|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
29.5.2006 19:23:17   
tina104
Hojla!

Maticu želim, da se pozdravi, nanka, vaši družini pa, da se vam take in podobne (zdravstvene) težave ne bi več dogajale.

Neji vse naj za 9 mesecevuser posted image user posted image

Aljaž je še vedno prehlajen, iz nosa mu ful teče, pa sliši se nekakšno hropenje, ko diha, drugače zaenkrat ni hujšega. Upam, da bo tudi ponoči vse ok. Veliko manj pa je, goste hrane sploh noče, doji se nekje na 4 ure.

Glede nohtkov ne vem nič svetovat. Jaz jih Aljažu še nikoli nisem rezala, to vedno dela ati.

Kety, potem ste vi kar tako naenkrat nehali z dojenjem? Prej sta se dojila še zjutraj in zvečer ne?

Aljaž je danes tudi malo siten, ko mora bit notri. No, zdaj sta bila z atijem na sprehodu po dežju - ati je v eni roki nosil dežnik, v drugi pa Aljaža. O veselju iz Aljaževe strani verjetno ne rabim razlagat. Je kar glasno vriskal. Kako pa atija zdaj roke bolijo, pa je že druga tema.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
29.5.2006 19:37:37   
Jessy
Joj, Nanka, pri vas inate pa res skoraj NMK! Zdaj pa mislim, da imate že zadosti slabih stvari, al kako? Za Matica in zate pa držimo pesti, da bosta kmalu zdrava! Kako je pa z Zojo?

Naša je bila danes kar fajn sitna. Poleg vsega mi je spala le 40 minut in je bila ob 16h tako zaspana, da je komej živela. Ker sva bili pri mojih starših, ni bilo druge, kot da sem šla z njo v posteljo (nimajo nobene posteljice z ograjo), kar je bilo le še huje in je kričala kot nora celih 20 minut, potem pa jo je od vsega hudega zmanjkalo in je odspala še 30 minut. Zdaj se pa z atijem igra.

Hvala vsem za čestitke Neji! Jaz sem čisto pozabila, da imamo danes že 10 mesecev in me je prej monja spomnila po SMS-ju! user posted image  Odkar ne hodim v službo, mi datumi niso nič blizu.

Tina, dober je tvoj možek, da je Aljaža nosil v takem vremenu ven! user posted image

Naša že ta drugi dan skoraj ne je drugega kot mleko. user posted image  Sumim, da so morda zobje na pohodu, ker nazadnje je neješčost trajala 3 dni, potem so se pa zobki prikazali. Bomo videli!

Teya, ob priliki pokukam v albumček! Zdaj ni časa!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4427
29.5.2006 20:59:02   
MajaPRO
Dober večer!

Na hitro sem vas prebrala, sem imela spet kar nekaj doooolgih strani za predelat user posted image ...vam kar dogaja!

Pri nas že ves dan dežuje, za jutri je napoved enaka. Dan se je vlekel v nedogled, prav hudo je, ko moraš biti ves dan noter.

Tudi mi smo prejšnji teden otvorili sezono rolanja, zdaj nas pa vreme zafrkava. Sem zadnjič jaz tiščala voziček in se prav pošteno namučila. Je super telovadba za kondicijo, noge in rit, zato smo se odločili, da bomo vsak popoldan (ob lepšem vremenu, seveda) šli eno turo.

Nanka, upam, da je Matic OK in ti prav tako.

Jessy, se z Nejo še kaj dojita ali sta tudi vidve že zaključili? Nam je okrog 8. meseca kazalo, da se bo Vid sam odstavil, saj se  je obračal stran, ko sem ga pristavila in začel jokat, pa še grizel me je ful. Sem pa mu takrat začela dajat kašico na flašo in  se mu zgleda ni več dalo vlečt. Takrat sem kar vztrajala in ga pristavljala, tako da je spet lepo steklo. Zdaj se spet lepo dojiva zjutraj in zvečer.

Nočno spanje kot ponavadi...zbujanje okrog 1.30, 3.00, 5.00 (takrat ga vzamem k sebi v posteljo in ga podojim), okrog 6.00 pa je zanj že beli dan user posted image .

Podnevi spi dopoldne med 9.30 in 11.00 (včasih 1 uro, tu in tam tudi 2 uri), popoldne pa med 13.00 in 15.00 (navadno 1 uro). Spat gre med 19.00 in 20.00 (odvisno, kdaj popoldne spi).

Ne vem, če sem že povedala, da je Vid pridelal 3. zobek (zgornjo enkico), vsak čas bo dlesen predrla še druga zgornja enkica. Težav nima, hvalabogu.

Jessy, tudi meni večkrat zabarva perilo in to rdeče! Ne vem, kako lahko zabarva pri 40 stopinjah. Jaz sem sol za razbrarvanje k2r že uporabila, pa so se tudi ostale barve spremenile. Nazadnje sem si v IKEI kupila posteljnino (belo-rdeče črte) in jo prvič oprala pri 30 st. (na listku piše, da se lahko pere pri 40 st.). Rdeča barva je obarvala belo, tako da je bila roza. Kupila sem k2r in strojno oprala. Roza barva se je spremenila v rumenkasto (in ne v belo), rdeče črte pa so vse flekaste. Ful sem bila jezna...če bi posteljnino kupila kje pri nas, bi jo sigurno vrnila, v Graz pa se mi res ni ljubilo zaradi tega vozit.

