|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
2.12.2005 14:19:04   
Jessy
Kaj me jezi!!! user posted image user posted image user posted image  Prej je tako lepo sijalo sonce, ko nisem mogla ven, prej, ko sva se pa naštimali za it, je bilo pa oblačno. Me je kar minevalo, ampak sva vseeno šli za eno uro z vozičkom. Je bilo pa kar vredu, ker ni nobenga mraza! Zgleda pa, da bo kmal dež! user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
2.12.2005 14:23:13   
nanka
Pri nas je pa mrzlo kouser posted image . Ni za ven pokukat. Pa peč za centralno je crknila. Jo dragi že popravlja, da ne bomo zmrznili. Ja zgleda, da bo dež.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
2.12.2005 15:01:32   
Tiamo
Hojla,  midve sva izkoristile sonček in bile tri ure zunaj, no, bile sva v trgovini, se eno uro sprehajale, pol se je pa pooblačilo, sem jo pa smuknila v najin lokal bolj "beznica" na kavico. Zdaj še vedno spi, tako da bom naredila kosilo. Punce jaz jo tudi nosim kakor ji paše, če izvajam "handling" se ful dere, sploh položaj lupinica. Itak jo pa več ne zateguje v vratu user posted image user posted image  Tako kot ste napisale, se ravnam po občutku. Joj, kaj se mi je zjutraj pripetilo. Ob 5:30 k se je Demi zbudila in hotela jest, sem jo vzela iz posteljice, šla skozi vrata in lih v tistem trenutku je zakrilila z rokicami in se je udarila od podboj. Urezala se je v prstančka in ji je tekla kri user posted image user posted image . Je pojokcala, ampak k je dobila flaško je bilo  vse pozabljeno.  Grem kosilo pripravit...

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
2.12.2005 16:58:32   
Kety
Ojla!

Ja, midva sva jo kar švignila ven ob 11:30, ko je bil še sonček in prišla domov ravno ko se je zoblačilo!user posted image  Sem ful happy, da sva šla mal na zrak, je pasal meni in Timiju.
Odkar je bil cepljen zdrži max 2 uri bit pokonci in ful mi veliko spi. A je to normalno?? Vročine nima, niti ni siten ali kaj podobnega, samo spal bi. Joj, čist ima uničen ritem, za spanje in za jest.

A se ve striktno držite ure hranjenja?? Kako pa imate kaj ure razporejene? Meni se zdi, da sva pred kakim mesecem imela ful dober ritem. Je spal od 21:30 do 3 in potem še do 7:30. Zdej je pa kar neki razdrobljeno po noči. Zakaj se to zgodi??
Jaz bom zdej poskusila na 3 ure dojit. Sem šla kar nazaj odštevat ure. Zadnji obrok naj bi bil okrog 21:30, pol pa po 3 ure nazaj. Če bi bila vmes kaka sila, da bi bil lačen, bo pač jedel prej, ampak načeloma,...

Komaj čakam, da prideta moja starša, da bosta mal pazila malega, jaz se bom šla pa "tuto kompleto" zrihtat. Pol greva pa z user posted image  v City Park kupit darilo in po slike, pol domov malčka zrihat za spat in smukneva na žurko za 2 uri! Me prov zanima, če bo šlo?!?!user posted image user posted image

Jessy, upam, da si ujela kaj sončka!!!

Punce, me veseli, da se tudi vam zdi naš falotek cortkan!! Mi ga skoz neki slikamo in mamo že poln računalnik slik!!
Avgustovski user posted image  so pa res nekaj posebnega, ane!! Levčki, ni kaj!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
2.12.2005 18:25:44   
Jessy
 Men pa Neja že skor 2 uri spi user posted image . Mi je že prav dolgčas!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
2.12.2005 19:35:36   
Jessy
Tia, user posted image  za musko!!! Jo z Nejo pravkar poslušava!!! user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
2.12.2005 20:13:32   
zoya24
Kety kot sem že napisala jaz dojim nekje na 2-3 ure, pač odvisno kako je z njegovo lakoto. Ponoči ga zdaj dojim okoli četrte ure, potem pa okoli sedme ali osme odvisno kako se zbudi, nato ponavadi nekje po dveh urah in pol (toliko je ponavadi v prvi rondi buden, ga pa podojim preden gre nazaj spat, zato, da spi dalj časa). Potem pa na dve in pol do tri ure. Popoldne se mu kar prilagajam, ponoči pa smo začeli uvajati red.

