olimia -> RE: Novembrke 2012 (8.4.2012 18:40:54)
|
ojla punce samo en komentarček za nitano in vzgojiteljico82... tudi sama delam v vrtcu, imam trenutno tudi starejše, tako da ne dvigujem v službi, doma pa 11- mesečnika veliko dvigujem in nosim, pa ima 11,5kg. Imela sem zdravniški pregled pred slabim mesecem dni in mi je na medicini dela rekla in tudi napisala na izvid, da bremena težjega od 5kg ne smem dvigovati v službi; da je to kao po novem in da delodajalec ne sme zahtevati, da dviguješ in greš mirno lahko na bolniško. Jaz v prejšnji nosečnosti nisem previjala, ko sem imela 2-3 leta stare, sem jih pa vzela v naročje sede in smo se tudi veliko cartali. Sama boš videla kako se boš počutila, jaz sem takrat delala do 6 meseca, potem sem pa staknila eno zoprno virozo in se nisem več vrnila na delo, pa tudi trebuh me je že konkretno oviral pri delu. vzgojiteljica82 - kar se bolezni tiče, je največji problem, ker ti že vse pobereš, dokler izveš, kaj je razsajalo, saj so v večini bolezni (sploh pri noricah, škrlatinki, ošpicah) otroci kužni vsaj dva dni preden sami zbolijo. pol pa traja še kak dan, da dobiš info od staršev, zakaj otroka ni in takrat si že okužena in če zboliš nimaš kaj drugega kot doma počivat. Sama tudi ne hodim veliko po bolniškah, s tamalima ko zbolita (pa še to običajno dam kar dopust), pol jih pustim pa babicam, če ni prehudo, sicer pa vzamem kak teden bolniške, pol do konca okrevata pa v domačem varstvu
|
|
|
|