|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
7.2.2006 10:04:25   
Kety
Halooo, kolk postov pa gre na eno stran!

Pozabila sem voščit vsem slavljencem za pol leta. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lp Kety

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2476
7.2.2006 10:05:45   
Kety
Uf,...pa sem otvorila 100-to stran!Sem se mal pomatrala!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2477
7.2.2006 10:14:52   
nanka
Kety, moja soseda ima punčko staro 10m in ona se ni nikoli prevalila ali pasla kravice. Pri 6,5m je začela sedeti in to zelo dobro. Še zdaj sedi, premika se pa tako, da se z nogicami v sedečem položaju odriva in tako premika. Noče se ne plaziti in ne prevaliti. Soseda pa pravi, pa kaj je pač bolj lena in to reče tudi pediatrinji. Do zdaj ni še nikoli rekla, da bi bilo kaj narobe in tudi poslali je niso nikamor. Pa na nogice se tudi še ne postavlja. Je pa to njen drugi otrok in pravi, da sta si punčke poplnoma različne. Prva (5 let) se je kotaliila, pasla kravice in pri 9m se je že postavljala na nogice.

< Sporočilo je popravil nanka -- 7.2.2006 10:18:59 >

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2478
7.2.2006 10:27:42   
Jessy
Kety, sicer ima pa Timon še čas, da se prevali. Neja se tudi zlepa ni hotela, je pa ravno na dan, ko je dopolnila 6 mesecev odprla sezono kotaljenja. Sem pa res že obupavala, da bo naša kdaj to počela. Tudi jaz sem že za več otrok slišala, da so kakšno fazo kar izpustili.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2479
7.2.2006 10:51:32   
zoya24
Dobro jutro,

ma ste se razpisale user posted image user posted image user posted image user posted image . In odprle 100 stran, res smo dobre.

Kety kar se kravic tiče se ne sekiraj, nekateri jih nikoli ne, pa vseeno lepo napredujejo.

Kar se hranjenja tiče se mi zdi, da je tudi naš med požeruščki. Kot sem že rekla, sadja poje tudi do 250ml, poavadi mu pripravim okoli 200ml, pa še čaj čez pije, pa če bi mu pripravila več, bi še kar uste odpiral, zelenjava gre malo težje, ampak, sva šele začela, tako, da mislim, da ne bo problem. Kašice zvečer poje kolikor mu jo naredim, pa še čaja ful čez spije, pol se pa žez kakšno urico, ali celo manj še podojiva, pa spije celo joško. No naše hranjenje zaenkrat zgleda takole:

5.30-6.00 - dojenje
okoli 9.00 - dojenje
okoli 11.30 - zelenjavna kašica + dojenje (zaenkrat, ko uvajamo, potem jo bomo zamenjali s sadno, ki je naslednji obrok - cca 100-150 ml + dojenje)
13.30-14.00 - sadni obrok (cca 200ml) (to bomo potem menjali z zelenjavnim oborokom)
okoli 17.00 - dojenje (to bomo potem nadomestili s skutkami, jogurti.....)
okoli 19.00 - kašica (cca 170 ml)
okoli 20.00 - dojenje

Ko bomo dojenje ukinili bom prenehala dojit zjutraj ob 6.00 in okoli 8.00 - 9.00 dala mlečno kašico (odvisno kdaj se bo zbujal), zvečer pa malo kasneje kašico in po potrebi še malo več. Takšen je plan. Bomo videli kako bo šlo

Ste tok napisale, da sploh ne vem, kaj so bila še vprašanja. Bom še malo za nazaj pogledala in še na kaj odgovorila.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2480
7.2.2006 11:04:24   
zoya24
Aja sem pozabla pokomentirat še plenice Libero. Meni so tudi ful všeč, po starih Babylove, ene boljših. Mi pa niso še nikoli premočile, pa je bil čez dan tudi kdaj pa kdaj tudi že pet ur v plenički (sploh v času njegovih dolgih spalnih tur), pa je bila pokakana in polulana ohoho, pa ni nič mimo prišlo. Ponoči je še nismo sprobala, imam še na zalogi Huggieske, ampak sem skoraj sigurna, da bi zdržala. No torej nam zelo odgovarjajo.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2481
7.2.2006 11:49:37   
tina104
Sem že spet tu!

