|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
2.10.2012 13:41:39   
ursikaa83
punce,malo berem po forumih glede taga ko so se zmotili pri spolu..tiste ki že veste kaj bo,ste se kdaj vprašale kaj pa če ne bo???kupujete cotke predvsem barve za spol ali ste še malo skeptične??user posted image

(odgovor članu miškicapiškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
2.10.2012 13:52:00   
DeVilla

user posted image  NOVEMBRČKI PRIHAJAJO!!! user posted image

mamica, RD otroka, spol, teža, velikost, (PDP)

Pauline, 16.09.2012, Hana user posted image , 1400 g, 42 cm, (27.11.)

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
2.10.2012 14:10:07   
DeVilla
Jaz sem vedno kupovala nevtralne barve, vsaj za cunjice za v porodnišnico. user posted image  Pri prvih treh itak nisem hotela vedet spola, no po amniocentezi zdaj, pa vemo spol, sam imam itak tolk stvari doma vseh barv, da bo prav pa če bo deček ali deklica... user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
3.10.2012 8:02:39   
Pauline
Ursikaa83, jaz ne poznam nobene, pri kateri bi se zmotili. Jih je pa kar nekaj, ko so jim G rekli, da se še ne vidi dobro in so jim naknadno (po morfologiji) razkrili spol. Zakaj te pa skrbi ? A je bila tvoja G neodločena ?
Kar se cunjic tiče je najbolje kupovati neutralno. Pri novorojenčkih je itak vseeno, saj so unisex modeli. Potem, ko so otroci malo starejši so bolj opazne razlike v modelih.....
Jaz sem za starejšega kupovala bolj zelene in modre stvari, za ta malo sem pa zdaj dokupila nekaj belih, roza in rumenih stvari ( ampak res zelo malo )........ Zdaj bom pa kombinirala.
No, lepo bodite....vsem, ki ste že na porodniški želim čim več uživanja, ostale pa zdržite še malo, pa bo tudi vam luštno.

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
3.10.2012 8:13:20   
ursikaa83
Pauline si me malo potolažila user posted image ,ne ne ne gre se za to ,samo ko jaz vse preberem na netu,tudi tisto kar mi nebi bilo treba pa najdem potem take,da kolkim so narobe napovedali....še sanjalo se mi je zadnič da sem namesto punčke fantka rodila..pa rečem mojemu,ja kaj pa zdaj ko mam roza vozekuser posted image ,pač razmišljam,pa upam da je to kar so rekli..drugače pa že 2 dni opažam da mi z nožnice teče tk kot vodauser posted image .oz.opazim to na hlačkah...bi to lahka bila že plodovnica?pa neke take krče kot pri menstri sem opazila,tko malo bolj,sem pa noseča 33 2/7 (34 teden) upam da še počaka vsaj 3 tedne potem pa lahko pride počasiuser posted image

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
3.10.2012 8:43:46   
sončki3
Dobro jutro punceuser posted image
Kako ste??Vas kaj matrajo nosečniški problemčki?Da vam povem,da so za mano precej čudni dnevi.Ampak upam,da počasi mineva..spet so se pojavili krči,oz.menstrualne bolečine,pa da ne govorim,kako me je vse dol tiščalo.In seveda,moja G ne dela,pregled imam pa šele drug teden.No,druga G pa mi je dala tisti nasvet,ki ga itak prakticiram-počivat.Seveda živčki delajo,kako bo človek miren,če ne veš,a je "odspodaj"vse uredu..seveda upam da je.
Pauline,kako sta s princesko?
Sonosečke,uživajte v teh dneh in počivajte.. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1756
3.10.2012 9:01:46   
Špelička
Tud jaz imam vmes prebliske, da bo mogoče fantek in ne punčka, ampak mi je g. že 4x potrdila punčko, tako da sedaj ne razmišljam več o tem. Sem pa za porodnišnico spakirala in roza in bele stvari, za vsak slučaj.

Jaz moram kar potrkat, da nimam nobenih večjih nosečniških problemov. Še vedno zelo dobro spim, edino včeraj sem bila mal prestrašena, ker je pupika tok mal brcala, zjutraj sploh ni bilo nič, k sreč se je zvečer razživela v svojem stilu - brcanje in premetavanje na vse strani user posted image user posted image .