Sem se na začetku bala, da bo premalo, če ga podojim šele okoli četrte ure zjutraj, zdaj sem pa ugotovila, da poje čist isto kakor če bi trikrat ponoč jedel, saj je mleka ob štirih in zjutraj (7-8) res ogromno, mali pa čist vse spije. user posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
2.12.2005 20:39:29   
violinski
Čau, dekleta.

Evo, ves dan me ni bilo. Časa približno 0. Saj pravim, da za moje ustvarjalne trenutke furam nočne user posted image

Z Aljošo sva bila danes na sejmu knjig - sem mislila, da bo spal, tako kot vedno, ko je v vozičku, pa se je zbudil tisti trenutek, ko sva prišla v Cankarja, in zaspal tisti trenutek, ko sva se odpravila proti izhodu user posted image user posted image . Nt se je pa zabaval 100/h. Vse tiste barve, pa knjige, pa ljudje, pa - ojoj, pa v Cankarju so ogledala na stropu, se mi zdi, da se je kar ves čas gledal. No, zapravila nisva veliko, mal čez enga Cankarja user posted image , ampak imam pa s tem nekaj Novoletnih daril pokritih (otroke, seveda, kajpa). Sem pa zapravila definitivno manj, kot sva z mozekom zapravljala v Bruslju v English shopu za knjige. Tam naju pa ziv user posted image ni mogel ustaviti user posted image

Popoldne je bil Aljoša tako utrujen, da je spal ko ubit, dokler ni prišla Lana, jaz sem pa lahko dokončala njen praznični koledar. Da vidite te učke, ko sem ji ga dala.... V kratkem bodo slike koledarja, pa vam bom posredovala link. No, potem je pa odprla eno škatlico, pa je našla noter Smartije. Še nikoli jih ni jedla, ni sploh vedela, kako naj se jih loti. Pa sem ji povedala, naj malo počaka, da se stopijo v ustih, potem pa skoraj ni mogla nehat (ampak v eni škatlici so štirje, če ne bi pretiravala). Še največji problem ji je bilo razložiti, da dobi vsak dan eno samo user posted image . Sem ji danes dovolila dve, ker imam dovolj materiala za dopolnit user posted image . Potem sem pa mislila, da bo večerjala kakšno od njenih standardnih večerij (jogurt, puding, čokolino, gres, ....), pa me je videla, da nekaj jem in je hotela probat. Sem jedla tuno s skuto (sama tuna mi je preslana, pa si jo razmešam s skuto) in mi je pojedla pol. Jaz pa lačna.

Zdaj sem pa žejna.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
2.12.2005 21:29:20   
Jessy
Uff, jaz sem si pa danes za večerjo user posted image   en hamburger, ki mi ga je user posted image  prinesel z Vrhnike! Je tako pasal, da si ne morte mislit!!!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
2.12.2005 21:32:12   
nelči
Po dolgem času lep pozdrav!

Vidim, da ste ZELOOO pridne z pisanjem. user posted image  Kakšen dan me ni, pa rabim pol ure, da vse preberem!!!!
Najprej iskrene čestitke vsem štirim korenjakomuser posted image user posted image user posted image user posted image  za dopolnjene 4 mesece!!!
Violinski svaka čast za ideje in voljo. Jaz sem pravi hajban za te stvari, niti nimam talenta niti idej ... user posted image
Kety glede teže Timona. Da poročam kako je bilo s težo pri Janu. Ko sva bila v  posvetovalnici pri 3 mesecih, se je zredil le za 315g in zrasel za 2,5c, za kar je zdravnica rekla, da se je zredil premalo in predlagala naj se dojiva na obe joški in ker je Jan včasih ponoči spal tudi 10 ur brez hrane, je rekla, da je to preveč in predlagala bujenje. Zato sem ga pričela na cca 7-8 ur spanca budit. To sem naredila dve noči zapored in od takrat naprej se mi je pričel ponoči prebujat na 3 ure. Noro!!!! Tako kot je prej jedel 1x ali sploh ne, je sedaj pričel jesti tudi 3x na noč. No to smo preboleli in ga moram sedaj res pohvalit, ker se je po 14ih dneh KONČNO malo uredilo in zdaj se je že drugo noč zbudil le ob 4. uri.user posted image
No, kaj se pa tiče hranjenja. Prej, ko sem Janu dajala le eno joško, je tudi jedel le kakšnih 6min in prenehal, sedaj pa, ko po cca 6min na eni joški preneha (bi mislil, da je sit), ga dam na drugo in tam res poje še enkrat toliko (tak se mi zdi). Nama se je res obrestovalo in ko sva šla na tehtanje sem z velikim veseljem odšla iz posvetovalnice, ker se je v 14ih dneg zredil za 385g in zrasel za 2cm!!! Ful sem bila vesela, da mi ni potrebno dodajat!!!! Nama se je res obrestovalo in deluje. Če se bo vama tudi ne vem, poskusita!!!

