|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: november - še malo
11.10.2005 14:08:27   
Naty_ka
Pozdravljene novemberke.
Tudi jaz sem ena izmed vasuser posted image , a se vam do sedaj nisem javljala, ampak sem samo spremljala vaše pogovore. Je pa bilo zelo zanimivo in poučno.
PDP imam 23.11. a se mi zdi, da moj miškolinkouser posted image  ne bo zdržal tako dolgo in bo hotel prej ven.
Tolaži me to, da nisem edina, ki je pridelala dobrih 10 kguser posted image .
Moram pa se pohvalit in upam, da se to ne bo spremenilo že danes ponoči, da spim zelo dobro. Če je vse po sreči grem "samo" 2krat na straniščeuser posted image . Pogrešam pa spanje na trebuhu. Zares.
Pa se še slišimo kaj.
Lepo se imejte in pazite na svoje sončkeuser posted image .
Lp, Renatauser posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 176
11.10.2005 14:22:55   
amy26
Jaz grem v mal večjo nabavo naslednji teden v Avstrijo na prvi dan porodniške, komaj čakam, upam da se splača tam kupiti voziček, previjalno mizico, cotike,.... Drugače pa sem zase tudi za vsak slučaj že pripravila torbo za v porodnišnico, nikoli ne veš da nas kej ne preseneti.
Dones teden imam pregled in upam da bom že dobila napotnico za v porodniško sej baje jo dobiš tam okoli 36 tedna.

Kako pa kej vašiji bušiji, moj srček se kar naprej premika izgleda da nima prostora da bi brcal, tako da enkrat z leve drugič z desne, ogromen dvig trebuščka verjetno je to ritka.
lepo se imejte  

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 177
13.10.2005 6:38:56   
Teni_

Kako kaj punce? Ste/smo spet vse malo zaspale, da se nobena ne oglasi? Rodit še menda niste šle, ne? Pri nas je zaenkrat vse kot mora bit. kg so + 5 kg in sem super zadovoljna. Drugače pa komaj čakam na pregled in CTG v torek, da vidimo kako kaj kaze. Sem ze v polni pripravljenosti, ker je bila Teja rojena v tem času in se ne pustim presenetit. Sem pa danes bolj zgodnja, ker mi zdaj počasi mama pripelje omaro(je zmanjkalo prostora za oblačila), potem pa grem nazaj spat. LP;Mojcauser posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 178
13.10.2005 7:36:56   
amy26
Dobro jutro, MojcaH danes si pa zgodna, jaz imam tudi pregled v torek
18.10.05, komaj čakam. Drugače pa so kile še vedno +9, sam zvečer pa zelo slabo spim premetavam se z enega boka na drug, vse je ok če ne bi še delala, se mi kar zgodaj začne tako da grem od doma 6.15, tolažim se pa s tem da samo še danes in še tri delovna dela pol pa porodniška. Bebica je pa ful dejavna res komaj čakam da jo spoznam
lp

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 179
13.10.2005 7:59:37   
Teni_

Jaz sem danes ponoči tudi full slabo spala. Budna sem bila vsako uro, seveda samo zaradi wc-ja. Drugače bi spala super. Pa ze tako ali takpo je to luksuz glede na 1. nosečnost, ko sem bila zadnja 2 meseca vsako noč na eno uro na wc-ju. Zdaj sem vsaj do danes spala koliko toliko. Lp,Mojcauser posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 180
13.10.2005 10:56:23   
Urša
Moje spanje danes je bilo tud katastrofalno! user posted image user posted image user posted image  Stare zgodbe-premetavanje iz boka na bok, kislina, WC, Nika se je neki zbujala pol me je pa še močan krč v trebuh zagrabu in se nism mogla premaknit nikamor. Mene je že parkrat tko, pomoje user posted image  na kakšen živc brcne pa kej zablokira. Še katero?
Jutri imam prvič CTG in poročam! Materinsko pa že kar pridno nosim s sabo.

