pandka -> RE: Novembrke 2012 (19.4.2012 12:23:04)
|
Hijacintasklepam, da zdaj dobivaš nadomestilo za brezposelnost, ki je 70% tvoje prejšnje plače. Takoj po preteku, že z naslednjim dnem, če imaš možnost, se zaposli, vsaj do dan pred nastopom porodniškega dopusta, in naj bo tvoja plača čimvečja, ker se ti bo to računalo v osnovo (povprečje 12 mesecev.) Lahko se zaposliš tudi do konca starševskeg dopusta, v tem času itak nisi breme delodajalca temveč države. Razlika je samo v zavarovanju in delovni dobi. Če boš prekinila delovno razmerje med starševskim dopustom, moraš to javit na csd, in te potem zavarujejo na drugo zavarovalno podlago (še vedno pa si zavarovana na vseh 4 zavarovanjih). Tako, če imaš možnost, se zaposli do konca starševskega dopusta. Vse ostale možnosti so manj ugodne. Punce brez starševskega dopusta sicer ne bomo ostale, vendar, pa se bo poznalo pri višini nadomestila, pa še me bomo prve, ki bomo to občutile, kar ne morem verjet, da so to dogaja. Sisi77 držim pesti, da bo vse uredu. Mislim, da je smiselno, da se dogovorimo ali za fb al za zasebni, ker če se bomo razkropile, ne bo mogoče peljat enake debate na dveh koncih in bi bilo res škoda. Meni je sicer vseeno kje. Še vedno me spremljajo slabosti, bruhanja in bolečine v trebuhu, komaj čakam NS naslednji teden, me zaradi let prav skrbi.
|
|
|
|