petea
|
Liliana, jaz navedene razlage razumem takole: - pri soc. pomoči se mi zdi razumljivo, da preračunajo še ostale pravice, ker če si upravičen do nje, si posledično npr. tudi opravičen do plačila vrtca (pa morda zaradi svoje nevednosti tega nisi vedel in tega nisi označil, CSD pa to mora vedeti in tu ustrezno spremeniti tudi to pravico) - ker se npr. pri OD vzame za izračun ista osnova vseh družinskih prihodkov, ne glede na to, ali je vlagatelj oče ali mama, ni logično, da bi dejstvo, kdo je vlagatelj, vplivalo na višino OD, enako je pri določitvi plačilnega razreda za vrtce; enostavno ni podlage, da bi izbira vlagatelja vplivala na višino določitve neke družinske pravice, tudi razlago na spletni strani ministrstva jaz razumem tako, pritrdil mi je v mojem razmišljanju tudi informator na CSD, ko sem še bila v dvomu in tehtala, če bi decembra spremenila vlogo ter dodala preračun OD * smiselno pa se mi zdi, da CSD kljub temu, da ni dane vloge, preračuna oz. spremeni višino OD ob vlogi za znižano plačilo vrtca, če ugotovijo, da otrok obiskuje vrtec, OD pa dobiva v višini, kot da bi bil brez vrtčevskega varstva, saj so starši v tem primeru iz takšnih ali drugačnih razlogov CSD zamolčali dejstvo, ki vpliva na višino OD drugače pa ni prvič, da si uradniki določena navodila ali pravila razlagajo drugače, kot je stališče pristojnega ministrstva ali zakona in jih je potem treba poučiti oz. vztrajati na naši razlagi, sploh če gre v našo korist seveda lahko ostali obračuni izhajajo iz OD, samo izhajati morajo iz tistega, ki v trenutku odločanja velja; če torej velja stara odločba, ki je vlagatelj ne želi spremeniti, se pri obračunu vrtca mora upoštevati ta, stara odločba (razen pri izjemah, kot je npr. pri *
|