Kety, tudi pri nas ni nikakvega urnika hranjenja, da ne govorim, da zadnje čase ponoči hoče 3x jest in mu tudi dam zizo. Najprej ga skušam potolažit s tem, da ga primem za roko ali malo pobožam po glavi in dam plenico. Če vse to ne pomaga in joče, ga ponavadi dam na zizo, včasih še preizkusim to, da ga kar na postelji primem v roke, naslonim na ramo in malo zazibam. Veliko krat tudi tako zaspi. Včeraj npr. se je ponoči zbudil 5x, od tega je 3x jedel. Mogoče zvečer nimam toliko mleka, pa se ne naje dovoljuser posted image

Avtosedeže lahko pogledate tudi v pikapolonici. Trimaxa so imeli precej ceneje kot v Sončku. Mislim, da je naslov www.pikapolonica.si

Pa še kotaljenje - naš je imel en teden, ko se je nonstop sukal iz hrbta na trebuh - samo v desno, no zdaj tega skoraj ne počne, res redko, no. Večinoma dela trebušnjake in hoče sedet. Če ga dam na hrbet, se veliko hitreje kam premakne, kot če ga dam na trebuh. Nekaj časa na trebuhu gleda in ko npr. vidi kako igračo, hoče do nje, ker pa ne gre, pa se ful razjezi in začne jokat.

Tudi jaz ne bi šla z vozičkom na zeledenelo jezero.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2482
7.2.2006 13:33:39   
MajaPRO
Tia74, ful si asica, kako dober pps si naredila. Ti moram povedat, da se bom tudi sama tega lotila, ker je ful nora ideja. Včasih sem kar obvladala ta PowerPoint, zdaj sem pa žal že vse pozabila - no, bomo malo probavali in se morda kaj spomnili... če ne, pa tebe povprašali, ki tako dobro to obvladaš user posted image . Jaz bom naredila takšno predstavitev za Vida od rojstva do 6 mesecev (bom se morala prav potrudit pri selekciji slik - jih je toliko). Danes teden bo star pol leta in nameravam speči torto, povabiti stare starše in bomo gledali pps (če bo kaj ratalo, seveda user posted image ).

Vid je to noč spustil en nočni obrok (dojil se je le ob 4.30) in spremenil jedilnik; ob 8h sem mu dala mlečno žitno kašico, ob 11h sadno kašico, ob 13h sem ga podojila (zdaj spi), ob 16h mu bom dala zelenjavno kašico in pred spanjem podojila. Mislite, da je tak jedilnik dober? Če bi katera kaj spremenila, mi naj prosim sporoči. Se mi zdi, da kar pogosto je (na 3 ure). Kdaj pa naj uvedem skuto? Namesto katerega drugega obroka? user posted image

Lep dan še naprej!  

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2483
7.2.2006 13:39:13   
zoya24
Maja jaz osebno bi mu dala ob 13.00 oziroma ob 14.00 (da bi bilo nekje 3 ure) zelenjavno kašico, pa pol ob 16.00 ali 17.00 skutke, zvečer pa pol ko bo jedel še večerjo, ala mlečna kašica. Je pa jedilnik čist odvisen kako so mali navajeni spat - meni ponavadi spi ravno med sadnim in zelenjavnim obrokom, tko, da meni vrstni red hrane kot ga imam paše.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2484
7.2.2006 13:40:25   
Kety
Zoya, ti maš pa zelo dobr poštudiran urnik, se mi zdiš ful organizirana oseba...pri nas je živa zbrka. No, tvoj sistem mi je fuul všeč in se bom poskušala kaj zgledovat, ker imamo podobne ure hranjenja.

Mi imamo tudi libero pleničke in so zakon. Čez dan mi nikoli ne premočijo in mu ful dobr pašejo na ritko. Ponoči pa uporabljam Pampers sensitive, ker pridejo malo višje kot libero, ker je večji razpon v kg. Samo zjutraj ko ga dvignem iz postelje se mi zdi ful vlažen, ker je plenica tako polna in je na zunaj moker otip. Tako kot je rekla Jessy!

