Zoja Miša -> RE: Novembrke 2012 (6.4.2012 11:41:08)
|
No, najprej se opravičim, ker se nič ne javim. V službi vas preberem, ampak za javljanje pa potem nekako ni časa. Pa komaj vas dohajam, tako ste pridne s pisanjem. Za seznam, moj 2.pregled je tudi kao 18.4. V kolikor ne bo sedaj ta vsesplošna stavka[sm=zmeden.gif] Mislim, saj jih razumem, celo podpiram...sam zakaj glih na datum mojega preglada?![sm=smiley13.gif] No, mogoče se jim pa še uspe zmenit. Za NS in vse ostalo še ne vem, kako in kaj. Hiacinta, meni je pa kolegica rekla, in kolikor sem potem sama brala ti AC pripada šele po dopolnjenem 37 letu. Evo citiram : "Po 37. letu so nosečnicam še vedno na voljo presejalni testi, vendar priporočamo kariotipizacijo ploda. Gre za odvzem vzorca plodovnice (amniocenteza) ali resic posteljice (horionska biopsija), nato pa ta material obdelajo v citogenetskem laboratoriju, kjer pregledajo plodovo kromosomsko sliko. Obvezno zdravstveno zavarovanje pokrije stroške diagnostičnega testa po 37. letu in po pozitivnem presejalnem testu ter enega od možnih presejalnih testov po 35. letu starosti. Če želi nosečnica dodatne preiskave, denimo nuhalno svetlino s trojnim hormonskim testom, jih mora plačati sama," razlaga dr. Blejec. Je pa tole iz tu: http://www.viva.si/Ginekologija-in-porodni%C5%A1tvo/2583/Nose%C4%8Dnost-po-35-letu Tako da men v bistvu ni jasno kako in kaj bo. Drugače se počutim za en klinc. Lačna, slabo, lačna, slabo...itd. Bruhanje zjutraj. Ko pomislim na hrano mi obrača, ampak edino fajn mi je ko jem[sm=zmeden.gif]. Spim slabo. Mah...ni da ni. Tudi jaz kdaj dvignem hči, ampak poskušam malo, ker me drugače špika po trebuhu. Selitev nekako uspela, čeprav smo zraven vsi skoraj fasali živčnega. Sedaj še malo pospravimo in čakamo še otroško sobico, ki bo menda drug teden. Lepe praznike vam želim....[sm=rozica.gif]
|
|
|
|