RE: Novembrke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

piki_ca -> RE: Novembrke 2012 (13.3.2012 19:05:45)

fizolck super, da je s tvojo pikico vse ok. Ustrašiš se pa itak ful, sploh, če nisi vajen izcedkov od samega začetka.
Kaj a potem sem jest edina, ki je prebolela tokso? Jst sem baje lahko brez skrbi glede tega ampak glih, da bi se basala s suhim mesom se ne mislim, zelenjavo pa itak vedno fejst operem.
Na pregled grem pa prvič sama, itak imam bolj "zategnjeno" ginekologinjo in je tudi prvič bila zelo redkobesedna, ko je bil mož prisoten pri morfologiji. Cele 2 minuti je bil z mano na pregledu. Tako, da se veselimo NS, ko gremo vsi, tudi najino malo bova s sabo vzela, da vidi, kaj raste v maminem trebuhu. :)
A je katera kaj seznanjena s ceno NS?

Zewa -> RE: Novembrke 2012 (13.3.2012 19:09:29)

No, jaz še ne vem, če sem že prebolela tokso.. bomo še videli..

Cena NS, ne vem, mislim da je okoli 70€..nisem pa sigurna..
http://www.bolnisnica-po.si/index_new.php?id=711 evo tuki, piše da je 60€,,,

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (13.3.2012 21:17:06)

Če vas prav razumem, če si preboela toksoplazmozo, ni bojazni, da bi jo
lahko dobila??!
In če je solata kupljena, je manj verjetnosti, da jo dobiš, kot od domače
vrtne solate??!

fizolck -> RE: Novembrke 2012 (13.3.2012 21:59:29)

Ko enkrat tokso preboliš, si imun. Problem pri domači solati je v tem, da je veliko večja možnost, da po njej kakajo mačke (oz. po zemlji v kateri raste). Mačke so namreč prenašalke tokse.

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (13.3.2012 22:44:56)

fizolck hvala, ja to sem tudi predvidevala, pismo me je zdej vse skupaj kr
prestrašlo,namreč pojem fulll sveže zelenjave, sploh poleti, pa še vrt imamo doma[sm=smiley13.gif]
Ja majo pa sosedje nekaj mačk, tko da, kdo ve kolk kakajo po vrtu[sm=zmeden.gif]
Jah, pa to sezono ne bomo vrtnarili[sm=smiley13.gif]

Vivaldi -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 7:21:49)

Dobro jutro,

pikica, hvala za knjigo, to sem mislila, ja[sm=smiley1.gif] Očitno sem pobrkljala avtorje[sm=smiley36.gif]

Fizolcek, kolk te je pa moralo bit strah! Sicer, kolikor sem slišala, rjav izcedek ni tako zaskrbljujoč kot sveža kri, ampak vseeno. Si pa zdaj vidla srčka in je vse uredu![sm=bravo.gif]

Glede tokse solata (in vsa zelenjava, sadje) naj bo čim večkrat oprana, v zadnjo vodo lahko damo kis in malo pustimo.
Jaz upam, da sem jo že prebolela, ker sem res celo življenje šarila po vrtu brez rokavic, jedla stvari direkt iz zemlje[sm=smiley29.gif], polna hiša živali je (ja, tudi mačke, ki kdaj kakajo[sm=smiley36.gif]), tako da si nekako ne predstavljam, da je še ne bi.

Zewa [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] A ni to zanimivo, moj je tudi vedno govoril, da ne bo pri porodu, zdaj mu pa kar ne verjamem. Je pa res, da če je tam čisto neuporaben, nimaš nič od tega. Tako da če takrat še vedno ne bo imel želje, ga ne mislim nič silit.
Sicer ga ful vse zanima zdaj, samoiniciativno je včeraj pogledal knjigico - koledarček, ki sem ga naročila - Pušenjak: Nosečnost od tedna do tedna, zdaj je v akciji 10e - punce to enostavno morate imet! Totalno je luškana, simpatične risbice, slike z UZ, in kar je najbolj pomembno, pozitivno je napisana - brez strašenja. In še za dvojčke ima napisano. Upam, da ne delam kakšne napačne reklame, pa da ne bo kaj narobe, ampak res je luštna[sm=smiley1.gif]

Mene pa malo skrbi, ker res nimam nobenih posebnih znakov. Sploh ne vem, če sem kaj dodatno utrujena, pa nič me ne špika, edino res zelo poredko v prsih.

