|
RE: Za tiste, ki še... 24.6.2013 13:36:11
|
|
|
|
wayra
|
ok, ZDEJ JE PA ZADOST!!! Že pred ne vem kooooolkimi meseci sem videla tale forum, pa se mi je zdelo vse skupaj precej hecno (no saj, v bistvu je še zmeraj, ker take stresate tukaj gor.. ) in sem ga gladko spregledala- češ- lej kaj se babnice grejo Ne me takoj napast zarad mojih besed, ker vidite, da sem sedaj tudi jaz tukaj.. Pa da se vam mal predstavim- v glavnem tkole je blo: v nosečnosti sem imela gestacijski diabetes in sem bila zadnjih 5 mesecev do poroda na strogi dieti. Pred nosečnostjo sem imela 79 kg, potem pa na dieti strogo tehtanje vsakega grama, hranjenje na 3 ure, špikanje v krecle in merjenje cukra, besno beleženje kaj in koliko sem pojedla, pa tabelice koliko sem tehtala, pa kolk je bil cuker, pa merjenje ketonov v urinu, pritiska pa take.. Pa sem si rekla- OK tole delam za tamalega in sem bila res ful dosledna, ker so mi rekli, da bolj kot se bliža porod, bližje si temu, da greš na inzulin-ker včasih pa dieta tudi ne pomaga. Ooooo neee- to pa ne! Na inzulin pa že ne bom šla!! Pa sem še bolj notri v dieto padla. Besno mi je zvonil alarm na GSM vsake 3 ure, da sem si redno delala obroke, v službi so se mi babnice režale kot pečeni mački , ker sem v džezvi za kofe kuhala po 2 krompirja za kosilo, pa kar naprej sem si v kuhnici hrano štimala- sveže paprike, kumare, pogrevanje omakic, špinače... V glavnem, če nisem bila v pisarni, so me našle v kuhnici (al pa seveda na wcju na piš-pavzi). V glavnem nobena me ni več spraševala kako jsem, ampak je bilo vedno samo še vprašanje 'a spet ješ??' Vse se mi je vrtelo okrog hrane- katero hrano lahko nosim s seboj pa kaj bom jedla, da bo cuker ok, pa da ne bom stradala tamalega. No z dieto mi je do nastopa porodniške (do 7 meseca) ratalo pridobit le 3 kg in sem bila cela vesela, potem pa v zadnjih dveh mesecih še 2 kg. Po porodu sem imela potem 4 kile manj kot preden sem zanosila, torej 75 in na tem je ostalo kar nekaj cajta, zdaj pa spet lezem gor , čeprav sem rekla da bom malo pa vseeno pazila na kile. Mojemu sem še pred porodom rekla, da če pride v porodnišnico brez čokoladne torte, da naj sploh ne hodi, ker mu bom kar kej naredila Pa seveda sem takoj po porodu navalila na Cockto pa Nutello- mislim da je ni stvari, ki je nisem jedla z Nutello- celo ocvrte krompirjeve svaljke (kar je BTW čist huda kombinacija uuuuujaaaa.. ) In seveda kilogrami niso šli nikamor- no šli so še za kilo in pol gor, pa tooooolk so me bla polna usta, da bom šla nazaj na tisto dieto kot v nosečnosti in da jutri pa res začnem (saj poznate to..). No tisti 'jutri' je bil že par mesecev nazaj, jaz sem pa še zmeri na istem in včeraj spet berem forume in sem prišla do zaključka, da rabim nekomu poročat, da bom imela vsaj slab filing pa da me kdo sklinca, ker nič ne delam v tej smeri. Torej tkole: moj cilj je pridet na 70 kg (da si ne bom delala nerealne cilje) imam pa 76,5 kg pa SLABO VEST!!! Tko- zdej me pa sklincajte!!
|
|
|