(odgovor članu sončki3)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
3.10.2012 9:16:59   
ursikaa83
ŠPELIČKA PRI MENI ISTO VČERAJ TAK MIR V TREBUHU,DA SEM SE OB 1 ZJU3 ZBUDILA PA ŠE KAR NIČ,IN SEM ŠLA JEST BANANO PA JOGURT..POL SE JE ZBUDILAuser posted image ,DANES PA VESELO SKAČE NAPREJ,JA ŠE ZUNAJ NISO PA NAS ŽE TAKO PRESTRAŠIJOuser posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
3.10.2012 10:18:05   
miškicapiškica
Sončen dober dan! user posted image Sem takoj super volje, če sije sonček.

Sončki3, nosečniškim težavicam jaz ne morem več ubežati. user posted image Sicer pa še malo, pa bomo imeli štručke v naročju, pa bo tega konec. user posted image Špelička, blagor tebi, da dobro spiš. Ti se kar naspi in spočij, izkoristi!!! Tudi moje dete je bilo včeraj čisto mirno, neverjetno umirjeno, da sem se tudi kar malo zamislila. Na večer se je le malce prebudilo.

Ursika, če te skrbi, da ti odteka plodovnica, se da baje kupit neke lističe al indikatorje, ki ugotovijo, če gre za plodovnico ali ne. Sicer ti to lahko preveri tudi ginekolog.

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
3.10.2012 11:04:41   
DanaBanana
Nosečniške težave se mi sedaj zdijo že čist navadne.. težak trebuh, bolečine v križu, medenici, težko pripogibanje, nespečnost, ni da ni:)

Menstrualni krči - katera ve zakaj se to pojavi? A je to posledica pretiravanja al je kaj drugega.. jaz sem jih imela do sedaj ene 5x in me je kr mal zaskrbel sam so minil po ene 10ih minutah..

Drugače je bil pa včeraj očitno tak dan - tudi naše dete je bolj počivalo.. je pa zato danes tolk bolj aktiven:)
Komaj čakam na začetek porodniške - odštevam.. še 7xuser posted image

LP

Neposredna povezava do sporočila: 1760
3.10.2012 11:10:08   
44gatti
Dobro jutro vsem!
Kok je lepo vas brat! Kok je koristno, da si lahko delimo izkusnje user posted image Zgleda, da je bil vceraj cuden dan za vse! Mene je trebuh zategoval ze ponoci, cez dan pa je blo se huje. Bolelo me je najvec na desni strani. Zvecer, pa je blo ze tako nadlezno, da sm vzela buscopan. V dveh urcah, pa sm bla kot nova user posted image Sm sla tudi na krajsi sprehod! Dojencek, pa je bil spet zelo aktiven!
Sicer se mi je to ze zgodilo par tednov nazaj, ampak je trajalo le par ur. Mislim, da se je obakrat naslonu skrajno desno in pritiskal na vse mogoce! Tudi hrbet me je fuuuul bolel, k me nikoli! No, ce potegnem crto, samo, da je mimo! user posted image
A vam povem eno skrivnost? Ko me je fejst bolelo, sm si govorila: " Hej, kjra cmera si! Kaj pa porod!" in verjeli ali ne, mi je kr pomagalo! Kaj dela psiha!!!
Drgac pa imam to sreco, da z angelsoundom lahko kadarkoli preverim, ce se dogaja kaj cudnega. Poslusam rejvercka nekaj minut in se spet boljse pocutim! user posted image
Imejte en super dan!
Lp user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1761
3.10.2012 11:13:51   
44gatti
Se to sm pozabla, glede spola. Nekaj tednov po nuhalni sm bla ne enem ultrazvoku, kjer so se ze vidla jajcka. Za tem, smo jih vsakic lepo vidli! Imamo tudi slikco 3D, tko, da ni dvoma! user posted image

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
3.10.2012 11:59:58   
me83
Zgleda je bil vceraj res en cuden dan,.... Tudi meni je grozno otrdeval trebuh, na sreco brez bolecin,... In sem tudi potem popoldan raje buscopan vzela. No in sem zato izpustila prvi dan materinske sole,...

