RE: Novembrke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Vivaldi -> RE: Novembrke 2012 (15.3.2012 12:49:21)

Jaz tudi jem Femibion 1, potem bom pa videla na pregledu, če bi morala še železo zraven (če bi bila kri preslaba). Menda je uredu, ker ima še neke snovi, zaradi katerih telo lažje predela folno, pa tudi nobene slabosti ni po njih, so res ok.
Še 7 dni do pregleda... [sm=smiley1.gif]

abubabu -> RE: Novembrke 2012 (15.3.2012 14:20:17)

IZVIRNO SPOROČILO: miška26

abubabu Nela Petrovič je tudi moja ginekologinja.

Jaz se za enkrat kr malo več sprehajam, dokler mi ne odobrijo telovadbe,
nekaj pa že moreš počet[sm=smiley1.gif]
Ali vse jeste Elevit oziroma kaj podobnega?
Pismo okoli mene so kr na enkrat vsi bolani,trebušna gripa, prehlad...

[sm=smiley20.gif] Mani je bila ful fajn ginekologinja. Sem jo mogla zamenjat, ker smo se preselili far far away [sm=smiley36.gif]

No jaz sem že pisala, da jemljem elevit že celo zimo, ker mi tamali skoz neko sr prinese iz vrtca. Ko sem zvedela za [sm=nosecka.gif] je imel ravno škrlatinko [sm=smiley29.gif]

44gatti -> RE: Novembrke 2012 (15.3.2012 17:52:51)

Jah. Lep pozdrav vsem. Po enem tednu sem se opogumila tudi jaz. NOSEČAAAA SEEEEMMMM!!!! [sm=smiley20.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley32.gif][sm=bravo.gif][sm=duda.gif][sm=nosecka.gif][sm=smiley2.gif][sm=smiley29.gif][sm=zaspan.gif][sm=smiley11.gif]
He he. Uporabila sem vse smajle, da vam povem, kako se počutim... ;) Jh, tudi slabo mi je...
Privajam se na novo stanje... pogosto se zalotim, da razmišljam: "Hej, noseča sem!". [sm=jezicek.gif]
Sicer:
44gatti, 30, 1[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif], PDP 10.11., ne vem še kje

Ko sem mojmu povedala, je dobesedno pel ceeeel dan!!! Ko sem ga opozorila na to, mi je prjavu: "pa kaj!?" Pa se zarežal [sm=smiley36.gif]
Prvi pregled imam 5.4., ko bom v 9. tednu.
Vsem pa bova sporočila dobro novico šele po 20.4.
Čestitke vsem!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

fizolck -> RE: Novembrke 2012 (15.3.2012 18:02:57)

44gatti juhuuuuu [sm=bravo.gif] S slabostjo pa vsaj veš da se nekaj dogaja [sm=smiley36.gif]

Jaz sem danes povedala v službi, šefica je bila vesela [sm=smiley1.gif]

Pa datum za nuhalno imam - 23.4.! Sem malo neučakana, pa sem se kar naročila [sm=smiley36.gif]

[sm=sloncek.gif]

44gatti -> RE: Novembrke 2012 (15.3.2012 18:46:38)

Morm rečt, da zgleda, da sm med tistimi, ki imajo vse zgodnje znake.
Kaj kmalu po "hoppa hoppa" so me začele joške bolet - nikoli me niso prej bolele!
Teden preden sem naredila test, so se mi tako luštale rdeče pomaranče, da sem jih skos jedla, stiskala... sm si kupla celo električni stiskalnik! [sm=smiley36.gif]
Da ne govorim o zaprtosti, napetosti, zaspanosti...
Sprašujem se, koliko vpliva psiha!!!! Čeprav sem si vedno predstaljala, da ko bom jaz noseča, bom delala do 8 meseca brez problemov! ...bomo vidli ;)
Zaenkrat je jutranja slabost, ki se vleče do kosila, kar moteča...
Pa kaj, ko bo novembra [sm=duda.gif] ...sicer po eni strani upam, da bo kaj prej... s škorpjončki se ne razumem preveč... :(

