Anonimen
|
Po tvojih besedah sodeč se mi zdi, da si full ponosna, da si se zredila le za 5 kil. Ne, vem ampak meni se zdi to premalo. Saj če sešteješ težo otroka v tem obdobju (2,5 kg), posteljico ( 0,6 kg), plodovnico ( 0,8 kg), maternico (1 kg), povečano količino krvi (1 kg), povečane dojke, vodo, ki zastaja vsaj 1,5kg , maščobo....bi se morala po moje tvoja teža povečati vsaj za 8 kg. Poleg tega sem brala, da pri 70 % tistih mamic, ki hujšajo oz. se odpovedujejo prehrani v času nosečnosti (oz. dobijo premalo na teži), imajo otroci kasneje probleme s težo. Baje se nek center, ki nadzoruje težo pri otroku ne razvije tako kot bi moral, in ima tak otrok potem v času pubertete in tudi kasneje težave s povečano težo. Moja teža se je povečala za 14 kg, moj gin. pravi, da je to normalno, ker sem bila pred nosečnostjo presuha. Tiste močnejše, naj bi se zredile manj, debele pa skoraj nič. Tako me res zanima koliko kil si imela pred nosečnostjo. Imam pa tudi eno vprašanje. Kako ste se odločile, da boste svoje novorojenčke polagale spat? Namreč v materinski šoli in tudi v srednji šoli (zdravstveni) so nas učili, da mora otrok spati na boku, saj se vprimeru bruhanja ne more zadušiti. Po drugi strani pa lahko v zadnjem času skoraj v vseh strokovnih revijah preberete, da strokovnjaki priporočajo spanje na hrbtu. Tako naj bi namreč število zabeleženih nenadnih smrti v zibki padlo kar za 75 %.
|