Sem prebrala na forumu, da plazenje sploh ni nujna faza razvoja in naš bo verjetno eden tistih, ki se bo direkt na noge postavljal, saj že od 3 meseca hoče bit v pokončni drži in posebej mu je všeč občutek da je na nogah. Pri 5,5 mesecih že stoji na nogah, če ga postavim nanje in v kakršni koli pozi je se na koncu postavi na noge in se odriva.

Neki se oglaša iz postelje,...šibam!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2485
7.2.2006 13:41:10   
violinski
Tudi midva se pofočkava na 100to stran.....

Teče debata o avtosedežih - kot sem videla, Tia nima sreče, če pravijo, da je Demi tudi za v lupinico od AMZS prevelika. Aljoša še prav lepo paše v našo lupinico, imamo sposojeno Maxi Cosi Cabrio. Lana sedi na sedežu Maxi Cosi Priori XP, ki smo ga pred dvema letoma kupili pri Sončku. Ko bo Aljoša dovolj močan, da gre v ta avtosedež, bomo njo preselili v en Romerjev Kid (pa še neki), ki je skupine II+III (od 15 kg dalje), se pravi, da postane tudi jahač. Tega smo tudi kupili pred kakega pol leta, ko je bil ravno v Baby Centru v akciji.

Aljoša se pridno navaja na spanje brez staršev - včeraj sem mu dala prvič za večerjo mlečno kašico, Milupino, ki se meša z vodo in je je pojedel nekje 130ml. Potem je zaspal, okrog 20:30, preden sem šla jaz spat sem ga pa še podojila, okrog 23h, kar v spanju. Tako je prespal do 6h zjutraj, ko se je spet podojil in zaspal do 8h. Če bi držali ta urnik, bi mi bilo zelo v redu, samo še tisto dojenje ponoči moramo ukinit - pa ne še, zaenkrat se mi zdi, da bi postal potem lačen okrog 3h, 4h, pa je vseeno lažje, če jé ob 6h.

Tako, zdej imamo dva dnevna obroka, ki nista dojenje, počasi bomo uvedli sadje med 10h-11h in zelenjavo premaknili na popoldan, potem pa h zelenjavi uvedli tudi meso. Ampak ne še. Še kak mesec bom počakala. Aja, pa skuto tudi. To pa komaj čakam, ker jo imam tudi sama tako rada, bova lahko skupaj jedla user posted image

Tia, zgleda, da tudi Aljoša posnema Demi (sej veš, da ji v vsem sledi), ker je očitno tudi začel kakat dvakrat dnevno.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2486
7.2.2006 13:50:18   
natasaxy
Pozdravljene. Mi imamo pa danes tak čuden dan, mene se očitno nekaj loteva, mali pa ima malo vneto oko, tako da ne bomo šli nič ven, se mi zdi da je potem taka tečka čez dan. Sploh noče nič kaj dosti spat in kar nekaj jokca.

Aja vprašanje. Zanima me če je katera že poskusila dati navadno mleko, ne adaptirano in kdaj ste to poskusile in katerega ste mu dale. Sicer imava midva Aptamil 2, samo bi počasi rada prešla na navadno mleko 3,5 mlečne maščobe. Kaj pravite. Mislim da ko dopolne pol leta naj ne bi bil več problem.

Glede kotaljenja pa se tudi našemu nič kaj ne da. Na trebuhu je rad in se igra, ko ima dosti pa začne jokat, včasih se sam obrne, obratno mu moramo pa še pomagat. Sedi tudi kar rad, moramo ga fino obložit in potem se prekucje sem in tja, ter lovi igrače.

Jaz plenic Libero še nisem kupovala, ne boste verjele, da do sedaj še nisem kupila nobenih plenic. user posted image Od rojstva so mi jih tolk nanosili, da jih mam še za kak teden - potem pa sploh ne vem kaj bi kupila. Do sedaj sva imela vse Pamperske, se mi zdijo kar v redu.

A že kaj razmišljate o valentinčkih! Boste svoje drage kaj presenitile ali se boste raje pustile presenetit? No jaz upam da me bo kam odpeljal...obisk kakšne slaščičarne...user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2487
7.2.2006 14:38:45   
Jessy
Violinski, hvala za geslo! Sem dobila danes na mail (včeraj sem prezgodej zaprla maile), ampak potem mi je ušlo iz glave, sem pa zdaj pogledala slikce!

Sobica mi je zelo všeč! Lepa barvna kombinacija, pa tudi same oblike so fajn!!! A ste to dali delat?

