Kerensa*
|
Nihče vam ne bi ukinil vsega. To, da bi se ukinilo vse, niti predlagano ni bilo, kaj šele zahtevano. Je pa logično pričakovati, da se bo SLO zakonodaja prilagodila evropski, glede na to, da smo v EU. Sploh glede na recesijo. Mene osebno to sicer ne bo prizadelo, ker ne bom več imela otrok, ampak moj starejši sin bo letos star 15 let in če se bo odločil postati starš tako zgodaj, kakor sem se odločila jaz (pri 19-ih letih), potem bo to čez 4 leta doletelo njegovo punco, partnerko, ženo oz. mati njunega otroka. Časi se pač spreminjajo in prilagajanje EU ni moja krivda (sem glasovala PROTI vstopu). Tako, kakor se je morala moja generacija sprijazniti s tem, da ni več poceni stanovanj in dopustov v kapacitetah delodajalcev, tako se bo morala generacija za mojo sprijazniti s tem, da ji bo treba delati še več, kakor moji generaciji. Tudi mi moramo delati več, kakor je delala generacija naših staršev. In tako dalje, et cetera. Znižanje porodniškega nadomestila za cca. 25% (povprečno v enem letu) bo marsikomu res oklestilo družinski proračun. Tudi osnove. Sicer kruto, pa vendar resnično - ampak tako se bodo za otroke odločali samo tisti, ki jih bodo dejansko sposobni preživeti sami, brez pomoči države. Kar je, po mojem mnenju, tudi prav, saj je otrok prvotno skrb (in strošek) staršev, ne države. Enako velja za znižanje otroškega dodatka... 7. in 8. dohodkovnemu razredu bodo OD ukinili. Tisti, ki so v teh dohodkovnih razredih, dobivajo cca. 20€ OD in če imajo toliko dohodkov oz. premoženja, da padejo v ta dva razreda, potem se jim ukinitev 20-ih € državne podpore sploh ne bo poznalo. Za 5. in 6. razred bo OD znižan za 10% - na recimo 50€ je to 5€, 5€ pa se paru z dvema povprečnima plačama tudi ne pozna. Torej ni nobene potrebe po delanju panike. Kar pa se tiče skrajšanja porodniškega dopusta, pa prav tako ni smiselno delati primerjav s stanjem v vrtcih, ko smo bili mi otroci in s stanjem zdaj. Če bodo šli otroci cca. 3 mesece prej v vrtec, starši pa cca. 3 mesece prej nazaj v službo, se bo vrtčevski delovni čas pač reorganiziralo na izmenskega in se na izmeno, glede na potrebe cca. 9-mesečnih otrok, zaposlilo dodatno vzgojiteljico ali dve. Starši, ki bodo prej spet zaposleni, bodo prej spet polnili državni proračun (in s tem koristili tudi sebi in svojim otrokom), na voljo bo več novih delovnih mest, ker bodo zaradi reorganizacij večje potrebe po zaposlenih,... če pa otrok poskusi govejo župco in Čokolino pri 9-ih mesecih, namesto, da se ga še krepko po vstopu v vrtec doji, pa tudi ne bo umrl zaradi tega. Moj otrok je pri 8-ih mesecih, ko je imel 2 zgornja in 2 spodnja zoba, jedel pizzo. Preživel je in do danes še ni bil bolan (če ne štejem tega, da je imel 2x vročino, ampak to pa zagotovo ni bilo zaradi pizze).
< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 27.3.2012 21:26:19 >
|