RE: Novembrke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

LinLin -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 11:50:00)

Hvala vsem za pestke in lepe želje [sm=smiley31.gif] Imam šele popoldne pregled, sporočim, kako je bilo... Strah me je pa kot [sm=lev.gif] [sm=smiley36.gif]

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 12:26:56)

Ja kmalu bo pa res treba že kaj za oblečt kupit,mene že tako
moti, če me kaj špona čez trebuh, zdej pa sploh.
LinLin Srečno danes[sm=smiley20.gif]
tanja26tebi pa en velik[sm=smiley31.gif],pa da čim prej
spet uspe!
Jest ugotavljam, da je za moje slabosti kriv elevit! Ga spet jem
dva dni in mi je spet slabo ponoči, podnevi. Še kakšen dan bom
ustrajala, če se glih navadim,čene pa nazaj prešaltam[sm=smiley1.gif]

Zewa -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 13:21:55)

IZVIRNO SPOROČILO: fizolck

Zewa, te naj bi bile za obseg bokov 110,5cm. Jaz imam 109cm, pa so mi za eno številko prevelike.

So pa res lepe pa tud ful dober material je. Jaz bom sigurno naročila ene manjše [sm=smiley1.gif]

Se bom malo pomerila.. [sm=smiley36.gif] Čeprav nerada[sm=jezicek.gif] Ti javim[sm=smiley1.gif]

Zdaj pa počasi na izpit.. pesti držat![sm=bravo.gif]

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 13:46:16)

Zewa držim pesti, da ti uspe!

Evo meni se je danes tudi uspelo začet učit[sm=smiley1.gif]

sontschica -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 13:53:56)

Živjo punce

tanja26 zelo mi je žal zate[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] upam da se čimprej pobereš in ponovno zagledaš +.

LinLin veliko sreče danes na pregledu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

zewa tebi pa na izpitu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]kok sem vesela, da je tole obdobje že za mano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

jaz se pa danes počutim veliko bolje kot prejšnje dni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

LinLin -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 15:20:00)

Tkole...pa smo opravili pregled - žal je stanje isto kot zadnjič, tako da z novemberskim [sm=duda.gif] pri nas ne bo nič - enkrat v naslednjih dneh moram na čiščenje... [sm=smiley13.gif] Uh...bomo preživeli - mi je skoraj malo v olajšanje, da sedaj točno vem pri čem sem in mi ni treba več razmišljat, kaj bi lahko bilo....sem se kar pripravla psihično na tole, tako, da mi ni bil tak šok...
No...upam, da bomo dobili pa pomladnega dojenčka [sm=smiley1.gif]

Ostale se držite, želim vam najlepšo [sm=nosecka.gif], pa da nebi slučajno še katera šla za mano!! Prepovedano!! [sm=smiley2.gif] Sem se že kar udomačila tukaj, tako, da vas bom sigurno prišla še kaj pogledat...

olimia -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 15:36:05)

LinLin [sm=smiley31.gif] nimam besed, morda ti je lažje, ker si bila nekoliko pripravljena na to, ampak verjamem, da boli... sama imam eno UPN za seboj, ker je imel plod kromosomsko napako. zavestno sem šla v prekinitev, ampak boli pa še danes, ko se spomnim, čeprav vem in verjamem, da je bilo tako najbolje.
mojci13 zate enako [sm=smiley31.gif]
Obema želim, da kmalu zopet zagledata plusek in srečno donosita!

Sama sem se pofočkala med novemberke že po prejšnjem pregledu, pa ste me očitno spregledale
Imela sem že dva pregleda, jutri imam 3. pregled po UZ imam PDP 6.11., po M pa bi morala biti med oktoberkami. Bomo videli, kako bo jutri. Me je tudi strah, k [sm=hudicek1.gif]... trebuh imam pa kot v petem mesecu.
to je moja 4. nosečnost, doma imam 4,5 letnico [sm=rozacrtici.gif] in 11- mesečnika [sm=modricrtici.gif]

stara sem 32 let in sem iz NM

na nuhalno ne grem, grem pa enkrat proti koncu meseca na BHR.

ta teden sem začela s službo in sem v popolni gužvi, berem vas še, tipkat pa ni časa...
bom sedaj mal bolj pridna

aischa1 -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 15:40:40)

Jaz sem prej poklicala za 1 pregled in ga imam že ta petek 6.4.Jpoj upam,da se bo že kaj vidlo.Saj mi na Ringaraja izračuna,da sem v 5 tednu.

