violinski -> RE: Avgustovke, kje ste (12.10.2005 13:43:46)
|
Dober dan. Pa še res je. Včeraj sem pol ure pisala o tem, kako sem ga pobiksala, pa mi je vse skupi ven vrglo, pol se mi pa ni dalo še enkrat. Čisto na kratko - Aljoša je zadnji mesec kakal samo enkrat na dva ali tri dni. Prejšnji teden pa (verjetno od vse te bolnice in zdravil ipd.) pa ni kakal od srede do včeraj. Pediatrinja je rekla, pa dejmo glicerinsko in še preden smo jo kupili, se je fant pokakal do ušes (zdaj mu bom vedno zagrozila s svečko [sm=smiley36.gif]). In seveda, popoldne, ko se nama je mudilo it po tatija in Lano se je še enkrat pokakal [sm=bravo.gif]. No, pri popoldanskem dojenju se je po novem nekaj strašno crkljal in vlekel kar 13 minut. Ponavadi se najé v 6-7 minutah, zadnje dva tedna se mu pa več kot 3 minute ni dalo vleči, kar je imelo za posledico, da je bil po dveh urah in pol že spet lačen. Zato me je 'prijetna' sprememba presenetila in tudi precej razveselila. Ampak!!! Po hranjenju je zaspal, ob sedmih so ga malo dajali krči in se je ene četrt ure pustil nosit, ob osmih pa sva ga s sestro poskušali spraviti v štorkljo. Sestra to reč strašno dobro obvlada, ker je svojega tamlajšega veliko tako prenosila po hiši, jaz sem pa 100/h nerodna. In ker sva ga fino pretumbali in mu je postalo še vroče, je začel najprej nergati, pol pa kričat (naj ga že enkrat pustimo pri miru [sm=smiley36.gif]). Zato sem ga spet obrnila na roko na trebušček in rezultat je bil kmalu na dlani. Oz. na tleh. "Pljusk!" sem slišala in začutila mokre noge. Pobruhal me je. Kaj smo ga pa tolko tumbali. In kaj je jedel toliko časa. Zdaj mu ne dovolim več, ampak če se hoče crkljati na dojki, se raje začnem smejati z njim. Ker drugače je ful dobrovoljček, ves čas se smeji in klepeta. Zvečer smo ga skopali - smo ga spet kar dolgo namakali, ker voda strašno blagodejno vpliva na oba moja otroka, predvsem pri krčih, pol sem ga nahranila in je po tem v par sekundah med kupčkanjem zaspal od 21:30. In je spal do 3:45, pojedel in spet spal do 7:20. To bi bilo fino, če bi se tega držal. Mleka imam kljub vsemu stresu, paniki in joku še vedno dovolj, mislim, da ga je bilo v času v bolnici manj, ampak se nisva pustila in sva se kar naprej dojila. Pediatrinja je bila strašno presenečena, ampak vam povem, zakaj mame v bolnicah zgubijo mleko - sigurno ne od stresa, ampak od lakote [sm=smiley19.gif]. Zdaj ima [sm=duda.gif] ene 6 kil, uporabljamo pa plenice Pampers New Baby (nemške iz Mullerja) št. 3 - ker dobro in ful vpijajo, tudi drekec. Kmalu bomo prešli na Active Fit št. 3. Nanka, hvala, bom vesela, če boš res povprašala še kaj več o posledicah te bolezni, ponavadi res obolevajo otroci med 6 meseci in 5 let starosti, Aljoša je moral bit pač nekaj posebnega - zvezda večera (levček po horoskopu, ne moreš pomagat) in je zbolel še preden je imel dva meseca. Takega primera menda niti na infekcijski ne pomnijo, najmlajši bolnik je bil 3 mesece star. Jaz sem se o njej samo teoretično poučila, primerov iz resničnega življenja ne poznam (pravijo da jih je največ 10 na leto, ki zbolijo za to boleznijo). Posledice so pa predvsem morebitne anevrzivme, vnetja venčnih žil in predvsem se bojijo vnetja aorte pri srcu. Pravijo pa še, da načeloma otrok s Kawasakijem ne bo mogel postati vrhunski športnik. Glede na to, kakšen 'športnik' je njegova mamica, bi rekla, da bi Aljoša v vsakem primeru moral izkoristit kateri drugi adut v rokavu [sm=smiley36.gif], ti pa praviš, da fantek, ki ga poznaš trenira nogomet. No, potem le ni tak velik problem. Upam da pa z rekreacijo ne bo težav, ker bi jaz rada predvsem da otroka lahko kolesarita, plavata, rolata, igrata odbojko.... netekmovalno, seveda. Crkljajte otroke, kolikor se da!
|
|
|
|