Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II pričakujemo aprila 21.4.2012 10:12:38
|
|
|
|
curly
|
Eh, saj nisem veliko napisala!?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 21.4.2012 10:20:58
|
|
|
|
oreh
|
Ne kratko in jedrnato LS in curly, dokler ne priteče bom jaz še vedno navijala! Witch super za to preiskavo, boš vsaj vedela pri čem si. Pa kakšna vrsta laparoskopije je to?razumem, da skozi vagino in z vodo? me zanima kako je zgledala operacija, so ti šli skozi trebuh, kot ponavadi?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 21.4.2012 10:28:10
|
|
|
|
witch
|
curly hvala hvala za vse informacije res si lepo opisala. Ampak nimam pa pojma kam bom mogla iti tistega stavka pa ne razumem. Meni je zdravnica rekla da eno nadstropje višje. A to grem skozi ista vrata kot v neplodnostno? Pa desno po hodniku? oreh nimam pojma kak bo to zgledalo. Rekal je da vstopijo skozi nožnico in grejo za maternico. Prepišem iz papirja ki sem ga dobila: V klasičnem ginekološkem položaju v maternično votlino vstavimo tanko cevko skozi katero kasneje vbrizgamo barvno raztopino. S pomočjo posebne priprave prebodemo steno nožnice in z optičnim inštrumentom vstopimo v trebušno votlino. Pregledamo zdadnjo stran maternice oba jajcevoda, jajčnika in potrebušnico v zadnjem delu male medenice.
|
|
RE: II pričakujemo aprila 21.4.2012 10:36:18
|
|
|
|
oreh
|
aha, sicer nisem dohtar, ampak verjetno je podoben princip in namen, le da so pri tej vrste laparo, ki smo jo imele katte, klopek... šli skozi popek v trebušno, da ti preverijo stanje jajčnikov, jajcevodov... pri tebi bodo šli pa skozi nožnico.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 21.4.2012 10:47:35
|
|
|
|
curly
|
Oreh, hvala, ampak raje vso pozitivno enjergijo pošlji k LS, jaz sem za ta krog že vrgla puško v koruzo. Dosti je bilo razočaranja za ta mesec! witch, koliko jaz vem, ti gredo z nekim "inštrumentom" (izraz zdravnice) notri, potem pa napolnijo maternico in preverijo prehodnost jajcevodov. Traja največ 15 min. Meni je rekla zdravnica na UZ 1 dan pred operacijo, če mi lahko jajcevode zavežejo, če ne bodo prehodni in me tako pripravijo na IVF. Itak sem jo vprašala, če ni možnosti za naravno zanositev, če so neprehodni pa je rekla NE. Potem sem rekla in IVF je edina možnost za mene potem pa je rekla JA. Torej sem tudi jaz rekla, da lahko to naredijo, ker drugače bi morala potem še na en poseg pred IVF. No, na koncu je bilo VSE V NAJLEPŠEM REDU! Če te še kaj specifičnega zanima, ti bom z veseljem odgovorila. Ti samo vprašaj.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 21.4.2012 10:47:54
|
|
|
|
niinii
|
Ah men se bo pomoje tud kmalu tečka vlila. Sem že mozoljasta ratala. Pa tolk se upala, da bi le bil +. No sicer dokler se ne vlije je upanje :)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 21.4.2012 10:50:02
|
|
|
|
curly
|
IZVIRNO SPOROČILO: oreh aha, sicer nisem dohtar, ampak verjetno je podoben princip in namen, le da so pri tej vrste laparo, ki smo jo imele katte, klopek... šli skozi popek v trebušno, da ti preverijo stanje jajčnikov, jajcevodov... pri tebi bodo šli pa skozi nožnico. Ja, tako je, ampak, če je kaj narobe, recimo kakšne zarastlinice ipd., morajo narediti navadni laparo, ker pri tem posegu lahko samo preverijo, ne morejo pa tudi "popravljat". Tako sem jaz razumela zdravnico!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 21.4.2012 11:22:22
|
|
|
|
Lorna4
|
punce tudi mene lahko barvate modro, menstruacija je danes prišla s 4 dnevno zamudo...tako da, se selim v maj, torej bo to 3.krog . objemček za vse
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 21.4.2012 11:35:25
|
|
|
|
Žabica86
|
Hej punce ! In počasi se približuje moj dan d za testiranje ! Čisto se mi že meša ! Nekje sem zasledila nekakšne sanje - moja mami je ta mesec že 3x sanjala o nosečnosti ( 1x da je ona noseča in 2x jaz ) - če ti ni kak znak ! Vse ki se selite v maj vam želim veliko Res držim pesti da se selimo na drug forum, ker mi (nam) ta že pošteno najeda !!!!! Uživajte v vikendu !!