Glede spola - moji sestricni so napovedali fantka, pa je potem rodila puncko. Najhuje pa je bilo to, da je imela CR in splosno anestezijo in ko se je zbudila in so ji rekli, da je puncka je rekla, da to ni mogoce, da ima ona fantka, da so zamenjali otroka,.... Boga revica je bila cisto zmedena od vsega skupaj. Sicer pa puncka ima komot moder vozek in kaj modrega, fantka v rozem vozeku pa si tezko predstavljam user posted image

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
3.10.2012 12:57:55   
rakica82
hej,

jaz sem pa imela včeraj pregled in ugotovila tudi zakaj sem tako utrujena, spet sem slabokrvna. Jah nič novega. Je pa rekla da normalno da mi bolj dol pritiska ker je druga nosečnost, čče ne bi bla že tko doma bi me dala na bolniško.
Na UZ smo pa otročička vidli tako lepo, se prav lepo pokaže, Sara se ni nikoli. Od večraj imam pa eno tako lepo slikico obraza, čisto jasno se vidi vse potezeuser posted image . So še sestre v ordinaciji občudovale kalo lepo se je pokazal. mi pa po slikici zgleda bolj fantek, bomo vidli kaj bo dejanso prišlo venuser posted image

Je pa konkreten otročiček, včeraj sem bila noseča 31 tednov in 5 dni in je namerila skoraj 2kguser posted image , ufa kaj še bo. Sara je imela 1800g dva tedna kasneje in je kazalo ,da bo manjša. ta pa prehiteva v rasti za vsaj kakšen teden.

44gatti hvala za DVD, nisem še uspela sploh odpret. Je pa moj mož poruntal da pozna tvojega, se mi zdi da preko naše osebne zdravnice al neki takega. Ja svet je majhen.

Za napovedovanje spola pa vem za primere ko so se zmotili, zato mi ne sprašujemo in kupujemo cunjice za začetek bolj nevrtalne, ker itak pol dobi vse v barvi spolauser posted image . Je pa res, da punčka ma komot kaj modrega, fantek v roza vozičku pa ne vem nouser posted image

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
3.10.2012 13:27:00   
44gatti
He he, svet je majhen! Se bomo še skupaj vozickali na Zbiljah user posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
3.10.2012 13:51:07   
sončki3
punce,povem vam,da ste me prav pomirile.user posted image .Sej veste,človek misli,da ima samo on takšne probleme,pa ko vidim druge nosečke tu okoli,sprehajajo se,kot da jim nič ni,mene pa vse dol pritiska,pa trdi,pa boli,pa ne vem še kaj,da niti na sprehod ne grem...no,vidim,da le nisem sama..pa saj je res,še malček,pa bo konec tega...je pa takšna razlika v 2.nosečnosti,da res ni..
Pa res,mogoče je bil pa res tak dan,oz.dnevi..moj trebuh je pa danes bolj miren..je po vremenu,hehe,ker je zunaj prav turobno.
Dana Banana,meni je G rekla,da tako pač je in dokler ni posledic,krajšanje,oz.odpiranje MV,ni panike.Magnesol in Buskopan pa naj bi pomagala pri tem..težave so pa iste pri meni..user posted image
44gatti,hehe,tudi jaz si pravim tako,kaj bom pa delala,ko bo čas rodit..jah,psiha dela res boga..
Aja,ta problem sem imela tudi jaz ursika,pa sem brala Pušenjaka,ki pravi,da plodovnica ne odteka po kapljicah,tko da ne vem.Mogoče ti pa samo dete pritiska na mehur,kot je meni.Teh vložkov za domačo uporabo,za preverjanje odtekanja,pa mislim,da ne prodajajo več.
Rakica,super in res lepo,da si videla bejbija in imaš tako lepo slikico..user posted image
Midva pa greva danes popoldne na CSD,ni več kaj odlašat..
Dobro bodite,počivajte in se beremo..

