ronja
|
Lilijana, nihče ne pravi, da se bo nekdo odločil za še enega otroka zato, ker je država naklonjena družini ali pa da nekdo, ki si strašansko želi imet otroka, da ga ne bo imel zato, ker ne bo več 100% porodniške. Pravimo samo, da tisti, ki so recimo na meji, si ga zelo želijo, vendar se bojijo financ prva leta, ko so vsi otroci v vrtcu (če so skup), tisti se bo lažje odločil za, če bo izračunal, da bo šlo. Nihče se ne bo odločil za otroka zaradi OD (ok, mogoče je kje kak frik, ampak to res ni pravilo), lahko pa komu OD pomeni ravno tisti nekaj, da si zaupa, da mu bo uspelo tudi lepo preživet vse otroke, ki si jih želi. Na naši temi (jan) jih je par reklo, da če bi razmišljale o še enem, bi si zdaj premislile. Sama sicer tudi ne nameravam imet več otrok, sicer zaradi drugega razloga (hudičeve nosečnosti) in sem prepričana, da če bi se odločila, bi jih že nekak preživela, ampak recimo se zdaj v primeru, da ne bi imela takih zdravstvenih težav, veliko lažje odločila za še 1 otroka ob današnji zakonodaji kot ob tem, kar zdaj predlagajo - pač pogledaš, ali jih lahko lepo preživiš ali ne. In nisem edina, veliiiiko ljudi cinca, ali bi še enega, ali ne - sploh za recimo 3., 4. ali 5. otroka. Kdo ostane doma, je stvar dogovora med staršema, vendar pa večina doječih mamic ostane doma, ker je to bolj enostavno za vse. Se popolnoma strinjam s frodico, da imajo vsi ti ukrepi en in edini cilj: prisilit ženske, da bodo "prostovoljno" ostale doma z otroki in bile spet finančno odvisne od moških. Jupi, 17. stoletje... Želim si pač, da bi moji hčerki in sin imeli enake ali boljše možnosti za ustvarjanje družine kot jo imamo mi in tega, kar je dobro, en bi spreminjala, saj je slabega dovolj za poštimat. Četudi pri nas porodniške zelo verjetno ne bomo več koristili, ne vem, zakaj bi se morali iti staršem (ne samo mamam, saj so večinoma tu tudi očetje, a ne user posted image ) neprijazno državo. Ja, vem, država je v k...., ampak po drugi strani pa se še vedno porablja denar za druge manj pomembne stvari, za katere tudi približno ne moreš reči, da bo to kaj prispevalo k okrevanju gospodarstva ali drugim lepim željam. podpis.