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 181
13.10.2005 14:00:58   
Anonimen
Po tvojih besedah sodeč se mi zdi, da si full ponosna, da si se zredila le za 5 kil. Ne, vem ampak meni se zdi to premalo. Saj če sešteješ težo otroka v tem obdobju (2,5 kg), posteljico ( 0,6 kg), plodovnico ( 0,8 kg), maternico (1 kg), povečano količino krvi (1 kg), povečane dojke, vodo, ki zastaja vsaj 1,5kg , maščobo....bi se morala po moje tvoja teža povečati vsaj za 8 kg.

Poleg tega sem brala, da pri 70 % tistih mamic, ki hujšajo oz. se odpovedujejo prehrani v času nosečnosti (oz. dobijo premalo na teži), imajo otroci kasneje probleme s težo. Baje se nek center, ki nadzoruje težo pri otroku ne razvije tako kot bi moral, in ima tak otrok potem v času pubertete in tudi kasneje težave s povečano težo.

Moja teža se je povečala za 14 kg, moj gin. pravi, da je to normalno, ker sem bila pred nosečnostjo presuha. Tiste močnejše, naj bi se zredile manj, debele pa skoraj nič. Tako me res zanima koliko kil si imela pred nosečnostjo.

Imam pa tudi eno vprašanje.

Kako ste se odločile, da boste svoje novorojenčke polagale spat? Namreč v materinski šoli in tudi v srednji šoli (zdravstveni) so nas učili, da mora otrok spati na boku, saj se vprimeru bruhanja ne more zadušiti. Po drugi strani pa lahko v zadnjem času skoraj v vseh strokovnih revijah preberete, da strokovnjaki priporočajo spanje na hrbtu. Tako naj bi namreč število zabeleženih nenadnih smrti v zibki padlo kar za 75 %.

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 182
13.10.2005 14:16:51   
amy26
jaz bom otroka polagala večinoma na bok, pač tako so nas učili v mat.šoli
tako da upam da bo vse ok

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 183
13.10.2005 14:38:02   
Teni_

Urška, če je bilo to namenjeno meni: glede na preveliko tezo ze nasplošno je ginekologinja rekla,da se ne rabim zredit nič, ker si bo otrok sam vzel kar bo rabil. Glede na to, da sem se v 1. nosečnosti zredila 24 kg, sem res ponosna na to koliko sem se sedaj. Jaz na hrano niti malo ne pazim in se ji ne odrekam, jem čisto normalno toliko kot sem prej. Tako, da to ni namerno. Sem pa  celo vmes 1X slišala od ginekologinje, ko sem se iz enega na drug pregled zredila 2 kg, da naj pazim, ker se ne rabim nič redit. Kg ne bom govorila tukaj na forumu, niti na privat, ker mi je preveč nerodno, če pa te zanima, pa si lahko pogledaš v mojem albumu, da nisem suha, niti močna, ampak imam precej kg preveč. Glede spanja: 1. sem polagala na bok, ampak se je zelo hitro začela sama obračat na hrbet, tudi, če je bila podlozena. Tudi tega bom dajala na bok, ker mislim, da še to vedno prakticirajo. Vem pa, da je mama mene polagala na hrbet, ker so takrat prakticirali tako. LP,Mojcauser posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 184
13.10.2005 15:41:45   
Urša
Bravo Mojca, tko se govori! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 185
13.10.2005 17:24:21   
Anonimen
Draga Mojca, nič slabega nisem mislila s tem. To sem napisala zato, ker sem opazila, da svojo pridobljeno težo pišejo večinoma tiste, ki so pridobile minimum kg. Tiste, ki so se malo preveč poredile si tega ne upajo napisati.

Dobro mi je znano, da si otrok vzame, kolikor rabi, saj je neke vrste parazit a ne? Vendar mnoge tega ne vejo. In pri tistih, ki so že pred porodom bile suhice, si naši dragi otročki ravno ne morejo vzeti tistega kar rabijo. Poleg tega pa poznam mnogo nosečnic, ki tekmujejo katera se bo manj poredila. To se mi pa ne zdi zdravo. Pa tebi. Zato sem še vseeno mnenja, da tiste, ki napišete, da ste se "poredile" +5 kg, zraven še pripišete kakšno razlago oz. zakaj. Glede kg ti res ni treba govoriti, še najmanj te pa mora biti sram. Vsak je to kar je, in mora biti ponosen nase, da je lahko srečen.

