|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: splav
15.2.2012 18:55:02   
Anonimen
jst se strinjam s predhodnicam!
Glede na vso kontracepcijo, ki jo sedaj ponujajo, pa da zanosiš, NO KOMENT! Pa če že, nosi posledice.
Jaz sem prevzela odgovornost in ko sem zanosila kljub jemanju KT otroka obdržala, nisem pomislila na splav, pa sem bila študentka, partner z slabo plačano službo, nobene hiše ali stanovanja v lasti, ne midva, ne starši, nihče, pa sva vseeno se odločla obdržat. KT nisem jemala redno, včasih pozabla tudi po 3 dni vzet in vedla kaj tvegam s tem in sprejela posledice!
In ja, na žalost poznam primere, ko je ženskam kontracepija splav. Žalostno zelo!
S tem ko gre ona na splav fizično ne oškoduje tistih, ki se trudijo in jim ne rata, samo pa je psihično težko take stvari brat, če se trudiš par let pa ni nič.

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
15.2.2012 19:00:13   
mladika

IZVIRNO SPOROČILO: MissTerious

Z veliko mero spoštovanja in razumevanja do vseh, od avtorice teme do RR-jevk...tako zanositev, kot splav ali porod so vse blazno osebna in čustvena obdobja oziroma faze...pa ne samo za žensko ampak tudi za njenega partnerja. Ne vidim razloga, da bi jo obsojala za njene odločitve in dejanja. Ste morda ve, ki ne morete zanositi mogoče kakorkoli oškodovane, ker je šla avtorica teme na splav? NISTE. Sama ve, kako boleč je sam miselni proces, ki ga je dala enkrat že skozi....od odločitve do samega abortusa in okrevanja po samem splavu...pa s tem ne mislim le na fizično, temveč predvsem na psihično plat zadeve...

Spoštujem tako mamice kot tiste, ki so kdajkoli naredile splav....ker spadam v obe skupini. Po dveh otrokih enostavno ne bi šlo, ker dejansko živimo samo z eno-mojo plačo. Pa ne bi rekla živimo ampak životarimo...in sva se odločila z mojim za splav. Bilo je čustveno, boleče, fizično sem še nekak ok, me je pa celotna zadeva zelo prizadela in spremenila...Oba sva odločena, da se to ne bo nikoli več zgodilo...če bomo kdaj imeli pogoje za še enega člana, ga bomo imeli in ga srčno ljubili. Če bi se slučajno kdaj zgodilo (pa se ne more), da bi nenačrtovano zanosila, pa definitivno ne bi šla na splav...moja izkušnja in mnenje...

Nikakor pa se ne postavljam v vlogo svetnice in ne obsojam žensk, ki se odločijo ali odločajo za abortus...Konec koncev, kdo ste ve, da ji sodite? Z odločitvijo bo živela do zadnjega diha...mislim, da sem s tem vse povedala.

Sem tudi ena izmed tistih, ki so proti splavu, kot ženska in kot medicinska sestra...in res nekaterim je ŽAL to oblika kontracepcije kolko takih sem videla in sem jih vedno gledala z bolečino v srcu,še z večjo pomojem kot so jo imele same.
Jst te ne bom obsojala,ker nisem nič in nihče da te,že sama se boš obsodila s tem ko boš morala živeti s svojo odločitvijo...Pa srečno...

Mi še zmeram upamo!!!:)

(odgovor članu MissTerious)
Neposredna povezava do sporočila: 27
15.2.2012 19:09:17   
curly
Ne vem, če se zavedaš, kakšne težave imamo tukaj nekatere punce, ti pišeš o splavu, nekatere pa ne moremo zanositi že 2, 3, 4, 5 ali celo več let. user posted image

(odgovor članu mladika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
15.2.2012 19:09:28   
valči
Uf,zelo težka stvar,res.Sama uporabljava trenutno kondom in imava tri otroke.Pa sva vedno mnenja,da če se slučajno kaj zalomi,da poči,bi pač imela še četrtega.Madonca,saj ni user posted image klar stran za metat,no,nič krivo dete.Če ti je namenjen,pa če imač plac za še eno postelji in eno žlico,pa ljubezni v sebi,bo vsekakor šlo.