Ful sem vesela zate, da so v službi dobro sprejeli!! Jst si ne upam še povedat... tuki delam le 4 mesece... pogodba mi tudi poteče pred porodniško... bomo vidli. Se pa ne sekiram preveč! Naj bo kar mora bit :D

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (15.3.2012 18:54:05)

44gatti čestitke in dobrodošla:)
Dj mi povejte kateri je oz je bilo slabo v 6. tednu,jest sem nekje sredi 6.
pa imam intervale blage slabosti,ne za bruhat,ampak mi ni dobro
tko čez cel dan se pojavljajo.

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (15.3.2012 18:56:38)

U vidiš jest tudi kupujem električni stiskalnik za pomaranče že 14 dni,
pa skos pozabim. Kje si ga pa kupila?

Zewa -> RE: Novembrke 2012 (15.3.2012 19:10:49)

IZVIRNO SPOROČILO: miška26
Dj mi povejte kateri je oz je bilo slabo v 6. tednu,jest sem nekje sredi 6.
pa imam intervale blage slabosti,ne za bruhat,ampak mi ni dobro
tko čez cel dan se pojavljajo.

Meni tako če dan slabi.. toliko da mi ni za jest...

44gatti -> RE: Novembrke 2012 (15.3.2012 19:31:40)

Sm ga kupla v sparu, Simpex 10€ :D
Miška26: meni je cel 6 teden slabo. Zjutraj najhuje, pol pa me obliva in izgine... do kosila približno... :( Upam, da bo kmalu nehalo.

piki_ca -> RE: Novembrke 2012 (15.3.2012 19:38:47)

Meni se slabosti pojavljajo čez cel dan, najboljš mi je, če sedim. Pa takrat, ko kaj pojem, imam občutek, da mi je ful bolše v želodcu.
Pri meni so se slabosti začele hitro, tam v 5 t, se mi zdi, da so vsak dan hujše...ampak mi ni težko, ker vem, da je to lahko del nosečnosti.

LinLin -> RE: Novembrke 2012 (15.3.2012 19:43:43)

Meni ni pa praktično nič slabo...mogoče zato, ker ves čas nekaj jem... Slabo mi je bilo samo tisti dan, ko celo dopoldne nisem jedla nič....

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (15.3.2012 20:15:34)

LinLin jest tudi cel dan jem,sem doma in imam čas,tko da mogoče mi zato ni prou slabo.
Edino zmatrana sem pa skos, v bistvu ful lena[sm=smiley1.gif]
vsako stvar ko je treba naredit, se morem kr malo prisilit[sm=smiley1.gif]

Komaj že čakam pregleda, da vidim če je vse OK

piki_ca -> RE: Novembrke 2012 (15.3.2012 20:28:26)

punce kaj pa potem jeste, sadje al kaj? meni sadje paše najbolj dopoldne.

Vivaldi -> RE: Novembrke 2012 (16.3.2012 7:37:19)

Meni tudi ni nič slabo, in to prav nič! Apetit imam za štiri, moj me samo gleda[sm=smiley36.gif]
Sem pa tudi jaz lena, ampak to se mi je tudi že kdaj prej zgodilo, tako da ... [sm=smiley2.gif]
Najraje bi videla, da bi bil že kar jutri četrtek, ko imam pregled - se mi ves čas zdi, da bi bilo bolje, če bi mi bilo slabo - da bi vedela, da je vse ok, trapa trapasta. Očitno je moja življenjska lekcija ta, da se je treba prepustit toku... [sm=smiley2.gif]

Aja, drugače pa nimam nobenih težav z zaprtostjo, sem jih pa imela prej, tako da se zdaj prav rajsko počutim![sm=jezicek.gif] Pa še to razvajanje, s katerim me moj ves čas obsipa, joj, še razvadila se boooom![sm=bravo.gif]

Fizolck, a ti pa že kar na nuhalno? Ja zakon![sm=smiley20.gif]