|
|
RE: II pričakujemo aprila 21.4.2012 18:21:50
|
|
|
|
LittleSun
|
ulala kako je nekdo priden jaz sem pa po živ žavu zjutraj, ko sva s pikecom skakala okol, ga peljala za 3 urce k mami, da pokidam stanovanje. Kuhinja in kopalnica sta že tipitopi, zdaj pa še vse ostalo. Se mi najbolj ne da, ker se slabo počutim, ampak kar se mora ni težko, pravijo oreh pošiljam ti močaaan objem, curly tudi zate mi je hudo sem bila prepričana, da ti je uspelo. Zase sem pa tako sumila, da ni nič, tako da..... witch super za postopek, naj bo hitro za tabo, po takih postopkih lahko hitro zanosiš vse druge ki ste dobile M pošiljam tudi objemčke žabica naj se sanje uresničijo.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 21.4.2012 18:36:01
|
|
|
|
črtica1
|
ojla! da se vam malo javim moja se počasi poslavlja tko da bomo šli kmal v nove boje sem prav videla da se je še eni pojavila rahla črtica in potem ? a so testi lažni al kaj je to? vsem ki vas je obiskala hudička.. lp črtica
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 22.4.2012 13:30:11
|
|
|
|
curly
|
IZVIRNO SPOROČILO: witch curly hvala hvala za vse informacije res si lepo opisala. Ampak nimam pa pojma kam bom mogla iti tistega stavka pa ne razumem. Meni je zdravnica rekla da eno nadstropje višje. A to grem skozi ista vrata kot v neplodnostno? Pa desno po hodniku? Je res, da ko sem tam "bivala" sem bila eno nadstropje višje. Po stopnicah gor, skozi vrata in na levo so sobice. {A veš mogoče, kdo te bo operiral? Mene je dr. Gavričeva.} Ampak prej se pa moraš pa vpisati pa pregledajo te in anketo moraš izpolnit. To pa je: isti vhod, po stopnicah dol, potem pa levo približno 50m in še enkrat levo, kjer je čakalnica. Tam te "sprejmejo". Ko to opraviš pa te sestra odpelje eno nadstropje višje, kjer se namestiš. To ti bodo itak natančno povedali, ko te bodo klicali, da si na vrsti za operacijo. Nič skrbet. LS in vse ostale, hvala za lepe besede! Upam, da tvoje tečke še ni in je še lep čas ne bo! Boš kaj ponavljala test? Še vedni navijam zate! No, moja se že najvlja z grdim rjavim izcedkom , upam, da se čim prej vlije tako kot je treba, da gremo v nove boje. Z manjšimi pričakovanji, seveda! En cikel zdaj pavziramo, potem greva na 2. IUI! žabica, držim pesti, da vsaj ti javiš, da si nalulala ! Lepo nedeljo vsem!
< Sporočilo je popravil curly -- 22.4.2012 13:31:57 >
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 22.4.2012 16:00:06
|
|
|
|
HeLenčica
|
Babe moje! Če bi rekla da vas nisem pogrešala bi se grdo zlagala. Ker komu pa lahko tako natančno opisujem izcedke in znake? V glavnem, odklop super paše do takrat ko veš, da bi približno morala priti pa je (še) ni. Takrat pa kot da odklopa ni bilo. Kot veste, sem bila na dopustu in najbrž prijateljica malo čaka, da se doma ustalim in bo potem pritekla. Pred enim tednom sem dobila tak izcedek, v bistvu ni bil rjav, ampak se mi je celo zdelo, da je bil nek košček tkiva (WTF? ). Super, sem si mislila in s tamponi hodila na kopanje. Pa je bil še en dan fuuuul rahel izcedek, potem pa spodaj tako suho da bi si morala prav podmazati. Še danes je vse suho. Navadno se napove z rjavim izcedkom in komaj čakam, da ga zagledam. Da zadiham spet na polno. Ker zdaj imam pa itak 100 znakov: cel teden se počutim že slabo, rahla vročina, boleče grlo, krčev ni (?!), v sredo ali četrtek sem imela zjutraj takšne krče kot prvi dan M, potem pa je spet vse potihnilo. Pa joške me vsaki dan bolj bolijo. Skratka, tipični PMS. Lepo sem se vam potožila. Mogoče pa jutri zjutraj celo naredim test, da bom lažje dočakala M. Nosečnost je skorajda izključena, to je en tak neverjetni scenarij. Seveda vam poročam. Aja, še to - danes je 30. dan, v zadnjih 6 mesecih je bil cikel 26. ali 27. dni, najdaljši cikel (nazadnje, ko sem bila na potovanju) pa je bil 34 dni. LS, Curly, še vedno stiskam pestke! Mladika, Katte, z vama sem !