A je še katera brez znakov?

Zewa -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 7:25:29)

Ma evo Vivaldi, tudi jaz ne vem če imam sploh kakšne znake... Slabo mi niti ni, prsa me ne bolijo.. Utrujena sicer sem, ampak sem tudi cel v pogonu. Tako da ne vem. Imam en znak - nimam menstruacije, menda bo to dovolj?[sm=smiley36.gif]

Kje si naročila knjigico? Ali si jo šla kam kupit?

Moj [sm=love.gif] je res smešen. Zdaj ko se učim, pa se mi res ne da vstat in it v kuhinjo, mu rečem če mi lahko malo vode prinese - ponavadi sem slišala najprej: a ne moreš sama? zdaj pa samo a boš vodo ali cedevito?[sm=jezicek.gif] za crknt[sm=jezicek.gif]

abubabu -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 7:58:38)

Jaz domače solate ne jem, je prvič tudi nisem in sem preživela. Čeprav me je mama klicala, da bo v petek imela regrat, ko pridemo, mmmm, joj ne vem kak izgovor bom našla, da ga ne bom jedla al pa ji bom verjetno kar povedala [sm=zmeden.gif] V gostilnah je itak ne jem, trgovinsko pa res občasno in zelo dobro operem, sem bolj na paradižniku in papriki med nosečnostjo [sm=smiley36.gif]
No tiste, ki ste prebolele tokso res super, čeprav preži še ena bakterija listerioza, ki tud ni nedolžna, je pa lahko v nepasteriziranih stvareh, mehkih sirih, nepasteriziranih skutah-sploh domačih itd.

Folno kislino je pomembno jemat predvsem na začetku, tako da jaz ne bi čakala do 1. pregleda. Jaz jemljem elevit že celo zimo, ker mi mal dodatnih vitaminčkov ni nič škodilo pri vsem tem kaj je tamali prinesel iz vrtca [sm=smiley36.gif]

Na prvem pregledu v večini ne pustijo možekov zraven, so pa zraven na NS in morfologiji.
A ve se boste naročile na NS pred prvim pregledom ali potem?

fizolck HB, da je vse ok. Ja te glivice so pa res prava zgaga med nosečnostjo. Sem 1. imela non stop neka vnetja pa se nikoli kopala v bazenih itd. pa vseen, no tokrat pa tud pazim, da ne jem preveč sladko, ker to menda obožujejo- ja kdo pa ne [sm=smiley36.gif]

zewa [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] lepo treniraš ti dragega, kar tako naprej [sm=smiley36.gif]

Aja dobrodošle vse nove, grem vas dodat na seznam. Drugače pa lahko komot same dopišete kaj, ne bom nč jezna [sm=jezicek.gif]

sontschica -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 8:16:46)

Dobro jutro so[sm=nosecka.gif]

fizolck
samo, da je vse v redu s tvojo pikico, to je najpomembneje.[sm=bravo.gif] sem ti pa kar mal fovš, ker si že vidla tvojga [sm=duda.gif]
ampak sej bomo tud me kmalu na vrsti.

prvi pregledi, pri nas ne pustijo naše [sm=smiley27.gif] zraven. bo šel pa na NS pa na morfologijo zraven, takrat se tudi že bolje vidi [sm=bravo.gif]

vivaldi jaz imam tud to knjigo od Pušenjaka, sem jo dobila v prvi [sm=nosecka.gif] za darilo in je res prav simpatična.

folna kislina - mislim, da je pomembno, da se jo je od trenutka, ko izveš da si noseča. men je sestra, ko sem se naročila na pregled, rekla, da naj
začnem z uživanjem folne. no jaz jemljem elevit.

toksa - tuki še ena, ki jo je že prebolela

Na NS se bom naročila po prvem pregledu, pa še ne vem kam. prvič sem bila pri Strahovi, pa nisem bila ne vem kok zadovoljna, se te za tisti denar kar hitr znebi.