Jooooj, ko se razpišem ni konca ......   

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
2.12.2005 22:38:42   
petri85
Punce pozdravljene!

Violinski in Tajica, hvala za gesla - moram reči, da imata fletne družinice! Je pa res, da si ob branju človek ustvari neko podobo , potem pa iz slik ugotovi, da se je povsem zmotil...zanimivo, a ne?
Jessy in Tia, tudi vaju bi prosila za gesli ?

No, jaz moram najprej pohvalit našega Davida, je spal to noč od 20:30 do 6:00!! Sem se ob 5:30 zbudila, pa preverla če diha, ker nisem mogla verjet - verjetno je bil to en preblisk - se zna zgoditi, da bomo danes spet na stari uri tam okrog četrte...

Violinski, kapo dol - ob dveh otrocih imaš še vedno toliko energije!

Jaz pa imam namen naredit voščilnice, pa mi naš mulo mal otežuje zadevo ( David v božičkovi kapi - mu prav nič ni všeč, tako da že 2 dni zastonj z aparatom in kapo okol njega skačem- upam, da bom zvabila en nasmešek iz "božičkovih" ust)

Jessy, midva sva šla ta teden tud vsak dan ven - prav tako sva samevala (ne vem če sem že povedala - v naši majhni vasici s 30 hišami je letos 6 dojenčkov, še 2 sta pa na poti...smo bili zelo pridni, morte rečtuser posted image ! Mislim, da mu svež zrak ful paše, saj vedno spi v vozičku.

Nč, zdej moram pa še mal mejle prečekirat, pol pa spat...

Lahko noč!

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
2.12.2005 23:09:12   
violinski
Evo, zdaj grem še pod tuš, pa spat, ampak da vam malo naredim skomine:

http://tamala0801.moj-album.com/album/1606075/

Žal, čeprav so mi že 2x povedali, še vedno ne znam narediti aktivnega linka - zato pač kopirajte zgornji url in ga prenesite v novo okno user posted image

Drugače sem v zadnjem mesecu naredila že enih 30 voščilnic, 30 jih pa še moram, nekaj okraskov za jelko, nekaj okvirjev za slike, čakata me dva pladnja in ena pikapolonica, mogoče kak angelček iz teglca. Nekaj pa lahko vidite v drugih mojih albumih v povezavi z zgornjim linkom.

Lahko noč!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
2.12.2005 23:09:57   
violinski
O, sej je aktiven! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1113
3.12.2005 0:07:24   
miševi

Violinski user posted image user posted image user posted image user posted image . Si res pridna in iznajdljiva. Naju z Niko pa čaka izdelovanje voščilnic. Sva šli danes po material. Pa gips in modelčke imam tudi nekaj časa že doma. Danes sem kupila še rafijo, pa magnetke...

Joj, jaz bi tudi knjigice kupovala (smajli, ki se oblizuje in mu iz ust slina teče...).
Danes smo bili na sprehodu, pa sem dobila živčni zlom - stanje za puser posted image . So mi še cestarji pomagali nosit voziček čez kupe. Pa ugotovila sem , da z Juretom v vozičku sama ne morem v trgovino - ko sem Niki pomerjala  kape, je začel protestirat, ker se ni premikal. Potem smo pa še lužo naredil, ker je začelo s koles tečt in so nas še prodajalke začele grdo gledat...

Kety, spanje po cepljenju ni nič hudega. Boš videla, bo kmalu spet ta glavni.

Zdaj bom šla pa spat. V bistvu sem hotela samo povedat, da sem se mučila z albumom in če katera želi, bom poslala geslo.

Aja - Tia: HVALA za pesmice!

Jessy, kje si pa tako fine smajlije dobila??? 