Vid se ni nikdar puzal po trebuhu (kot črvek), ampak se je najprej obračal (s hrbta na trebuh in obratno), potem pa se je iz položaja pasenja kravic kar na kolena postavil in se začel zibat naprej-nazaj. Sledili so prvi koraki po kolenih in naenkrat je že šibal okrog. Zdaj pa vstaja ob vsaki opori, ki mu pride pred nos in je kar nevarno (ga moram imeti skozi na očeh).

Se še oglasim kaj!

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4428
29.5.2006 21:11:31   
MajaPRO
Sem vedela, da sem nekaj pozabila...
Glede kreme za sončenje... jaz sem Vidu kupila pred morjem otroško kremo Nivea ZF 30 (za obraz) in sem ga pred vsakim sprehodom po soncu namazala po rokah in nogah. Po obrazu ga nisem, ker ima šilt kapo oz. senčnik oz. streho od vozička. Seveda se ga barva po rokah in nogah ni nič prijela (samo hrbtno stran dlani ima ful zagorelo), zato ga v soboto nisem nič namazala. Eno uro sva hodila, nogice je imel na soncu in seveda so bile rahlo rdeče user posted image . Sem pa ga zadnjič namenoma slekla do golega (oz. do pleničke), da dobi malo podlage pred morjem. Saj ne veš, kaj je prav - pustiti soncu do kože zaradi vitamina D ali ga za vsako ceno zaščititi zaradi nevarnih UVA in UVB žarkov user posted image . Neka srednja pot bo najbrž najboljša.

Konec junija smo planirali prvo rundo morja, pa ne vem, če bo finančno zneslo user posted image ... nam je klima na avtu crknila. Najprej je nastala luknja v kondenzatorju (novi kondenzator+delo=64.000 SIT), vendar še vedno ne hladi. Posledica delovanja klime z luknjo v kondenzatorju pa je uničen kompresor (ki predstavlja srce klime). Ta pa stane kar 100.000 SIT+delo... velik finančni zalogaj, vendar pa brez klime pri takšnih temperaturah (z izjemo današnjih) ne moreš bit.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4429
29.5.2006 21:11:48   
miševi

Samo na hitro, ker grem potem pred TV...

Neja - vse najboljše - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Nanka, tebi in tvoji družinici pa user posted image user posted image user posted image  za srečo in zdravje!

Lahko noč.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
29.5.2006 21:26:35   
petri85
Dober večer avgustovke - po dolgem času!!!!

Neki želim vse najboljše za 10 mesecev!!!user posted image

Maticu čimprejšnje okrevanje, pa nič več takih nepojasnjenih poškodb!!! Nanka, ti se pa le pocajtaj!

Aljažu, pa tistim otročkim, ki so malo prehlajeni, pa seveda želim čimveč zdravja!!!

Sem brala Jessy, da se ti je ponesrečil stroj perila - upam, da si popravila, kar se je dalo!? Jaz ti ne morem nič svetovati, ker je pranje pri nas povsem v moževih rokah!!! Je pa tud on men mal pred porodom 10 novih belihspodnjih hlač dal prat z modrim servetom in seveda moram od takrat jaz nositi svetlo plave spodnjice.user posted image

Za nami so zelo pestri dnevi - skoz nekaj okol letamo, pa cel vikend smo imeli obiske, tako, da sem vas samo enkrat prejšnji teden malo uspela prebrat, več pa že ne. Zato ne zamerit, ko bom pozabila na kako stvar odgovorit!

Jaz sem pa danes le šla z Davidom v službo, da sem jih seznanila z novico. Moram povedat, da je bila moja šefica kar presenečena, ampak je novico krasno sprejela in me tudi podprla pri odločitvi. Dejala mi je celo, da naj le ostanem na bolniški teh par mesecev, kot pa da se tam obremenjujem.user posted image  Trenutno sem brez slabosti in se počutim krasno. V čet pa imam NS in KOMAJ ČAKAM, da vidim naše novo dete!

Danes sva imela tudi plavanje in smo na koncu poklepetali z dvema mamicama ene punčke in enega fantka. Jaz sem ves čas mislila, da je David najstarejši v skupini. Pa me sprašujeta, koliko je star in sta me samo pogledali. Tista dva sta oba že skoraj 11mesečnika, pa sta bila dosti manjša. Tako, da starost toliko starih otročkov lahko zelo hitro fališ! Jutri imamo pa še zadnjič in potem se nam plavanje zaključi - pa tako fajn je blo!user posted image

Tako, bodi dovolj za danes...se beremo!

Lp!

