tega se še vedno marsikdo zgraža, ko mu poveš kam hodiš v službo. Mene osebno pa najbolj moti tisti občutek da bi tisto uro ali dve na dan, ki jih preživiš za volanom lahko koristneje uporabil. Po svoje zavidam tistim, ki delajo tako blizu, da se lahko v službo peljejo kar s kolesom in upam, da bom nekoč med njimi.

Petka09 -> RE: Težka/lahka odločitev (28.3.2012 8:18:55)

Absolutno vikend, ne bi niti za sekundo pomišljala drugače [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
40 minut vožnje ni nič. Jaz se vozim vsak dan pol urce, mož tudi, sicer oba v cca 25-30 km oddaljene kraje. V vrtec sicer hodi po tamalo babica, vendar bi komot tudi jaz prišla... Otrok je v vrtcu od 6:20 do 14:30, če pa bi jo hodila iskat jaz oz. mož, bi jo pobrala nekje 15:40, pa četudi bi bilo nekje do 16h, ne bi bilo nič narobe. Vzgojiteljice nikoli ne komplicirajo, če bi mogoče prekoračil tudi 20 minut, saj vejo, da na cesti ne moreš vedno predvidet situacij (morebitna prom. nesreča itd, ki ustavi promet).

Plus tega, ti si brez službe, kar pomeni, da ko jo boš iskala, jo boš verjetno kje v bližini oz. se verjetno ti ne boš vozila v 70 km oddaljen kraj tako kot tvoj mož. Pa še starše imaš blizu. Možu pa tudi ne bo toliko hudega za tistih 70km, ker ima pač avtocesto in jo bo hitro premagal. Sicer če se bo vozil v LJ iz podravske regije, potem bo vožnje verjetno precej več, ker se pred Domžalami vsako jutro total zabaše in zaradi tega izgubiš precej časa. To je potem edini minus.. Pa skoraj tedenske nesreče na tem področju tudi ustavljajo promet.

Ženkica -> RE: Težka/lahka odločitev (28.3.2012 8:57:30)

Tretja možnost bi bila selitev oz. dograditev vikenda, trenutno v lasti mojih staršev, kar je pa od partnerjeve službe oddaljeno 70 km, skoraj do službe bi imel avtocesto, skupaj bi mu vzelo cca 40 min vožnje.

Razmišljaj dolgoročno..............cena bencina? Izgubljen čas za vožnjo? MI smo se ravno odselili iz idiličnega vikenda, ker za vsakdanje življenje je vse skupaj postalo le ovira; tako pač je.

Zdrži še dobro leto, ko se ti konča porodniška in si probaj najdt službo. Takrat, ko boš potrebovala varstvo ti bo pomoč staršev še kako prav prišla. Če boš nekje bogu iza nogu, sama za vse, za vsak šmorn morala sest v avto, ne boš ravno zadovoljna.

Moje mnenje.

Arwenko -> RE: Težka/lahka odločitev (28.3.2012 9:00:04)

IZVIRNO SPOROČILO: divna

Sicer pa sem jaz iz centra MB pa do doma par km stran (pod Pohorjem) potrebovala 30-40 minut in bi v tem času prišla komot do Sl. Bistrice - vsaj časovno.

Hja, jaz v 45 minutah pridem od doma v okolici Celja do vrtca v centru MB. Tako da čas je res relativna zadeva, je pa velika razlika pri stroških, pri nama so pač za bencin kr ogromni ne. Ampak pri nas je bila tudi varianta se vozit ali pa dajat za najemnino in sva se odločila, da se vozima.

Aninchy -> RE: Težka/lahka odločitev (28.3.2012 13:36:19)

Tud jst sm najprej pomislila na oddaljenost do vrtca/šole. Enkrat boš pa sigurno imela službo, pa boš vozila otroka npr. 20km v eno smer, ti pa šla v službo potem 30km v drugo smer.?
Pa fino je tudi, kjer imajo organiziran prevoz z busom v šolo iz malo oddaljenih vasi.

Sicer pa bi tudi jaz izbrala vikend[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] ker VEM, kako je živeti s taščo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pa mogoče res poskusite, kot je že ena napisala, da greste najprej tja samo za vikende in sčasoma vse porihtate. Ne vem, težko je biti pameten za nekoga, ki ga ne poznaš...