Neposredna povezava do sporočila: 1114
3.12.2005 8:26:11   
tina104
Kety, tudi naš je spal malo več po cepljenju, pa ful je bil nasmejan.
Glede dojenja pa je tako, da se midva hranima skoraj vsako uro podnevi, če je buden. Sesa samo na eni dojki in to kakih 5, največ 10 min, več noče. Ponoči pa čisto različno - na 4 ure, na 3, na 2, na 5, na 6 (zadnje zelo redko).

Miševi, tajica in Jessy, od vas še nimam gesla, pa bi ga prosila.

Aljaž je pa včeraj imel dan govorjenja - cel dan je nekaj čvekal.

Moram it, se prebuja... (zbudil se je že ob pol šestih, pa je ob osmih spet zaspal).

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
3.12.2005 9:29:57   
Jessy
Dobro jutro!

Midve sva pa danes ponoči najbrž imeli mal vplivov lune. user posted image  Mi je bila pol ure budna, ko sva jedli ob 2h, ko sva pa jedli ob 5.45, pa je vriskala in user posted image vse do 7h, potem pa od 8h naprej. Ampak sem nekako potegnila do 9h.

Smeškote pa kopiram iz http://www.studiofaca.com/forum/forum_posts.asp?TID=2433&get=last

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
3.12.2005 12:44:35   
zoya24
Dobro jutro,

vidim, da so bili nekateri naši miškoti prav pridni ponoči. Jaz moram prav pohvalit mojga saj sva spala neprekinjeno od 8.00-4.30 user posted image user posted image user posted image , pol pa še do sedmih. Sem ful vesela, pa naspana tudi.

Miševi pri nas je tudi katastrofa glede spluženih cest, ozirma nespluženih. Sem šla včeraj zvečer sama v šoping, pa sem si prav odahnila, da nisem z vozičkom ven rinla, ker bi prišla samo do konec parkirišča pred blokom. Večinoma ga imam te dni kar na balkonu, imamo precej velikega. Je prav zadovoljen in večinoma spi, včeraj se je pa prav naglas smejal.

Jessy jaz bi tudi imela geslo. Violinski meni pa tvoje geslo ne dela user posted image , a mi ga lahko še enkrat pošlješ.

Violinski user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
3.12.2005 17:27:26   
zoya24
.....ja kje se pa danes vse skrivate? Ko bo čas za spanje, boste pa vse ba RR visele user posted image .

Naredila albumček nas treh, če katero zanima, naj mi sporoči.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
3.12.2005 19:20:02   
Tiamo
Hojla, še dobro da niste bile pridne in se niste razpisale user posted image  Že od zjutraj sem imela obiske, tako da ni bilo časa za RR user posted image  Bila sem na obisku v porodnišnici pri prijateljici, fantka sta srčka, pridna skoz spita...mamica pa joka in joka, potem se smeje in smeje. Jo hormoni dajejo. Ima malo problemov z dojenjem, jezi se na sestre in seveda na hrano. Slikice si lahko ogledate v mojem albumu, to smo pa ni. Aja, nista več VAL in MAJ, ampak ŽAN in JAN. Se je njena punčka (ima že punčko staro 4 leta) zjokala, da ona jih bo imela rada če bosta JAN in ŽAN. Tako, da je mamica popustila in sta zdaj kot hoče njuna sestrica. user posted image   Punce, a veste,da sem kar pozabila kako je imeti, tako malo bitje, imata malo čez 2 kg, tok sta mala. user posted image  Se tipkamo... Jessy, smeškoti so pa zakon user posted image

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
3.12.2005 19:25:33   
Kety
OOOO, dons, smo pa bolj zadržane! Še dobr, ker bi blo preveč za prebrat, preden bi začela pisat.user posted image user posted image

Midva sva šal včeri ven in je bilo prov fino. Mali je pa doma pridno spal, moji so bili čisto brez dela, ko je bil pa mali tako priden. Ampak preden sva šla, se je pa tako posračkal, da je šlo čez bodi in pižamo!user posted image  Pa smo ga mogli vse še enkrat zrihtat. Domov sva prišla ob polnoči, Timon je pa spal do 4:40. Sem bila prov prijetno presenečena!!

Nelči, sej jest bi mu dala na obe jest, samo ko na eni neha, noče več jest. Danes je pa spet po 1 uri in pol lačen popoldan. Ampak mu mleko skoz ven rine, ker ima ziher ful poln želodček.user posted image user posted image

Tina, pomoje bom jaz tako kot ti, začela dojit na eno uro popoldan.