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 16:19:41)

Plizzzzzz pomagajte mi. Povejte mi, a je lahko kaj narobe,
če sem pojedla dva koščka sira, ki je bil plesniv. Namreč
naredila sem si ocvrt sir,datum na embalali 2.2.2013,
pol ko sem ga pa začela jest, pa mi je tko čudno zasmrdel,
okus je bil ok, tega sem že prej jedla, pa je blo skos vse ok,
pojem drugi kišček pa si rečem, to neki ni kul, sam odstranim
skorjo od sira, pa se je vidlo da ima čudne bele lise!
Pol sem šla kr na silo bruhat, sam nisem upala čisto vsega dat
ven, pa še solato sem prej jedla,tko da nevem, kolko je ostalo notri.
A mislite,da je lahko kaj narobe?
[sm=zmeden.gif]

Čebel’ca -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 17:00:55)

Miška http://med.over.net/forum5/read.php?19,7681119

Pušenjak ne pričakuje nič hujšega. pa tudi ti si pojedla tega full malo pa še bruhala si. tko, da po moje ne bo panike. pozitivno naprej.

lorella224 -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 17:32:40)

Evo punce spet se javljam,
vsak dan se mi pojavljajo nova vprasanja in misli, no pa malo pomagajte ce boste imele voljo [sm=smiley36.gif]

- vidim da nekatere full pazite kaj jeste, je to res nujno potrebno al pac lahko ješ ˝kot do zdaj˝ oz. kakor ti pase?

- ce se slucajno zgodi, da plod odmre - pa ne ves, nimas krvavitev..itd. - bi test tudi v tem primeru pokazal + oz. kako je to povezano s tem hormonom ali nic?

- kako ste nekatere ze imele par pregledov..a vse smo Novembrke?[sm=smiley29.gif]

Upam,da nisem postavla kako zlo neumno vprasanje [sm=jezicek.gif]

LinLin -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 18:08:49)

IZVIRNO SPOROČILO: lorella224

Evo punce spet se javljam,
vsak dan se mi pojavljajo nova vprasanja in misli, no pa malo pomagajte ce boste imele voljo [sm=smiley36.gif]

- vidim da nekatere full pazite kaj jeste, je to res nujno potrebno al pac lahko ješ ˝kot do zdaj˝ oz. kakor ti pase?
Ne smeš jest pršuta in drugih reči iz srovega mesa, zelenjavo morš ful oprat - zato, da se ne okužiš s tokso. Pa mladih sirov, plesnivih sirov se mi zdi da tudi ne - je pa neka druga bakterija lahko v njih... Če je stvar toplotno obdelana pa mislim, da ni nobenega problema.

- ce se slucajno zgodi, da plod odmre - pa ne ves, nimas krvavitev..itd. - bi test tudi v tem primeru pokazal + oz. kako je to povezano s tem hormonom ali nic?
Tega ne moreš vedet oz. čutit, tudi test pokaže +. Ampak ne niti mislit na to...

- kako ste nekatere ze imele par pregledov..a vse smo Novembrke?[sm=smiley29.gif]
Odvisno od ginekologa in situacije - jaz sem imela prvi uz slučajno, ker sem šla ravno dat bris za pap (prib. 5.teden), potem enega čez 3 tedne, ker se ni videlo srčka pa še enega čez en teden. Ne se obremenjevat, gin že ve kaj dela - pa če ga imaš kasneje, se lepše vidi...

Upam,da nisem postavla kako zlo neumno vprasanje [sm=jezicek.gif]

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 18:13:24)

Čebel"ca hvala, ja sj mi je ginekologinja pol tud rekla da ni nič hudega.
No pa še pečena plesen je bila[sm=smiley1.gif]
lorella224 jest se izogibam solati v gostilni, doma jo jem in jo bolj operem,
ne jem gorgonzolein fete,pa jo obožujem[sm=smiley13.gif],pa tatarskega biftka in
sušenih salam ne jem. Ostalo pa jem,tusi pašteto kdaj, samo naj jo nebi jedle, pa
ne vem zakaj! Pa v gostilni si raje naročim kaj ustekleničenega za pit.
Jest mislim, da bi v zelo zgodnji nosečnosti krvavela, če bi plod odmru,kasneje
pa lahko tudi ne. Več pa res ne vem.

