|
RE: Avgustovke, kje ste 1.10.2005 21:25:18
|
|
|
|
violinski
|
Drage Avgustovske prijateljice! Rada bi vam sporočila dobre novice o tem, kako naš Aljoša pridno raste, vendar je žal slika malo bolj žalostna. Že od srede leživa na infekcijski kliniki, ker je v torek dobil visoko vročino in se posul z neznanimi pikicami po trupu. Naša zlata pediatrinja ga je že takoj zvečer obiskala in nama rekla, naj se zjutraj oglasiva v njeni ambulanti na pregled krvi in vode. Rezultati so bili vse prej kot zadovoljivi, čeprav je bil urin BP, je kri pokazala povišane levkocite. Kaj naj vam pravim, kako je na infekcijski? Vsekakor bolje, kot če bi te dni morala preživeti v pediatrični. Tu za naju odlično skrbijo, seveda, predvsem za malega, pa tudi meni ni hudega. Imam posteljo, vsak dan dobim tri obroke (lahka, varovalna hrana, ki nikakor ni dovolj, da nasiti doječo mater, vendar mi vsaj kuhati ali si rihtati prehrane ni treba. Zaenkrat ni še čisto nič jasno, kaj Aljoši sploh manjka, delajo mu vse možne preiskave - prešpikali so ga že po dolgem in počez. V roki ima kanal, za vsak slučaj, če bi ga morali priklopiti na infuzijo ali mu dati kako zdravilo, včeraj so ga pa tudi punktirali. Tako ga danes vse boli, kakorkoli ga premaknem zakriči. Meni se pa trga. Kaj mu je? Načeloma nihajo med dvema rečema - med virozo in med nečim, čemur pravijo Kawasaki (zanimivo, jaz sem vedno mislila, da je Lana tista, ki je nora na motorje :) ). Samo da ima Aljoša le polovico ali še manj od znakov, ki kažejo na to bolezen, zato so previdni, da ga ne bi začeli zanjo zdraviti, pa je nazadnje niti ne bi imel. Danes so mu slikali tudi pljuča (si predstavljate 2 mesečnega otroka na rentgenu? Raje ne.) izvide pa še čakamo. Meni se tudi sicer trga, malo zaradi skrbi zanj, čeprav vem, da je v dobrih rokah, malo zato, ker sva tu not kot v zaporu - v samici, malo pa tudi zato, ker je Lana doma in jo pogrešam, ona pa pogreša naju. Slišimo se po telefonu, to je pa tudi vse. V sobi imam k sreči lahko vse, kar mi srce in duša poželita. Mož mi je prinesel svoj prenosni računalnik, to sporočilo bom pa oddala takoj, ko bom dobila na posodo še en GPRS telefon, da bom lahko na hitro posrfala po RR. Prebrala ne bom kaj veliko, verjetno samo našo temo, da vidim, kako ste drugi. Imam še mp3 player, en kup knjig, križanke, Scoubidouje za pletenje.... Skratka, prinesli so mi vso možno zanimacijo, da ne bi imela trenutka prostega časa za se zjokat ali razmišljat negativno. Sem že predolga, se mi zdi. Rada bi vam vsem poslala topel objemček in pobožajte svoje pikapolonice, naj bodo čimbolj zdravi! Se oglasim, ko se vrnem domov.
|
|
|