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 186
13.10.2005 18:46:31   
Teni_

Saj nisem vzela za slabo,ker si tvojega sporočila nisem tako razlagala, ampak kot vprašanje. Saj nisi mogla vedet, kako je pri meni s kg, zato, sem ti tudi obrazlozila. Pa brez zamere. LP,Mojcauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 187
13.10.2005 22:02:24   
Marijeta
Pozdravljene punce!

Ja, kar nekaj dni sem bila lepo "prijavljena", ker sem se pozabila odjaviti z odhodom iz neta. Se zgodi....user posted image

Vam pa vsekakor javim kako sem kaj več jutri, ker grem na ultrazvok in na CTG (prvič)...se beremo, sedaj pa le lahko noč in mirne sanje....

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 188
14.10.2005 9:14:20   
Anonimen
Ker baje naši mucki v trebuhu vse slišijo me zanima, če katera od vas svojemu sončku bere pravljice, poje, ipd. Jaz se malo čudno počutim, ko se pogovarjam z njim vendar takrat vedno neha brcati in se umiri. Berem, da če se z njim pogovarjaš in poslušaš pravljice, da se mu bolj razvijajo možgani. Kaj naj storim, da se ne bom počutila čudno. Mogoče se pa le bojim preveč navezati nanj, če bi šlo kaj narobe. Pomagajte.
A ste ve že tudi izbrale ime?

(odgovor članu Marijeta)
  Neposredna povezava do sporočila: 189
14.10.2005 9:22:38   
amy26
Urška, ni se ti potrebno nič čudno počutiti, če se pogovarjaš s svojo bebiko, prav je da se privaja na tvoj glas. Jaz svoji sicer nič ne berem, občasno če preveč brca božam trebuščka in se mal pogovarjam z otročkom in očitno ji paše ker se umiri pa še nekaj nič ni narobe če se na otročka navežeš.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 190
14.10.2005 9:45:33   
Anonimen
O, vidim da imava PDP na isti dan. Kje boš rodila? user posted image  ali user posted image ? Imaš že ime za bebiko?

(odgovor članu amy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 191
14.10.2005 10:07:15   
amy26
Rodila bom v Ljubljani, bo pa baje user posted image  imenoval se bo verjetno Aleks, kaj so pa tebi rekli da bo user posted image  ali user posted image ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 192
14.10.2005 10:19:29   
Anonimen
Naj bi bil user posted image  Max Luka. Je ginekolog rekel, da skoraj ne more zgrešiti, ker mu je na UZ iskal ledvičke, pa so mu bila stalno Maxova jajčka v napoto. Pa tudi z atijem sva sama videla belo črtico med nogami. Upam samo, da ne bo prebrisana user posted image , ki nam med nogicami kaže svoj prstek sredinček, saj sem kupila skoraj vse v plavem. V teh trgovinah imš na voljo večinoma samo v plavi ali v rosa barvi. A vas to ne razjezi.

(odgovor članu amy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 193
14.10.2005 11:06:20   
smeško
Pozdravljene!
Po dolgem času se ponovno oglašam.Včeraj sem bila na pregledu in ko zakleto je bila tam sestra, ki se še uvaja in je šlo bolj počasi.G. je moral skoraj vse narediti sam, recepte je pisal, nosečnicam je on meril pritisk, aparature je on nastavljal...Tam sem bila skoraj eno uro, halo.Je pa nekaj dobraga v tem, da sem slišala srček moje user posted image .Sem kar malce zadremala poleguser posted image .Dejal je, da normalno bije srček.Potem me je vprašal, če že imam vse pripravljeno, pa sem rekla da imam, razen napotnice.V resnici pa še nimam torbe za v porodnišnico pripravljene.Se mi pa zdi, da bo hitro prišel dan, ko bo naša user posted image  zajokala.
Vprašala sem ga, kako je z rešilcem in mi je povedal, da prej pridem z javnim oz osebnim prevozom, ker lahko traja 3ure, preden pride do tebe in takrat je otrok že lahko zunaj.
Danes pa sem se že malce sprehodila po našem klancu, 2krat.Sedaj pa bom cotke dala prat, saj sem jih dobila zelo veliko, tako da sem nekaj denarja prišparala.Nekje proti koncu meseca, pa greva z mojim ali s taščo malo po nakupih.Morem še postelnino in dekico kupit, potem pa mam malo mira in se lahko spočijem in pripravim na pričakovani dogodek.