44 Mačkic (a sem prav prevedla?[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]) točno tako sem se jaz počutila, ko sva izvedela, šele zdaj, ko komu res bližnjemu poveva, se počutim [sm=nosecka.gif]. Prej se mi je zdelo ko ena fantazija.[sm=smiley9.gif]

Tiste, ki ste že komu povedale - a se je vam tudi zgodilo, da je bil kakšen od domačih kar malo šokiran? Mislim, vesel, ampak vseeno šokiran?[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Zewa -> RE: Novembrke 2012 (16.3.2012 8:04:48)

Dobro jutro punce, kako ste? Jaz sem danes za en k****... Me je včeraj moj tako ujezil, da sem mu že rekla naj spoka.. [sm=zmeden2.gif] Je šel na eno pijačo in rekel, da bo res takoj nazaj.. Ponoči enkrat je pršu in ker sem ga jaz klicala enkrat vmes, ker me je skrbelo, da se mu ni kaj naredilo, ker ga ni bilo toliko časa, so ga baje zafrkavali kolegi in sem jih še jaz slišala, da kaj ga klicarim?!? Ma halo no... Najraje bi ga utopila v žlici vode.. Tako jezna pa že dolgo nisem bila..
In danes sem itak cela zabuhla v obraz, ker sem mal spala, ker sem jokala.. ajoooj..[sm=lev.gif]

Uff... sem se mogla spihat! Sej ne vem, a sem jaz pretiravala malo al me je res tako pojezilo, ampak še danes bi ga kar poslala nekam (in to na avion-se ne mara vozit z avionom[sm=smiley36.gif])

Kako ste pa ve? Je imela katera boljšo noč?[sm=smiley1.gif]

Vivaldi -> RE: Novembrke 2012 (16.3.2012 8:24:47)

Zewa, ti se kar spihaj[sm=smiley36.gif] Saj veš, zdaj smo vse nekaj čudne, sem slišala, da med nosečnostjo ženske dobimo sindrom gnezdenja, moški pa sindrom nenadne odsotnosti od doma![sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Punce, a ste vidle zgodbo Anckice pri oktobrkah? [sm=zmeden.gif] Mene kar skrbi... Bom morala res nehat viset tuki gor, al kako[sm=smiley13.gif], čist nič mi ne koristi. Pa še to ne vem, kaj pomeni močna bolečina - kot te kaj zaboli, je itak močno, ne? Mene je že ziher kaj. Ok, če te samo špikne, mi je jasno... Joj, naj bo že pregled tukaj...

LinLin -> RE: Novembrke 2012 (16.3.2012 8:30:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Vivaldi

Tiste, ki ste že komu povedale - a se je vam tudi zgodilo, da je bil kakšen od domačih kar malo šokiran? Mislim, vesel, ampak vseeno šokiran?[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Nisva še povedala, ampak pomoje bojo pri nas kar vsi malo šokirani [sm=smiley36.gif] Ali pa si samo jaz tako mislim.. [sm=smiley36.gif] Ubistvu sploh ni važno, samo da bojo vsi veseli, da ne bo kdo v slabem smislu šokiran, ker to bi mi blo pa ful bad...da ne bo imel slučajno kdo kakšnih pripomb...
Bo pa sigurno kdo rekel, kdaj se misliva zdej poročit... Kakšno je vaše mnenje o tem - a se je res treba poročit samo zaradi [sm=nosecka.gif]? Se bova že enkrat, ko se nama bo zdelo fajn in bova imela čas in denar....

abubabu -> RE: Novembrke 2012 (16.3.2012 10:05:48)

44gatti dobrodošla [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ja meni je tud vedno bolj slabo [sm=smiley11.gif] zjutraj in zvečer. Povečan apetit pa še vseen ni minil [sm=smiley36.gif] Pa res ne bi škodilo, če me mine do hrane.
Joj prvič mi sploh ni bilo tolk slabo. miška26 ti intervali so začetki slabosti, boš videla naslednji teden ti bo verjetno še bolj. Vsaj tako je bilo pri meni. Zdaj sem v 7.t

fizolck kaj mi ga ti serješ, zdaj moram še za nuhalno dodat na seznam [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]
Jaz se bom naročila po 1. pregledu.