Vivaldi -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 8:20:06)

Zewa, evo knjigica:
http://www.didakta.si/e-knjigarna/prirocniki/vzgoja/nosecnost_od_tedna_do_tedna.html

V ponedeljek zjutraj sem jo naročila, v torek zjutraj jo je že dostavil GLS. Plačala sem pa kar z Moneto. [sm=smiley1.gif]

abubabu -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 8:40:08)

[img]http://img33.glitterfy.com/12060/glitterfy2133608T425D30.gif[/img]

nick, starost, zaporedna [sm=nosecka.gif] , število [sm=duda.gif] doma, kraj poroda, spol [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

1.11.
2.11.
gregorina, 35, 5 [sm=nosecka.gif], 2 [sm=duda.gif], Izola
LinLin, 24, 1 [sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif], Po
3.11.
fizolck, 25, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif], Kranj
4.11.
5.11.

abubabu, 27, 2[sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
6.11.
7.11.

Vivaldi, 27, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif], Lj
piki_ca,29, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
AnjaZib, 20, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
8.11.
9.11.

koprčanka, 24, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif], Po
10.11.
sontschica, 27, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
tanja26, 28, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
študentka55, 27, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
11.11.
12.11.

Zoja Miša, 35, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif],
13.11.
14.11.
15.11.

zewa, 24, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
16.11.
17.11.
18.11.
19.11.

thanchyka,32, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif],
20.11.
21.11.
22.11.
23.11.
24.11.
25.11.
26.11.
27.11.
28.11.
29.11.
30.11.

1. pregledi: 13.3 gregorina35, 16.3 fizolck, 21.3. Zoja Miša, 26.3. sontschica, 27.3 LinLin, thanchyka 2.4. piki_ca, 3.4. abubabu, 5.4. koprčanka, 17.4. rozi_ca, 22.4 Vivaldi

LinLin -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 10:31:16)

Ma to je res treba tolk komplicirat z zelenjavo??? Jst pojem ogomno zelenjave iz vrta in res ne vem če bi se dalo preživet brez... jo pač večkrat opereš...al to ni zadosti? Pa ravno nekaj dni nazaj sem brala eno temo v kateri so nosečke govorile kako ogromno regrada pojejo... Ne vem...meni se zdi malo too much da zdej pa kr nobene stvari iz vrta nebi jedu...je vseno dosti bolj zdrava zelenjava kot v trgovini se mi zdi.

Tista knjigica od Pušenjaka zgleda res kjut...bom šla pogledat, če jo imejo v knjižnici [sm=smiley1.gif]

abubabu -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 10:31:55)

Obvezno gledanje tega filmčka http://www.bitno.net/lifestyle/znanost-i-tehnologija/zadivljujuca-snimka-razvoja-fetusa-od-zaceca-do-rodenja/#.Tt0pVUhDPwU.facebook

abubabu -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 10:36:29)

Saj pravim vsak po svoje, poznam nosečke, ki so normalno vse jedle in je bilo vse ok, poznam pa tudi takšne, ki so se vmes okužile s toxo in je na srečo bilo z otročkom vse ok, sam lahko pa ne bi bilo in vse te sekerancije jaz ne bi rada dala skoz.
Sej si jaz tudi mislim, ma toliko let se nisem okužila, a potem se bom pa ravno sedaj?? ja kaj pa če se ravno sedaj? No in zato pač raje ne tvegam, sem bolj ziheraš, ljudje smo pa itak različni.