Pa sama res ne bi imela več otrok,je tamala stara 4 leta,a če bi se zgodilo,vsekakor obdržim.Saj če maš enega rada,sigurno boš še tega imela,mamina ljubezen se množi in ne deli.

Pa še nekaj ziher drži,kar sem večkrat slišala:

Lažje je otroka nositi v naročju,kot na vesti!

Tebi pa vso srečo,pa pojdi k mami,upam da te prepriča za živegauser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu mladika)
Neposredna povezava do sporočila: 29
15.2.2012 19:35:33   
pelin
Mogoče je tole le kakšna provokacija za foro, ker take zadeve naredijo ponavadi na forumu cel booom, ko se vlečemo z ene na drugo stran in se iskri do nebauser posted image ..pa vendar za primer če le ni...v večih podobnih temah sem se že izjasnila , da sem načeloma proti splavu, če je bodoča mamica zdrava....pa vendar....po svoje pa te razumem...nekako se mi zdi, da se ti je resnično obakrat vse skupaj naredilo zelo na hitro, čeprav je po svoje seveda tudi neodgovorno...Razumem te tudi zato, ker sva se midva znašla skupaj dva , ki sva zelo plodna in sem obakrat zanosila v prvo, ko sva se odločila, da opustiva zaščito... le enkrat pa je bilo dovolj za nosečnost pri prvem in drugem...tega, da gre pri nama v bistvu tako hitro, seveda prej sploh nisva vedela in naju je ob prvi  ekspresni zanositvi spreletel  nekako kar strah za nazaj, ko bi lahko, če bi bila bolj lahkomiselna veselo zibala že pri osemnajstih...skratka...pri enih gre vse to res zelo hitro, pri drugih pa žal zelo počasi...Kakor že...avtorica teme ni kriva za to, da nekatere pač tako težko zanosijo in donosijo...verjamem, da ji je hudo za  tiste...tako kot meni...vendar mora pri odločitvi gledati na svojo situacijo...V katero smer se bo nagnil kazalec je seveda njena (njuna) odločitev...Da bi bila le prava za njo in njeno družino...to je najbolj pomembno....

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 30
15.2.2012 20:15:29   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: team

MissTerious 100% imaš prav s tem bom morala živet vsak dan in ni lahko verjemite psihično to pušča velike posledice.Tudi jaz prav tako kot ti dobesedno životvarim partner dela eno službo jaz pa dve mesečno oddelam 280 ur kdaj kakih deset več kdaj kakih deset manj nisem človeku podobna več ampak se trudim da mojem sinu ne manka ničesar čeprav vem da mu manka mama...čeprav je moj odgovor morda nesmiselen te lepo pozdravljam

No tu sem se pa jaz zamislilauser posted image
Če vse skupaj ni provokacija in če si resnično v takem položaju ti osebno svetujem SPLAV,čeprav sem sama odločno proti in tudi predobro vem,kako je,ko vsak mesec z grozo zagledaš tisti rdeči flek,ki ga tam naj ne bi bilo,ampak pri 280 urah službe na mesec niti tvoj prvi otrok nima mame...zakaj bi potem na svet spravila še enega,ki je tudi ne bi imeluser posted image

(odgovor članu team)
Neposredna povezava do sporočila: 31
15.2.2012 20:27:27   
team
Ne provokacija nikakor ni verjemte...ja tako delam že dolgo in dobesedno sem preko telefona zvedla da je moj otrok shodil, dobil zobek,reku babi za svojo prvo besedo ma grozno je....

Zdej pa bi se rada res iskreno opravičla vsem ženskam na RR katere vas je moja objava kakorkoli užalila ter prizadela to ni bil moj namen zatorej še enkrat se iskreno opravičujem vsaki posebej kateri sem privabla solze na oči ali pa jezo na plan....žal mi je user posted image

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 32
15.2.2012 20:38:23   
sami0804

Zdej pa bi se rada res iskreno opravičla vsem ženskam na RR katere vas je moja objava kakorkoli užalila ter prizadela to ni bil moj namen zatorej še enkrat se iskreno opravičujem vsaki posebej kateri sem privabla solze na oči ali pa jezo na plan....žal mi je user posted image

Ne,ne...nikakor se nisi dolžna nikomur opravičevat...po domače povedano-zajeb...si sama in sama boš morala nositi posledice svojih dejanj,vendar je tudi to del življenja-življenje ni samo lepo in dobro,obstajajo tudi manj lepe stvari...če ti pisanje tukaj malo olajša tvojo stisko,je prav,da stvari daš iz sebe...od vsake ,ki bere pa je pravica ali se čutijo užaljene ali ne...

