RE: Novembrke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Anonimen -> RE: Novembrke 2012 (24.4.2012 14:15:20)

vzgojiteljica82 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Verajmem da je bolečina neizmerna. Upam da s partnerjem najdeta podporo drug v drugem in bo lažje.
Vedi da krivca za tak razplet ni, vzemi si čas in verjamem da boš že kmalu sporočila veselo novičko.
Vse dobro ti želim.

A.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image]

Izabelina -> RE: Novembrke 2012 (24.4.2012 14:22:50)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley19.gif] o vzgojiteljica, drži se!! Upam, da kmalu spet uspe in da bo tale pikica pazila nate in ti pomagala do sreče!!!

Bučkis -> RE: Novembrke 2012 (24.4.2012 16:59:55)

vzgojiteljica, zelo mi je žal in ti želim vso srečo naprej, saj bo![sm=pikapoka2.gif] čist tako pa še tale link, ker sem šla gledat, kaj se ti je zgodilo, nisem poznala tega izraza.. http://www.americanpregnancy.org/pregnancycomplications/blightedovum.html druga ali tretja točka glede čiščenja..

glede foruma pa.. po obliki je tud tale meni bolj simpatičen, na tistem drugem pa bolj brez razmišljanja napišeš, ne da bi te prec skrbelo, če si preveč izblebetal. jaz bom oba čekirala pa kaj napisala..tega ne bom zapustila, je le originale;)

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (24.4.2012 22:24:16)

Oj. Jest sem se že zgunila na unem forumu [sm=smiley1.gif] tok podatkov....
vzgojiteljica82 res mi je žal, upam da kmalu preboliš. [sm=smiley31.gif]
Mene pa zdej do 11. tedna ni nič kaj dosti spikalo in tiščalo po trebuhu, zdej so se pa slabosti končale, me pa vsake tolko spredaj pa zadaj, zgoraj pa spodaj špikne, tišči[sm=smiley1.gif] očitno hitro raste[sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 8:01:28)

miška26 mene tudi precej špika. Pa tudi zelo nizko dol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Upam da samo zaradi razgrajanja in rasti škratka.

Jazzee -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 13:20:26)

Živjo [sm=smiley1.gif]

No pa da se še jaz pofočkam med vami... Danes sem ugotovila da že celo nosečnost (11,5 tednov) narobe gledam koledarček [sm=zmeden.gif] Tko... Za en teden nazaj (pa mi je blo res ful čudno, da je moja pikica/moj pikec tok velik v primerjavi s podatki na ringaraji [sm=smiley36.gif])

V glavnem.. Predvideni datum poroda imam 16.11 (kot vidim datum sameva), nuhalno svetlino 10.5., je pa to moja prva nosečnost. Na prvem pregledu (v 7. tednu) sem dobila presenečenje, dvojajčna dvojčka, vendar je na drugem pregledu žal ostal samo še eden... Tako da ma, da je drugi toliko bolj zdrav ;)

Me pa zanima, če ima katera izkušnje iz porodnišnic Ljubljana, Kranj in Jesenice, sem nekako razpeta med temi tremi, in bi vsak plus ali minus prav prišel [sm=smiley1.gif]

Lepo se imejte pa srečno ter predvsem zdravo nosečnost brez zapletov vam želim[sm=smiley1.gif]

Čebel’ca -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 13:48:45)

hey dobrodošla [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] jaz sem rodila v ljubljani in sem bila zadovoljna. sicer vse punce, ki jih osebno poznam so bile v Lj zadovoljne. je pa kar dosti takih zgodb za prebrat, da niso bile.

najprej moraš pri sebi razčistit, da v P ne greš iskati prijateljev, da zate je res tvoj porod ekstra poseben ampak oni to doživljajo vsak dan.
drugače so full prijazni in strokovni.

ena kolegica je rekla za kranj, da je vredu dokler ni kakih večjih komplikacij. vedi pa, da ima Ljubljana in seveda Maribor najbolj poskrbljeno za nedonošenčke in prvi sosed lj porodnišnic je klinika za transfuzijo... kar tudi ni slabo.

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 14:32:33)

Mi je rekla gin. da naj kr počivam, zaradi tistega špikanja, danes me že od zjutraj čpika, čisto spodaj. Ker zdej do 11. tedna me ni skoraj niti enkrat. Lahko bi bil celo mehur, ali pa res [sm=duda.gif] pritiska na mehur. V glavnem nič hudega mi ne bo,se bom malo merkala. Dobila sem tudi romeni karton za krvni sladkor, tko da že papam po starih navadah. Zdej vem od katere hrane ima moj tast povišan krvni sladkor[sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 14:36:40)

Mene je cel dan in še ponoči malo, potem je počasi ponehalo ... to špikanje. Verjetno ne bi smelo biti kaj hujšega, drugače bi tvoja G že omenila. Sem pa več pila in je mogoče zato bolje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jazzee -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 15:09:52)

Najboljš da zvezek odprem in zapišem vse 3 porodnišnice pa začnem pluse in minuse v stolpce dajat, v roku 4 mesecev bom pa že nekaj pogruntala :)

A v Ljubljani res tok komplicirajo z urnikom obiskov, kot sem brala v forumih (da za očete velja isto kot za vse ostale, brez da bi bilo možno podaljšat obiske)? Baje v Kranju in Jesenicah ni take panike in so očetje lahko dlje, v Jesenicah celo cel dan (razen v času vizit)...