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4431
30.5.2006 9:24:17   
Tiamo
Jutro, spet dež!! Punce prosim za nasvet, sem kar malo nervozna. Glede vrtca, imam dve možnosti v Zeleno jamo in v Fužine. V Zleni jami dela od mojega mama, v Fužinah pa teta. V obeh je sprejeta. Zdaj problem, odločila sva se, da je bolje za nas, da gre v Fužine. V mojo službo grem mimo vrcta v Fužinah, pride jo lahko iskati moja mami, ki je v penzjonu, vrtec je zelo velik, pritlične hiške z velikanskim igriščem, zdraven ni nobene prometne ceste. Zjutraj bi šli skupaj od doma, jo peljali v vrtec, mene moj pusti na avtobusni postaji, on gre na obvoznico, ki je oddaljena cca 3 min. Priskat bi jo prišla moja mama, jo peljala k sebi domov k stanuje zdraven, skihala kosilo, še za naju. Vrtec v Zeleni jami je ob cesti, majheno igrišče, jasli so v tretjem nastropju, Demi bi imela od mojega mama. do tja se bomo zjutraj vozili sigurno 30 min, ker je gužva. Iz vrtca bi šla z mamo od mojega in bi naju čakale ali v BTC-ju ali pa doma. Mami od mojega zdaj joka, živčnga je fasala, ma še jaz sem čist iz sebe. Moj je rekel, da pač sva dost stara in se morava sama odločit, kar je za naju dobro. Sploh nevem kako se naj obnašam, kaj naj nareidm, ker me tašča kliče in skoz joka. Pa še to itak bi bila v tem vrtcu samo eno leto, ker gre potem tašča v penzjon. sem dost naložila

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4432
30.5.2006 9:45:49   
MajaPRO
Tia, huda situacija...joj, te babice, saj ne veš, kako bi stvar uredil, da bi bilo prav eni in drugi user posted image .
Moje mnenje: prvi vrtec (Fužine)...če je res tako, kot si opisala, lahko samo rečem, da boljše ne more biti. V tak vrtec bi si vsaka mama želela vpisati svojega otroka.

Po mojem je najbolje, da tašči opišeš oba vrtca tako, kot si nam, pa bo najbrž razumela. Ne vem, kaj so babice tako občutljive...vse vzamejo tako osebno, tukaj pa gre izključno za otroka in ne zato, katera babica bo imela čast peljati otroka v vrtec.

Vida bo od septembra čuvala moja tašča. Je v penziji, pa še v isti hiši stanujemo. Si pa ne predstavljam, kako bi reagirala, če bi si jaz slučajno zaželela drugo varstvo... po mojem bi bila hudo prizadeta in užaljena (taka pač je). Vsem sosedom v ulici je že povedala, kako se veseli septembra, ko grem jaz v službo in bo ona lahko sama z Vidom user posted image ...meni pa grejo take izjave hudoooo na živce user posted image , ampak sem raje tiho.

Eno vprašanje za vse učiteljice RP... jaz še ne vem, kje bom delala v novem šol. letu (razred ali OPB). Če bom slučajno imela možnost izbire... kaj mi predlagate? Meni osebno se zdi, da je OPB bolj ugoden, saj ni v primerjavi z razredništvom (katerega bi opravljala prvič) nič dela, več časa lahko posvetiš otroku. Ali pa razredništvo le ni tak bav bav, kot si ga jaz predstavljam user posted image . Prosim za kakšno mnenje!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4433
30.5.2006 9:57:24   
MajaPRO
Naj vam povem eno štorijo iz prejšnjega tedna. V spletni trgovini Pikapolonice sem naročila sedež za na kolo, ki se pritrdi na ogrodje kolesa (imam mountainbike-a, torej brez prtljažnika) in čelado. V petek sem dobila paket in ugotovila, da so poslali sedež v napačni barvi. Šla sem do poslovalnice Pikapolonica v MB in sedež brez problema menjala. Ko pridemo domov, ugotovimo, da sedež sploh ne gre na moje kolo, ker ima tako čuden okvir. Je tisto kolo, ki ima zadaj amortizer (vzmet) in zaradi tega ne gre pritrdit na okvir. Mož pa pravi, da na cev od sedeža tudi ne smemo zmontirat, ker ni dovolj močna. Tudi mož ima neko čudno kolo, tako da tudi njemu ne gre gor. Zdaj ga lahko samo damo na taščin ali tastov bicikel, jaz pa sem se tako veselila kolesarjenja s svojim kolesom po dooolgem času (že od začetka nosečnosti nisem sedla na kolo).

Čelado sem naročila v najmanjši velikosti: S (52-58). Vid ima obseg glave 48 cm in mu je fajn prevelika. Paske sem čisto zmanjšala, pa je še vedno prevelika. Je mogoče, da obstajajo še manjše čelade? Če ne, kako jo lahko podložim, da mu bo za silo prav?

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4434
30.5.2006 10:31:16   
jankobananko
pozdrav,

ja Tia, res zoprna situacija. Ampak navsezadnje ja to tvoja odločitev, ki jo bo morala tašča sprejeti! Jaz bi se odločila za vrtec v Fužinah, zaradi otroka, pa tudi zaradi sebe, ker je spotoma, ker je zraven tvoja mama, ker imajo veliko igrišče, ker ni ceste,...Pa če prav razumem, gre tašča tako ali tako drugo leto v pokoj, pa bi Demi itak verjetno zamenjala vrtec, ker takrat pa sploh ne bi imelo smisla vozit jo tako daleč. Jaz na srečo nimam težav s taščo, ker je večino leta na morju, kadar je pa doma, pa tudi kaj dosti zanimanja ne pokaže...meni je prav.

Maja, tako kot tvoja tašča, tudi moja mami razlaga kako bo fino, ko bosta z Janom samauser posted image .

Čelado smo mi kupili v Bauerju, tudi mislim da je 52-v glavnem najmanjša, velikost se kar močno regulira zadaj in je Janu čisto prav. Obseg glave ima prav tako 48.