(odgovor članu team)
Neposredna povezava do sporočila: 33
16.2.2012 12:38:58   
sreča1
To boš nekega dne hudo obžalovala,žaluser posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 34
16.2.2012 13:10:41   
tix
Pomisli na to, da se je mogoče z namenom že v drugo zgodilo? Ne bom zdej javno zahtevala odgovora, ampak zakaj pa moraš delati 2 službi? A se res ne bi izšlo z eno?

(odgovor članu sreča1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
16.2.2012 13:42:20   
Ajra RR

Pozdravljeni

Verjamem da me bo zdej marsikatera napadla toda nekje moram povedat.Torej v letu 2011 sem zanosila in načrtno splavila zdej ko sem ta mesec šla po kontracepcijo sem ugotovila da sem ponovno noseča tudi tokrat ga ne morem obdržati ker enostavno ni pogojev za to ampak me prevzemata velika žalost in sram zaradi tega da nikakor ne pokličem v ginekološko ambulanto in se naročim tako hudo mi je ker sem tako neumna da sem si to dovolila dvakrat!!!Je mogoče katera imela dva splava seveda načrtna?Doma imam sina štiri leta starega in ko ga gledam mi je hudo da kako ima neumno mati neodgovorno do takih stvari! psihično sem res gotova ampak res gotova razmišljam da bi mojo mami poklicala in ji vse povedala ampak bojim se njenioh pogledov in besed ki bi me upravičeno doletele.Sram me je nje in ginekologa!user posted image user posted image user posted image

team, obrni se na svetovalko Martino Judež, ti bo dala kak nasvet: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/martina-judez_19

Vprašaj tudi tukaj, ti bo pomagala tale strokovnjakinja: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/laura-tratnik_15

Želim ti vse dobro!

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu team)
Neposredna povezava do sporočila: 36
16.2.2012 15:01:50   
team
tix ja žal je tako da moram delat dve službi zaradi vse situacije ki je prisotna je pa nebi tle rada javno izpostavljala ker tisti ki je doma iz moje okolice bi zgodbo prepoznal žal je bilo tako hudo da so bile vključene vse ustanove tega sveta da sem se nekako delno rešla more ki je tacala za mano.Veliko ljudi mi reče da sem nora in da moja mladost gre v zrak ampak žal drugače ne gre če mi nebi blo potrebe nebi tok delala ker verjemi mi ni lahko sploh...

sreča1 Vem, verjemi da vem že občutim to

Ajra RR Najlepša hvala se bom tudi v svojem kraju pozanimala kam lahko grem na kako posvetovanje ker sem ga kr krepko potrebna

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 37
16.2.2012 16:29:03   
ronja
Daj no, nehaj se obsojat! Se zgodi; če pač nimaš kontracepcije, se lahko tudi večkrat. Očitno sta zelo plodna, kar je v splošnem fajn, samo kadar nočeš otrok, ni praktično. Misliš, da si edina? Nisi, veliko punc naredi 2 splava ali pa spijo po splavu še vedno nezaščitene. poleg tega nisi samo ti odgovorna za kontracepcijo! ne vem, če lahko takoj po splavu sploh ješ tabletke, vsekakor pa bi se lahko tudi partner zaščitil tistih 3x. Malo sta imela pa smolo, ker veliko jih spi skup tako, pa vseeno ne zanosijo takoj. Nisi zdaj grozna mama, zato, ker si 4x nezaščitena spala z očetom svojega prvorojenca, no!
Zjoči se, zakaj  odločena si tako ali tako, tu ni problema/dileme, tabletke zdaj imaš, do takrat, ko jih boš smela uporabljat, pa kupita kondome in to je to. Nisi pa zdaj slab človek zato, ker boš šla 2x na splav in to ne vpliva čisto nič na vse tiste, ki si otroka želijo, pa ne morejo zanosit. Tudi če bi ti zgledno pazila, bi bilo njim enako hudo.