Anonimen -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 17:19:11)

Pozdravljene,

tudi sama zaenkrat spadam med vas [sm=bravo.gif]. Glede na zadnjo menstruacijo imam PDP konec novembra. Na prvem pregledu, ki sem ga imela šele ta ponedeljek je bil moj mali škrat za 1 teden manjši. Tako, da me je G zopet naročil naslednji teden. Upam, da bo kaj bolje vse vidno. Srček je HB prav lepo bil [sm=9nebesa.gif]. Slabosti so neznosne in komaj zdržim v službi...

Lp [sm=pikapoka1.gif]

Anonimen -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 17:20:37)

Jazzee verjami, da imaš tri ure obiskov več kot dovolj [sm=jezicek.gif]

Lp, [sm=pikapoka1.gif]

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 17:34:51)

Jest tudi verjamem, da so dovolj 3 ure, edino za očeta je fa kul da je več. V Kranju mislim da ima oče od 11 ali 12-ih pa do konca, ostali pa od 3-h pa do kadar so obiski. Jest upam da rodimv Kranju, ker sem tudi od tod, pa da sem blizu domačih. Drugače pa se vedno najde kdo s slabimi in dobrimi izkušnjami v vsaki porodnišnici.

sisi77 -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 18:02:51)

vzgojiteljica82[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]. Tudi jez sem imela podobno izkušnjo in sem mislila da se mi bo svet podrl. poleg tega sva se pred tem 2 leti trudila potem pa še prazna vrečka. no čez 4 mesece sem potem ponovno zanosila in rodila zdravega sinčka. pogumno naprej.

sisi77 -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 18:05:13)

Jaz sem rodila v Ljubljani in sem bila zelo zadovoljna. Predvsem z vidika strokovnosti. Moj vedno govori da v drugo greva tud v Lj samo ne vem no če bom za to ker sem iz Ptuja. Sem pa bila spremljana v Lj pri dr. Tulovi in potem tudi tam rodila. sem imela kar težave, kritičen porod in skoraj bi upala trdit da na ptuju nebi bili kos temu.

olimia -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 18:08:54)

Mene Pa tale RR tolk zaj... sploh se ne morem oglašat gor.
mi je moj forum fajn zaradi večje zasebnosti, sem pa sedaj itak imela gužvo, tako da nisem bila ne tu ne tam.
Da sporočim še tukaj, danes je za mano uspela BHR - upam, da je bilo dovolj resic in da me ne bodo jutri klicali, da jih je bilo premalo. Sedaj počivam v postelji z računalnikom na kolenih in vas berem.

vzgojiteljjica - [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif], pa sem že mislila, da nas ne bo nobena več zapustila. Čimprej okrevaj (psihično) in držim pesti, da čimprej spet ugledate plusek

Glede teže... jaz sem pridobila že skoraj 5 kg, tako da sem nehala jesti elevit, ker je velik krivec za tolikšen poskok v teži, ker imam tudi drugače zelo raznoliko in bogato prehrano. jem vse, ker mi po hrani ni slabo in potem se nekje mora poznati
me pa zadnje dneve mučijo glavoboli kar pripisujem povečani količini krvi v telesu... pa še nizek pritisk imam, kava mi pa ne paše, ki mi sicer pomaga, ampak mi je po njej slabo, pol pa ne vem, kaj je bolje, ali potrpeti glavobol ali slabost brez glavobola

so pa tudi danes potrdili, da imam PDP 6.11., ker je plod po ZM natanko 2 tedna manjši kot po UZ, zato obvelja datum UZ-ja . Glede na UZ se lepo razvija, raste, srček utripa... lepo ga je slišat tudi z AS.
Naslednji pregled imam takoj po praznikih.3.5. popoldne

vzgojiteljica82 -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 18:23:52)

Hvala vsem za tolažilne besede-čeprav jih v bistvu ni :(
Težko je, ker se sanje podrejo v sekundi,... in vem da je milijon zgodb podobnih moji, in vem da je milijon hujših zgodb, boli pa vseeno in duši.

