|
RE: Avgustovke, kje ste 30.5.2006 22:53:29
|
|
|
|
violinski
|
Ej, Petri, ti si mi pa dala iztočnico.... Sem se ravno napeljala nekaj napisat, pa stisnem refresh in najdem še tvoj post gor! Kako si ti, bolje? BTW jaz imam kako stvar, ki bi ti lahko prišla prav v soboto (sem ful širša od tebe, no, včasih sem imela manjšo konfekcijsko, vendar tako majhno kot ti vseeno ne , pa bi ti morda bilo kaj glih prav). Pa magari me jutri kej pokliči. Punce, pri nas je vsak dan toliko novega, da bi lahko pisala po tri moje poste na dan, pa še ne bi prišla v štih. Aljoša ima vsak dan svoje muhe, najlepša je ta, ki traja odkar smo se vrnili iz KP (upam, da bo še naprej) in sicer, da se zjutraj ne zbudi pred 9h. Tudi za jutranje mleko ne. In to po tem, ko prespi vso noč brez večjega jamranja (malo že mora). Jaz pa tudi spim ko top. Čez dan pa še vedno spi vsaj 2x po 1 uro 40 ali 1x 2 uri in pol. Tia, glede vrtca ne vem, kako ti svetovati, jaz bi brez najmanjšega dvoma izbrala Fužinski vrtec (sem ti že takrat v porodnišnici rekla, da mi gre na živce, če moji starši ali tast in tašča mislijo, da so pri meni na prvem mestu - ker pri meni sta na prvem mestu moja otroka), moram te pa malo razočarati, saj če se prav spomnim, si tudi malo sama kriva, da je tašča računala, da bo Demi pri njej v vrtcu. To si namreč že prej govorila, vem, da si meni povedala, pa prav gotovo si kdaj tudi tašči omenila in če se ne motim, si enkrat tudi tu na forumu napisala, da bo tako. Jaz sem, kljub prigovarjanju tako tašče kot tasta, že od vselej kategorično, brezdvomno rekla 'NE', ko se je kdorkoli ponudil, da bi varoval najprej Lano, zdaj pa tudi Aljošo, namesto vrtca. Aljoša se bo malo matral pri uvajanju, to vem, ker je mamin sinko (čeprav ga nisem tako vzgojila, mu je očitno to prirojeno), ampak prej ali slej se bo privadil, tako kot se je Lana in tako kot so se še drugi otroci. Meni je štosno, pravzaprav čudno, da si babice in dediji sploh TAKO ZELO želijo varovat vnuke - po mojem ne slutijo, kaka zahtevna stvar je to, da se moraš cca 9 ur na dan posvečat samo otroku, pazit, da jé ob točnih urah, da spi vsak dan ob istih urah, .... se mu popolnoma podrediti, potem ko si to že enkrat dal skozi.... ne vem, no, moja dva starša naprimer sta oba v penziji, pa jima, razen mogoče za kak teden, ne bi dala otrok v trajno varstvo, saj bi jima tako porušila ves njun zasluženi 'počitek' od dela, njuno dnevno rutino, .... Da o različnosti vzgojnih prijemov niti ne začnem govoriti. Miševi, pisala si, kako sta si Nika in Jure različna, vendar onadva imata vsaj horoskopsko znamenje isto . Pri nas nimata Lana in Aljoša skupnega popolnoma nič. Razlike sta 20mesecev in 19 dni (ne moreš reči 20 mesecev in pol, vendar niti 21 mesecev), rojena sta na popolnoma različne lune, poroda sta bila neverjetno drugačna, bivanje v porodnišnici, načini hranjenja, motorični razvoj, živahnost - kot da ne bi bila istih staršev. Pa prisežem, da sta. Po zunanjosti je Aljoša podoben očiju, Lana meni, s tem, da ima Lana še nekatere očijeve lastnosti, Aljoša pa čisto nič maminih. In tako naprej. 2 dni deževja se pozna tudi pri nas, Aljoša je razdražljiv, ker ne moreva ven, k sreči sva šla danes plavat, tako da se je ful razbrcal - sva nadomeščala, ker je včeraj spal do 9:30 in se mi ni divjalo, da bi bila točna, zato sem poklicala, da prestavljam. No, potem sem srečala Kety - Kety, sem te pozabila vprašat: se mi zdi, da se je Timon malček poredil od piknika? Madeže od hrane jaz spravljam ven z Vanish Oxy, vendar nujno tako, da pustim perilo namočeno vsaj 24 ur (dodajam toplo vodo, da se dela reakcija). Včasih je tako hudo, da je treba to narediti dvakrat zapored. Evo, to je bil spet en dolg post. Joj, kaj vse sem še pozabila napisat!!! Bom enkrat jutri še malo preletela, pa še kaj napišem. Želim vam sončno vreme (saj vem, da ne bo), pa čimmanj sitnobe in poljubčkajte svoje sončke!!!
|
|
|