Da se še pohvalim - zadnjič sem jamrala, da se ponoči kar naprej zbujamo, no danes je spal celo nočuser posted image . Sem mu pa zvečer dala še 150ml mleka, pa kakšen teden ga navajam zaspati v posteljici. Saj prav zaspi še ne, se pa kakšne pol ure valja, jaz sedim zraven, pa je čist zadovoljen. Ko je pa res že čist zaspan, ga vzamem v naročje in takoj zaspi.

Ta dež mi gre pa že na jetra...

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4435
30.5.2006 11:28:39   
Jessy
Dobro jutro!

Spet ta smotan dež! En dan je še vredu, sam 2 dneva sta pa že preveč! Je bila Neja tolk sitna, da sem jo spokala spat. Se je drla celih 15 minut, potem pa končno omagala in zdaj spi!

Petri, lepo te je bilo slišat po dolgem času! Poročaj o NS! user posted image  Šefico imaš pa tudi fajn, da ti gre tako na roko! Super! Ima človek takoj več veselja, kajne?

Tia, meni se tvoja situacija ne zdi tako nemogoča, saj bi se v tvojem primeru zagotovo odločala, kaj je v prid Demi in tudi vama. Glede na situacije, ki si jih opisovala, bi se jaz zagotovo odločila za najbližjo. Tašča bo pa že potrpela še eno leto. Sicer pa ni rečeno, da bi Demi ravno ona imela v skupini! Kako bi pa potem preživela, če je ne bi imela v svoji skupini? Ne vem, no! Po moje bo mogla tudi tašča malce razumeti vso situacijo! Upam, da vam uspe poiskati ustrezno rešitev!

Tudi pri nas bomo imeli varstvo zagotovljeno. Sem že 99% prepričana, da jo bo pazila tašča, kar bi bilo za nas idealno, saj bi jo zjutraj lahko pustila kar spat, pa cunj ne bo treba tovoriti, niti plenic, saj se naši hiši držita skupaj, tako da bi bilo najbolje, da bi ji pustila ključe in bi jo previjala in preoblačila kar v naši hiši.

MajaPRO, glede službe...jaz sem delala do zdaj le kot razrednik, se mi pa, mislim da, naslednje leto obeta OPB (na vsaka 3 leta prideš na vrsto za 1 leto, potem greš spet v razred). Razlike so velike med enim in drugim. Če greš v OPB, potem boš lahko zjutraj dlje spala, poskrbela za otročička in potem v miru šla v službo, kjer kakega pretiranega dela spet nimaš, potem si pa najbrž že okrog 4h doma in imaš celo popoldne na razpolago za družino. Če pa si razrednik, potem greš zjutraj prej od doma, po pouku imaš timske sestanke in pripravljanje na naslednji dan (učne priprave, učni listi, slikovni material, delovni listi, kontrolne naloge, opisniki). Ko prideš končno domov (okrog 14h, 15h), imaš po možnosti za popravljat kakšne kontrolke, zvezke, učne liste, delovne liste, včasih je treba doma ša kaj drugega narediti, kar ti v šoli ni uspelo. Potem imaš vsak teden govorilne ure, pa 1x na mesec popoldanske gov. ure, pa 3x roditeljski sestanki, pa priprave na razne prireditve, kjer nastopajo učenci, pa še in še bi lahko naštevala. Da o zaključku šolskega leta ne govorim, ko boš enih 14 dni non stop v dokumentaciji (če si v prvi triadi, pa še dlje). Tako, da če imaš na izbiro, potem bi se jaz na tvojem mestu definitivno odločila za OPB. Se pa moreš zavedati, da to, kar sem zgoraj opisala je zgolj groba slika dela razrednika in da je v resnici še več dela.
Jaz bom skušala čimveč opraviti v šoli, do 14. ure, tako da bi ob 15h bila doma in po možnosti s čimmanj dela. Vsekakor me bo pa to delo čakalo do večera, ko bo Neja šla spat. Očitno bom delala pozno v noč. user posted image

Glede čelade...Mi smo podložili čelado s peno, ker ji je prevelika, tako da jo zdaj lahko nosi! Tako so nam svetovali prodajalci! Bom to kar zdaj storila, pa ti potem samo napišem, da sem dodala v album, ok?

< Sporočilo je popravil Jessy -- 30.5.2006 11:32:03 >

(odgovor članu jankobananko)
Neposredna povezava do sporočila: 4436
30.5.2006 11:39:53   
Jessy
Evo, sem že dodala slikce od čelade, kako se jo podloži s peno!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4437
30.5.2006 11:46:56   
miševi

Pozdravljena, Petri! user posted image  za tako dobro šefico. Uživaj na nuhalni in nam poročaj.

Tia, jaz bi se tudi odločila za vama prijazno varianto (Fužine). Kot študentka sem delala v vrtcu, v jaslih in smo imeli ravno to varianto - vzgojiteljica je imela v skupini še svojega vnuka. Otrok je bil preveč scrkljan, če je imela dopust, je bilo obupno, ker nobena druga ni bila dobra, ona je "zanemarjala" druge otroke, ker se je ukvarjala z njim... Pogovori se s taščo, povej ji, da vama je tako bolje in ji raje reci, da boste zelo veseli, če bo kdaj npr. popoldne priskkočila na pomoč in varstvo, da ji zaupata, da je sigurno v redu in da to ni nezaupnica njej...

