nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: divna Uh, vedno dobim ošpice, ko se namesto, da bi se problem reševal, začnejo osebe braniti z napadom ali poskušajo temo obrniti čisto drugam. Priznam, da sem v prvem postu precej burno reagirala, ampak to zato, ker se zadnjih 14 dni oz. odkar je nova vlada objavila, da je zmanjkalo denarja za učiteljske (in policijske) plače, na nekaterih forumih dnevno odpirajo številne teme na račun učiteljev - ki so prevče doma in premalo v službi, ki so nasilni, ki maltertirajo otroke, ki so nesramni, ki niso pravični, ki imajo preveč počitnic, ki nič ne delajo, ki se verbalno znašajo nad otroki, ki imajo previsoke plače itd. itd. In sem malo povezala, da je pač ta gonja proti učiteljem načrtna. Ker da se toliko gnojnice začne kar naenkrat zlivati po določenem poklicu (no, saj se je prej tudi, a ne tako intenzivno in številno), je pa res malo sumljivo torej, prvi post mi je zvenel zelo populitično, kot se je lepo in predvsem na kratko izrazila Liliana. IZVIRNO SPOROČILO: divna Tretje, najlažje je svetovat naj se starši obrnejo na višje institucije. List papirja prenese vse, realnost pa je nekaj drugega. Jaz nikoli iz prve ne svetujem inšpekcije ( s tem bi pravzaprav pljuvala sebi v skledo), ampak glede na to da je Janez napisal, da so problem že reševali pri dotični učiteljici in celo pri ravnateljici, pa ni bilo rezultatov, potem staršem ne ostane drugega kot višje inštance. Pa še to sem napisala, naj sprva z inšpekcijo samo zagrozijo. Torej v dani situaciji sem svetovala tako, kot bi tudi sama postopala v tako hudem prrimeru. Kaj konkretno storiti, ne vem. Če gre za učitelja, ki ga ima samo do junija, je bolje potrpeti ali stopiti še enkrat do ravnatelja in upati, da bo kaj bolje. Če gre za učitelja, ki bo otroka poučeval tudi naslednje leto - ukrepati, če imate za seboj res tudi ostale starše. In kaj si svetovala ti? Naj potrpijo Pri blodenju, strahu, zaradi katerega se ponoči zbujajo, pri psihosomatskih motnjah!!!, ti svetuješ, naj potrpijo Kristus. Tukaj ni nič za potrpeti, v takem primeru ni nič za čakati, v takem primeru je treba ukrapati takoj! Že včeraj je bilo prepozno!!! In močno dvomim, res močno močno dvomim, da bi kar nekaj staršev, pa naj so to trije ali 10, mirno gledalo svoje otroke, kako ponoči blodijo, močijo postelje, so neješči, bruhajo, jih iz neznanega vzroka bolita trebuh in glava (namreč to vse so psihosomatske motnej) zaradi enega učitelja. Lepo te prosim.
|