Midve se bova pa počasi zrihtali za na cepljenje...pa ful je mrzlo zunaj...sva brez avta in bova mogli kar z vozičkom it....še dobro, da sva v 10. minutah tam.

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2488
7.2.2006 15:29:14   
violinski
A, seveda, to sem pozabila povedat. Že včeraj sem hotela Petri napisat - tudi jaz sem čakala, da bom nagrajenka od DM user posted image user posted image , tisto sobico bojo pa naredili pri IZI mobili (komurkoli že, meni ne user posted image ). Za njih so me pa že opozorili, da znajo bit neskončno dragi. Jaz sem mislila, da si bom kljub temu šla delat predračun pri njih, pa sem bila na koncu s temi mojimi, ki so Mizarstvo Zupanc (malček free reklame nikoli ne škodi) takoooooo zadovoljna, da nisem šla nikamor več. Seveda, samo sestav je njihov, komoda, kot že prej povedano, je od Alplesa, posteljica je bila kupljena pred več kot osmimi leti nekje na Viču, stol za dojenje je pa iz Lesnine. Je tudi star vsaj 10 let, si ga je kupila moja pokojna stara mama, Ko sem ga podedovala, sem ga najprej razstavila, zbrusila (je bil temno rjave, skoraj črne barve) in prebarvala z lakom barve macesen. Prevleko je sešila moja mama in ker ji je ostalo nekaj manjših kosov tega blaga, je sešila še okrasne zavese, ki jih je videti na sliki. Tako je soba bolj živahna, ni nič moderno sterilno lepa user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2489
7.2.2006 15:53:38   
Tiamo
Hojla, midve sva se potepali in Demi je pridno spala 3 urice, zdaj se veselo igra pod mostom. Na plavanju je bilo skuper, Demi je imela še pevske vaje zdraven plavanja, skoz je pela AAAAAAAAAAA tok ji je danes pasalo kopanje. Z Aljošo bosta intelektualca, ker od vseh igrač, sta ona dva knjige izbrala. Hehe, violinski, sem ti rekla, da kaka... Plenice jaz uporabljam od Mullerja za 1600SIT. Pa so mi iste kot pamperske. Sem že napisala, da se od prijateljice fantek tudi ni nikoli kotal, samo pri 6,5 mesecih je začel sedeti in se potem sam splazil. Kot pravijo, da je kobacanje nujna razvojna faza, jaz in moj brat se nikoli nisva kobacala...pa menim, da nimava nobenih motenj razvoja, hehe.  Še tole moram povedati, o tem handlingu in ostalih zadevah, prijateljica, ki je rodila 25.1, mora zdaj otroka dajati spat na bok in ga pokriti s kovtrom, tako da mu da kovter med nogice. Ne sme ga zalagati!!! Glede previjanja, pravilni handling: nogic ne smeš prijeti za stopalca in dvigniti...novost v januarju, otroka se mora prijeti za nogive, vendar samo z eno roko in tako da imaš svoje prste med stopali (tako nekako)... mislim, me smo rodile pred pol leta, pa nismo smele tako delati, mene so celo čist ob živce spravili v razvojni k so me videli, kako Demi previjam.... Midva se za Valentinovo nikoli ne obdarujeva, mogoče greva na pijačko ali na pizzo.    

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2490
7.2.2006 16:20:48   
zoya24
Tia hvala za poslano, je pa Demi res prava pozerka, pa tok je luštna ko je in se pači, pa vse okoli ustk. Bom mogla še našega večkrat slikat v teh položajih.

Kety hvala, baje sem organiziran tip človeka, je res, da mam rada več ali manj vse poštimano, pa še zaposlena sem kot organizatorka (pa imam očitno še v privat življenju mal poklicne deformacije user posted image ).

Jessy poročaj kako je šlo na pregledu in ceplenju, mislim, da so pri 6 mesecih spet testiranja, pa me zanima, kaj kej gledajo.

Aja glede Valentinovga. Midva sva ponavadi šla na kakšno večerjo, pa za vikend v kakšne toplice, oboje letosto letos odpade, prvo zaradi tega, ker nimam nobenega pametnega varstva kje v bližini, drugo pa ne odpade glih, bomo pa samo malo prestavili, ma moj neko gužvo v službi. Upam, pa na kakšno rožico.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2491
7.2.2006 16:36:44   
petri85
Živ!