Ni fer, da se jezimo na druge, ker imajo nekaj, kar nam ni dano in tega ne izkoristijo. To je njihova odločitev. sama imam astmo, pa se zato ne jezim na kadilce, kaj da delajo s svojimi pljuči, če pa jaz ne morem dihat, čeprav nikoli nisem kadila. To, kaj delajo oni s sabo, je njihov problem in name ne vpliva, dokler me ne poškodujejo. Tako ad bodimo fer.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu team)
Neposredna povezava do sporočila: 38
16.2.2012 17:26:08   
one 89
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Daj no, nehaj se obsojat! Se zgodi; če pač nimaš kontracepcije, se lahko tudi večkrat. Očitno sta zelo plodna, kar je v splošnem fajn, samo kadar nočeš otrok, ni praktično. Misliš, da si edina? Nisi, veliko punc naredi 2 splava ali pa spijo po splavu še vedno nezaščitene. poleg tega nisi samo ti odgovorna za kontracepcijo! ne vem, če lahko takoj po splavu sploh ješ tabletke, vsekakor pa bi se lahko tudi partner zaščitil tistih 3x. Malo sta imela pa smolo, ker veliko jih spi skup tako, pa vseeno ne zanosijo takoj. Nisi zdaj grozna mama, zato, ker si 4x nezaščitena spala z očetom svojega prvorojenca, no!
Zjoči se, zakaj  odločena si tako ali tako, tu ni problema/dileme, tabletke zdaj imaš, do takrat, ko jih boš smela uporabljat, pa kupita kondome in to je to. Nisi pa zdaj slab človek zato, ker boš šla 2x na splav in to ne vpliva čisto nič na vse tiste, ki si otroka želijo, pa ne morejo zanosit. Tudi če bi ti zgledno pazila, bi bilo njim enako hudo.

Ni fer, da se jezimo na druge, ker imajo nekaj, kar nam ni dano in tega ne izkoristijo. To je njihova odločitev. sama imam astmo, pa se zato ne jezim na kadilce, kaj da delajo s svojimi pljuči, če pa jaz ne morem dihat, čeprav nikoli nisem kadila. To, kaj delajo oni s sabo, je njihov problem in name ne vpliva, dokler me ne poškodujejo. Tako ad bodimo fer.

se podpišem pod tole!!! Nevem zakaj jo tako obsojate, hotela se je samo nekje izpovedati, ne rabi zdaj takšnega napadanja da ji bo lažje. Imata pač to srečo da sta zelo plodna , toda če otroka nemore imeti oz. zanj nima časa, je mogoče res bolj zanj da ga ne donosi, ker otrok rabi MAMO! Seveda pa ima vsaj drugačen pogled in mnenje o splavu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
18.2.2012 12:56:00   
cebela2
človek že tko na nuli. . ahh dejmo ga še mal dotolč.
Kako ste lahko nekatere tako ...... user posted image

sej sama ve da ni ravnala odgovorno in se že sama dovol 'kaznuje'

Team user posted image upam da se boš prav odločila. . za naprej pa PO PAMETI

(odgovor članu one 89)
Neposredna povezava do sporočila: 40
18.2.2012 14:39:34   
team
one89 hvala

cebela2 res je kaznujem se sama ker vem da je to nekako edino pravilno...ja odločila sem se in ker glede na to da imam dve službe smo se zmenili za ponedeljek....moram pa reč da je bilo izredno težko pri ginekologu odpret usta sam mi je po pregledu reku da se po meni vidi da sem psihično čist izčrpana da me ne obsoja ampak da se bomo po tem zmenili naprej ko se bo dalo z mano pogovarjat ker tisti dan ni blo mogoče ker sem jokala in jokala nad mojo neodgovornostjo punce ne vem za ostale jaz lahko zase govorim res je težko ni lahko user posted image

upam da spet koga ne prizadanem z mojim pisanjem to ni moj namen, se pa ressssssss zahvaljujem vsem Vam za graje, "tolažbo", zgražanja, obsojanja, razumevanja...pomaga nisem mogla verjet koliko ti lahko neznane osebe pomagajo vsaj z besedami...hvala

(odgovor članu cebela2)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.