liliana -> RE: Krajša porodniška? (3.4.2012 11:45:30)
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea liliana in frodo, primerjanje, kaj je bolj (ne-)fer glede izračunov porodniških in pokojnin se vedno bolj sprevrača v boj dveh pravic, ki nikakor ne bi smele tekmovati med seboj, ampak bi morali biti obe spoštovani in cenjeni pravici ter kot takšni biti visoko na lestvici državnih prioritet, saj sta lahko kot dobri praksi obe znak socialnosti in dobre ureditve države dovolj je drugih načinov in mest, kjer lahko država zmanjša izdatke oz. poveča prihodke če seveda le hoče takšno spopadanje - primerjanje, katera pravica je pomembnejša - me spominja na boksarski ring, kjer se tekmeca bojujeta bolj kot ne v svojo škodo (poškodbe), resnični zmagovalci pa so organizatorji boja, saj se pravi dobički (stave, sponzorstva ...) delijo odzadaj, kamor v ring zagledani gledalci praviloma nimajo vpogleda - bogataši se na račun revežev, ob pomoči sistema in svoje moči oz. pozicije še bolj bogatijo V bistvu sploh ni šlo zato, katera pravica je pomembnejša.....ampak zato, da se nam pri enih pravicah zdi "kratenje" samoumevno, pri drugih pa ne.... vedno bolj me čudi, da ljudje zelo pasivno pristajamo na kratenje naših pravic, da v boju zanje ne stopimo skupaj in ne sodelujemo po sistemu 'skupaj bomo močnejši' Mene pa vedno bolj čudi, kako lahko razpravljamo samo o pravicah, kaj komu pripada....kako bi delili denar, ki pade verjetno z neba.... In čisto nič nikoli o tem, kaj lahko sam naredim, o dolžnostih recimo....moram reči, da me je burna reakcija na cigarete zelo presenetila......a da bi pa sam moral kje šparati? Halo?! Saj to, da si kupim cigarete je vendar moja pravica......
|
|
|
|