No, midva sva bila danes spet kar lep čas zunaj!

Vidim, kako ste pridne....že kar 100. stran...uau!

Sem prebrala, da se pogovarjate o avtosedežih -no midva sba skor doktorirala ob nakupu. Bom pripela eno stran od AMZS (rezultati testov iz l. 2003), če pa katero kaj več zanima pa lahko na mejl pošljem še nekaj datotek z nemškimi - novejšimi rezultati. V glavnem - ne vem koliko vam pomeni sama varnost - nama ogromno. V teh testih je concord trimax zelo slabo ocenjenuser posted image ? Odločitev je pa vaša!
Sem pa tudi zaledila, ko so se punce pogovarjale o Maxicosi priori xp na forumu otroška oprema, da naj bi bilo sedalo pregloboko in malo premalo naklona - moj namen, da sem to napisala ni bil, da popljuvam vse avtosedeže o katerih ste govorile, želim vas samo opozoriti, kaj sva midva ugotovila - morda vam bo lažje izbrati?!

No, za valentinovo greva pa midva, kot sem že povedala na koncert Predina (malo prej - v soboto).

Pa ne mi zamerit....user posted image  

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2492
7.2.2006 16:41:26   
petri85
no sleroza dela ta svoje...evo še stran!

http://www.motorevija.si/l2.asp?L1_ID=33

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2493
7.2.2006 19:57:50   
Jessy
No, pa sva opravili! Dobili sva še tretjo piko in zdaj imava do 1 leta kar zadosti cepljenj. Pri 9. mesecih, ko je nova posvetovalnica, bodo vzeli še kri, drugače pa je pikanja zaenkrat zadosti.
Kako je potekalo? Sestra me je vprašala, kako je s prehrano in sem povedala, da imava "že" 2 gosta obroka in da uvajam 3 tedne (sem se malce zlagala user posted image ). Potem sem ji mogla našteti, kaj vse že jeva. No, tu nisem lagala in sem naštela vso hrano. Se mi je zdelo pa čudno, da ni nič rekla, da imava veliko hrane preiskušene glede na dobo 3. tednov....user posted image  Sestra ji je tudi nastavila vrečkico, da smo nesli urin v laboratorij in je bilo vse vredu z njim.
Potem sva se zmerili in stehtali. Zdaj smo veliki 67 cmin smo težki 7780 g, obseg glavice pa 43 cm. Sva bili pohvaljeni. Uresničila so se tudi moja predvidevanja o kg, ker se mi je zdelo, da se v zadnjem mesecu ni redila, ampak je rastla. Ko sva imeli cepljenje pred dobrim mesecm nazaj, je bila težka 7600 g.
Pri zdravnici pa je sledil pogovor. Vprašala me je, če se kaj prevrača na trebušček in nazaj, pa če se že kaj postavlja na vse štiri, pa če nogice daja v usta, pa kolena (to dvoje pri nas ne dela, zato me je takoj vprašala, kje jo imamo čez dan in ko sem povedala, da je na tleh, se je zasmejala in rekla, da potem bo pa tudi še ta čas prišel, ko bo to delala). Potem ji je poslušala srčka in pljuča, pogledala grlo in ušeca, postavila jo je v sedeč položaj, pa malo na nogice, vprašala je tudi, če se kaj pogovarja, smeji, vriska... Mislim, da nisem nič pozabila. Potem jo je še cepila in sva šli.

