Medvedka
|
Ojla!
Kinokija, ne morem verjeti!!!
Pa kaj se gredo? Če tehta tvoja pikica v 39.tednu 3300g, si pa ena huda izjema med ta sladkimi. Seveda je to čisto v redu, upam pa, da se niso zmotili in je 4300g...
Izgleda, da delajo, kakor jih piči - do sedaj so še vse rekle, da so jim sprožili porod (če se ni že sam prej začel) v 38.tednu, pri tebi pa gre že kar v 40.teden. Sploh ne razumem. Uboga, da si moraš dajati take doze. Pa saj to že skorajda boli...?
Ni mi tudi jasno, kako so te mogli pustiti na koncu nosečnosti kar cel mesec in pol brez nadzora diabetologa... Jaz pa sem zadnja dva meseca (če ne še kaj več) morala hoditi v LJ vsaka 2 tedna, pa nisem imela praktično nobenih težav. Boluse in bazalne sem si itak sama spreminjala, tako da Tomažička sploh ni imela kaj početi.
V čem je torej finta? Da imaš pač smolo in se ti nosečnost izteka ravno v času dopustov? Se mi zdi, da je ravno to...
Kakorkoli že, glede na to, da se še nisi nič oglasila, upam, da se ti je porod začel sam po sebi in da že privijaš k sebi svoje detece...
Anchy, kako pa to, da ne spraviš GHbA1c pod 8%? A ti kaj dela probleme? Ali si samo še nisi vzela dovolj časa, da bi se poglobila v štetje OH in ugotovila, koliko enot insulina potrebuješ za določeno količino zaužitih ogljikovih hidratov? Če je bolj to drugo, se čimprej pouči o štetju OH in ugotovi, kakšne imaš potrebe po insulinu. Če pa imaš kakšne posebne probleme, pa povej, morda ti lahko kako pomagamo.
Glede zanositve pa mislim, da je pomembno samo to, da imaš dobre cukre od tistega dne naprej, ko zanosiš, ko je torej prišlo do oploditve. Na zarodek ne vpliva GHbA1c, temveč krvni sladkor. GHbA1c je samo neke vrste pokazatelj urejenosti diabetesa za cca 14 dni nazaj. Prvi trije meseci pa so nekako najpomembnejši, saj se takrat zarodek najbolj razvija, takrat se pravzaprav zgodi vse najpomembnejše, nastanejo vsi organi, ki potem v glavnem samo še rastejo naprej. Zato je prav na začetku pomembno, da imaš urejen cuker, to se pravi v mejah normale. Seveda se zgodi, da ti kdaj kljub vsem naporom in merjenjem KS (ko sem bila noseča, sem si merila 12-15x na dan), sladkor tudi uide do 10mmol ali kaj čez, vendar je to le za kratek čas, ne pa za cel dan ali več...
Kdaj pa imaš kontrolo pri Tomažički? Predlagam ti, da si poskusiš kar sama urediti cukre, ker če boš čakala na Tomažičko, zna trajati...
Želim ti veliko sreče pri urejanju cukra!
Ostale ženskice, oglasite se kaj!
Jaz imam gips še do 22.9., potem mi ga snamejo in poslikajo gleženj in upam, da bo zadeva kolikor toliko v redu, da mi ne bodo slučajno dajali gor še enega gipsa. Ne, ne smejo. Bo 4 tedne čisto zadosti.
Se pa kar bojim, kako bom brez gipsa stopila na nogo...
Neža je ful pridna... Kadar spi...
Se pa ponoči zbudi kar kake 3x, ker je po mojem ful žejna, saj čez dan sploh noče nič piti. Ko ji silim čaj ali vodo, se le kremži in igra s cucljem, če pa ji kaj slučajno priteče v usta, naredi eno čudno grimaso, da ji vse ven steče... Obup!
Tako torej v medvedjem brlogu...
Lepo se imejte, pa lepe cukre!
|