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 18:16:08)

LinLin kako je bilo?
Tko toplotno obdelana kot moj
plesniv sir[sm=smiley1.gif] mal se hecam

Anonimen -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 19:05:28)

IZVIRNO SPOROČILO: miška26

Plizzzzzz pomagajte mi. Povejte mi, a je lahko kaj narobe,
če sem pojedla dva koščka sira, ki je bil plesniv. Namreč
naredila sem si ocvrt sir,datum na embalali 2.2.2013,
pol ko sem ga pa začela jest, pa mi je tko čudno zasmrdel,
okus je bil ok, tega sem že prej jedla, pa je blo skos vse ok,
pojem drugi kišček pa si rečem, to neki ni kul, sam odstranim
skorjo od sira, pa se je vidlo da ima čudne bele lise!
Pol sem šla kr na silo bruhat, sam nisem upala čisto vsega dat
ven, pa še solato sem prej jedla,tko da nevem, kolko je ostalo notri.
A mislite,da je lahko kaj narobe?
[sm=zmeden.gif]

Miška26 po opisu sodeč bi rekla da si jedla Hoferjev ocvrti sir v modri embalaži. Če se ne motim in govoriva o isti zadevi, potem ni bil plesniv, saj ima vedno "čuden" oz. poseben okus in pod skorjo bele lise. Tak pač je...

lorella224 -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 19:21:04)

O,LinLin šele sedaj sem videla [sm=smiley13.gif]
Objemček zate, drzi se [sm=smiley31.gif]

DCgirl_ -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 19:30:08)

LinLin tako zelo mi je žal, da se ni izteklo kot smo vse pričakovale in upale - ampak kot praviš, vsaj veš na čem si... jaz kar verjamem v usodo in v to, da se vse stvari zgodijo z razlogom, zato pogumno naprej in čimprej plusek!!! Želim ti vse dobro!

lp

Aja, kar se hrane tiče - jaz sem drugače vegetarijanka - pa sem zdaj začela jest meso (bolj ali manj samo perutnino - ribe sem jedla že prej), ker sem si rekla, da raje ne bi ničesar tvegala, čeprav mislim, da z vegetarijansko rpehrano dobim dosti vseh potrebnih snovi - ampak just in case :) Solato jem z največjim veseljem, jo večkrat operem, v gostilnah itak ne jem, tko da mislim da ni panike. Sem pa malo guglala o prehrani za nosečnice, pa mislim da kar zdravo jem. vsega po malem, veliko sadja, zelenjave, oreščkov, veliiiiko vode pijem.. je pa res da svežih in plesnivih sirov ne maram že nasploh, surovega mesa tudi ne...
me pa prebava matra - se mi je kar ustavila in sem zato zgledala vsa okrogla... sem pojedla activio in je šlo naprej, tko da zdej vsak dan en jogurt pa me je napihnjenost in zaprtost minila.

Kaj pa ve - extra pazite pri kakšni stvari?

Zewa -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 19:35:43)

LinLin [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley13.gif] Pa tako sem držala pesti.. Boš pa pomladne otročke imela - boš lahko začela hitro vozičkat, ker me bomo mogle verjetno mal počakat,ker bo mraz[sm=smiley2.gif]
Pa le pridi nas kaj pogledat..

Aja, Fizolčk, kakšne barve pa so hlače?

No, moj izpit je mimo, upajmo da bo za tisto 6ko.. Komaj čakam, da bom končala s tem faksom[sm=smiley13.gif]

Zdaj pa čakat na jutrišnji pregled.. [sm=zmeden.gif] Res upam, da bo vse vredu.. Vsak večer, ko grem spat si mislim: ej pikca moja, glej da bo srček tiktakal 100 na uro na pregledu..[sm=smiley36.gif] (si boste mislne, da sm malo zmešana[sm=jezicek.gif])

miška26 -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 19:40:03)

LinLin jest sem tud šele zdej vidla! Joj žal mi je,
upam da čim prej okrevaš, pa le javi se kaj tu gor.
Pa 100[sm=smiley31.gif] ti pošiljam.
Joj meni gre pa res danes VSE narobe.
Upam, da bo jutri boljše, ko imam pregled[sm=zmeden2.gif]
Anonimen ni bil Hoferjev,ampak Lidlov[sm=smiley1.gif]
Ne res je bil plesniv, sem zavohala plesen, čene bi ga pojedla,
ker okus je bil ok,kot ponavadi, ko sem ga razrezala se je zavohalo.
Sem ga pa že prej velikokrat jedla,zato sem sploh opazila da ni kul.