Joj, zdej pa Niko kakat, moram šibat...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4438
30.5.2006 13:04:39   
natasaxy
En lep deževen pozdravček. Kaj naj rečem, mi smo spali ta vikend super, ne vem kaj našega tako daje - mogoče so sedaj končno zobki ali pa vremem. Okoli devetih se je zbudil, sem ga hotela že vzdignit in preoblečt, ko je popil flašo, na kaj je kar jokal in jokal, ter mi dal vedeti da bi še spal. Potegnil je do 10 ih. Sva šla potem v Radovljico v trgovino, mrzlo je zunaj, nikamor podobno,...pa kaj hočmo, je bil kakšno uro še tečka, sva pojedla in sedaj je zopet zaspal.

Petri tebe smo res že pogrešali ja. Prav luštno, ko boš šla še enkrat čez celoten postopek, NS, pa ultrazvoki,...samo da se v redu počutiš, to je glavno, da bo David dobil eno lepo sestrico ali pa bratcauser posted image

Ja Tia sej ponavadi je tako, da jim nikoli ne ustreza. Jaz pa še sploh ne vem kdo ga bo pazil,...no saj poznate mojo zgodbo,...služba, če jo bom dobila nekje v ljubljanskem koncu pa že razmišljamo, da bi se kar nazaj k meni domov preselili in si tam uredili stanovanje. Glavno je da se bo Demi dobro počutila v vrtcu, babice jo bodo pa lahko popoldne in med vikendi videvale.

Nanka, res imate pestro. Se eden pozdravi, pa je že drugi na vrsti. Držim pesti, da se stvari hitro situirajo.

Malo z zamudo tudi jaz želim Neji vse naj naj za 10 mesecev.

Midva imava jutri zjutraj posvetovalnico, že ob 7.45, meni je to tako zgodaj, ker bom morala tamalega že ob 7-ih zbudit in pripravit, da bova pravočasno prišla do Kranja.

Sedaj moram pa nehat,...kliče kosilo

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 4439
30.5.2006 14:03:27   
MajaPRO
Jessy, hvala za info glede razredništva. Saj vem, koliko dela je tam, samo sem upala, da boš rekla, da v resnici ni toliko kot zgleda. Veš, pri nas pa ni tega, da gre razredničarka po 3 letih za eno leto v OPB. Je pa ta varianta ful dobra, saj si učiteljice na tak način malo oddahnejo in spočijejo, tiste iz OPB pa dobijo priložnost za delo v razredu. Pri nas gre ena učiteljica skozi celo triado, potem pa znova, tako da jaz v 3 letih še nisem imela šanse za razred. Kako pa gre potem naprej - končas triado, greš za 1 leto v OPB, kam pa potem? V 2. razred ali kako?

Hvala za slikice glede podlaganja čelade. Jaz sem si predstavljala, da se podloži zgoraj (kjer že ima ene penice). Kje pa si dobila te penice - se dobijo za kupit ali si jih kje drugje dobila?

Tudi meni gre ta dež že pošteno na živce, saj sva že 2. dan notri zaprta. Dan se vleče kot user posted image , upam, da gremo popoldne za kakšno urco v Europark. Moramo nakup naredit, saj nimamo več kaj kuhat user posted image .

Vid je šel spat, tudi jaz bom šla malo ležat, mogoče mi uspe malo zadremat, saj sem bila ponoči veliko pokonci (Vid je imel spet fore user posted image ).

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 4440
30.5.2006 14:09:07   
zoya24
Živjo,

ma tale vreme je kar neki, mi je prav dolgčas biti skoz noter, komaj čakam, da bo kakšno izboljšanje.

Neji vse najboljše za 10 mesecev user posted image user posted image user posted image .

Naš je tudi zadnje čase zaspanček, ima verjetno tudi vreme malo vpliva na to, no sej meni to kar paše. user posted image user posted image .

Petri dobro opravi na NS, potem pa poročaj.

Žiga gre v vrtec že julija, mislim, da edini od avgustavčkev, ali gre še kateri??? Babici obe še delata, no pa še preveč oddaljene sta, prav tako dedka. Tia jaz bi se na tvojem mestu odločila, kakor vama paše, ne se preveč ozirat na druge, babica se bo pa že pomirila, boš videla.

Eno vprašanje za tiste, ki prakticirate adaptirano mleko. Jaz sem ga zdaj nabavila, ker se bova počasi morala nehat dojiti, pa me zanima, ali še vedno prekuhavate vodo, ali jo le pogrejete, za pripravo mleka?

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 4441
30.5.2006 14:14:21   
Jessy
Samo na brzino, ker sem se potihoma odplazila iz dnevne!

Maja, pri nas učiteljice iz prve triade tudi peljejo vse tri razrede skozi (1., 2. in 3.), potem gre za 1 leto v OPB, potem pa spet v 1.r. in z njimi do 3. rezreda. Jaz sem v drugi triadi in tu ne gremo z njimi od 4. do 6. razreda, ampak učiš pač en razred (jaz bom 5.r.) 3 leta, potem greš pa za 1 leto v OPB. Se prav fino poide, ker imamo 3 oddelke in vsako drugo leto imamo po 2 oddelka (torej 3,2,3,2,3,2 že kar nekej let), tako da takrat, ko sta le 2 oddelka, gre ena iz 5. razreda v OPB. Včasih pride na 3 leta, včasih na kakšno leto več, v prvi triadi pa je zmerom po treh letih.