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
3.10.2012 14:05:53   
didyi
Pozdravljene,

včeraj sem bila na prvem predavanju materinske šole. Dobila nekaj zanimivih podatkov Bomo videli, če bo uporabno.
Danes sem pa bila na pregledu pri ginekologinji, pritisk sem seveda imela visok (kot vedno pri zdravniku), urnin v redu. Zgodila se je pa zanimiva stvar, da imam visok hemoglobin - nihče ga nima. Kaj je visok - 198 je definitivno. Sestra me je dvakrat pikala in še v petek imam dodatno kontrolo. Bom takoj nehala jesti Elevit. Upam, da bo v petek boljši rezultat. Samo da me rja ne dobi.user posted image

(odgovor članu sončki3)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
3.10.2012 14:14:23   
Pauline
Sončki3, midve sva super. Včeraj je vstopila v 32. teden.....zdaj upam, da bo kmalu razvila sesalni instinkt, ker predno ne bo sama pila, ne smeva domov.....drugače so ji pa danes namerili že 1600 g......pridna punca.
44gatti, user posted image .....moja G mi je pri ta starejšem naredila slikico "dodatne opreme", ker sem bila v dvomih, da bo res fant........tako lepo se vidi, kot da bi sedel na stekleni mizi, od spodaj bi ga pa fotografirala........no, s tem me je res prepričala.

< Sporočilo je popravil Pauline -- 3.10.2012 14:15:18 >

(odgovor članu sončki3)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
4.10.2012 9:18:30   
barbara19.11
user posted image oooooiiii kako so kaj vaši nagajivčki v trebuščku?? Naš user posted image je dva dni skupaj že zelo aktiven in mi ne dovoli spati. Smo v 33 tednu in sem zelo vesela da sem prišla tko daleč z to nosečnostjo ker v prvi ni bilo sreče pri mojim dvema angelčkoma in sm na žalost neuspešno rodila dvojajčna user posted image user posted image v 24tednu.
prejšni teden smo končali s šolo za starše user posted image KATERE PLENIČKE STE KUPILE ZA SVOJE user posted image ??
Aha pa še to če kupujete v dm-u, si lahko tam uredite babybonuse in dobite na nekatere zadeve popust ki se splača izkoristit..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pauline)
Neposredna povezava do sporočila: 1769
4.10.2012 9:50:56   
DanaBanana
Pauline - tudi pri našem user posted image  je bila na UZ oprema zelo dobro vidna tako da ne dvomim splohuser posted image

Barbara 19.11 - žal mi je za tvojo bridko izkušnjo, hkrati pa super da sta sedaj z malim ok. Glede pleničk sem zaenkrat kupila Mullerjeve in  Pamperske.. bomo malo probali katere mu bodo ustrezale - so pa Mullerjeve kar dosti cenejše.. v DMov babybonus sem se že včlanila ampak čakam še na bone/kupone.. potem bom verjetno poizkusila tudi njihove pleničke.. če bodo vse pasale na rit bo odločilen faktor seveda cena.. mogoče katera z več izkušnjami ve kdaj se pokaže ali so plenice ok? postane ritka rdeča po dnevu dveh ali več?

Še mesec dni pa bomo mogoče že pestkali našega user posted image .. komaj čakam!!

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
4.10.2012 11:06:54   
mumy11
Ooooojjj! Kako ste kaj user posted image , midva se uspešno prebijava skozi zadnje tedne, danes imam kontrolo pri zdravniku, držite pesti za naju. Pred vsako kontrolo me malo grabi panika user posted image . Drugače je pa stanje takšno, ponoči spim na obroke, če je skupaj več kot dve uri je že uspeh. Zjutraj sem kot sova user posted image user posted image , spodaj me boli, pojavili so se mi hemeroidi, zgaga me še vedno peče, apetita ni tapravega, zadnjih par dni pa tudi naš sonček ni pretirano razgiban v trebuhu, tko da ne vem a se že pripravlja za ven ali kaj, čeprav ga prepričujem naj še mejčken počaka user posted image bomo videli kaj bo danes na pregledu.
Pleničk jaz še nimam naštudiranih, za začetek bom verjetno kupila pamperske, potem bomo pa videli, baje so mullerjeve zlo fajn, samo kaj ko nimam v bližini mullerja.
Naslednji teden imam še kontrolo v apn, takrat imam namen dokupit še nekaj drobnarij, med drugimi tudi pleničke, robčke in ostalo drobnarijo. Kaj ste ve in ali ste sploh že nabavljale kaj od otroške kozmetike. Jaz ta velike stvari mam že vse doma, jogi imamo naročen dobimo naslednji teden, posteljnino isto, podstavek za banjico tudi, no pol mamo pa že res vse.

