zoya24 -> RE: Avgustovke, kje ste (4.11.2005 14:04:13)
|
Punce, najlepša hvala za dobrodošlico!!!! Da se vama z mojim sončkom malo predstaviva. Porodna izkušnja. Rok 7.8.2005, rodila 11.8.2005 s CR zaradi medenične vstave. Porod se je začel spontano in sicer mi je zjutraj odteklo malo vode, tako malo, da mi babica in specializatka v porodnišnici sploh nista verjeli. še po vaginalnem pregledu, je specializantka rekla, da sigurno ni odtekla voda, no pol je pa test naredila in je bil seveda pozitiven. Ob osmih so me torej poslali na oddelek in ob pol dveh so se odločili, da bom imela CR, saj nisem bila skoraj nič odprta, cca 1,5cm, nisem imela popadkov in mali se ni spustil. Sem si pa želela roditi naravno in ko sem imela v 37 tednu zunaji obrat pri Pušenjaku, ki ni uspel, sem si kar malo želela, da bi le ta (ZO) sprožil popadke, ali pa da bi mi odtekla voda, saj bi pol imela vsaj možnost roditi naravno. Osebje v porodnišnici je bilo krasno, krana pa totalno zanič - govedina na sto in en način za kosilo in večerjo, ter sir na sto in en način za zajtrk. Mere Žiga ob rojstvu: velik 53 cm, težak 3890g, obseg glavice 37cm, ob prvi posvetovalnici pa: velikost 58,5cm, teža 4995, obseg glavice 39,5cm. Zdaj pa ne vem, naslednjo posvetovalnico imava 16. novembra, po mojih izračunih, pa je velik cca 34 cm in težak dobrih 6kg. Žiga je drugače zelo priden fantek, ki zelo malo joka. Odkar se kopava (od tretjega tedna dalje), vedno sam zaspi v svoji posteljici, mamica mu da samo lupčka za lahko noč in že spančka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Spat hodiva okoli pol osmih ali osmih, spiva pa nekje do sedmih ali osmih zjutraj s tem, da se vmes enkrat ali dvakrat dojiva. Nato gre spet spat okoli devete ali desete ure in spi tam cca 3 ure, včasih tudi kakšne pol urice več, nato se zbudi gremo malo ven in nato, ga zdaj navajam, da gre še enkrat spat okoli petih, vsaj za kakšno urico. Zadnje čase ima sice neko foro, da se dopoldne po 40 minut zbudi in se začne jokat. Pravzaprav se sploh ne zbudi, ampak kar v spanju joka in potem se morava kar potrudit da zaspi nazaj in če ne je ful tečkan. Drugače je pa ful dobrovoljček, se kar naprej smeji in pogovarja, ni kaj je po mamici [sm=smiley2.gif]. Buden je največ nekako do dve urice, pol je pa že kriza in mora mal odspat. V tem obdobju se pa lahko čisto sam iga pod baby gym -om ali pa gleda mamico iz gugalnika kako na Internetu visi in tipka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. igračke še ne prijema sam jih pa dotika, če pa mu pomagam, jih pa tudi prime in jo nato seveda takoj da v usta, v njih je pa zadnje časa največkrat kar cela pest. ..no zaenkrat toliko, se pa sigurno še oglasim. Dala sem tud nekaj fotkic v album, če katero zanima. lp Tamara
|
|
|
|