Peno je imel moj user posted image  v kleti, tako da nismo nič kupovali. V bistvu bi lahko podližila tudi z vato ovito v kakšno gazico, da se ne cufa, ali pa s kakšnim drugim materialom, ki je mehak. Jaz zagotovo pene samo zaradi tega ne bi kupovala. Bi že kaj drugega notri zbasala.

No, zdaj pa spet šibam nazaj. Je že pogruntala, da me ni in stoji na vratih, gleda skozi in joče! user posted image

čau bau

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4442
30.5.2006 16:37:44   
Jessy
Sigurno sem se že 100x namenila, da vam to napišem, pa sem vsakič pozabila!

Zadnjič smo na pikniku govorile nekaj o teh čistilnih robčkih od Mullerja. Ene ste rekle, da smrdijo. Če se spomnete, sem jih jaz ravno tisti dan kupila in me je resnično minilo, ko ste rekle, da imajo močan vonj, saj mene ravno močen vonj moti pri robčkih.
Ok...pol sem pa jaz prejšnji dan odprla te robčke in niso NIČ DIŠALI!!! Prav nobenga vonja nimajo! Sem rekla, da vam morem to povedat, ker jaz sem kupila takrat tiste, najsvetlejše rumene robčke, ki so Sensitive. Men so fuuul všeč! Tiste, ki vam robčki smrdijo, probejte vzet te, pa boste vidle, da so fajn!

No, samo toliko!user posted image

Aja, pa še nekej sem pozabila...mislim, da je zadnjič ena nekej spraševala mene okrog prenehanja dojenja...Jaz sem z dojenjem kar en dan nehala. Malce sem se bala, da mi bo kje kakšna bula ratala, ampak je zaenkrat še vse vredu. Prav nič se ne dojiva že skoraj 14 dni, če pa joškice stisnem, je pa mleko še vedno notri. A katera ve, kdaj to mleko izgine?

< Sporočilo je popravil Jessy -- 30.5.2006 16:40:10 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4443
30.5.2006 16:44:37   
Jessy
Teya, zdaj sem pogledala tvoje slike! Joj, kolk je Nejc lušten na vseh slikcah! Pravi cukr, za pojest! user posted image  Sem se pa pošteno nasmejala zadnji fotki! Mislim, kaj takega!!!!! user posted image user posted image  Superca, res!user posted image

DEMI, tebi pa vse naj naj za 10 mesečnico! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Jessy -- 30.5.2006 16:45:21 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4444
30.5.2006 16:48:00   
tina104
Nisem vas še prebrala, cel dan do zdaj nam internet ni delal in zdaj vam moram povedat nekaj, kar me je ful razburilo.
Kot veste iščem službo in danes bi naj bili razpisi za delovna mesta v šolstvu. Seveda sem pričakovala, da bom lahko vsaj nekaj prošenj napisala in potem ugotovim, da na našem koncu ne iščejo niti enega prof. razrednega pouka in niti enega učitelja v odd. podaljšanega bivanja ali jutranjega varstva. Najbližje, kjer to iščejo, je 50km stran.user posted image
Sicer sem dala vlogo za pripravništvo, pa upam, da bom ga dobila. Za prostovoljno pripravništvo sem letos napisala, da ga ne želim opravljat, ker sem ful razmišljala o tem in ugotovila, da sem raje še eno leto doma z Aljažem. Tako slabo nam tudi ne gre. Pa pri prostovoljnem pripravništvu nima plačane niti malice, niti prevoza, NIČ!user posted image

Zdaj pa vas grem prebrat.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4445
30.5.2006 17:05:33   
tina104
Demi, čestitke za 10 mesecevuser posted image

Glede čelade so mojemu mislim, da v Hervisu rekli, da je najmanjša 46user posted image

Maja, glede opb in razredništva. Jaz v bistvu še nisem delala, ampak izkušnje kolegic in učiteljic, s katerimi sem delala na praksi - ene pravijo, da nikoli več v opb, ker so otroci ful nezainteresirani in čisto podivjani. Po drugi strani pa druge pravijo, da z opb ni toliko priprav. Ena moja kolegica, ki je sicer prof. angleščine občasno uči v opb in pravi, da tam dela poleg še vse drugo - dela priprave za ure, popravlja kake teste....
user posted image

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4446
30.5.2006 20:24:15   
Kety
Pozdravljene!

Najprej čestitke Neji za 10 mesečnico (malo pozno, ampak upam, da šteje).  Jutri pa Demi! Vse naj naj!

A ste se kaj zamislile, kolk gre hitro. Je že 10 mesecev naokoli! Ko sem brala od Petri post, me je kar zvilo. Ravnokar smo me čvekale o NS in o rezultatih.user posted image  A se spomnite. Jaz se ful rada spominjam časa nosečnosti, ker mi je bilo res ful lepo in ful smo dobr čvekale (tko kot sedaj). Ampak, takrat smo bile še v pričakovnju naših user posted image  in je bilo še tolk boljš!!

Danes sem na plavanju srečala Vijolinski! Lepo vaju je blo srečat z Aljošo! Škoda da ni blo več časa, bi se lahko mal usedle in poklepetale!

Zoya, glede prekuhavnja vode. Jaz jo še vedno prekuhavam, kar v vrelniku in jo naenkrat prevrem kak liter in pol in jo imam za cel dan. Pravijo, da se jo prekuhava do 1 leta. Jaz jo bom. 