LinLin -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 10:40:21)

IZVIRNO SPOROČILO: abubabu

Obvezno gledanje tega filmčka http://www.bitno.net/lifestyle/znanost-i-tehnologija/zadivljujuca-snimka-razvoja-fetusa-od-zaceca-do-rodenja/#.Tt0pVUhDPwU.facebook

hud video [sm=bravo.gif]
na momente zgleda [sm=duda.gif] kot vesoljček [sm=smiley36.gif]

piki_ca -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 12:49:25)

se strinjam, super video :)

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 13:10:04)

Mah ja se strinjam z vami, če jo do zdej nismo mele,pol res ne vem, da bi jo ravno zdej
staknile tole tokso. Čeprav sem je st tudi mal tak psiho, zmeraj še pomislim kaj pa če...[sm=smiley1.gif]
Malo bolj bomo prali solato pa bo.
Drugače pa folno le jejte, čim prej. Tudi Elevit je ok.

Jest tudi še nimam nobenih zmakov močnih,razem fullllll apetita:)
Lep filmček[sm=bravo.gif]

koprčanka -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 13:14:53)

meni je tudi všeč video =) kako se lepo use vidi [sm=smiley1.gif]

in punce že bruhate?? jast sploh nimam občutka da sem noseča....

lep dan usem novembrkam [sm=bravo.gif]

piki_ca -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 13:40:12)

Jst zankrat še ne bruham, mi je pa kar precej slabo. Mogoče bruhanje pride kasneje, čez kakšen teden, jst sm trenutno v 6 t...
Ostali znaki so pa pri meni še občutljive bradavice, na trenutek kar boleče. Pa razpoloženje mi niha, to pa že od samega začetka [sm=smiley36.gif]
Drugače pa punce, če nimata nobenih nosečniških simptomov nič hudega, to je moja druga nosečnost pa je čist drugačna od prve. Prvič sploh vedela nisem, da sem noseča [sm=jezicek.gif], res čist brez znakov

No jst sm si pa v 1. nosečnosti kupila eno knjigico Glej kako rastem (tridimenzionalni pogled v razvoj in rast ploda po tednih)....tut luštna knjgica.

LinLin -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 13:51:03)

Jst tudi nimam skoraj nič znakov...2 dni mi je bilo malo slabo, danes pa nič več...samo prsi imam napete, pa v trebuhu me sake toliko malo zvije, to je pa to.

A ste komu že povedale za [sm=nosecka.gif]?

abubabu -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 13:57:06)

Meni se pa začenjajo že mal slabosti, sem v 7t. No saj prvič se je tam okrog 8t, mogoče malo prej, 8t mi je ostal v spominu, ker mi je takrat bilo ornk slabo.
Jaz sem povedala sam prijatlcam, ostali še ne vedo.

sontschica -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 14:04:11)

Jaz sem pa tako utrujena in zaspana vsak dan, da grem spat že ob 20:30, skoraj s kurami[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Vivaldi -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 14:05:01)

Hiter sončni pozdravček, upam, da se martinčkate, jaz se[sm=smiley36.gif]

Popravek za seznam: moj 1. pregled je 22.3., ne 22.4. - uf, do takrat pa res ne bi zdržala![sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Uživajteeeeee[sm=morje.gif]

sontschica -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 14:06:14)

Pa ful mam napihnjen trebuh, ga v službi skoz probam not vlečt - čeprav mi ne uspeva najbolj[sm=smiley36.gif]
ampak sem rekla, da bom povedala najprej šefu in nato še ostalim šele po prvem pregledu.

abubabu -> RE: Novembrke 2012 (14.3.2012 14:12:10)

IZVIRNO SPOROČILO: sontschica

Jaz sem pa tako utrujena in zaspana vsak dan, da grem spat že ob 20:30, skoraj s kurami[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Jaz hodim spat ob 19.30 s tamalim, me pa ob 5.30 že vrže pokonci [sm=smiley36.gif]

Vivaldi se mi je zdelo čudno, da imaš tako pozno ja [sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>