divna -> RE: Učitelj psihično maltretira učence (4.3.2012 17:57:48)
|
Uh, vedno dobim ošpice, ko se namesto, da bi se problem reševal, začnejo osebe braniti z napadom ali poskušajo temo obrniti čisto drugam. Pvo, kar nima veze s prvotnim vprašanjem. Ne, šolniki še zdaleč nimajo slabih plač. Ni važno, plačni sistem gor ali dol, tudi vsi ostali smo se mogli navaditi na krepko nižje plače. In 1000€ neto za začetnika, ni slabo. Za slovenske razmere, ne. In dejte že enkrat razumet, da tisti, ki plačujejo v državno malho, ostajajo brez dela in brez plač in posledično zmanjka tudi za tiste, ki ste iz malhe plačani. Pa tu ne gre za nobeno nevoščljivost in kaj vem kaj še vse, ampak dejstvo. KOt drugo, treba je priznati, da pač vsi učitelji niso res učitelji. Enim je odgovarjal delovnik, drugi je pač na šoli imel veze, tretji je že vsega naveličan,.................. Vem, sem po izobrazbi profesorica in imam nekaj delovnih izkušenj. Na OŠ. ki jo obiskuje sin je velika večina res fajn učiteljev in učiteljic. V zadnjem letu pa sta prišli dve frišni, ki se na otroke samo dereta. Drugače sploh ne znata kot samo dretje in dretje. V OPBju jih peljeta na igrišče in čvekata, otrok sploh nimata pod nadzorom. Ko je bil moj v 1. razredu je bila tudi ena taka. Po treh mesecih sploh ni vedela, da ima mojega otroka. Sem ji povedala po koga sem prišla, mi je vztrajno trdila, da tega otroka sploh ni v tem razredu. Ko sem ji dopovedala, da je, ga sploh ni našla. No, našli smo ga skupaj - v knjižnici, kamor ga je poslala sama?! Mislim, kaj če otrok ne bi spadal med mirne in bi tačas kam odtaval? Tretje, najlažje je svetovat naj se starši obrnejo na višje institucije. List papirja prenese vse, realnost pa je nekaj drugega. Poznam tak primer, ko so starši (upravičeno) dosegli svoje, ampak tisti fant je imel do konca šolanja težave, ker so se do njega prav vsi učitelji obnašali drugače, strožje, zadržano,......bi lahko rekli, maščevalno. Da ne bi o tem, kaj vse je premeščeni učitelj spravil ven v zbornici. Vem, sem bila poleg. Torej, kaj so starši dosegli? Se je otrku kaj bolje godilo? Ne, še slabše. Kaj konkretno storiti, ne vem. Če gre za učitelja, ki ga ima samo do junija, je bolje potrpeti ali stopiti še enkrat do ravnatelja in upati, da bo kaj bolje. Če gre za učitelja, ki bo otroka poučeval tudi naslednje leto - ukrepati, če imate za seboj res tudi ostale starše. lp
|
|
|
|