Ja, pri nas je bilo tko z dojenjem kot pri Jessy. Kar nehala sem. Sicer se mi je tisti dan po pikniku naredila bula in sem spet malo pristavljala, da mi je spil ven, naslednji dan me je bolela cela stran. Zdej pa je uredu. Niti nisem poskusila stisnit če kaj ven priteče. Tudi mene zanima kam gre tisto mleko, ki ostane not. Pomoje ga telo absorbira...user posted image

Zdej pa še mene zanima nekaj. Kako je sedaj z umivanjem zobkov? Katero krtačko naj kupim? Sicer bomo imeli borbe pri umivanju, ker mi že sedaj večkrat ne pusti kot ja, ampak bo treba,....Zdaj zdaj bodo prikukale ven še zgornje enke.

Aja, pa še to,...a se vaši malčki tudi zbujajo tako zgodaj kot naš?! Ob 6ih je že zbujen za vstat. Mu napravim mleko in potem še do 8ih spi. Danes mi je čez dan spal 1x po 40 minut in drugo rundo 3 ure. Pa spet se zbuja 1x na noč. Mu dam mleko in spi naprej do 6ih. Pa smo tudi že spali celo noč?!?! 

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4447
30.5.2006 21:19:05   
Jessy
Ups...a sem jaz Demi 1 dan prezgodej čestitala? user posted image user posted image  Khm....

Vidiš, Tina, ravno zaradi tega, ker so bili učenci v OPB preveč razposajeni, je naš ravnatelj uvedel to kroženje, da vidijo učenci, da smo VSE učiteljice in enakovredne. Odkar imamo ta sistem, je v OPB 70% boljše. Bom pa še to rekla, da je veliko odvisno od učitelja, kako se bodo učenci v OPB obnašali. Meni vem, da ne bodo nikoli skakali po glavi, ker so pa še preveč smrkavi in jih upam spraviti v red.

Kety, po moje se mleko tudi lepo absorbira v telesu, tako kot druge tekočine. Mene bolj zanima, po kolikem času mleko neha tečti? Imam malce povešene joške, pa nekako upam, da se bodo potem, ko se bo mleko prenehalo zadrževati v joškicah, nazaj popravile! user posted image

Mi imamo kar navadno ščetko s ščetinami od OralB za otročke. Tako so mi prodali v lekarni po njihovem nasvetu. Z umivanjem zob nimava nobenih problemov in ko se ji ščetka približuje, na veliko odpre usta, potem se pa smeji, ko jih ščetkam. Zgleda, da ji fajn paše!

Naša se zbudi okrog 5h ali pa 6h, pa je videti popolnoma budna, vendar ko dobi toplo mleko v svoj želodček, jo spet ovije in tako potegne še vsaj do 8h.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4448
30.5.2006 22:09:03   
petri85
Čer!

Uf, Tia, jaz bi se na tvojem mestu odločila za Fužine, ker se mi zdi, da ima veliko več plusov, kot ta vrtec, kjer dela tašča! Mislim pa, da te bo tašča gotovo razumela? Seveda se pa sama odločita!

Tina, upam, da se ti ponudi kaka priložnost še kje bližje! Drugače pa te bo Aljaž letos še kako vesel, če boš pri njem!

Midva sva danes skoz okol letala, tako, da ni bilo prehudo zaradi dežja. Danes smo imeli zadnjič plavanje in je David dobil diplomo - kako se mu je zdelo, ko mu jo je vaditeljica izročila in mu čestitala!user posted image

Ima pa sedaj že par dni voljo skoz kazati vsem kaj zna! Tako, da ves čas daje papa, pa kaže kolk je velik, pa lubčka daje, pa kaže kje so paci paci rokice!!! No, to z rokicami sem pozabila povedat - zadnjič je našel eno rožico na polici, narejeno iz zelenega krep papirja. Seveda je ta rožica takoj pristala v ustih, potem jo je pa valjal po rokah. No, in ko jaz malo bolj pogledam, kaj točno sploh ima v rokah, je bil v ustih in po rokah zelen, ko ena pošast! Tako, mu ni bilo nič jasno, zakaj ima take rokice - sva jih fejst umivala, pa še ni šlo čist stran. Tega pomoje ne bo pozabila in takoj, ko ga vprašam, kje so paci rokice, jih ful ogleduje, če so še.user posted image

Drugače sem pa jaz kupovala zase nekaj, pa nič kupila!user posted image  Namreč v soboto greva na eno poroko, pa si ne upam privoščit teh cunj, ki jih sedaj še nosim za celo noč, ker me že malo tiščijo v pasu! Malo smešno se mi pa zdi, da bi že kar nosečniške oblekla, ker tolk me pa še ni skupaj. Nisem čisto nič pametnega videla, tako, da ne vem kaj bom dala nase! A katera ve kje majo kakšne lepe tunike, te, ki so malo na zvon, da bom imela še za čez poletje, ko bo trebušček začel rasti? Upam pa, da bo David priden. Pazil ga bo moj brat, če se slučajno zbudi. Smo imeli skoz mami v planu, pa še ni tolk pri močeh in jo sploh nočem obremenjevat.