Zewa mene bi že brez [sm=nosecka.gif]hormonov ful jezilo, če bi ga klicala in bi se prjatli delali norca kaj ga kličem [sm=smiley29.gif] ampak bi verjetno sam mal murkala. No z [sm=nosecka.gif] hormoni pa bi mu tudi rekla naj spoka na avion [sm=jezicek.gif]

Vivaldi
nisem videla te zgodbe, berem samo vas. Ti res rečem ne beri preveč takšnih zgodb, ker se samo za bzv sekiraš. Če pride do česarkoli itak zdaj na začetku čisto nič ne moreš. S kakšnimi negativnimi mislimi si pa kaj takega še samo prej prikličeš.

Midva nisva poročena pa je že drugi malček na poti. Je šel denar za stanovanje, avto... Uff poroka kdaj bo šele to [sm=zmeden.gif]

abubabu -> RE: Novembrke 2012 (16.3.2012 10:09:43)

[img]http://img33.glitterfy.com/12060/glitterfy2133608T425D30.gif[/img]

nick, starost, zaporedna [sm=nosecka.gif] , število [sm=duda.gif] doma, kraj poroda, spol [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

1.11.
2.11.
gregorina, 35, 5 [sm=nosecka.gif], 2 [sm=duda.gif], Izola
LinLin, 24, 1 [sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif], Po
fizolck, 25, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif], Kranj
3.11.
4.11.
5.11.

abubabu, 27, 2[sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
6.11.
7.11.

Vivaldi, 27, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif], Lj
piki_ca, 29, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
AnjaZib, 20, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
8.11.
9.11.

koprčanka, 24, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif], Po
10.11.
sontschica, 27, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
tanja26, 28, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
študentka55, 27, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
44gatti, 30, 1[sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
11.11.
12.11.

Zoja Miša, 35, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
13.11.
14.11.
15.11.

zewa, 24, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
16.11.
17.11.
18.11.
19.11.

thanchyka, 32, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
20.11.
21.11.
22.11.
23.11.
24.11.
25.11.
26.11.
27.11.
28.11.
29.11.
30.11.

1. pregled:

13.3
gregorina35,
19.3.
miška26,
21.3.
Zoja Miša,
22.3.
Vivaldi,
26.3.
sontschica,
27.3
LinLin,
thanchyka,
Zewa,
2.4.
piki_ca,
3.4.
abubabu,
5.4.
koprčanka,
17.4.
rozi_ca,

2.pregled:

11.4.
fizolck,

NUHALNA SVETLINA:

23.4.

fizolck,

SKUPAJ NAS JE: 14

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
- http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
- http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
- http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
- http://www.mama.si - http://babybook.si
- http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

44gatti -> RE: Novembrke 2012 (16.3.2012 11:17:57)

Vivaldi: Ha ha, dobro si prevedla :)
Meni je vsako jutro slabo, vsako! Danes sem bla pri zdravnici, pa mi pravi, da je tako zaradi viroze (trebušne), ki sem jo prebolela... Not!
Punce, ne brat žalostnih zgodb!!!! Nikoooooli!!!!! Kot je že nekdo napisal, če se mora kaj zgodit se bo! Upajmo, da ne seveda, ampak nimamo vpliva! Tako, da upam, da bo tale tema ostala pozitivna do konca!!!
Tako vsaki podarim zvezdico za srečo, vsaka pa naj si sama nekaj zaželi... hi hi :D
[sm=smiley10.gif] [sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif] ....koliko nas je? Dejmo kakšno več, za vsak slučaj: [sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif][sm=smiley10.gif]