Zdej me pa še neki zanima. Našega ful dlesni srbijo in ko sem mal podrsala s prstom po njih sem zadaj začutila eno bunkico. Sem mal pogledala in opazila belo pikico, kot mozoljček. KAJ JE TO?? Sem hotla kar poklicat zdravnika, pa sem si rekla, da bom počakala do pondeljka, vmes pa vas vprašala!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
3.12.2005 19:26:21   
Kety
Aja, Zoya jest bi slikice pogledala!!user posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
3.12.2005 21:54:55   
miševi

Dons pa zgleda vse avgustovke user posted image  user posted image .

Kety, sem vesela, da sta se imela fino. Aneda, da se kar prileže takole kam it (čeprav jaz vedno premišljujem, če sta oba sončka v redu). Jaz bi morala biti danes na odbojki, pa je Nika zbolela in je nisem upala pustit v varstvuuser posted image .Zdej pa spat ne upam, ker samo čakam, kdaj bom z lavorjem lovila bruhanje (zaradi kašlja). Pa enkrat ima vročino 39, čez pol ure 37,5... Prava norišnica. Letos nam tele bolezni nič ne prizanašajo. Pa toliko mandarin poje...

Glede bele pikice v ustih - lahko da je afta. Ponavadi tako kot pridejo, izginejo, so pa neprijetne. Če se bodo namnožile, je pa bolje iti po mazilo. Malo opazuj...

Violinski, sem potem šla še gledat, kaj vse še ustvarjaš. Zares zelo lepouser posted image .

Jessy, hvala za link, kot vidiš, sem tudi jaz našla nove smajlijeuser posted image .

Petri, si pisala, da je v vaši vasi veliko dojenčkov - tvojemu otročku vsaj ne bo dolgčas, si bo lahko fino družbo izbral.

Zaenkrat toliko, ko boste pa še kaj napisale, bom zopetuser posted image .

LP,
user posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
3.12.2005 22:22:56   
Jessy

user posted image  Evo mene!!! Nič ne user posted image ! Vsaj zaenkrat še ne!!!

Smo se danes potepali, pa ni bilo časa za user posted image . Smo šli obiskat mojo bivšo sošolko s faksa, ki bo januarja dobila user posted image , pa sem rekla, da jih gremo obiskat, predno rodi!!! Pol, ko smo domov prišli, sem pa kot vsako soboto, pekla user posted image , nato sem Nejo spravljala user posted image , potem sem pa šele v miru pojedla svojo user posted image ,, ter pogledala Bar. No, zdaj sem pa tu!

Kaj nas čaka ponoči??? Upam, da ne bo toliko nočnega govorjenja s strani Neje, kot je bilo zadnjo noč.

A ne, da so ti smeškoti res ful dobri. Škoda sam, ker jih je tolk velik, da še vidiš ne vseh. user posted image

Zoya, jaz bi tudi pokukala v albumček!!! user posted image

Zdaj moram pa še pogledat, kaj Violinski ustvarja!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
4.12.2005 8:39:46   
Jessy
Dobro jutro!

Očitno bom po dolgem času jaz začela!
Naj najprej pojamram glede današnje noči. Sem šla včeraj spat že pb 23h, z namenom, da se fajn naspim do 2h, ko bo treba prvič jesti, ker običajno sem takrat najbolj user posted image , ker v bistvu spim le slabi 2 uri. No, in ob polnoči se začne Neja ful nekaj kregat, pa jokcat...gledam na uro in mi ni bilo nič jasno, zakaj se je zbudila, ko pa vendar še ni ura 2. Pa ji dam parkrat dudo, pa ni nič pomagala in sem jo mogla nahranit. Pol sem se pa bala, da se bo ob 2h še enkrat zbudila, pa me je le pustila spat do 4h in zdaj ob 8h sva vstali. Takoj sem pomislila na to, da je možno, da se je začelo tisto obdobje, ko začnejo bolj pogosto jesti in je to znak, da jim je mleko premalo in bo treba dodajat drugo hrano. Bom vidla, kako bo naprej, če ni bila današnja noč le slučajno naklučje.

Danes gremo k mojim staršem na user posted image , tako da ne bo treba nič kuhat! user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
4.12.2005 8:58:08   
Jessy
Zoya, fuuuul ste luštni!!! Pa očka je ful zadovoljen videt! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......