Mi smo mu kupili ščetko v Mulerju. Sploh ne vem, kaj je za ena firma. Je pa na eni strani ščetka, na drugi ima pa za drgnjenje dlesni. Zaenkrat zelo uživa v čiščenju zobkov...če bo tako tudi kasneje, se bojim, da jih bo znucal, ker on bi jih kar čistil, pa čistil!user posted image

Sem dala res samo par slikic Davida v maju gor!

Violinski, kje pa si ti????? Pogrešam, kakšen daljši post:)

Avgustovke, lp!

< Sporočilo je popravil petri85 -- 30.5.2006 22:12:10 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4449
30.5.2006 22:53:29   
violinski
Ej, Petri, ti si mi pa dala iztočnico.... Sem se ravno napeljala nekaj napisat, pa stisnem refresh in najdem še tvoj post gor! Kako si ti, bolje? BTW jaz imam kako stvar, ki bi ti lahko prišla prav v soboto (sem ful širša od tebe, no, včasih sem imela manjšo konfekcijsko, vendar tako majhno kot ti vseeno ne user posted image , pa bi ti morda bilo kaj glih prav). Pa magari me jutri kej pokliči.

Punce, pri nas je vsak dan toliko novega, da bi lahko pisala po tri moje poste na dan, pa še ne bi prišla v štih. Aljoša ima vsak dan svoje muhe, najlepša je ta, ki traja odkar smo se vrnili iz KP (upam, da bo še naprej) in sicer, da se zjutraj ne zbudi pred 9h. Tudi za jutranje mleko ne. In to po tem, ko prespi vso noč brez večjega jamranja (malo že mora). Jaz pa tudi spim ko top. Čez dan pa še vedno spi vsaj 2x po 1 uro 40 ali 1x 2 uri in pol.

Tia, glede vrtca ne vem, kako ti svetovati, jaz bi brez najmanjšega dvoma izbrala Fužinski vrtec (sem ti že takrat v porodnišnici rekla, da mi gre na živce, če moji starši ali tast in tašča mislijo, da so pri meni na prvem mestu - ker pri meni sta na prvem mestu moja otroka), moram te pa malo razočarati, saj če se prav spomnim, si tudi malo sama kriva, da je tašča računala, da bo Demi pri njej v vrtcu. To si namreč že prej govorila, vem, da si meni povedala, pa prav gotovo si kdaj tudi tašči omenila in če se ne motim, si enkrat tudi tu na forumu napisala, da bo tako. Jaz sem, kljub prigovarjanju tako tašče kot tasta, že od vselej kategorično, brezdvomno rekla 'NE', ko se je kdorkoli ponudil, da bi varoval najprej Lano, zdaj pa tudi Aljošo, namesto vrtca. Aljoša se bo malo matral pri uvajanju, to vem, ker je mamin sinko (čeprav ga nisem tako vzgojila, mu je očitno to prirojeno), ampak prej ali slej se bo privadil, tako kot se je Lana in tako kot so se še drugi otroci.

Meni je štosno, pravzaprav čudno, da si babice in dediji sploh TAKO ZELO želijo varovat vnuke - po mojem ne slutijo, kaka zahtevna stvar je to, da se moraš cca 9 ur na dan posvečat samo otroku, pazit, da jé ob točnih urah, da spi vsak dan ob istih urah, .... se mu popolnoma podrediti, potem ko si to že enkrat dal skozi.... ne vem, no, moja dva starša naprimer sta oba v penziji, pa jima, razen mogoče za kak teden, ne bi dala otrok v trajno varstvo, saj bi jima tako porušila ves njun zasluženi 'počitek' od dela, njuno dnevno rutino, .... Da o različnosti vzgojnih prijemov niti ne začnem govoriti.

Miševi, pisala si, kako sta si Nika in Jure različna, vendar onadva imata vsaj horoskopsko znamenje isto user posted image . Pri nas nimata Lana in Aljoša skupnega popolnoma nič. Razlike sta 20mesecev in 19 dni (ne moreš reči 20 mesecev in pol, vendar niti 21 mesecev), rojena sta na popolnoma različne lune, poroda sta bila neverjetno drugačna, bivanje v porodnišnici, načini hranjenja, motorični razvoj, živahnost - kot da ne bi bila istih staršev. Pa prisežem, da sta. Po zunanjosti je Aljoša podoben očiju, Lana meni, s tem, da ima Lana še nekatere očijeve lastnosti, Aljoša pa čisto nič maminih. In tako naprej.

2 dni deževja se pozna tudi pri nas, Aljoša je razdražljiv, ker ne moreva ven, k sreči sva šla danes plavat, tako da se je ful razbrcal - sva nadomeščala, ker je včeraj spal do 9:30 in se mi ni divjalo, da bi bila točna, zato sem poklicala, da prestavljam. No, potem sem srečala Kety - Kety, sem te pozabila vprašat: se mi zdi, da se je Timon malček poredil od piknika?

Madeže od hrane jaz spravljam ven z Vanish Oxy, vendar nujno tako, da pustim perilo namočeno vsaj 24 ur (dodajam toplo vodo, da se dela reakcija). Včasih je tako hudo, da je treba to narediti dvakrat zapored.

Evo, to je bil spet en dolg post. Joj, kaj vse sem še pozabila napisat!!! Bom enkrat jutri še malo preletela, pa še kaj napišem.
Želim vam sončno vreme (saj vem, da ne bo), pa čimmanj sitnobe in poljubčkajte svoje sončke!!!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......