Sisi77 H V A L A tebi, daješ upanje, takšno doživeto. Kot bi brala svojo zgodbo-po dveh letih dve črtici in potem prazna vrečka :'(

Mislila bom na vas, posebej v avgustu... in res privoščim vsaki od vas tisto kar meni ni bilo namenjeno-lepo nosečnost, lahek porod in zdrav zaklad.

vzgojiteljica82 -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 18:24:55)

... mislila sem napisat... posebej v novembru, pa so misli naredili preskok.

olimia -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 18:30:56)

IZVIRNO SPOROČILO: vzgojiteljica82

Težko je, ker se sanje podrejo v sekundi,... in vem da je milijon zgodb podobnih moji, in vem da je milijon hujših zgodb, boli pa vseeno in duši.

Vzgojiteljica, verjamem in lahko rečem, da tudi vem, kako boli... sama sem imela UPN po lastni odločitvi, ker je imel plod kromosomsko napako, pa še danes boli spomin na vse skupaj in skoraj ni dneva, ko ne bi pomislila na našo pikico, ki bdi nad nami.
drži se in naj tudi zate čimprej posije sonček... morda pa do naših porodov že ugledaš dve črtici [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka2.gif] - še malo pipapokic za čimprejšnji plusek

Izabelina -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 19:39:41)

IZVIRNO SPOROČILO: vzgojiteljica82

Sisi77 H V A L A tebi, daješ upanje, takšno doživeto. Kot bi brala svojo zgodbo-po dveh letih dve črtici in potem prazna vrečka :'(

Mislila bom na vas, posebej v avgustu... in res privoščim vsaki od vas tisto kar meni ni bilo namenjeno-lepo nosečnost, lahek porod in zdrav zaklad.

seveda so bolj žalostne zgodbe in bolj tragični primeri ampak to se sedaj dogaja tebi in je zate najbolj boleče... zato ne zmanjševati svojie bolečine na tak način... si upravičena do nje... [sm=smiley31.gif] pošiljam objeme in željo po ponovnem plusu, ko boš nanj pripravljena!!

drugače pri meni še vedno slabosti in bruhanje, ena anekdota od danes: bruham na wcju (glavo notr tiščim, objemam školko) in se kar naenkrat odprejo vrata notr prikoraka moja mala (19m) in porine svojo glavico v wc in začne pluvat in zravn govori: js tudi, js tudi... [sm=smiley36.gif] sm se začela smejat in nehala bruhat...

Čebel’ca -> RE: Novembrke 2012 (25.4.2012 20:33:58)

Vzgojiteljica ti kar izjokaj svojo žalost. iskreno pa upam, da čimprej zagledaš plusek in, da boš že v začetku naslednjega leta držala svojega otroka v naročju. [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/c025.gif[/img] [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/c025.gif[/img]

Izabelina še jaz sem se nasmejala ob izjavi tvoje male [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a080.gif[/img]

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (26.4.2012 17:13:14)

živjo. Aja tole glede špikanja ostro špikanje in krči, pri hitrih obratih... niso nič hudega, se maternica širi, če pa topo boli ali pa tam pri mehurju, pa to ne mine, je pa fajn malo povprašat. Jest sem včeraj spila veliko tekočine, pa cel dan počivala, ker mi je tko naročila gin, pa en magnesol, pa sem danes kot nova, nič več ne čutim mehurja.... Lepe praznike vsem, pa čuvajte se tačas

novemberain -> RE: Novembrke 2012 (26.4.2012 22:52:34)

Pozdravljene punce!
Tudi sama vas že dalj časa prebiram in sem se odločila da se vam pridružim...
torej, stara 29 let, 1. [sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif], PDP 18.11.2012.

zaenkrat toliko.... Uživajte...

Čebel’ca -> RE: Novembrke 2012 (27.4.2012 11:15:52)

Punce, ki ste na novo pridružene. pište abudabu na privat, da vas doda na zasebni forum. pa boste potem videle kje se bo debata bolj razvila. me z veseljem sprejmemo še nove punce [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

aja pa dobrodošle in srečno do konca

Izabelina -> RE: Novembrke 2012 (27.4.2012 19:00:25)

IZVIRNO SPOROČILO: miška26

Jest tudi verjamem, da so dovolj 3 ure, edino za očeta je fa kul da je več. V Kranju mislim da ima oče od 11 ali 12-ih pa do konca, ostali pa od 3-h pa do kadar so obiski. Jest upam da rodimv Kranju, ker sem tudi od tod, pa da sem blizu domačih. Drugače pa se vedno najde kdo s slabimi in dobrimi izkušnjami v vsaki porodnišnici.

tole ne bo držalo, vsaj septembra 2010 ne... za vse so obiski od dveh naprej pa do petih... je pa res, da lahko pride kdorkoli in ni omejeno samo na očete in starejše otroke... meni je pasalo malo miru, tamičkena je itak spala in sm lahko tut js počivala...

Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>