Inda_T
|
uh, domača debata glede second hand stvari - ja, pufeta je kul, tudi mi smo tam voziček nabavli, pa verjetno bomo še kakšno reč ko bo čas za to... jaz ji kar na fb sledim, ker redno gor zadeve stavi, tako smo tudi voziček dobili. Smo pa vzeli Jane slalom, sicer je ravno to kar sem rekla da ne bi imela, ampak za naš teren okrog hiše pač rabimo velika koleza in ročno zavoro - potem pa se tu nabor hitro zmanjša. Imela je sicer še Chicco-ta S3 ampak sem ga samo v roke prijela in me je minilo - ma ne morem kupit vozička ki škripa še preden dam otroka noter... lelyka - glede Roškarjeve, moram rečt tako, da glede na to da nimam nobenih težav, je okej ampak v splošnem pa sem se kar odločila da v primeru naslednjega otroka jo zamenjam - nekako mi vseeno deluje malce preveč nezainteresirana, pač se ji poznajo leta in dejstvo, da bi se v penziji dosti bolje počutila... Odnos z njo imam pa kul, včasih se kaj pohecam, tako da se mi zdi, da postaja tudi ona iz pregleda v pregled bolj prijazna - celo posmeji se zadnje čase... Tudi sama delam z ljudmi in vem da do zahtevnih in tečnih ljudi nikakor ne morem biti prijazna čeprav se trudim. Če pa ima nekdo prijazen pristop, ki ga obrne še na šalo, potem pa je vse drugo in mislim, da je to ključ tudi v šempeterski porodnišnici. Če greš nekam z že apriori ustvarjenim mnenjem, da tam pa ne bodo poskrbeli zate kot si zaslužiš, potem boš itak povsod razočaran, pa naj bo to tudi opevana Postojna. Haha, pa sem prišla na temo porodnišnice. Glede CSD in tistega darilnega paketa - v neki drugi debati sem izvedela, da računajo če ti pripada glede na dohodke na družinskega člana, mislim da je meja nekje pri 620€, pri čemer se šteje tudi mali (tanovi družinski član) zraven. In, ja, če ti pripada pa se odločajo več mesecev - tako da te praktično prisilijo, da vzameš denar, ki ga je pa valjda manj kot je vreden paket naturalij... Malce svinjsko ampak kaj čmo, država nam praktično razpada, potem pa šparajo ker mislijo da se bomo tako rešili... Ali ima katera informacijo katera občina da za otročka več? Goriška ali Ajdovska? Saj vem, nespodobno vprašanje, ampak glede na to da mi ne pridemo v poštev za uni dodatek, bova morala z mojim ugotovit ali se nam bolj splača, da se tudi administrativno prepriševa v Goriško občino ali je bojle da ostaneva v Ajdovski. Kaj je torej fora beybibonusa v dm? Ker sem gledala njihovo kartico -sama niti tega nimam narejenega, pa bi morala preveriti če se res tako splača ampak nekako nimam volje... Torej, če katera ve, bom tudi jaz hvaležna informacije... Lp!
|