:D

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (16.3.2012 11:48:21)

zewa to so pa hormončki[sm=smiley1.gif] samo probaj se čim manj sikirat ni dobro za vaju z[sm=duda.gif]
Mene pa na srečo še nič ne dajejo teli hormončki, ker sem drugač tud tko hitra jokica, če se kj pičiva z mojmu
Pa še zdej sploh ko mojga ni nič doma, sem skos sama,dela od jutra do večera,ko pride domov še eno
uro skos na telefonu, pol ima pa še 4-krat na teden rekreacijo in ga ni do 11. zvečer domov. Če je pa že doma
pa itak dela[sm=smiley13.gif]
Me prou zanima kdaj mi bo začelo vn butat[sm=zmeden.gif]
Drugač pa midva tud nisva poročena, tud nevem kdaj se bova,ko pomislim na vse priprave že tolko prej se mi
kr[sm=smiley29.gif]. Edino njegova babica bo znala zatežit za poroko sem skoraj zihr[sm=smiley1.gif]
Bova zdej rajši stanovanje kupla že malo gledava.
Drugač sta pa pri nas vsaj oba fotra (moj in fantov) tko šokirana,da sta ostali brez besed, drug dan pa sta
spregovorila, sam tko pozitivo[sm=smiley1.gif] Jest sem povedala vsej ožji družini za[sm=duda.gif] ,pol
pa še ostalim malo kasneje. Ful težko je bit tiho[sm=smiley1.gif]

Zewa -> RE: Novembrke 2012 (16.3.2012 17:38:10)

Ma sej pol sm začela razmišljat da so to res lahko hormončki.. PA evo, jaz sem tudi po cele dneve (ko nisem v službi) sama doma, in me res jezi, da še takrat ko bi lahko bila kaj skupaj nisva, ker je treba bit v gostilni s kolegi... Upam, da bo kaj boljše kdaj...

Zdaj pa eno neumestno vprašanje: a katera kupuje kozmetiko Avon? Sem videla, da imajo tudi barve za lase zdaj, pa me zanima, kakšne so - ker se mi že narastek vidi[sm=zmeden.gif]

Glede nosečnosti sem povedala samo sodelavki, da mi ni potrebno nositi težkih stvari in me malo krije, ker šefom ne mislim povedati še kar en lep čas.. Klinc jih gleda.. Pa prijateljici sem povedala, ostali pa še čakajo na vrsto.. Komaj čakam, da bo nuhalna mimo, da lahko potem poveva vsem...[sm=smiley1.gif]

Zewa -> RE: Novembrke 2012 (16.3.2012 17:40:02)

Aja, še glede poroke.. Nisva poročena, niti se nimava namena - vsaj dokler rabiva denar, da si urediva stanovanje, da zamenjava avto itd[sm=jezicek.gif] Mojim staršem, ki so bolj pobožni verjetno ne bo prav, ker ne bova niti krstila otroka, samo meni je tale cerkev mimo, mojemu pa tudi.. Če bo hotel otrok v to vero, se še vedno lahko sam odloči.

Toliko o poroki - rada pa grem na kakkšno ja[sm=jezicek.gif]

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (16.3.2012 17:56:14)

zewa se čisto strinjam s tabo[sm=bravo.gif]
Avon poznam samo kreme,pa so mi dobre,za barve pa ne vem,imam pa tud
sama že 5 cm narastka[sm=smiley29.gif],k frizerju pa hodim ža 2 meseca[sm=smiley1.gif]

Eno čudno vprašanje za vse,a je kera že kdaj slišala,da bi vaginalni UZ povzročal splav?
Mene je ena zadnič malo prestrašla, sem pa brala mnenja doktorjev in članke in pravijo
da ni varjante, čene tega nebi izvajali po mojem! Tudi sama mislim da to glih ne drži!?
Kaj mislite?

Zewa -> RE: Novembrke 2012 (16.3.2012 18:26:59)

Ma pomoje ni možno da povzroča splav, ker kakor vem ti na prvem pregledu skoraj zmeraj vaginalno narrdi UZ.. potemtakem bi bil tudi spolni odnos nevaren?

Veliko je tega: baba rekla, baba kazala ... al kako se že reče[sm=jezicek.gif]

No, jaz sem danes morala dvignt dobrih 20kg.. sem se prav ustrašla malo, samo ni šlo drugače.. hvalabogu je potem prišla kolegica mimo in mi je pomagala..

Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>