|
RE: Avgustovke, kje ste 23.5.2006 21:54:42
|
|
|
|
Jessy
|
Danes sva spet maksimalno izkoristili dan! Sem rekla, da morem pod NUJNO dati dekco v košaro vozička, da jo bova vedno imeli s sabo. Danes sva se kar na travco vsedli, ampak mi je bilo zoprno, ker je toliko mravelj, pa vlaga, pa po vseh štirih šiba po travi in so kolena od trave, oz. hlače....tako, da bom res vozila dekco s sabo. Sem naredila nekaj slikc in jih tudi objavila, tako da če vas zanima, lahko pokukate. Maja, a veš da sem se enkrat skor skregala z enim moškim, ko sva imela debato o 4- in 3-kolesnikih, ker sem mu rekla, da je 3-kolesnik nevaren, da se zvrne. On je temu odločno nasprotoval, tako da sem na koncu jaz popustila. Zdaj pa vidim, da sem vseeno imela prav! Še dobro, da si bila pazljiva in si voziček lahko zadržala! Glede učenja je pa pri nas tako različno. Tudi midve se usedeva na tla, potem pa pogledava vse njene igračke in pogovor poteka takole: "Neja, kje ima dojenček oči?" Pol pa pokažem in rečem: "Tukaj ima oči!" In potem to delam prav pri vsaki stvari, da se sama sebi zdim kot papagaj. Ampak očitno si zapomne, ker ko jo vprašam, kje ima medo "učke", jih pokaže. Potem pa po nekaj dni skupaj sprašujem, kje ima določeno igračko. Ona gleda po igračkah in če kakšne še ne prepozna, ji jo pokažem in potem sem tisti dan pozorna, da ji tisto igračko večkrat omenim in pokažem. To se kar nauči, glede dajanja lubčka, se pa tudi ona zasmeje, pa naredi EE in se obrne proč. Je pa sama od sebe začela nekaj cmokati, tako da sem izkoristila priložnost in ji vsakič, ko to dela rečem, da Neja daje lubčke. Je pa koncentracija tako minimalna, da se kaj posebej sploh ne da učiti in nima niti smisla. Po moje se še največ naučijo, ko jim kaj govorimo in kažemo. Z obuvanjem čeveljčkov imamo pa tudi pri nas težave, ker zvije prste, tako da sem zdaj pogruntala, da predel, kjer začne stiskat prste, malce zožam s prsti in tako ona tam ne more stisnit prstov in lahko obujeva čevelj. Poskusi, če si me sploh razumela, kako naj bi to zgledalo, ker sem tolk zakomplicirano napisala! Tudi jaz še nisem dala zlatih kroglic, ker se enostavno nisem niti spomnila nanje. Drugače pa jaz z beljakom v ostalih živilih nič ne kompliciram. Še juho, z domačimi jajčnimi vlivanci sem ji dala. Saj to so tako minimalne količine, da po moje ne bi smelo delat kakih problemov.
|
|
|