Čebel’ca -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 19:43:38)

LinLin resnično mi je žal [img]http://www.cosgan.de/images/midi/engel/g050.gif[/img] [img]http://www.cosgan.de/images/midi/engel/g050.gif[/img] [img]http://www.cosgan.de/images/midi/engel/g050.gif[/img]

meni je tudi zoprno, ker imam prvi pregled šele 19.4. ubistvu šele v 9t. ampak moja G vedno tako pozno naroča. tko, da ubistvu do tega datuma samo čakam in verjamem, da je vse dobro. no pa začele so se mi slabosti, ki se končajo z bruhanjem, tko, da očitno hormon še raste [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Izabelina -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 20:58:58)

LinLin [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] drzi se, upam da bo kmalu nou plusek...

Cebelica js mam tut takrat prvi pregled... In tut mene so zacele dajat slabosti, predvidevam, da je to dobr znak...
A si iz lj? Mogoce mava isto G [sm=smiley36.gif]

Bučkis -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 22:12:53)

LinLin, Mojci in Tanja, kar zasolzile so se mi oči. Hudo je, ampak očitno je bilo nekaj tako, da se je to moralo zgoditi. Naslednjič bo gotovo v redu, že statistika vam govori v prid. Držim pesti.[sm=smiley31.gif]

Glede prehrane mene zadnje čase skrbi to, da me ne skrbi.. malo čudno, ne. Jem tudi solato v gostilni. Po moje je za tokso še najbolj problematična ravno natur eko z domačega vrta, kjer se pač lahko plazijo [sm=muca.gif] in druge živalce in puščajo ostanke.. Una kupljena gojena solatka iz rastlinjakov ima pa "sam" velik pesticidov in insekticidov, pol pa izbiraj.. [sm=zmeden2.gif]

Kar mene skrbi, je nenehno dvigovanje zahtevne 10-kilske kraljične, ki po moji laični oceni še vsaj tri mesce ne misli hoditi. Zdaj sva še nekaj časa sami brez ata, tako da nimam glih izbire.. Poleg tega ji je pred par dnevi kapnilo, da se ne bi več previjala klasično, ker je bolj zabavno ob tem zganjati breakdance, se metati s hrbta v zasuku na vse štiri... na koncu sedi/kleči/stoji tam z nago ritjo, jaz jo držim za telešček z levo roko, z brado ji ramena k sebi vlečem, z desno pa pucam in skušam nekak zalepit plenico [sm=smiley26.gif] - po 15 minutah wrestlinga sem direkt za pod tuš. bi mogla bit najmanj hobotnica, da bi jo ukrotila... sem na eni pumpi zadnjič vidla previjalno, kjer otroka zapneš s pasom hmmm...[sm=hudicek1.gif]

jaz sm zadnjič pozabila vzeti na pot Elevit in sem šla po folno v lekarni v inozemstvu, pa so mi brez nadaljnjega spraševanja dali tabletke s samo folno kislino, take mejhne, da še veš ne, da jo imaš v ustih, ne pa te konjske od elevita k mi je slabo že, ko jo vidim, pa še en kup sintetičnih vitaminov not k jih rajš ne bi. sploh ne vem, če imajo pri nas samo folno v tableti.

zdej grem pa dol past.. zelo utrujena... lahko nočko vsem..[sm=9nebesa.gif]

sleepyhead -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 23:18:45)

Punce, ki niste imele sreče...[sm=smiley31.gif]tko mi je žal za vas. Držim pesti, da bo tudi za vas kmalu prišel bolj prijazen čas. Mene zdaj kr ful skrbi kaj bo pokazal meni 1. pregled...meni je 1x ginekolog prav nič čustveno povedal, da tega je fuul in da je to pač njihiv kruh. Grozno dejstvo!Grem spat upam da bo pri ostalih vse ok!

sleepyhead -> RE: Novembrke 2012 (4.4.2012 23:20:58)

Bučkis imajo folno sam v tabletah, imenujejo se Tifol in so od Krke. Jst sem prvič in zdej te jemala. Posebej imam pa magnezij in calcij.pa veliko sadja in zelenjave.

sisi77 -> RE: Novembrke 2012 (5.4.2012 7:23:01)

oj. po dolgem času se vam malo javljam. sploh ne najdem energije za RR.[sm=smiley13.gif] Za vse ki niste zagledale srčka mi je res žal.[sm=smiley31.gif]Jaz sem isto preživljala pred 3 leti ko sem kar tri tedne zapovrstjo hodila na pregled in srčka ni bilo. sem bila takrat kar sesuta ker sva si otročka res želela. no po dobrih štirih mesecih se je spet prijelo in sedaj imam čuduvitega sinka doma[sm=bravo.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>