Sva se pa v času, ko smo čakali zdravnico, pogovarjale s sestro glede prehrane, kar mi še ni bilo ravno najbolj jasno. Mi je rekla, da naj bi se jogurte, skutice,...dajalo po 9. mesecu (patronažna je rekla po 8. mesecu), nakar pove, da se je tudi to mišljenje že spremenilo in da so se ravno pred 14. dnevi pogovarjale z pediatrinjo, ker so dobili podatek, da naj bi se od 7. do 12. meseca jedlo mešano, tako da so skupaj ugotovile, da MEŠANO pomeni tudi skutke, pa jogurte....tako, da zdaj res človek ne ve več, kaj bi in kaj ne bi. Se bom pa jaz tudi držala tega, da od 7. meseca naprej. Odsvetovala mi je VSE tropske sadeže zaradi vitamina C, ker baje imajo takoj rdeče ritke po tem vitaminu, tako da ga odsvetujejo do 1. leta. Za glutenske izdelke mi je tudi rekla, da naj nič ne hitim, da v Ameriki ga šele po 1 letu uvajajo. Mi je pa rekla, da naj najprej dam skorjo kruha za glodat, potem pa kak piškotek. Tako nekako. Glede količine hrane, ki naj bi jo otrok pojedel, pa mi ni vedela nič povedati, ker je to zelo različno. Je rekla, da otrok sam pokaže, kdaj ima zadosti in da takrat ne smemo siliti. Najboljši pokazatelj pa je čas, ko zdrži brez hrane. Če je otrok hitro lačen, potem poje premalo, drugače pa zadosti. No, to sem vedela tudi sama, ampak vprašat sem pa mogla. user posted image  Tako, no...če pride kateri kak podatek prav!

Petri, hvala za link o avtotestih. Jaz za Concorda Trimax nisem nikjer zasledila avtotesta, kar sem tudi omenila, zdaj sem pa videla, da ni ravno vredu. Sem pa pogledala Kiddy Life Plus sedež, ki je po tvojih podatkih dobil zares dobre ocene, tako da se zdaj malce ogrevam za to varianto. Imam sestrično v Nemčiji (sicer nimava nobenih stikov, ampak jo bom že našla preko tete), pa se bom poskušala na njo obrniti. Niti se mi ne zdi drag - 135 Eurov. Res zanimiva in ugodna ponudba!

Za Valentinovo sva midva običajno šla na Vrhniko na ribjo ploščo (iščeva različne razloge za obisk restavracije), ampak mislim, da letos ne bomo tega izvedli, tako da pričakujem kakšno lepo rdečo vrtnico od moža, jaz pa bom tudi njemu eno malenkost, najbrž kaj sladkega v obliki srčka, saj ima rad sladko. Čist tako, simbolično!

Tia, jaz sem tudi mogla dajat Nejo spat na bok. Tisto, da se da kovtrček med noge (da nogica ne stoji v luft) sem tudi nekje zasledila, vendar jaz tega nisem prakticirala. Tisto, kako se jih prime za nogice, pa meni ni nihče nič pokazal, niti težil s prijemi, tako da sem delala včasih tako, da sem jo prijela za stopalca, največkrat pa tako, da sem s svojo levo roko prijela Nejini levo nogico tik nad kolenom, desna nogica pa je naslonjena na mojo podlaht. To prakticiram tudi zdaj, za stopalca pa moj mož rad prime, da je dlje od kakeca...user posted image  Itak pa bodo skoz kaj novega pogruntali!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2494
7.2.2006 20:46:19   
nelči
Pozdrav

Violinski hvala za geslo. Sem vas prvič gledala in ste res lepa družinica!!!!!! Sobico ste lepo uredili, predvsem živahne barve naredijo svoje in prostor je super izkoriščen.

Neja user posted image  za lepo napredovanje. Jessy seveda ful prav pridejo takšni podatki!!!!  Naslednji teden imava midva posvetovalnico, pa bom videla kaj bo sestra meni povedala (sigurno kaj drugače, kot je tebi user posted image ) No, glede tropskih sadežev, ravno imam za jutri pripravljen mangouser posted image  a banana ni tropski sadež????? Kaj pa glede kravjega mleka sta se kaj pogovarjale? Kako sta pa urin dale?

No, potem pa res ne vem kako jaz Janu naštimam te Libero plenice, glede na to, da jih vse hvalite, ker danes mu je čez dan ponovno skozi prišlo pa ga previjam (če ne kaka) na cca3-4 ure. user posted image

Glede avtosedeža, sva ga midva dobila na izposojo in tudi lupinico. Nimam pa sploh pojma katere znamke je avtosedež - takrat se še nisem ubadala s tem - zdaj pa ga imava shranjenega tako, da komaj zraven prideš. Bom morala počasi prečekirat - upam, da je dober, če ne, pa bova pač kupila novega.