< Sporočilo je popravil HeLenčica -- 22.4.2012 16:02:40 >
|
|
RE: II pričakujemo aprila 22.4.2012 20:01:15
|
|
|
|
klopek
|
Nekaj časa se nisem oglasila pa nič super duper novic :( Dobila sem prvo po laparo in histero in moram reči, da sem bila prva dva dni popolnoma navdušena saj me ni prav nič bolelo Potem pa nora bolečina v črevesju in mehurju in realen padec na tla, da je endometrioza tudi na črevesju . . Itak mi že v odpustnici piše, da moram k dr. Ribičevi. Ima še katera tako razširjeno endometriozo? Kaka spodbudna beseda bi prav prišla... HeLenčiča lepo te je brat . Upam, da sta se super duper mela in se sprostila. Vem ja kako je s tem odklop v dneh ko pričakuješ . Navijaaaam, da je ne bo! Curly joj no LittleSun Žabica86 navijam oreh witch tole pa tut jst prvič slišim in ne znam nič pomagat . Nas boš informirala...meni so sicer delali tudi histero ob laparo, ki pa poteka skozi maternični vrat in vbrizgali tekočino, da so vidli prehodnost hkrati pa odstranili pregrado. mladika sisley Groza same objemčke pošiljam, ta april pa tut ni za nikamor, jst hočem
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 23.4.2012 6:44:52
|
|
|
|
niinii
|
No tko. Moja se je včeraj vlila, tko da zapuščam tole temo in se selim v maj. Recimo da naslednje ne pričakujem 24.5.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 23.4.2012 7:33:51
|
|
|
|
LittleSun
|
DObro jutro curly hvala Pri meni isto pri Helenčici ...prav skeri isto, obe sva imeli krvav izcedek in potem belo, obe ponavadi cikel na 26 dni (danes je 30 dan), sem ful utrujena imam boleče grlo in rahlo povišano temp. AMPAK je bil danes testek bel kot sneg, tako da čakam da pride tečka, da gremo dalje v akcijo stiskam pestke, za vse ki še čakate aprila
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 23.4.2012 7:55:28
|
|
|
|
LittleSun
|
curly, niinnii, klopek curly zate sem še posebej žalostna, da postopek ni uspel, pošiljam pikepoke za naslednjega.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 23.4.2012 9:30:14
|
|
|
|
Žabica86
|
Hej punce! Tako pa je prišel moj teden čakanja! Glede na neredne sem se odločila da test delam 25.4!!!!!! Mene je že danes takooooooooooo zamikalo in hvala bogu nisem mela testa! Imam naporen urnik in gužvo v pisarni, tako da mi do srede sploh ne bo uspelo leteti do lekarne ! Hvala bogu! Nimam nikakršnih znakov, krčev, prsi normalne neboleče !!! Tako da upajmo na najboljše! Držim vam pesti in upam da se mi ne zmeša od čakanja !!!!!!!!!!!!