(odgovor članu DanaBanana)
Neposredna povezava do sporočila: 1771
4.10.2012 11:22:33   
barbara19.11
mumy11 jaz sem kremico kupila za obraz in telo od loccitan,kremico za ritko pa od bubchen ker je baje zloo dobra,  katero kopel pa nimam pojma in šamponček...fiziološko imam,vatke vlažilne robčke sem kupila od toto ker so baje naj bolj prijazni user posted image koži vsaj tako so rekli v šoli...

(odgovor članu mumy11)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
4.10.2012 18:13:58   
benji
Vse se pridno javljate in poročate,..jaz pa lenoba user posted image
No pa da se vam odkupim,..do PDP me loči še en mesec, naš user posted image je menda pravilno obrnjen, imel naj bil dobra 2.5 kg.

Spim tudi jaz po obrokih, teh pa je bolj malo user posted image . Zadnje tedne bom očitno deležna vseh nosečniških težav po seznamu,..otekanje, mravljinčasti prsti, bolečine v križu, kolkih,.. o naraščanju teže pa ne bom zgubljala besed user posted image . Sicer sem začela z dokaj nizko težo ampak vseeno...prav žalostno me je videti v pajkicah,..še dobro da je buši že tako velik. Potem tudi zadnjica in noge ne izstopata tako zelo,..samo ko bo pa buši šel user posted image . Se tolažim s tem da bo zima, pa imamo novembrke vsaj to srečo da ni treba takoj iz porodnišnice v kratke hlače user posted image user posted image user posted image . Do poletja se bomo pa že "sestavile" a ne user posted image .

Glede opreme: manjka še nekaj malenkosti ampak večinoma sem že vse uredila. Nekaj oblačil je še v pranju,...manjkajo še pleničke in mandljevo olje in to je to. Večje težave mi dela izbira oblačil za iz porodnišnice. Nikakor se ne morem odločiti, ko pa je vse tako cort user posted image .
Seveda pa bom počasi morala pripraviti tudi svojo potovalkico, da me kaj ne preseneti. Kakšna ideja glede vložkov (seveda razen VIR80)?. Razmišljam zakaj je tako važno da je vata, saj itak menjaš zelo pogosto? Ti VIR 80 so mi res tako tako antipatični user posted image user posted image .

Vsem en lep pozdravček

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
4.10.2012 19:07:48   
Špelička
Pri nas imamo za začetek DM-ove pleničke (Babylove), najprej bomo sprobal ta cenejše user posted image .

benji tudi jaz sem zelo vesela, da je potem cela zima pred nami za povrnitev prejšnje postave. Jaz že tok pogrešam športanje, saj hodim na telovadbo za nosečke in veliko hodim, ampak to je meni ful premalo. Komaj čakam, da spet začnem z aerobiko in zumbo! Nameravam čim prej, pa spet ne prezgodaj, ker pravijo, da to ni ok. Uuu pa pivo mi tud ful manjka med nosečnostjo, ma bo treba še malo počakat, če bom dojila.

Kaj pa ve najbolj pogrešate sedaj? Razen trdnega spanca seveda user posted image .

(odgovor članu benji)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
4.10.2012 20:08:55   
mumy11
Špelčika, baje pivo svetujejo pri dojenju zaradi mleka tko da ne rabiš dolgo čakatiuser posted image . Jaz sem pregled dala skozi, pritisk, tehtanje user posted image user posted image , poslušanje srčka, merjenje trebuha in ctg...., pravi vse bp. Za UZ je rekel da mi ga bojo verjetno v APN naredili v sredo, če ne, bo pa on v četrtek naredil, ko me je ponovno naročil na kontrolo. Upam da ste tudi ve vse uredu, ker zdaj gre pa že skoraj zares, se mi zdi da sem se šele sedaj začela zavedati da sem že pri koncu in me občasno prime mal panike. Lep večer želim vsem user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......