Natasa jaz še nisem poskusila dati kravjega mleka, se pa še odločam, kdaj ga bom pričela. Najprej sem razmišljala, da nekje po 8. mesecu, sem pa pred kratkim na RR brala, da kravje mleko vsebuje precej premalo vitaminov za potrebe otroka pred 1. letom, poleg tega pa bi naj ledvičke precej trpele. Tako, da ne vem ...........

Še to, ne vem kaj je Janu zadnje tri dni. Mali skoraj nič ne spi podnevi. Danes recimo se je zjutraj zbudil ob 8h, potem je spal od 13-14.15 in potem do večera NIČ. Sicer ga je ob 20h vrglo kot knedla user posted image  ampak vseeno. Sicer je dobre volje, ko postane malo siten si mislim, da bo spal - ga dam v posteljico - tam pa nikak, da zaspi in dolgo joče. Ko že obupam in ga vzamem ven pa je mali kot nov - kot bi spal 2 uri skupaj?!? Ne vem kaj je to, očitno več ne potrebuje toliko spanca, a se to kateri dogaja????  

LP

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2495
7.2.2006 20:53:38   
nelči
Aja še to, za valentinovo se z mojim le obdarujema - nekaj malega kakšna bonbonierica ali kakšna rožica .... nič posebnega. Letos bo (upam-če nebo pozabil) enako!!!

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2496
7.2.2006 21:02:23   
Jessy
Nelči, za kravje mleko se nisva pogovarjali, ker ga itak nimam še namena dodajat, če pa že, pa samo v kakšnem pirejčku, pa še to ne, dokler imam svojega. Sicer pa vem, da bi mi rekla, da do 1. leta nič mleka.
Tropsko sadje je bilo mišljeno tisto, z veliko C vitamina, kot so limone, pomaranče (čeprav to zame ni tropsko sadje), kivi....v glavnem tisto, ki vsebuje veliko C vitamina.

Tisto vrečkico je pa naštimala tako, da jo je najprej dobro umila po luliki, jo dobro osušila, potem pa ji je tisto vrečkico prilepila gor. So prav narejene za te zadeve. Res zanimivo za videt. In pol se je polulala notri in to kar kmalu. Seveda se je potem še 2x pri zdravnici, ker sva je toliko časa čakali! user posted image

Glede spanja je bilo pri nas zadnjih nekaj dni podobno, kot praviš ti. Spala mi je 2x v dnevu po pol ure, drgač pa je sitnarila večkrat in sem jo dala spat, pa je bilo to nekaj najhujšega na svetu, vse dokler si nisem premislila in je vzela iz posteljice. V tistem trenutku so bile baterije spet na FULL! Ne vem, kaj se to dogaja, ampak zgleda, da bodo zdaj le še po 2x hodili spati - vsaj naša - čeprav je danes spet spala 3x. user posted image

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2497
7.2.2006 21:24:45   
Teya
ma ku ste pridne! user posted image  jaz vam ne uspem sledit user posted image  

mi mamo pa cele borbe zvečer...sva se z dragijem odločila, da je dovolj tega, da ga nosiva gor in dol in ga zibava z eno roko, v drugi drživa flaško in zraveb še PŠŠŠŠŠŠŠŠjava, da mali blagoslovi zaspat user posted image  in to proceduro ponavljava vsak 3x vsak večer preden dokončno zaspi user posted image  tko, da zdej smo šli v boj, da bi zaspal v postelji...prvo je bilo rečeno v svoji, pa smo naredili kompromis in pristali v najini user posted image  no, včerej smo se borili do 1h!!!!!!!!user posted image   kako vam zaspijo zvečer? kakšno je vaša procedura?

vam moram prav povedat, da sm KONČNO dobila plenice, ki se mi zdijo 1A, sem namreč full zahtevna user posted image , niso lih prijazne denarnici, so pa toliko bolj ritki....na žalost pa se jih pri nas ne dobi....so italjanske pamperske...premium, so full podobne našim sensitiv, potem imajo pa še playtime, ki so full dobre, ker ga čist nič ne ovirajo okrog stegenc user posted image , imajo trakove samo od zadaj (fuuuuuuuul elastične) tko, da sm prou happy! no, ne bomo si jih sicer privoščili za vsako rundo previjanja, ma men je cool že to, da vem, da obstajajo plenice, ki lahko zadovolijo moje HUDE zahteve user posted image

a kar se tiče dopusta ste že kaj razmišljale o destinacijah? nam namreč fuuuuuuul diši korčula! mislite, da je predaleč? če bi bila takrat še vedno v igri lupinca me sploh nebi skrbelo, saj mali spi tam notri kot ubit....kako se pa spi v sedežih, ki sledijo, mi pa ni najbolj jasno....user posted image

mi smo danes jedli brokoli....in šel mu je bolj v tek, kot vsako sadje, ki ga je do sedaj poskusil user posted image  sem bila prav presenečena!

aja, še to, a ima katera stoličko BUMBO?
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=160188

mirno noč želim vsem!