Pazite nase in na vašeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 194
14.10.2005 13:07:00   
Teni_

Pri nas bo še glede imena zelo pestro, če bo punčka. Se nikakor ne moreva dogovorit, oz. si kar naprej premišljava. Bo še veselo in znano verjetno, če se rodi punčka. Za fantka pa ostaja ime Nik. Bomo videli,če bo moralo počakat na 3. otroka.LP,Mojcauser posted image

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 195
14.10.2005 13:54:59   
Vanček*
Tako, pa še jaz kero rečem....

V sredo sem bila na drugem CTG vse je v redu, čez en teden ga imam zopet. Vmes štejem brcike in to je to.
Danes imamo v službi kostanjev piknik..komaj čakam..kaka čaga bo.
Drugače se počutim super..samo še 20 dni do PDP..me zanima če bo točna moja pikica...

In to je vse..grem malo uživat na sonček...

Lepo se imejte..božajte si bušije..pojte pikicam...

LP Vančo

* če moreš ... pomagaj ...
če ne... pa pusti ljudi pri miru *

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 196
14.10.2005 14:43:55   
Urša
Tud jst sm nazaj iz CTGja. Pri G sem bila 2 uri in pol-komi sm še dihala! Čeprav sem bila naročen,a se je zavleklo, predvsem ker je bila pred mano user posted image s trojčki in ji je delala morfologija-za vsakega user posted image  seveda posebej.
Na CTGju se ni nič poznalo, ker je moj user posted image user posted image  sladko spančkal, tko da sm mogla vn laufat in po stopnicah hodit. Pestro! Potem se je končno zbudil-a, da smo lahko kej opravli. G me je pohvalila glede kg, sem se mogla pa tud jst kr pazit kot Mojca, pa mi vseeno ni šlo tko super, no ja, s +7kg sm čist zadovoljna. Dobila sem železo pa vse izvide, napotnice...
Nazaj grede sem se peljala z mestnim busom in mi ni hotu noben vstat! user posted image user posted image user posted image  Vam povem, da sm se mogla prov koncentrirat na dihanje, tko slabo sm se počutila.
Zdej grem pa po Niko v vrtec.user posted image Lep vikend in naužijte se sončka!user posted image

(odgovor članu Vanček*)
Neposredna povezava do sporočila: 197
14.10.2005 15:48:26   
Urša
Tiste, ki ste izbrale namesto paketa denar: Ste dobile nakazano danes? Jst sm dobila odločbo začetek oktobra pa dopoldne še ni bilo nakazano.user posted image  Zgleda, da bo šele 15.novembra.user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 198
14.10.2005 18:58:11   
Teni_

Jaz sem dobila danes nakazano, odločbo pa sem dobila pred enim tednom. LP,Mojcauser posted image

Ja

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 199
14.10.2005 20:02:50   
NinaŠ
Ojla!

Tudi mi se počasi pripravljamo na štart, ker nikdar ne veš kdaj te sreča... user posted image
no, torbe ravno še nimam pripravljene, imam pa že vse nakupljeno, tako da če bo treba se da tud hitro not zmetat. Končno sem tud že preprala in zlikala cotice... ja sem se kar dolgo pripravljala da to naredim...
Samo z imenom imava še vedno težave - za user posted image nimava "pametne" ideje oz. tisto kar je enemu vsaj približno všeč, drugemu ni user posted image ... tako da se lahko zgodi, da bo odločitev padla zadnji trenutek.

Drugače se sama počutim OK - no seveda hrbet, zgago, neprestano lulanje je treba tu izvzeti - le zadnja dva dneva se me nekaj loteva prehlad. Pregled pri G imam v ponedeljek in predvidevam, da me bo počasi poslala tudi na CTG.

LP

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?