|
|
RE: II pričakujemo aprila 23.4.2012 9:43:12
|
|
|
|
oreh
|
dober dan, par stvari ne razumem: 1. helenčica kako to, da si že doma? a nista ravnokar šla?joj, čas pa res beži. čakam, čakam, kaj je test pokazal? Klopek glede tega pa res nič ne vem, kako pa veš, da se je razširilo po črevesju? Poznam pa eno gospo, ki je imela tak problem in zaradi tega ni mogla zanosit, pa so ji isto ščistili z laparoskopijo, le, da je morala 2x iti. je pa bila isto pri ribičevi in je še zdaj ne more prehvaliti. Jaz sem 1 po laparo dobila po parih dneh, 2 , zdaj v soboto pa me je full bolela in zelo je močna. LS ti dolgujem še odgovor. odkar sem bila na bolniški sem se čist razvadila s kavami, cigareti, OH. zdaj sem začela vsaj paziti na hrano, pa tečt se spravljam, pa imam en kup izgovorov... samo spravit se moram pa bo. bi prav prišlo skupinsko motivranje Črtica1, ja zgleda, da so te tanke črtice kot lasek kar pogost na testih. po lastnih izkušnjah tak test ni veljaven. Sicer ene pišejo, da so par dni po taki črtici zagledale konkreten plus, a mislim, da je to le naklučje. ne vem pa kaj bi lahko vplivalo na to, ker meni se pojavi taka črtica skor vsaki drugi mesec Sem to omenila že osebni G in rešu pa sta me oba nahrulila, zakaj delam teste predčasno . Pred nami je krajši teden!!!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 23.4.2012 9:48:45
|
|
|
|
curly
|
Jutro, punce. No, moja se je včeraj vlila in s seboj prinesla grozne bolečine. Saj jutri bo že bolje. Naj se čim prej spoka, da gremo back to normal life. Helenčica, lepo je spet kak tvoj post prebrat. Upam, da tvoja ne pride in da testek končno pokaže ! LS, saj ti postopki niso preveč uspešni, ampak jaz sem tako velik optimist, potem me pa to stre do konca. Ampak sem že v nizkem štartu pripravljena na nove boje. Upam, da mi maj prinese ! Maja imam tudi rojstni dan, tako da bi bilo lepo darilo. Spet sem prevelik optimist. Me zanima, kdaj bom postala imuna na te neuspehe. Zdaj bi se jih pa lahko že počasi navadila -> glede na to, da sem jih dala že toliko skoz. Kaj pa je s tvojim ciklom!? Upam, da test ne zazna hormona in da si vseeno !!! klopek sicer nimam pojma o endometriozi, tako da ti ne znam pomagat. Vsem ostalim sotrpinkam, ki trenutno prenašate tečno , pošiljam , za vse ostale pa še vedno močno stiskam pesti, da nalulate
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 23.4.2012 10:02:05
|
|
|
|
oreh
|
curly. Točno to je rekel moj, ko sem ga v soboto vprašala ali je kaj žalosten, pa je rekel, pa sej sva že navajena, da vedno pride, ampak boš vidla, da enkrat je pa ne bo. in sem bila potolažena. A to pomeni, da imaš še 1 ta postopek, potem pa IVF?sam teoretično me zanima, ker itak že veš kaj boš dobila za darilo
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 23.4.2012 10:15:13
|
|
|
|
HeLenčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: oreh dober dan, par stvari ne razumem: 1. helenčica kako to, da si že doma? a nista ravnokar šla?joj, čas pa res beži. čakam, čakam, kaj je test pokazal? Saj je bil samo en teden . Testa nisem delala in ga ne bom, razen če do četrtka (ko bo 34. dan) ne priteče, naredim v petek test. Zakaj bi se mučila, če pa bo itak pritekla? Pa škoda testa. Joške me pa bolijo vsak dan bolj. Zdaj me še bradavice pečejo. Zjutraj sem imela napad vrtogravice. Občutim rahle slabosti in da o utrujenosti sploh ne govorim. Beda, kajne? Curly, oh, žal mi je Tudi jaz imam maja rojstni dan. Si bikec ali dvojček? Jaz ta-drugo. Mogoče pa bo najlepši mesec res najlepši zate v tem letu! Oreh, kakšno je stanje? Lulamo kaj?
|
|
RE: II pričakujemo aprila 23.4.2012 10:19:13
|
|
|
|
curly
|
oreh, zdaj, ker sem reagirala na Klomifen, imam še en IUI s Klomifenom, naslednjega pa verjetno s špikicami (tudi IUI). Potem pa sledi IVF. Datum za razgovor že imam, nekje septembra greva, potem dajo papirje naprej in če bo vse potekalo tako kot mora, bi lahko decembra ali januarja šla v prvi IVF. Če bo treba tako daleč. Drugače se pa na podlagi tvojih in partnerjevih izvidiov odločijo, koliko IUI-jev in ali IVF ali ICSI!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 23.4.2012 10:25:36
|
|
|
|
curly
|
Bikica sem (torej krava). Zato pa še nisem obupala, ker sem preveč trmasta! Helenčica, upam da so to vsi znakci , ko ti test pokaže , bom skakala od veselja!!!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo aprila 23.4.2012 10:27:35
|
|
|
|
HeLenčica
|
Še dva tedna in bom tudi jaz izvedela kakšen postopek naju čaka. Kot si rekla, vse je odvisno od izvidov. Najraje bi kar IVF.
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?