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2498
7.2.2006 21:36:49   
Jessy
Teya, pri nas je procedura spanja več ali manj vsak večer ista. Ob 19h pojeva mlečno kašico, potem se pa z njo tja do 20h igram razne "biba leze" in podobne hecarije, pa malo aviončke vozimo, pa konjička jahamo, delamo samo tako z njo, da se nasmeji in nabrca. Malo pred 20. uro se greva dat v pižamo, nato pa greva na kavč. Jaz si jo dam v naročje tako, da se gledava, potem se pa malce bolj umirjeno igrava. Največkrat je to kakšno nežno božanje in žgečkanje, pa papcanje rokic, pa lubčkanje....in potem jo podojim. Ko je sita do vrha, ji dam dudo, ati ji da lupčka in jo odnesem v posteljico. Tam ima medvedka za spanje in se takoj stisne k njemu. Obrnem jo na bok, pokrijem, dam lupčka, zaprem luč in grem ven. Največkrat tako tudi zaspi, včasih pa tudi joka. Kadar joka, jo pustim, da joka par minutk, potem pa ji grem dat dudo. Nič je ne ogovarjam, samo dudo dam in grem ven. Če po 15. minutah takega pristopa še ne spi, jo vzamem v naročje in stisnem k sebi. Običajno to takoj pomaga. Tako jo pocartam kakšno minutko ali dve, toliko da neha "hlipat" od joka, potem pa jo dam spat in mi zagotovo zaspi. Če bi se pa slučajno zgodilo, da bi potem še jokala, bi stvar ponovila.
Midva je nikoli nisva ujčkala. Sem jo vzela tudi v naročje, ampak zelo zelo poredko. Raje sem se usedla zraven zibelke (zdaj to ni možno) in 20 minut sedela na postelji in ji dajala dudo v usta, ko je kričala na vse grlo, kot pa da bi jo nosila.
Ne vem, kako ti drugače pomagat. Držim pesti, da boste kmalu vzpostavili neko rutino spanja brez večjega joka!

Stolčka pa mi nimamo!

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2499
7.2.2006 22:14:27   
zoya24
Neja user posted image user posted image user posted image za napredovanje. Midva imava tudi drug teden posvetovalnico, pa da vidimo, kaj bodo rekli glede dodajanja. Sem pa enakega mnenja kot Nelči, sigurna kaj drugač.

Teya glede večernega spanja imamo pa mi veliko srečo ali smo pa pravčas začeli. Že od kar sva prišla iz porodnišnice (no tudi tam), sem ga po dojenju vedno dala spat v posteljico in vedno ob isti uri, torej okoli osmih. Preden smo se začeli kopati (pri 3 tednih), se je večkrat zgodilo, da sem tudi po pol ure, ali še malo dalj sedela zraven posteljice in mu dajala dudo. Nikoli ga pa nisem uspavala na rokah, niti ga nosila okrog. Ko smo se začeli kopati pa vedno sam zaspi, včasih še kakšno reče, zelo redko pojokca (takrat mu grem dat dudo) in zaspi. SE mi je že naredilo, da sem šla po 45 minutah ga kao pookrit in ko sem prišla v sobo me je gledal in se smejal, prej pa niti glasu ni spustil (vsaj ne da bi ga slišali). Drugače pa mu jaz dam za jest kašico okoli sedmih, potem sledi še vsak drug dan kopanje, drugače igranje, nato v pižamico in okoli osmih dojenje, po dojenju pa spanje.

Spimo pa mi še dvakrat čez dan in sicer eno dolgo rundo od 2,5-3 ure in eno kratko od 30-45 minut, pa še na sprehodu zna mal zadremat.

...za danes je dovolj, lahko noč vsem.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......