Kliki -> RE: Težka/lahka odločitev (28.3.2012 13:43:45)

Mancka vikend je taprava stvar. Ni veliko če se toliko vozi do službe, jast se vozim vsak dan 50km pa ni toliko.
Midva ko sva se spoznala sva bila 1leto v najemu groza. Potem sva bila pol leta v moji sobi pri nas doma z dvema bratoma in mami. Smo se samo kregali. Potem pa sva šla na svoje plačujeva kredit ampak bo enkrat najino.
Pa sva imela plesen pa vlago, ... pa bova tudi to premagala samo da nama noben ne teži.

kalbo -> RE: Težka/lahka odločitev (28.3.2012 14:04:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica

Tretja možnost bi bila selitev oz. dograditev vikenda, trenutno v lasti mojih staršev, kar je pa od partnerjeve službe oddaljeno 70 km, skoraj do službe bi imel avtocesto, skupaj bi mu vzelo cca 40 min vožnje.

Razmišljaj dolgoročno..............cena bencina? Izgubljen čas za vožnjo? MI smo se ravno odselili iz idiličnega vikenda, ker za vsakdanje življenje je vse skupaj postalo le ovira; tako pač je.

Zdrži še dobro leto, ko se ti konča porodniška in si probaj najdt službo. Takrat, ko boš potrebovala varstvo ti bo pomoč staršev še kako prav prišla. Če boš nekje bogu iza nogu, sama za vse, za vsak šmorn morala sest v avto, ne boš ravno zadovoljna.

Moje mnenje.

Pa živeti v skupnem gospodinjstvu z omo, ko imaš majhnega otroka...jaomeni to je šele stres. Da o plesni ne govorim.

jabka -> RE: Težka/lahka odločitev (28.3.2012 20:56:50)

prodajte vikend in kupite stanovanje

mateyka -> RE: Težka/lahka odločitev (29.3.2012 0:37:16)

ok, nisem nameravala omenjat drugih krajev in sem zato raje naštela metropole. ampak lahko tudi kaj drugega dam za primer. pa poglejmo kjer zdaj živim - norrbotten je ful razseljen napram sloveniji (prebivalstvo ljubljane na površini za 4 slovenije) in skoraj vsi se vozijo - kamorkoli greš se pelješ. in ena ura ni nič nenavadnega. samo navajeni so tega. moj mož pravi da se južnjakom (švedom) zdi ful daleč da greš na obisk k prijatelju, ki je 4 ure vožnje stran. severnjakom pa to ni nič posebnega. [sm=smiley1.gif]

vse je odvisno kako ti tehtnica prevaga;

- na eni strani
tašča + plesen + ni zasebnosti

- na drugi
mir + ekstra becin + vožnja

zdej pa (z)vagaj [sm=smiley4.gif]

TomTaylor -> RE: Težka/lahka odločitev (29.3.2012 6:17:27)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ok, nisem nameravala omenjat drugih krajev in sem zato raje naštela metropole. ampak lahko tudi kaj drugega dam za primer. pa poglejmo kjer zdaj živim - norrbotten je ful razseljen napram sloveniji (prebivalstvo ljubljane na površini za 4 slovenije) in skoraj vsi se vozijo - kamorkoli greš se pelješ. in ena ura ni nič nenavadnega. samo navajeni so tega. moj mož pravi da se južnjakom (švedom) zdi ful daleč da greš na obisk k prijatelju, ki je 4 ure vožnje stran. severnjakom pa to ni nič posebnega. [sm=smiley1.gif]

- na drugi
mir + ekstra becin + vožnja

zdej pa (z)vagaj [sm=smiley4.gif]

+ ni vodovoda.

to ni glih mali strošek, pri dojenčku pa jz ne bi glih vodo iz plastenk pogrevala...

mateyka -> RE: Težka/lahka odločitev (29.3.2012 14:16:45)

verjetno je računala preselitev, ko je vodovod zrihtan, če omenja sosede ki gradijo? saj pravi da bo vodovod kmalu.

ma pa 5 min do avtobusne postaje. to je res blizu..

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>